Albanija

Albaniji obećano više od milijardu evra pomoći

BRISEL - Međunarodni donatori obećali su više od milijardu evra pomoći Albaniji nakon zemljotresa koji je pogodio tu zemlju u novembru prošle godine.

Makron: Podržaću pregovore sa S. Makedonijom i Albanijom zavisno od izvještaja

MINHEN - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da će, ako rezultati izvještaja Evropske komisije u martu o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji budu pozitivni, podržati početak pregovore o njihovom pristupanju EU.

Čavušoglu u Tirani: Razvoj saradnje Turske i Albanije

ANKARA - Ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu prisustvovao je ceremoniji otvaranja Centra za balkanske studije Univerziteta "New York - Tirana" pri turskoj Fondaciji "Maarif" (TMV).

Šteta od zemljotresa u Albaniji procijenjena na 1,1 milijardu dolara

​TIRANA - Zemljotres jačine 6,3 stepena koji je pogodio Albaniju u novembru napravio je štetu procijenjenu na 1,1 milijardi dolara, usmrtio 51 osobu i ostavio 17.000 ljudi bez krova nad glavom.

Ponovo potres u Albaniji

TIRANA - Novi zemljotres dogodio se sinoć u Albaniji u 22:05 sati, a jačina je iznosila je 3,9 stepena po Rihteru.

Zašto je Albanija izazvala bijes režima u Teheranu

Nakon eskalacije sukoba između SAD i Irana, članica NATO Albanija zabrinuta je za svoju sigurnost. Kakve veze ima ova mala zemlja na Balkanu sa velikim sukobom i ubistvom Sulejmanija?

Novi zemljotres u Albaniji

PODGORICA - Zemljotres jačine četiri stepena po Rihteru pogodio je danas Albaniju, saopštio je Sektor za seizmologiju u Crnoj Gori.

Albanija i Kosovo pokreću takmičenje Kup Majke Tereze

Albanija i Kosovo žele organizovati fudbalsko takmičenje Kup Majke Tereze u kojem bi učestvovati klubovi prva tri razreda ovih zemalja, izjavio je u srijedu portparol Albanskog fudbalskog saveza.

Albanija protjeruje iranske diplomate

Albanija je iranske diplomate u Tirani proglasila nepoželjnim osobama, saopštio je vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova te zemlje Gent Čakaj.

Turska gradi 500 stambenih jedinica za žrtve zemljotresa u Albaniji

TIRANA – Ministar okoliša i urbanizma Republike Turske Murat Kurum najavio je da će krajem ovog mjeseca početi izgradnja 500 novih stambenih jedinica za porodice koje su ostale bez smještaja u nedavnom razornom zemljotresu koji je pogodio Albaniju.

Najčitanije