Albanija

Džačka: Albanija je uradila sve što je EU od nje tražila

TIRANA - Albanska ministarka spoljnih poslova Olta Džačka izjavila je danas da je Albanija ispunila sve zadatke u procesu evrointegracija, a koje je EU od nje tražila.

Haradinaj Vučiću: Priznajte Kosovo, ili se ujedinjujemo s Albanijom

KOSOVSKA MITROVICA - Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ponovo je danas u sklopu predizborne kampanje poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna Kosovo, jer će u suprotnom, kako tvrdi, Kosovo "nastaviti svoj put ka ujedinjenju s Albanijom".

Zemljotres u Albaniji, osjetio se i u Crnoj Gori

PODGORICA - Crnogorski Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju danas je registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 28 kilometara sjeverno od Drača.

Vučić: Velika Albanija prijetnja i za svijet, Beograd će imati odgovor

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je "velika Albanija" prijetnja za Srbiju, region, Evropu i svijet, ali da će Beograd imati adekvatan odgovor na prijetnje iz Prištine da će samoproglašeno Kosovo ići na referendum za ujedinjene sa Albanijom.

Tijela albanskog bračnog para pronađena raskomadana u koferima

Italijanska policija pronašla je tri kofera u kojima su se nalazili dijelovi tijela dvije osobe, piše dnevnik Nacione. Albanski državljanin identifikovan na osnovu otisaka prstiju i tetovažama na ruci. Ekipe karabinijera su na terenu, istraga u toku.

Nastavljeni protesti u Tirani

TIRANA - Albanski demonstranti nastavili su u nedjelju svoje svakodnevne proteste zbog smrti Klodijana Raše, koga je ubio policajac jer je prekršio policijski čas.

Albanija diskvalifikovana, košarkašice Srbije i zvanično na EP

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije i zvanično je, teoretski, obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo 2021, nakon što je FIBA diskvalifikovala Albaniju.

Rama optužio Metu i opoziciju za nasilje na protestima

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama optužio je danas predsjednika Iljira Metu i opozicione stranke za nasilje na protestima organizovanim prethodne dvije noći zbog ubistva 25-godišnjeg Klodijana Raše.

U Tirani ponovo protesti zbog smrti mladića

TIRANA - U Albaniji se ponovo održavaju protesti zbog smrti mladića koji je preminuo od posljedica ranjavanja od strane policije.

Vlada Srbije: Građani Albanije u Srbiju mogu s ličnom kartom

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas odluku kojom se omogućava državljanima Republike Albanije ulazak na teritoriju Republike Srbije bez putne isprave, s važećom biometrijskom ličnom kartom.

Najčitanije