Albanija

A1on: U Albaniji boravi 6.000 Iranaca - mudžahedina

TIRANA - U Albaniji je 2018. godine šest hiljada Iranaca, pripadnika mudžahedina, dobilo dozvolu za boravak, prenosi portal a1on.

Lider opozicije optužuje Ramu za krađu više milijardi evra

TIRANA - Lider albanske opozicije Ljuljzim Baša je u novoj video poruci na Facebooku optužio albanskog premijera Edija Ramu za ogromne krađe, prenosi TV Sitel.

Tri bombardera F16 na nebu Albanije

TIRANA - Tri borbena aviona tipa F16 izvela su danas trenažne letova na albanskom nebu, prenijela je prištinska Koha.

Albanska policija patrolira crnogorskim selima

BERANE - Građani sela Ðuliće u opštini Andrijevica tvrde da se policijska patrola iz Albanije pojavila na teritoriji te crnogorske opštine, prenose Večernje novosti.

Crna Gora podnosi krivičnu prijavu zbog albanske zastave

POGORICA - Crnogorsko Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez nacionalne zastave Crne Gore.

Albanci s Kosova formirali etnički čistu jedinicu u Siriji

​PRIŠTINA – Jedan broj Albanaca s Kosova, koji se pridružio Islamskoj državi i nastavio da ratuje u Siriji okupljen je u jednoj etnički čistoj jedinici pod nazivom “borbena grupa” i smatra se “najstrašinom” na sirijskim ratištima.

Zemljjotres na sjeveru Albanije

TIRANA - Snažan zemljotres pogodio je danas popodne Albaniju, magnitude 4,1 po Rihterovoj skali i epicentrom na sjeveru zemlje.

Meta spreman da se povuče ako ga naslijedi Mejdani

TIRANA - Predsjednik Albanije Iljir Meta spreman je da podnese ostavku samo ako bi na njegovo mjesto došao univerzitetski profesor Redžep Mejdani, koji je bio na čelu države od 1997. do 2002. godine, piše portal A1on iz Sjeverne Makedonije.

Na jugoistoku Albanije zemljotres jačine 4,7 stepeni

TIRANA - Zemljotres jačine 4,7 stepeni potresao je danas po podne jugoistočni dio Albanije, a najviše se osjetio u Korči.

Vukčević: U Albaniji najmanje 11 grobnica sa telima otetih Srba

BEOGRAD - Nekadašnji specijalni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da su istraga o zločinima terorističke OVK, a posebno procesno validni dokazi, ukazivali da lanac ratnih zločina i trgovine organima na Kosovu i Metohiji ima veze sa Albanijom, a da su ključni igrači u tome bili Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

Najčitanije