Aleksandar Vučić

Prištinski portal: Vučić imao tačne podatke o Haradinajevim mjerama

PRIŠTINA - Predsjednik Aleksandar Vučić imao je tačne podatke kada je izjavio da će prištinske vlasti pokušati da uvedu još tri mjere protiv Srbije, piše "Gazeta ekspres".

Vučić: Priština spremna na nove stvari, ne zna se koja je gora

PRIŠTINA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Priština spremna na nove mjere usmjerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim mjerama je riječ.

Vučić: Zahvalnost Madagaskaru za povlačenje priznanja Kosova

KRAGUJEVAC - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Madagaskaru na povlačenju priznanja nezavisnosti samoproglašenog Kosova i istakao da će zvanični Beograd tu odluku znati da poštuje.

Vučić: Haradinaj je u pravu

KRAGUJEVAC - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je nije srećan zbog izjave ambasadora SAD u Prištini da je najavljeno formiranje vojske Kosova pozitivan korak.

Vučić: Naravno da se neću izviniti Oriću

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se neće izviniti komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću, koji je ranije rekao da će to tražiti od Vučića, najavivši i mogućnost tužbe zbog izjava povodom oslobađajuće presude Oriću i Sabahudinu Muhiću u Sudu BiH.

Vučić i Stoltenberg: Mir i stabilnost prije svega

BEOGREAD - Predsjednik Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg saglasdili su se danas, u telefonskom razgovoru, da su očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za Srbiju i cijeli region.

Trkulja priznao djela, pritvor zbog prijetnje Vučiću

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Novosađaninu Ðuri Trkulji, osumnjičenom da je putem Twittera prijetio smrću predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavljivao otmicu člana njegove porodice.

Vučić: Tači novcem iseljenika platio svoje mesto u Parizu i na sahrani Buša

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je predsjednik Kosova Hašim Tači novcem kosovskih iseljenika kupio svoje mjesto na svečanosti povodom stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata kao i na sahrani nekadašnjeg američkog predsjednika Džordža Buša.

Vučić: Uveren sam da rata neće biti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom tenzija na KiM i nakon povećanja taksi na robu iz Srbije, da je uvjeren da rata neće biti.

Prijetio Vučiću na Twitteru pa uhapšen

BEOGRAD - Novosađanin Đuro Trkulja uhapšen je nakon što je putem Twittera otvoreno prijetio smrću predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavljivao otmicu člana njegove porodice.

Najčitanije