Aleksandar Bocan Harčenko

"Konačno rješenje za kosovsko pitanje da odobri SB UN"

BEOGRAD - Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da će se Rusija saglasiti samo sa onim rješenjem za Kosovo i Metohiju koje bude prihvatljivo za Srbiju, kao i da konačno rješenje za Kosmet treba da odobri Savjet bezbjednosti UN.

Bocan-Harčenko: Za rješenje kosovskog pitanja potrebna nova rezolucija UN

BEOGRAD - Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da definitivno rješenje kosovskog pitanja treba da bude utvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN donošenjem novog dokumenta koji bi zamijenio važeću Rezoluciju 1244.

Bocan-Harčenko: Rusija spremna da pomogne u vezi Kosova, ako Srbija zatraži

BEOGRAD - Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je Moskva spremna da pomogne u rješenju pitanja Kosova i Metohije ako Beograd to zatraži.

Bocan-Harčenko: Špijunska afera… Sve je to iza nas

BEOGRAD - Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je afera "ruski špijun", što se tiče Beograda i Moskve - "iza nas".

Bocan-Harčenko: Nekima ne odgovara što su odnosi Beograda i Moskve stabilni

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da nikakve skandalozne priče ne mogu da nanesu štetu odnosima Srbije i Rusije, poručivši da nisu svi u svijetu zadovoljni njihovom saradnjom i da ima poziva Beogradu da od nje odustane.

Bocan-Harčenko: Navikli smo na provokacije

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obavještajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja ne mogu nanijeti štetu odnosima Rusije i Srbije.

Vučić: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji, poslije tamošnjih izbora, i izazivanja tenzija od strane Prištine.

"Kojoj je to zemlji koja se nedavno pridružila NATO bolje"

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko upitao je u kojoj se to zemlji koja se nedavno pridružila NATO-u, situacija kardinalno okrenula nabolje i pridruživanje koje zemlje je značajno ojačalo samu Alijansu.

Bocan-Harčenko: Zapad želi da Rusija ode sa Balkana

BEOGRAD - Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan- Harčenko izrazio je uvjerenje da Zapad ne želi dugoročna, izbalansirana rješenja zasnovana na međunarodnom pravu kada je riječ o Kosovu i da želi da Rusija ode sa Balkana, a da sve zemlje, među kojima je i Srbija, uđu u NATO.

Ambasador Rusije: Pomagaćemo Srbiji i dalje

NIŠ - Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas u Nišu, poslije prikaza oklopnih vozila, koja je Srbija dobila od Rusije, da je njegova zemlja spremna da i dalje pomaže Srbiji na jačanju odbrambene sposobnosti.

Najčitanije