Aleksandar Vučić

Vučić odlučio - ne putuje u Zagreb

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne otputuje u Zagreb, gdje će biti održan kongres Evropske narodne partije (EPP), na koji je pozvan kao lider SNS, navodeći da, između ostalog, ne želi da utiče na dodatno pogoršanje položaja Srba u Hrvatskoj.

Vučić: Čujem bezbroj tehničkih detalja, ali ne i suštinu

​PARIZ – Francuska i Evropa hoće dominantu ulogu u rješavanju pitanja Kosova i Metohije, a vidjeli smo da to na izvestan način želi i SAD, ali ono što još nisam video to je suština, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako se na Instagramu međusobno prate lideri regiona?

Zvaničnici i lideri političkih partija iz zemlje i regiona se u posljednje vrijeme češće okreću modernim tehnologijama, zbog čega se njihova aktivnost može pratiti na društvenim mrežama. Tastatura je postala omiljeno "oružje" političara koji su, po ugledu na kolege iz svijeta, prepoznali prednosti ovog vida komunikacije.

Vučić u Unesku: Srpskom nasleđu na Kosovu potrebna zaštita

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, u obraćanju na 40. zasjedanju Generalne konferencije Uneska u Parizu, da i dalje postoje pritisci da se srpsko naslijeđe na Kosovu i Metohiji preda nekom drugom i da mu je neophodna zaštita.

Vučić: Ukidanje taksi, pa dijalog

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je francuski predsjednik Emanuel Makron današnjim sastankom sa njim i Hašimom Tačijem, predsjednikom Kosova, želio da pokaže posvećenost Evropske unije Kosovu kao problemu na evropskom tlu, te da je on ponovio stav Srbije da dijalog može biti nastavljen ako Priština ukine takse.

Makron iznenada pozvao Vučića i Tačija na sastanak

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron danas je, nakon otvaranja Foruma mira, iznenda pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija na sastanak, nezvanično saznaje "Blic".

Vučić: Tači Makronu nije rekao šta stvarno misli

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Hašim Tači predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu nije rekao šta stvarno misli.

Vučić i Makron večeras u četiri oka

Kako Blic saznaje, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Francuske Emanuel Makron održaće tet-a-tet sastanak večeras poslije svečane večere u Jelisejskoj palati.

Vučić: Uradili smo ogromnu stvar

OHRID - Uradili smo veliku, ogromnu stvar, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka u Ohridu, posvećenog inicijativi za uspostavljanje "malog šengena", i istakao da je izuzetno važno da se u regionu napravi ambijent normalnosti, a ne ambijent sukoba i mržnje.

Šta je dogovoreno u Ohridu

SKOPLJE - Samo mjesec dana od pokretanje inicijative za uspostavljenje regiona bez barijera za slobodu kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije naziru se prvi konkretni koraci u tom smjeru, koje su sinoć, kako saznaje Tanjug, u Ohridu dogovorili predsjednik Aleksandar Vučić i premijeri Edi Rama I Zoran Zaev.

Najčitanije