Aleksandar Vučić

Vučić prepreka da se pitanje Kosova riješi "iza kulisa"

BEOGRAD- Prebacivanjem pitanja Kosova i Metohije u sferu javnosti, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, umanjuje šansu da one zemlje koje su promoteri lažne kosovske nezavisnosti to pitanje riješe "iza kulisa", smatra politički analitičar Dragomir Anđelković.

Vučić: Beograd neće mijenjati spoljnu politiku

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Azerbejdžanu da se spoljna politika Beograda neće mijenjati i da Srbija koja je na evropskom putu neće uvoditi sankcije Rusiji.

Potpisano, novi direktan let iz Beograda

BAKU - Predstavnici vlada Srbije i Azerbejdžana potpisali su u Bakuu sporazume o saradnji dvije zemlje u vazdušnom i međunarodnom drumskom saobraćaju.

U Bakuu centar za srpski jezik, Vučiću počasni doktorat

BEOGRAD/BAKU - Centar za srpski jezik i kulturu otvoren je danas na Azerbejdžanskom univerzitetu za jezike u Bakuu, a predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je počasni doktorat.

Vučić u Azerbejdžanu: Razvoj saradnje u što više oblasti

BAKU - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bakuu da Srbija i Azerbejdžan nemaju otvorenih pitanja i da se međusobno podržavaju kada je riječ o pitanju očuvanja teritorijalne cjelovitosti i integriteta.

Vučić za madridski dnevnik: Nisam optimista po pitanju Kosova

SOFIJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije optimista kada je riječ o rješavanju pitanja Kosova, da to nije lako, jer još uvijek postoji puno mržnje, ali da se mora preći preko toga i da će Srbija i dalje ulagati napore za iznalaženje kompromisa.

Tajani sa Vučićem: Predložen paket od 10 milijardi evra za zapadni Balkan

SOFIJA - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani istakao je da je predložio paket od deset milijardi evra za infrastrukturne projekte na zapadnom Balkanu i dodao da je Srbija veoma važna za Evropu.

Vučić prvi govorio na Samitu u Sofiji

SOFIJA – Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, imao je danas čast da je prvi govorio na današnjem Samitu EU-Zapadni Balkan, koji se održava iza zatvorenih vrata u Nacionalnoj palati u Sofiji.

Tači: I Kosovo i Srbija će profitirati od zaključenja procesa

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači rekao je, poslije susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, da proces pregovora Beograda i Prištine neće biti lak ni za jednu stranu i da niko neće dobiti sve.

Vučić poručio Mogerinievoj: Srbija uvek za dijalog, potreban kompromis i druge strane

SOFIJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Sofiji rekao da je u razgovoru s šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini ponovio da je Srbija spremna za dijalog u svakom trenutku, ali da su preduslov za to da se sprovedu potpisani sporazumi iz Brisela i formira ZSO, te da bude jasno iskazano da druga strana takođe pristaje na kompromise.

Najčitanije