Aleksandar Lukašenko

Lukašenko: Planeta može da "eksplodira" u svakom trenutku

Bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko u predizbornom obraćanju naciji i parlamentu poručio je da planeta klizi u propast i da bi mogla da "eksplodira" u svakom trenutku.

Lukašenko: Postoji opasnost od raspada Bjelorusije

MINSK - Predsjednik Aleksandar Lukašenko upozorio je da postoji prijetnja od raspada Belorusije.

Lukašenko: Postojao plan za ukrajinski scenario

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je spriječena strana zavjera radi destabilizacije njegove zemlje uoči predsjedničkih izbora u avgustu, dan poslije hapšenja njegovog glavnog političkog rivala, što je izazvalo proteste.

Uhapšen Lukašenkov glavni rival

MINSK - Glavni rival bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka Viktor Babariko uhapšen je danas i optužen za izvlačenje preko 380 miliona dolara iz zemlje.

Lukašenko: Žena ne može biti predsjednik Bjelorusije

MINSK - Predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da žena ne može da bude predsjednica Bjelorusije jer društvo nije zrelo za to.

Stotine Bjelorusa bez maski obilježile Dan pobjede u crkvi

MINSK - Stotine ljudi u Bjelorusiji, među kojima i veterani iz Drugog svjetskog rata, učestvovale su danas na svečanosti u crkvi u Minsku kojom je obilježena 75. godišnjica pobjede nad nacističkom Njemačkom.

Prozivaju Bjelorusiju, Lukašenko poziva stručnjake da vide ko laže

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se čitava zemlja "organizovala" da pobijedi COVID-19 i da se protiv njega bori kako dolikuje.

"SZO nas ne voli, predlažu nam karantin, čak i policijski čas"

Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je Bjelorusiji da preduzme oštrije mjere u borbi protiv širenja virusa korona - da uvede karantin u zemlji, a možda i policijski čas, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko: Niko neće umrijeti od virusa korona

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas da u njegovoj zemlji niko neće umrijeti od virusa korona i ponovo je odbacio bilo kakvu potrebu za strogim mjerama blokade koje su usvojile većina država radi borbe protiv pandemije.

Putin i Lukašenko uništili protivnike

​Predsjednik Rusije Vladimir Putin i bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko prekinuli su pregovore kako bi odigrali hokejaški meč u Sočiju.

Najčitanije