Aleksandar Vučić

DW: Vučić i Tači - balkanski kontrasti

Dva njemačka dnevnika pišu o Balkanu. Frankfurter algemajne cajtung se bavi Minhenskom konferencijom o bezbjednosti i sučeljavanjem predsjednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. A Tagescajtung piše o problemima Kosova.

Aleksandar Vučić se oglasio povodom smrti Šabana Šaulića

Povodom pogibije pjevača narodne muzike, Šabana Šaulića, koji je nastradao u nesreći poslije nastupa u Nemačkoj, oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Ujedinjenje politika Tirane i Prištine

MINHEN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da izjava albanskog premijera Edija Rame da je Kosovo deo Albanije nije prva takva, da to više nije slučajnost, niti iznenađenje, već politika, te istakao da treba očekivati nastavak takve politike, i Tirane i Prištine.

Vučić: Ime Republika Srpska ostaje

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Republika Srpske nije izmišljeno ime, već dejtonska i ustavna kategorija i da je siguran da će ostati.

Tači: Mi smo suvereni; Vučić: Što onda pregovarate s nama

MINHEN - "Ako je Tači, kako kaže, predsednik suverene zemlje, što onda pregovara s nama", zapitao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu u Minhenu, posvećenom kosovskom pitanju.

Vučić Tačiju: Pokaži mi gde to piše, pa, naravno da nećeš

MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pribjegao je danas, kako je rekao, "jednostavnom argumentu" u "duelu" sa Hašimom Tačijem, u Minhenu, koji je rekao da Srbija krši sporazume blokiranjem članstva Kosova u međunarodnim organizacijama.

Vučić: Beograd i Priština stotinama hiljada milja daleko od sporazuma

MINHEN - Beograd i Priština su stotinama hiljada milja daleko od sporazuma, kosovski Albanci simuliraju nekakvu realnost koja ne postoji, a dobar dio međunarodne zajednice se pravi da to ne vidi, utisak je koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stekao iz niza razgovora i kontakata sa zvaničnicima u Minhenu, tokom konferencije o bezbjednosti.

Vučić zahvalio Merkelovoj na podršci

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je njemačkom kancelaru Angeli Merkel na podršci koju pruža Srbiji.

Vučić ne očekuje sporazum s Prištinom u ovoj godini

BEOGRAD - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, "nije mnogo optimističan" da će u ovoj godini biti moguće postići sporazum s Prištinom o normalizaciji odnosa.

I Vučić je na Instagramu

BEOGRAD - Profil predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu, buducnostsrbijeav, dobio je takozvani "plavi bedž".

Najčitanije