Aleksandar Bocan Harčenko

Bocan-Harčenko: Špijunska afera… Sve je to iza nas

BEOGRAD - Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je afera "ruski špijun", što se tiče Beograda i Moskve - "iza nas".

Bocan-Harčenko: Nekima ne odgovara što su odnosi Beograda i Moskve stabilni

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da nikakve skandalozne priče ne mogu da nanesu štetu odnosima Srbije i Rusije, poručivši da nisu svi u svijetu zadovoljni njihovom saradnjom i da ima poziva Beogradu da od nje odustane.

Bocan-Harčenko: Navikli smo na provokacije

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obavještajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja ne mogu nanijeti štetu odnosima Rusije i Srbije.

Vučić: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji, poslije tamošnjih izbora, i izazivanja tenzija od strane Prištine.

"Kojoj je to zemlji koja se nedavno pridružila NATO bolje"

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko upitao je u kojoj se to zemlji koja se nedavno pridružila NATO-u, situacija kardinalno okrenula nabolje i pridruživanje koje zemlje je značajno ojačalo samu Alijansu.

Bocan-Harčenko: Zapad želi da Rusija ode sa Balkana

BEOGRAD - Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan- Harčenko izrazio je uvjerenje da Zapad ne želi dugoročna, izbalansirana rješenja zasnovana na međunarodnom pravu kada je riječ o Kosovu i da želi da Rusija ode sa Balkana, a da sve zemlje, među kojima je i Srbija, uđu u NATO.

Ambasador Rusije: Pomagaćemo Srbiji i dalje

NIŠ - Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas u Nišu, poslije prikaza oklopnih vozila, koja je Srbija dobila od Rusije, da je njegova zemlja spremna da i dalje pomaže Srbiji na jačanju odbrambene sposobnosti.

"Politika" o Bocan-Harčenku: Povratak specijalca u balkansku igru

BEOGRAD - Povodom imenovanja Aleksandra Bocana-Harčenka za novog ambasadora u Srbiji, današnja "Politika" piše da se njegovim dolaskom u Beograd u epicentar vraća još jedan međunarodoni akter koji je prije desetak godina bio uključen u rješavanje kosovskog pitanja.

Bivši ambasador Rusije u BiH preuzima Ambasadu u Beogradu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin imenovao je Aleksandra Bocana-Harčenka za novog ambasadora u Srbiji.

Najčitanije