Aleksandar Vulin

Vulin: Haradinaj se ništa ne pita i s njim se ne pregovara

BEOGRAD - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pegovara.

Vulin: Formiranje vojske napad na mirovne napore Vučića

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da je za Srbiju sasvim neprihvatljivo formiranje tzv. kosovske vojske i pozvao međunarodnu zajednicu da obezbijedi poštovanje rezolucije 1244 i ne dozvoli formiranje nelegalne oružane formacije koja će ugroziti mir i bezbjednost na KiM i regionu.

Vulin: Veseljiju smeta što na Kosmetu ima Srba

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsjedniku skupštine samoproglašenog Kosova Kadriju Veseljiju smeta to što na Kosovu i Metohiji ima i Srbije i Srba.

Vulin Prištini: Ne pomišljajte na silu, sledi jasan odgovor

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas vlastima u Prištini da ne razmišljaju o tome da pokušaju da primjene silu na predsjedniku Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Srbije, Aleksandru Vučiću, jer bi to naišlo na jasan odgovor.

Vulin: Srpska bila i biće prioritet Srbije

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je večeras u Beogradu, povodom početka manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", da je Republika Srpska bila, jeste i biće jedan od prioriteta Srbije i da će Srbija uvijek činiti sve da Srpska živi u miru i stabilnosti.

Vulin: Hrvatska i dalje na strani kao u Drugom svetskom ratu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je, na godišnjicu početka Drugog svjetskog rata, 1. septembra 1939. godine, izjavio da Hrvatska potvrđuje da "stranu koju je izabrala u Drugom svjetskom ratu i dalje smatra svojom".

Vulin: Albanci će u Srbiji imati sva prava

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da će Albanci u Srbiji imati sva prava, a ne obespravljeni, protjerivani i ubijani kao Srbi na Kosmetu.

Vulin: Uvođenje vojnog roka košta manje od 700 miliona evra

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ne želi da licitira sa datumima kada će biti završena studija o potrebi i cijeni uvođenja obaveznog vojnog roka u Srbiji, ali i da su medijski napisi o cijeni vraćanja vojnog roka smiješni i da bi uvođenje koštalo daleko manje.

Vulin: Prijetnje Haradinaja ukazuju zašto mora doći do razgraničenja

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da ratne prijetnje premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja ukazuju zašto Kosmet ne smije da ima svoju vojsku i zašto između Srbije i "velike Albanije" mora doći do čvrstog i jasnog razgraničenja.

Vulin: Od Srbije se ne može uzeti ništa na silu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije garant nezavisnosti države od koje niko na silu ne može uzeti ništa.

Najčitanije