Aleksandar Vučić

Grabar-Kitarović: Bilo otvorenih pokušaja da se spriječi posjeta Vučića

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kaže da je bilo otvorenih pokušaja da se osujeti poseta predskednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj i da joj je žao zbog toga.

Vučić: Za Hrvate u Srbiji stižu bolja vremena

BEOGRAD - Za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji stižu bolja vremena. Hrvati se ne smeju osećati ugroženim u Srbiji" rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Ne želim učestvovati u bilo čemu što bi nas vodilo u ratove

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da ne želi da učestvuje u bilo čemu što bi nas vodilo u ratove, ali i da prijedlog sa kojim će izaći pred građane Srbije u vezi Kosova sigurno neće biti „dragi Albanci, prepuštamo vam sve“.

Vučić: Izvlačenje ušiju ne vredi, Srbija ima da se pita

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas da se Srbija ponovo pita, te da niko ne treba da misli da će bilo šta postići po pitanju Kosova i Metohije tako što će Srbiji "izvući uši".

Vučić: Za Kosovo postoji nekoliko modela

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da za Kosovo postoji nekoliko modela, a da su najbolji oni koje bi i jedni i drugi teško progutali. Za pravljenje kompromisa je, navodi, potrebno mnogo razgovora i mnogo političke volje u Prištini, ali i u Briselu.

Vučić predložio Kolindi: Zajedno do Svetskog prvenstva

BEOGRAD, ZAGREB - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je predsjednici Hrvatske Kolindi-Grabar Kitarović da dvije zemlje podnesu zajedničku kanditaturu za veliko takmičenje.

Dodik: Nije mi problem da odem u Sarajevo, ali ne bih trpio provokacije

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u pravu kada je tražio da deklaracija o opstanku srpskog naroda bude donesena nakon beogradskih izbora, te ističe da tu postoji državnička odgovornost.

Vučić: Ja sam "krivac" što Deklaracija o opstanku srpskog naroda nije danas objavljena

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da je on „krivac” zato što Deklaracija o opstanku srpskog naroda nije danas objavljena te poručio da ona mora mora da odrazi opšte nacionalno jedinstvo, ali i da za nju treba obezbijediti široku međunarodnu podršku.

Vučić: Nadam se da će nadležni u Sarajevu pronaći krivce

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će nadležni organi u BiH pronaći krivce za incident kada je na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu zalijepljen plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše "Četnici kostobacani".

Kolinda čestitala Vučiću Dan državnosti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije, u kojoj je izrazila nadu za unapređenje bilateralnih odnosa dvije države i rješavanje ključnih otvorenih pitanja.

Reklame

Najčitanije