Aleksandar Lukašenko

Lukašenko: Bjelorusija će biti uz Rusiju u svim teškoćama

MINSK - Bjelorusija će biti uz Rusiju u svim teškoćama, izjavio je danas predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko: Nove mogućnosti za Rusiju i Bjelorusiju usred sankcija

​MINSK - Zapadne sankcije otvaraju nove mogućnosti pred Bjelorusijom i Rusijom, poručio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko na sastanku Savjeta bezbjednosti.

Lukašenko: Zapad škljoca zubima jer nas nije odvojio od Rusije

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Zapad nije uspio da otrgne Minsk od Rusije i da sada hoda i škljoca zubima.

Lukašenko: Zapad je gurnuo ukrajinsku vladu u rat

MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da su zapadne zemlje gurnule ukrajinsku vladu u rat i dodao da je Minsk bio spreman da pošalje graničare na granicu između ukrajinskog regiona Donbas i Rusije, ali je Ukrajina odbila tu inicijativu.

Lukašenko: Mi se nećemo miješati u operaciju Rusije u Ukrajini

MINSK - Bjelorusija neće učestvovati u ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini, izjavio je danas predsjednik Aleksandar Lukašenko na sastanku sa komandantima i agentima bezbjednosnih agencija te zemlje.

Razgovarali Putin i Lukašenko: "Sukob se može riješiti u svakom momentu, ako Kijev želi"

MINSK - Predsjednici Bjelorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin, postigli su dogovor o međusobnoj podršci usljed sankcija, izjavila je sekretar za štampu bjeloruskog predsjednika Natalija Ajzmont poslije razgovora u petak u Moskvi.

Lukašenko naredio da se Černobilju uključi struja

​MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko naredio je bjeloruskim specijalistima da osiguraju isporuku električne energije nuklearnoj elektrani Černobilj u Ukrajini, javila je danas agencija BELTA.

Lukašenko: PVO sistemi u Bjelorusiju u stanju gotovosti

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas na sjednici Savjeta bezbjednosti zemlje. da su svi sistemi protivvazdušne odbrane u toj zemlji stavljeni u stanje gotovosti, kako bi, kako je rekao, "bili spriječeni napadi u leđa ruskim snagama".

Kišida: Sankcije Lukašenku i bjeloruskim zvaničnicima

TOKIO - Premijer Japana Fumio Kišida izjavio je danas da vlasti te zemlje uvode sankcije protiv bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka i drugih bjeloruskih zvaničnika.

Lukašenko se nada da će Kijev i Moskva postići dogovor

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko nada se da će Rusija i Ukrajina uspjeti da pronađu rješenja za krizna pitanja tokom razgovora u oblasti Pripjat, izjavio je bjeloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej, saznaje novinska agencija Belta.

Lukašenko predlaže pregovore Kijeva i Moskve u Minsku

​MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko predložio je održavanje rusko-ukrajinskih razgovora u Minsku, prenosi TASS pozivajući se na izvještaj bjeloruske agencije Belta.

Lukašenko: Vojna saradnja s Rusijom bez obzira šta Zapad kaže

MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će Minsk razvijati vojnu saradnju s Rusijom, bez obzira na to šta Zapad misli o tome.

Lukašenko: Ako bude trebalo, rasporedićemo nuklearno oružje

MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da bi njegova zemlja mogla da drži nuklearno oružje ako se suoči sa bilo kakvim spoljnim prijetnjama.

Lukašenko: Morao sam da pijem s Jeljcinom i Nazarbajevim

MOSKVA - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko ispričao je tokom intervjua za YouTube kanal Solovjov uživo kako je "morao" da pije s prvim predsjednicima Rusije i Kazahstana Borisom Jeljcinom i Nursultanom Nazarbajevim.

Lukašenko: Povlačim se ako se stabilizuje situacija u zemlji

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksanadar Lukašenko izjavio je danas da će se povući s položaja ukoliko se stabililzuje situacija u ovoj zemlji.

Najčitanije