Albanija

Zemljotres na jugoistoku Albanije

TIRANA - Zemljotres jačine četiri stepena potresao je sinoć jugoistok Albanije, kod grada Korče, saopštio je Evropski mediteranski centar za zemljotrese.

Vučić pred sastanak sa Kurtijem: Predaja nije opcija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na putu za Brisel, gdje će se sastati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, da su razgovori sa albanskim predstavnicima važni jer se time čuvaju mir i stabilnost.

Grenelu prijete da će mu odsjeći glavu ako dođe u Albaniju

VAŠINGTON - Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel objavio je večeras na Instagramu da je dobio prijetnje smrću, ukoliko dođe u Albaniju.

Spriječeno krijumčarenje 40 kilograma skanka

PODGORICA - Granična policija u Crnoj Gori spriječila je krijumčarenje 40 kilograma skanka iz Albanije i uhapsila dvije osobe.

Varhelji: Non-paper ne postoji

TIRANA - Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da takozvani "non-paper" ne postoji.

Edi Rama proglasio pobjedu, poziva na okupljanje

TIRANA - Albanski premijer i lider Socijalističke partije Edi Rama proglasio je pobjedu na parlamentarnim izborima u nedjelju i pozvao pristalice da se okupe večeras kako bi na Trgu Skenderbeg proslavili pobjedu.

Kurti glasao u Tirani

TIRANA - Predsjednik radikalnog albanskog pokreta sa Kosmeta "Samoopredjeljenje" Aljbin Kurti glasao je danas u Tirani, na parlamentarnim izborima u Albaniji i pozvao i ostale građane koji imaju pravo, da ga iskoriste i danas glasaju.

Albanci biraju novi saziv parlamenta

TIRANA - U Albaniji se danas održavaju parlamentarni izbori na kojima će 3,6 miliona birača, uključujući i veliki broj iseljenika birati 140 poslanika među kanidatima 12 političkih stranaka.

Napad nožem u džamiji u Albaniji

TIRANA - Albanac Rudolf Nikolji nožem je danas ranio pet osoba u džamiji u Tirani, saopštila je policija.

U Tirani zaplijenjen arsenal naoružanja, uhapšeno pet osoba

TIRANA - U akciji albanskih specijalaca na 18 lokacija u Tirani zaplijenjene su snajperske puške, "kalašnjikovi", pištolji, prigušivači, ručni bacači i dva blindirana vozila, a uhapšeno je ukupno pet osoba.

Najčitanije