Albanci

Albanski vojnici na sjeveru KiM, Kfor kaže da nema provakacije

​PRIŠTINA - Kfor je večeras, povodom navoda o prisustvu albanskih vojnika na sjeveru Kosova, saopštio da to nije bila provokacija, već izviđačka aktivnost grupe oficira NATO u pratnji Kfora i da nema razloga za uznemirenje.

Maloljetnici srpske nacionalnosti povrijeđeni u sukobu sa Albancima na Kosovu

KOSOVSKA MITROVICA - Dvojica sedamnaestogodišnjaka srpske nacionalnosti lakše su povrijeđena u sukobu sa grupom Albanaca u naselju Bošnjačka Mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

Albanci kamenovali kombi sa Srbima

BEOGRAD - Grupa albanskih mladića kamenovala je u mjestu Mađera kombi koji je prevozio Srbe od Suvog Dola do sjeverne Kosovske Mitrovice.

Naoružani Albanci upali u selo kod Kuršumlije

BEOGRAD - Naoružani Albanci su upali u kuršumlijsko selo Rastelica u sredu ujutru, javlja "Prva televizija".

Brnabić: Albancima će se ponašanje na Kosovu obiti o glavu

ATLANTA - Premijerka Ana Brnabić rekla je večeras da Priština, za razliku od Beograda, vodi politiku konfrontacije i insistiranja na barijerama i sukobima, i dodala da vjeruje da će se takvo ponašanje prvo obiti o glavu Albancima na KiM i da neće proći bez posljedica.

Vučić: Albanci neće stići ni do Niša, ni do Vranja

VRANJE - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema razloga za strah zbog priča Albanaca da će "stići do Vranja i Niša".

Kosovski Albanci učesnici rata u Hrvatskoj traže status veterana

PRIŠTINA - Albanci s Kosova, koji su se tokom posljednjeg rata borili za otcjepljenje Hrvatske od Srbije, protestovali su danas u Prištini zahtijevajući da im hrvatska država prizna status veterana, ratnih vojnih invalida.

Albanci najavili protest ispred SB UN u Njujorku

PRIŠTINA - Albanci u SAD najavili su da će danas održati masovni protest ispred sjedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku, uoči vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti posvećene situaciji na Kosovu, objavila je "Bota sot onlajn".

CIA Albancima šalje oružje radi preuzimanja sjevera Kosova?

BEOGRAD - Brod sa kontejnerom punim najnovijeg naoružanja za potrebe opremanja takozvane kosovske vojske trenutno je na putu preko Atlantika do luke Drač u Albaniji, odakle će opasni tovar biti odvezen do baza kosovskih bezbjednosnih snaga, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na podatke do kojih su došle srpske bezbjednosne službe.

Da li će srpski "Radijator" grijati Albance?

TIRANA - Srpske firme i ove godine učestvuju na Međunarodnom sajmu privrede u Tirani PANAIR sa očekivanjem da prošire saradnju ili se probiju na albansko tržište, a jedna od njih je i firma "Radijator - Inženjering" iz Kraljeva čiji kotlovi griju građane širom regiona.

Najčitanije