Aleksandar Vulin

Plenković: Srbija odgovorna za odlazak Srba; Vulin: Pretekao je najgore ustaše

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas na obilježavanju godišnjice Oluje da je Srbija odgovorna za odlazak Srba 1995. godine, na šta mu je ministar unutrašnjih poslova Srbije poručio da je "pretekao i najgore ustaše".

Vulin: "Oluja" je zločin, Bog može da oprosti, Srbi ne mogu

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je operacija "Oluja" bila zločin koji Bog može da oprosti, ali Srbi ne mogi ni da oproste ni da zaborave.

Vulin: Srbija sačuvala mir u BiH uprkos Izetbegoviću

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova i i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija sačuvala mir u BiH, ali ne zahvaljujući Bakiru Izetbegoviću, već uprkos njemu.

Vulin Zagrebačkoj nadbiskupiji: Kakva crkva, takve i svetinje

BEOGRAD - Ako su srpska djeca u Jastrebarskom i Sisku bila u sirotištu, a ne u logoru, onda nam Biskupska konferencija Hrvatske duguje odgovor na pitanje ko je hiljade srpske djece učinio siročadima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin: Hoću da moj policajac ima najbolje uslove za rad

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost Sindikatu srpske policije na aktivnom učešću i doprinosu u borbi za poboljšanje uslova rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i na podršci Ministarstvu u naporima da položaj policijskih službenika bude još bolji.

Vulin: Ne vidim ništa istorijsko u poseti Abazovića

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocijenio je danas da nedavna posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića Srbiji ne predstavlja nikakav istorijski momenat, da je on dobrodošao u Srbiju, ali da bi mu bilo drago da vidi da Crna Gora jednom povuče neki potez koji nije antisrpski.

Vulin: Dok god je Vučić na čelu Srbije, marihuana neće biti legalizovana

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posjetio je danas Studentski grad na Novom Beogradu i razgovarao sa studentima povodom obilježavanja 26. juna - Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

Vulin: Ratno stanje postalo uslov za početak pregovora sa EU

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je EU svojim posljednjim odlukama na jučerašnjem samitu u Briselu pokazala da je ratno stanje postalo presudan uslov za početak pregovora.

Vulin: Vučić pokazao kako se štiti nacionalni interes Srbije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da nema nijednog političara u Evropi koji je pokazivao takvu snagu i upornost u zaštiti nacionalnih interesa svoje zemlje kao što je pokazao predsjednik Aleksandar Vučić pred njemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

MSP Hrvatske: Izuzetno nesnalaženje Srbije, Vulin: Hrvati nepogrešivo na pogrešnoj strani istorije

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je večeras, povodom reagovanja srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, da izjave iz Srbije još jednom pokazuju, kako su naveli, "izuzetno nesnalaženje kako u interpretaciji najvažnijih trenutnih globalnih događanja, tako i u interpretaciji istorijskih događaja 20. vijeka".

Vulin: Republika Srpska nije nastala voljom velikih sila

KRUŠEDOL - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas u Krušedolu da Srbe neki najviše vole da slušaju kad pjevaju tužne pjesme ili prebrojavaju mrtve, ali ne vole da čuju da su Srbi tu i da su jaki, kao nikad prije.

Vulin odgovorio na prijetnje Milanovića

​BEOGRAD - Ako naš put u EU vodi preko zaborava naše mrtve dece, onda tamo ne treba da idemo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin povodom prijetnje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da će Srbiju koštati optužnica koju je podigla protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog ratnih zločina u "Oluji", saopšteno je iz MUP-a.

Vulin o dojavama bombi: Protiv Srbije se vodi specijalni rat

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom brojnih lažnih dojava o bombama, da se protiv Srbije "vodi specijalni rat" i da je suštinski cilj svih napada na Srbiju da ona prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vulin: Ne može EU da sedi na dve stolice

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne može EU da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Savjeta Evrope.

Lukač sa Vulinom: Jačanje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, saopštio je MUP.

Najčitanije