Albanija

Albanski Javni servis emituje vijesti na crnogorskom jeziku

TIRANA - Albanski Javni servis počinje da emituje vijesti na crnogorskom jeziku na Drugom televizijskom programu (RTSH 2), dva puta dnevno, od ponedeljak do petka, saopšteno je danas iz Matice crnogorske.

"Zbog oštrih mjera turisti umjesto Crne Gore biraju Albaniju"

PODGORICA - Gosti koji su planirali da ljetuju u Crnoj Gori preusmjerili su se na konkurentske destinacije, piše podgorička Pobjeda i navodi da zbog oštrih mjera za ulazak u Crnu Goru zbog epidemije virusa korona turisti biraju Albaniju.

Slovenija uklanja Crnu Goru sa liste kovid-19 bezbjednih zemalja

LJUBLJANA - Vlada Slovenije ukloniće Crnu Goru i Luksemburg sa "zelene liste" kovid-19 bezbjednih zemalja, iz kojih je moguće ući u Sloveniju bez primjene restriktivnih mjera.

U Albaniji 71 novozaražena osoba, jedna preminula

TIRANA - U posljednja 24 sata u Albaniji su registrovana 71 novozaražena virusom kovid-19, a preminula je jedna osoba.

Albanija se ponovo tresla, građani uplašeni

TIRANA - Zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali pogodio je zapadni dio Albanije izazvavši paniku među stanovništvom, ali prema dosadašnjim informacijama nema povrijeđenih niti je pričinjena materijalna šteta.

Ponovo protesti u Albaniji zbog rušenja pozorišta

Umjetnici i pristalice opozicionih partija u Albaniji ponovo su protestovali protiv odluke vlasti da sruše zgradu Narodnog pozorišta u Tirani.

Uhapšena supruga predsjednika Albanije

TIRANA - Monika Kriemadi, supruga predsjednika Albanije, uhapšena je danas u Tirani gdje je došlo do sukoba policije i demonstranata okupljenih zbog rušenja zgrade Narodnog pozorišta.

Albanska televizija zatvorena zbog nepoštivanja distance u studiju

TIRANA - Jedna od najvećih albanskih televizijskih stanica saopštila je u petak da joj je naređeno da obustavi rad na neodređeno vrijeme i da je novčano kažnjena od strane državnih zdravstvenih vlasti zbog navodnog nepoštivanja fizičke distance u njenim studijskim emisijama.

Albanski ljekari došli u Italiju da pomognu pa kažnjeni sa po 500 evra

Ekipu od devet albanskih doktora i medicnskih sestara koji su prije mjesec dana došli da pomognu Italijaniskim kolegama u bolnicama u Bresi, lokalna policija je kaznila jer su se, noć prije povratka kući okupili u hotelskoj sobi da proslave kraj misije.

Albanija strogim mjerama zarazu svela na minimum

TIRANA - "Evropa u nastajanju" piše da je Albanija uspjela da svede na minimum broj ljudi zaraženih virusom korona, što se pripisuje strogim mjerama koje su preduzete kako bi bilo spriječeno širenje virusa.

Najčitanije