Albanija

Da li je proširenje EU mrtvo?

BON - Da li je proširenje EU zauvijek mrtvo? - pita Dojče vele nakon što je Francuska stavila veto na početak pregovora o pristupanju Sjeverne Makedonije i Albanije EU.

Zaharova: Gdje se to SAD graniče sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom?

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je danas kojim se to dijelom SAD graniče sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, da lobiraju za njihovu integraciju u drugi kontinent.

EU bez dogovora o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji

BRISEL - Lideri EU prekinuli su rano jutros razgovore bez sporazuma o tome da se pokrenu pregovori sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom za članstvo u Uniji, a dogovoreno je da se odluka o tome donese do kraja oktobra.

EU ponovno odlaže pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom?

BRISEL - Lideri EU na samitu u Briselu satima traže zajednički jezik kada je riječ o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

"A da Dodik okači zastavu Republike Donbas, je l' bi se slikao Abot"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će nastaviti od međunarodne zajednice da traži odgovor o svim neprihvatljivim potezima Prištine, poput slikanja britanskog ambasadora sa Aljbinom Kurtijem pod zastavom Albanije.

Savjet EU bez dogovora o Albaniji i Sjevernoj Makedoniji

LUKSEMBURG - Savjet EU nije danas dao zeleno svjetlo za otvaranje odnosno razdvajanje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom

Rama: Ne očekujem datum za pregovore sa EU

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama ne očekuje da će Albanija sljedeće sedmice dobiti datum početka pregovora o prijemu u Evropsku uniju.

Francuska traži oštriji pristup prema proširenju EU

BRISEL - Francuska je zemljama članicama EU poslala takozvanu neformalnu notu.

"Regionu potrebno da ide naprijed, Balkan više nije bure baruta"

NOVI SAD - Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas, poslije trilateralnog sastanka sa zvaničnicima Srbije i Sjeverne Makedonije u Novom Sadu, da je regionu očajnički potrebno da ide naprijed i da je inicijativa, nazvana, inače, "mali Šengen", otvorena za sve na zapadnom Balkanu.

Kurti ne odustaje od "velike Albanije"

PRIŠTINA - Aljbin Kurti, kandidat za premijera Pokreta Samoopredjeljenje, koji je, prema prvim preliminarnim rezultatima CIK, dobio najveću podršku građana Kosova na proteklim vanednim izborima, ponovio je sinoć da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca u okviru federacije, nikako u okviru Evropske unije.

Najčitanije