Aleksandar Vučić

Vučić se sutra obraća javnosti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti sutra u 10.00 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika.

Igra li Pariz na podjelu Kosova?

BEOGRAD - Stav predsjednika Emanuela Makrona da pozicije i Beograda i Prištine ne mogu da ostanu "zakucane" i da obje strane moraju da se pomjere kako bi došlo do dogovora, priziva razgraničenje kao jednu od opcija koja bi mogla da se nađe na stolu.

Francuska se preko Srbije vraća na Balkan

BEOGRAD, BANJALUKA - Posjeta francuskog predsjednika Emanuela Makrona Srbiji predstavlja pokušaj te zemlje da se vrati u region zapadnog Balkana, saglasni su analitičari i novinari.

Francuski mediji: Makron ponovo osvojio Srbe

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron ponovo je osvojio Srbe obraćajući im se na njihovom jeziku tokom zvanične posjete Beogradu, nakon što je prijateljstvo između dvije zemlje nedavno ugroženo, ocijenio je francuski portal "20 minuta", dok je francuska televizija "Frans 3" u prvi plan stavila grandiozni doček koji je predsjednik Srbije priredio za francuskog kolegu.

Šta je Makron ustvari poručio Prištini i Evropi?

BEOGRAD - Posjeta Emanuela Makrona Srbiji već je ocijenjena kao izuzetno značajna, kao posjeta koja je najavila veliku promjenu u francuskoj politici prema Srbiji i istovremeno na neki način podigla samopoštovanje i zemlji i narodu frustriranim stalnim pritiscima, optužbama i ucjenama sa Zapada, ali, kada se razgrnu emocije, poruka koja se izdvaja među onima koje je direktno i samom svojom posjetom poslao francuski predsjednik je - poruka upućena Prištini, piše Tanjug.

Makron završio posjetu Srbiji, Vučić ga ispratio

BEOGRAD - Predsjednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posjetu Srbiji, a do aviona na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Nastavak pregovora najverovatnije u septembru

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se sljedeći sastanak Beograda i Prištine u organizaciji francuskog predsjednika Emanuela Makrona najvjerovatnije desiti u septembru.

Makron razgovorom sa studentima nastavio posjetu Beogradu

BEOGRAD - Predsjednik Francuske Emanuel Makron nastavio je danas posjetu Srbiji, razgovorom sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Šta su poručili Makron i Vučić

BEOGRAD - Šta su srpski i francuski predsjednici, Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, rekli na konferenciji za novinare.

Makron za obnovu dijaloga Beograda i Prištine i postizanje sporazuma

BEOGRAD - Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas u Beogradu da će se angažovati na obnovi dijaloga između Beograda i Prištine radi postizanja sporazuma.

Najčitanije