Aleksandar Lukašenko

Lukašenko: Baltičke države miješaju se u poslove Bjelorusije

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko optužio je Poljsku i baltičke države da namjerno sprovode destruktivnu politiku prema Bjelorusiji i miješaju se u unutrašnja pitanja.

"Korona samo izgovor, pokušaji preraspodjele svijeta"

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko smatra da je virus korona dimna zavjesa iza koje globalni igrači pokušavaju da preraspodjele svijet.

Lukašenko: Kako odluči narod, ako hoće u NATO - idemo u NATO

MINSK - Sve važne stvari u Bjelorusiji biće riješene uz uvažavanje mišljenja naroda, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Bjelorusija izdala potjernicu za Tihanovskom

MINSK - Bjelorusija je izdala međunarodnu potjernicu za Svetlanom Tihanovskom, kandidatkinjom za predsjednika na izborima održanim u avgustu ove godine, pod optužbama da je pozivala da se načini šteta bjeloruskoj nacionalnoj bezbjednosti, rekao je danas za agenciju Tass izvor iz pravosuđa u Minsku.

Tihanovska postavila ultimatum Lukašenku

VILJNJUS - Lider bjeloruske opozicije u egzilu Svetlana Tihanovska odredila je 25. oktobar kao krajnji vremenski rok da predsjednik Aleksandar Lukašenko podnese ostavku ili da se suoči sa štrajkovima širom te zemlje.

EU se usaglasila: Sankcije Lukašenku i drugim zvaničnicima

LUKSEMBURG - Ministri spoljnih poslova EU postigli su danas saglasnost o uvođenju sankcija predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku i drugim višerangiranim zvaničnicima.

Lukašenko: Neophodni novi izbori

Predsednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je neophodno da se održe izbori za narodni sabor, kao dio plana za izmjenu i dopunu Ustava, prenijela je agencija TASS pozivajući se na bjelorusku državnu agenciju Belta.

EU uvela sankcije nekolicini zvaničnika, ali ne i Lukašenku

Evropska unija je uvela sankcije ministru unutrašnjih poslova Bjelorusije Juriju Karaevu i direktoru Izborne komisije Lisiji Mihalovnoj Jermošini, ali su izuzeli predsjednika Aleksandra Lukašenka, objavljeno je danas u Službenom glasniku EU.

Makron: Lukašenko mora da odstupi

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas da bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko mora odstupiti, nakon što je EU odbila da ga prizna kao legitimnog predsjednika te bivše sovjetske države.

EU: Lukašenko nije legitimni predsjednik

BRISEL - Predsjednik Aleksandar Lukašenko nije legitimni predsjednik Bjelorusije, saopšteno je danas iz EU.

Najčitanije