Aleksandar Vučić

Albanci od Vučića tražili mjesto ministra i još funkcija

BEOGRAD - Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi rekao je da je delegacija albanskih stranaka danas u Beogradu tokom konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije kod predsjednika Aleksandra Vučića zatražila mjesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsjednika Koordinacionog tijela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Dačić Darmanoviću: Šta bi rekao kralj Nikola

BEOGRAD - Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da crnogorski ministar spoljnih poslova Srđa Darmanović nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića time što priča da Vučić želi da sruši vlast u Crnoj Gori i da od nje napravi srpsku državu.

Vučić počeo konsultacije o formiranju Vlade Srbije

BEOGRAD - Konsultacije za formiranje Vlade Srbije počele su danas sastankom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina".

Dačić: Neću raditi protiv Vučića makar ne bio predsednik SPS

BEOGRAD - Neću raditi protiv predsjednika Aleksandra Vučića, a ako SPS većinski hoće da radi protiv Vučića, sigurno neću u tome učestvovati niti više ostati na mestu predsednika SPS-a, poručio je danas lider socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Lajčak: Dijalog Beograda i Prištine vraćen na prvi put

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon video-sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Avdulahom Hotijem ocijenio je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.

Vučić: Država će pobediti nasilnike, od makroa pokušavaju praviti heroje

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će svi nasilnici koji prave nerede na protestima odgovarati.

Vučić i Hoti dogovorili nastavak dijaloga

BERLIN - Zbog činjenice da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine veoma važna za bezbjednost i stabilnost u regionu, kao i od velikog značaja za njihovu evropsku perspektivu, predsjednik Francuske Emanuel Makron i njemačka kancelarka Angela Merkel izrazili su spremnost da i dalje podržavaju dvije strane i EU u pronalaženju rešenja.

Vučić: Protesti u vrijeme epidemije - nevjerovatna neodgovornost

PARIZ - Protesti su uvijek dozvoljeni, ali organizovati prosteste u vrijeme epidemije pokazuje nevjerovatnu neodgovornost, poručio je danas iz Pariza predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i upozorio da je danas ubjedljivo najgori dan u Srbiji po pitanju korona virusa.

Vučić: Težak razgovor na samitu, maksimalistički zahtjevi Prištine

PARIZ - Dijalog sa Prištinom u Briselu, planiran za nedjelju, odložen je za četvrtak, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije video-samita u Parizu, koji je, kako je istakao, bio težak, jer Srbija ima drugačiji stav od svih ostalih učesnika, a Priština je izašla s maksimalističkim zahtjevima.

Vučić: Glasine da Albanci neće doći u Brisel na dijalog

BEOGRAD, PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka u Parizu, da je čuo neke glasine da Albanci uopšte neće da dođu u Brisel na dijalog, ali da će sačekati da vidi šta će biti.

Najčitanije