Aleksej Navaljni

Navaljni osuđen na devet godina zatvora

Ruski sud je ranije danas proglasio Alekseja Navaljnog krivim za prevaru.

Navaljni proglašen krivim za prevaru posebno velikih razmjera

MOSKVA - Sud u Moskvi proglasio je danas opozicionog lidera Alekseja Navaljnog krivim za prevaru posebno velikih razmjera, objavljeno je danas.

Navaljni proglašen teroristom i ekstremistom

Ruski opozicioni vođa Aleksej Navaljni, koji se već godinu dana nalazi u zatvoru, uvršten je na popis terorista i ekstremista ruske službe za finansijski monitoring Rosfinmonitoring, zadužene za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorista.

Rusija uhapsila dvoje saradnika Navaljnog

​MOSKVA - Rusija je uhapsila dvoje saradnika zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, izjavio je danas jedan istaknuti opozicioni aktivista.

Aleksej Navaljni dobio nagradu za slobodu misli

BRISEL - Ovogodišnji dobitnik nagrade Evropskog parlamenta za ljudska prava je zatvoreni kritičar Kremlja Aleksej Navaljni, za suprotstavljanje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u učvršćivanju vlasti.

Poslije potrage pojavio se doktor koji je liječio Navaljnog

MOSKVA - Ljekar iz Sibira Aleksandar Murahovski koji je prošle godine liječio ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog pojavio se danas, nakon što je prijavljeno da je nestao tokom lova, javile su ruske novinske agencije citirajući regionalnu vladu.

Nestao ljekar koji je liječio Navaljnog

MOSKVA - Ljekar iz Sibira koji je liječio ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog nakon što mu je pozlilo prošle godine u Rusiji, je nestao, saopštila je danas ruska policija.

Navaljni prekida štrajk glađu

MOSKVA - Opozicioni ruski lider koji se nalazi u zatvoru, Aleksej Navaljni, saopštio je da prekida štrajk glađu nakon što je dobio ljekarsku njegu i pošto su ga njegovi doktori upozorili da bi mu, ako ga nastavi, život bio ugrožen.

UN: Prebaciti Navaljnog u inostranstvo radi liječenja

ŽENEVA - Eksperti UN za ljudska prava pozvali su danas Rusiju da dozvoli da zatvoreni opozicioni lider Aleksej Navaljni bude evakuisan radi liječenja u inostranstvu, navodeći da vjeruju da mu je život ugrožen.

Pobjeda: I Crna Gora traži od Rusije da oslobodi Navaljnog

PODGORICA - Crna Gora je potpisnica zajedničke izjave Savjeta za ljudska prava, kojom se poziva Ruska Federacija na trenutno i bezuslovno puštanje Alekseja Navaljnog i svih osoba nezakonito ili samovoljno lišenih slobode, piše crnogorska "Pobjeda".

Zaharova: Razveselićemo SAD našom crnom listom

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova najavila je danas rusku "crnu listu" kao odgovor na američke i sankcije EU zbog slučaja "Navaljni".

Zaharova: Izvjestioci UN priredili farsu povodom Navljanog

MOSKVA - Specijalni izvjestioci Savjeta za ljudska prava UN priredili su farsu u Ženevi povodom navodnog trovanja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, izjavila je danas na brifingu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

UN: Ruski zvaničnici vjerovatno umiješani u trovanje Navaljnog

NJUJORK - Stručnjaci Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštili su danas da su zvaničnici ruske vlade vrlo vjerovatno umiješani u trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog prošle godine i tvrde da je namjera bila da se uputi "zlokobno upozorenje" u cilju ućutkivanja neistomišljenika.

Evropski sud tražio od ruske vlade da oslobodi Navaljnog

STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava zatražio je od ruske vlade da pusti na slobodu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, navedeno je u saopštenju objavljenom danas na sajtu Suda.

Rusi izdali potjernicu za Leonidom Volkovim, saradnikom Navaljnog

MOSKVA - Ruske vlasti izdale su potjernicu za Leonidom Volkovim, bliskim saradnikom opozicionara Alekseja Navaljnog.

Najčitanije