Aleksandar Zolak

Zolaku istekle mjere zabrane

SARAJEVO - Mjere zabrane direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku istekle su 29. jula, a Tužilaštvo BiH nije tražilo produženje, potvrdila je Srni Zolakov advokat Senka Nožica.

Određene mjere zabrane Zolaku, ne smije komunicirati sa Novalićem i ostalima

SARAJEVO - Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH da se direktoru Agencije za lijekove BiH Aleksandru Zolaku, osumnjičenom za zloupotrebu položaja, odredi zabrana sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima iz afere "Respiratori", potvrđeno je iz Tužilaštva BiH za "Nezavisne".

Sud BiH još nije donio odluku o mjerama zabrane za Zolaka

SARAJEVO - Sud BiH još nije donio odluku o zahtjevu Tužilaštva da se direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku odrede mjere zabrane, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Tužilaštvo BiH zatražilo mjere zabrane za Zolaka

SARAJEVO - Sud BiH trebalo bi već danas da donese odluku da li će uvažiti prijedlog Tužilaštva BiH i odrediti mjere zabrane za Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, koji je ispitan u aferi "Respiratori" u predmetu "Fadil Novalić i drugi".

Ročište Zolaku u ponedjeljak

SARAJEVO - U Sudu BiH je za ponedjeljak, 29. jun, zakazano ročište direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku, na kojem će Tužilaštvo zatražiti mjere zabrane, javila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN) BiH.

"Nezavisne" saznaju: Zolak osumnjičen u predmetu "Respiratori"

BANJALUKA - Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, ispitan je u svojstvu osumnjičenog u sklopu istrage o nabavci respiratora u FBiH, saznajemo iz Tužilaštva BiH.

Zolak: Službenik SIPA nije otkrio povod akcije

BANJALUKA - Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak naveo je da ne zna koji je povod akcije koju u prostorijama Agencije u Banjaluci sprovodi Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), ali da je otvoren za saradnju.

Predmet "Respiratori": Saslušan direktor Agencije za lijekove

SARAJEVO - Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak potvrdio je za RTRS da je dao iskaz u Tužilaštvu BiH u predmetu "Respiratori" u svojstvu svjedoka.

Zolak se odrekao dijela martovske plate

BANJALUKA - Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH odrekao se 20 odsto martovske plate u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Zolak: Kvalitet lijekova u skladu sa evropskim standardima

BANJALUKA - Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak rekao je da je Agencija dobila priznanje Međunarode akademije za klinička ispitivanja /CRA/ za značajan napredak u ovoj oblasti za prošlu godinu, te da građani mogu biti sigurni da je kvalitet lijekova koje koriste provjeren i da je u skladu sa važećim evropskim standardima.

Najčitanije