Albanci

Grčki pasoš za sedam godina dobilo 200.000 Albanaca

TIRANA - Oko 200 000 Albanaca dobilo je grčko državljanstvo, u periodu od 2011. do 2018. godine.

Albanci tukli Srbe jer neće da im prodaju zemlju

GNJILANE - Srđana Ivkovića (49), upravnika pošte u novobrdskom selu Prekovcu, i njegovog prijatelja Vlastimira Arsića (55), iz Jagodine, pretukla su u srijedu po podne trojica Albanaca koja su ih presrela na putu od Gnjilana prema ovom selu.

Dvojica Albanaca pretukla Srbina

NOVO BRDO - Srbina iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo na Kosovu i Metohiji Srđana Ivkovića (49) pretukla su dvojica Albanaca iz obližnjeg sela Mandalak, od kojih je jedan u bjekstvu, javila je TV Puls.

Albanski vojnici na sjeveru KiM, Kfor kaže da nema provakacije

​PRIŠTINA - Kfor je večeras, povodom navoda o prisustvu albanskih vojnika na sjeveru Kosova, saopštio da to nije bila provokacija, već izviđačka aktivnost grupe oficira NATO u pratnji Kfora i da nema razloga za uznemirenje.

Maloljetnici srpske nacionalnosti povrijeđeni u sukobu sa Albancima na Kosovu

KOSOVSKA MITROVICA - Dvojica sedamnaestogodišnjaka srpske nacionalnosti lakše su povrijeđena u sukobu sa grupom Albanaca u naselju Bošnjačka Mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

Albanci kamenovali kombi sa Srbima

BEOGRAD - Grupa albanskih mladića kamenovala je u mjestu Mađera kombi koji je prevozio Srbe od Suvog Dola do sjeverne Kosovske Mitrovice.

Naoružani Albanci upali u selo kod Kuršumlije

BEOGRAD - Naoružani Albanci su upali u kuršumlijsko selo Rastelica u sredu ujutru, javlja "Prva televizija".

Brnabić: Albancima će se ponašanje na Kosovu obiti o glavu

ATLANTA - Premijerka Ana Brnabić rekla je večeras da Priština, za razliku od Beograda, vodi politiku konfrontacije i insistiranja na barijerama i sukobima, i dodala da vjeruje da će se takvo ponašanje prvo obiti o glavu Albancima na KiM i da neće proći bez posljedica.

Vučić: Albanci neće stići ni do Niša, ni do Vranja

VRANJE - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema razloga za strah zbog priča Albanaca da će "stići do Vranja i Niša".

Kosovski Albanci učesnici rata u Hrvatskoj traže status veterana

PRIŠTINA - Albanci s Kosova, koji su se tokom posljednjeg rata borili za otcjepljenje Hrvatske od Srbije, protestovali su danas u Prištini zahtijevajući da im hrvatska država prizna status veterana, ratnih vojnih invalida.

Najčitanije