Aleksandar Vučić

Vučić: Priština podnela zahtev za prijem u Savet Evrope, prekršila Vašingtonski sporazum

BEOGRAD - Samoproglašeno Kosovo zvanično je podnijelo zahtjev za članstvo u Savjetu Evrope, a to je potvrdio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je upravo dobio tu informaciju.

Vučić: Za Srbiju EU strateški cilj, ostalo pitajte EU

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je za Srbiju ubrzanje evropskog puta strateški cilj, a da ne moze da govori u ime EU o njihovom raspoloženju.

Vučić: Očigledno da neki rade na destabilizaciji cijelog regiona i Srbije

BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela nakon sastanka sa komesarom Evropske unije za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Vučić o vraćanju vojnog roka: Ja sam za

KUČEVO - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je tek otvorena debata o vraćanju vojnog roka, da ne treba žuriti sa zaključcima, a da je njegov stav u korist služenja vojske.

Počasna paljba na Kalemegdanu povodom Dana pobjede

​BEOGRAD - U skladu sa naređenjem predsjednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, pripadnici Garde Vojske Srbije izvršili su danas počasnu paljbu sa Savske terase na Kalemegdanu, povodom obilježavanja 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom.

Vučić objavio 10 tačaka svog obraćanja

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na instagram nalogu 10 tačaka o kojima je govorio tokom svog obraćanja, i u kojima su iznijeti svi problemima sa kojima se Srbija suočava, kao i o tome kako i na koji način bi trebalo da se reaguje u budućnosti.

Vučić: U međunarodnim odnosima nema ljubavi, a pravde još manje

BEOGRAD - Predsjednik Srbija Aleksandar Vučić je, obrazlažući razloge zbog kojih će Srbija snažnije biti na evropskom putu, istakao je da najveći dio inveticija u Srbiji iz EU, uz ogroman nivo trgovinske razmjene za Unijom i njenim čalnicama, dodajući da iako se čini da se nerijetko suočavamo sa nepravdom, u međunarodnim odnosima nema ljubavi, a pravde još manje.

Vučić: Nemačka je najvažniji partner Srbiji

​BEOGRAD - Nemačka je najvažniji partner Srbiji, naveo je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon zvanične posjete Berlinu i susreta sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Vučić: Nikoga 1999. nije interesovao teritorijalni integritet Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je novinare da kada govore o teritorijalnom integritetu jedne zemlje uđu malo u, kako je rekao, cipele Srbije, te istakao da 1999. godine nikoga nije interesovao njen integritet.

Kurti: Nema napretka, Vučićevi stavovi stari

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da nema napretka u dijalogu i tvrdi da se Beograd "nije udaljio od bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, niti od predsjednika Rusije Vladimira Putina i da Vučić ne mijenja stav o njegovom (Kurtijevom) zahtjevu za međusobno priznanje".

Šolc: Brine nas Dodikov secesionizam; Vučić: Nije kriva samo jedna strana

​BERLIN - Njemački kancelar Olaf Šolc i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održali su upravo preskonferenciju nakon sastanka u Berlinu, a govorili su i o BiH.

Vučić se sastao sa Šolcom

​BERLIN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas poslije podne u Berlinu sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Vučić: Sa Šolcem se sastajem jer je EU cilj Srbije

​BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za njemački list Handlesbalt da je EU strateški cilj Srbije, koja ostaje čvrsto na evropskom putu, kao i da je to razlog zašto se sastaje sa kancelarom Olafom Šolcem.

Vučić: Boriću se za interese Srbije

​BERLIN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, po dolasku u Berlin gdje će se sastati sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, da će se boriti za interese Srbije i još bliže odnose sa Berlinom.

Vučić: Izgradnja LNG terminala u Grčkoj važna za ceo Balkan

ALEKSANDRUPOLI - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Grčkoj da izgradnja LNG terminala predstavlja veliki i važan događaj za cijeli region, za cijeli Balkan.

Najčitanije