Albanija

Albanija se ponovo tresla

U petak u večernjim satima Albaniju je zatresao snažan potres.

"Otvoreni Balkan" zaživio: Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija brišu granice

BEOGRAD - Zbog stupanja na snagu "Otvorenog Balkana", za poljoprivredne proizvode između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije od početka godine više neće biti zadržavanja kamiona na graničnim prelazima.

Prvi slučajevi omikrona u Albaniji

TIRANA - U Albaniji su potvrđena prva dva slučaja omikron varijante korona virusa, saopštila je danas direktorka Instituta za javno zdravlje Eugena Tomini.

Rama: Transformacija regiona u ime mira, napretka i budućnosti

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je Otvoreni Balkan usmjeren ka većoj transformaciji regiona u ime mira, prosperiteta i budućnosti svih građana zapadnog Balkana i najavio da će sljedeći samit posvećen toj inicijativi biti održan u februaru u Sjevernoj Makedoniji.

Rama razbio čašu na sastanku: "Oko zla dobilo udarac"

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama danas je na sastanku u okviru Otvorenog Balkana slučajno razbio čašu dok je davao riječ evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju, uz opasku da je to dobar znak za uspjeh ove regionalne inicijative.

Stefanović: Iza demonstracija u Tirani oni koji žele vratiti Blakan u doba ratova

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović poručio je da su antisrpske demonstracije u Tirani organizovali oni koji traže povratak regiona u doba ratova, mržnje i betonskih granica i bunkera.

Vučić: Viola fon Kramon nije reagovala na nove provokacije Albanije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Viola fon Kramon nije ni reagovala na nove provokacije i Aljbina Kurtija koji prijeti direktno ujedinjenjem sa Albanijom.

Zemljotres u Albaniji, osjetio se u Sjevernoj Makedoniji

PODGORICA - Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da je jutros na istoku Albanije registrovan zemljotres jačine 4,4 stepeni po Rihteru, sa epicentrom 58 kilometara sjeveroistočno od Tirane, na dubini od 10 kilometera, koji se osjetio i u Sjevernoj Makedoniji.

Četvoro ruskih državljana pronađeno mrtvo u hotelskoj sauni u Albaniji

TIRANA - Četvoro ruskih državljana pronađeno je mrtvo u hotelskoj sauni u primorskom mjestu Ćeret.

Albanski navijači gađali Poljake dok su slavili gol

Kvalifikaciona utakmica za Svjetsko prvenstvo između Albanije i Poljske prekinuta je sinoć kada su albanski navijači bacali flaše vode i razne predmete na gostujuće fudbalere, dok su proslavljali pogodak za vođstvo od 1:0.

Najčitanije