Aleksandar Čepurin

Čepurin dobio funkciju u NIS-u

BEOGRAD - Bivši ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin imenovan je za nezavisnog člana Odbora direktora Naftne industrije Srbije (NIS), odlučeno je na redovnoj sjednice Skupštine akcionara te kompanije, javio je "Sputnjik".

Čepurin: Srbija može da računa na zaštitu Rusije

BEOGRAD - Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije, razumijevanje i zaštitu, ako bude potrebno, rekao je večeras u Beogradu ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Dodik zahvalio Čepurinu na jačanju veza između srpskog i ruskog naroda

BEOGRAD - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zahvalnost ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Vasiljeviču Čepurinu, na kraju njegove uspješne šestogodišnje diplomatske službe u Republici Srbiji, na svemu što je učinio na jačanju veza između ruskog i srpskog naroda.

Čepurin: Moskva će insistirati da budu kažnjeni napadači na Krasnoščekova

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin poručio je da će Rusija insistirati na kažnjavanju odgovornih za povređivanje ruskog državljanina i pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova, koje je ocijenio kao "neviđeno zlodjelo".

Čepurin: Veliki planovi za rusko-srpske odnose

BEOGRAD - Imamo velike planove za budućnost rusko-srpskih odnosa i možemo da očekujemo veliki napredak u budućnosti, izjavio je danas ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin i poručio da, bez obzira na izazove, postoje velike šanse da Rusija osnaži svoje ekonomsko prisustvo u Srbiji.

Čepurin: Opasan upad kosovskih specijalaca

BEOGRAD - Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin osudio je upad kosovskih specijalaca u rejone sjevera Kosova i Metohije naseljene Srbima i naveo da je to opasno i kosi sa svim postojećim dogovorima.

Čepurin: Platforma Prištine nema veze sa realnošću

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocijenio je da je platforma Prištine ultimatum i fantazija koja nema veze sa realnošću, te predstavlja jasno odbijanje dijaloga sa Beogradom.

Čepurin: Očekujemo čuvenu srpsku rakiju i sireve

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin danas je pozdravio usaglašavanje teksta sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije.

Čepurin: Srbija će imati snage da izdrži iskušenja

BEOGRAD - U ambasadi Rusije u Beogradu večeras je svečano obilježen Dan branilaca otadžbine, a tom prilikom ambasador Aleksandar Čepurin je rekao da Rusija podržava neutralni status Srbije kao i mirno rješenje kosovskog problema uz poštovanje međunarodnog prava.

Čepurin uručio Vučiću Putinovo pismo

BEOGRAD - Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti i istakao da zvanična Moskva visoko cijeni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Najčitanije