Aleksandar Vučić

Vučićev kabinet: Srbija ne želi pripajanje Republike Srpske

BEOGRAD - Vlast u Srbiji ne želi pripajanje Republike Srpske Srbiji, komentar je koji je list “Danas” dobio u kabinetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na pitanje o najnovijoj izjavi Milorada Dodika, predsjednika RS, koji je, tokom intervjua za Deutsche Welle, nacrtao mapu Zapadnog Balkana.

Vučić zove Govedaricu u Beograd

SARAJEVO - Iako su predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i ostali lideri Saveza za promjene javno poručili kako njihovi predstavnici neće napustiti institucije Bosne i Hercegovine, promjena ovog stava pokušava se izlobirati u Beogradu.

Neue Zurcher Zeitung: Erdoan bi rado ispunio Alijinu želju

"Bakir Izetbegović za svoju političku karijeru ima da zahvali prije svega svom harizmatičnom ocu Aliji. Ali, on isto tako profitira i od podrške svog velikog turskog patrona Erdoana“", piše "Noje cirher cajtung".

Vučić: Srbija čvrsto na poziciji vojne neutralnosti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija čvrsto na putu ka EU i svojoj poziciji vojne neutralnosti.

Vučić: Izetbegović je iznio lični stav

ARANÐELOVAC - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija odgovorno analizirati izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, jer se, kaže, ne potežu tek tako riječi rat, sukobi i priznavanje nekakvih teritorija, ali da neće otkazati posjetu Predsjedništva BiH Beogradu, kao što je Sarajevo otkazalo posjetu Tomislava Nikolića, "zbog pet puta manje stvari".

Vučić: EU traži obavezujući dokument za punopravno članstvo

ARANÐELOVAC - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da EU neće dozvoliti da Srbija postane punopravna članica Unije bez pravno obavezujućeg dokumenta na kraju procesa normalizacije odnosa sa Prištinom.

Vučić: Srbija može da govori o BiH, ali na osnovu čega vi govorite o Sandžaku?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu u Bruselu da je "staloženo" reagovao na intervju člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i da Srbija, jednako kao i Hrvatska, kao garanti Dejtonskog sporazuma mogu da govore o BiH, ali BiH ne može da govori o unutrašnjim stvarima Srbije.

Stoltenberg: Vojna neutralnost Srbije nije prepreka za saradnju sa Alijansom

BEOGRAD, BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije i da to nije prepreka za saradnju.

Vučić: Zatražili smo da NATO ne smanjuje prisustvo na Kosovu i Metohiji

BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom da snage vojne alijanse ostanu na Kosovu i Metohiji.

Vučić: Mir i stabilnost osnovni interes i Srbije i EU

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, poslije sastanka sa Federikom Mogerini, da su se on i šefica EU diplomatije usaglasili oko činjenice da su mir i stabilnost na Balkanu osnovni interes i Srbije i Evropske unije.

Reklame

Najčitanije