Aleksej Navaljni

Pobjeda: I Crna Gora traži od Rusije da oslobodi Navaljnog

PODGORICA - Crna Gora je potpisnica zajedničke izjave Savjeta za ljudska prava, kojom se poziva Ruska Federacija na trenutno i bezuslovno puštanje Alekseja Navaljnog i svih osoba nezakonito ili samovoljno lišenih slobode, piše crnogorska "Pobjeda".

Zaharova: Razveselićemo SAD našom crnom listom

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova najavila je danas rusku "crnu listu" kao odgovor na američke i sankcije EU zbog slučaja "Navaljni".

Zaharova: Izvjestioci UN priredili farsu povodom Navljanog

MOSKVA - Specijalni izvjestioci Savjeta za ljudska prava UN priredili su farsu u Ženevi povodom navodnog trovanja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, izjavila je danas na brifingu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

UN: Ruski zvaničnici vjerovatno umiješani u trovanje Navaljnog

NJUJORK - Stručnjaci Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštili su danas da su zvaničnici ruske vlade vrlo vjerovatno umiješani u trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog prošle godine i tvrde da je namjera bila da se uputi "zlokobno upozorenje" u cilju ućutkivanja neistomišljenika.

Evropski sud tražio od ruske vlade da oslobodi Navaljnog

STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava zatražio je od ruske vlade da pusti na slobodu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, navedeno je u saopštenju objavljenom danas na sajtu Suda.

Rusi izdali potjernicu za Leonidom Volkovim, saradnikom Navaljnog

MOSKVA - Ruske vlasti izdale su potjernicu za Leonidom Volkovim, bliskim saradnikom opozicionara Alekseja Navaljnog.

Borelj: Odnosi EU i Rusije daleko od zadovoljavajućih

BRISE - Odnosi Rusije i Evropske unije (EU) su daleko od zadovoljavajućih, navodi se u saopštenju visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja nakon zvanične posjete Moskvi.

Moskva ima razloga da vjeruje da je slučaj "Navaljni" lažan

MOSKVA - Moskva ima razloga da vjeruje da je incident sa Aleksejem Navaljnim lažan, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa švedskom koleginicom Anom Lind.

Lavrov: Ima razloga da se vjeruje da je slučaj "Navaljni" lažan

MOSKVA - Moskva ima razloga da vjeruje da je incident s ruskim opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim bio lažan, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa švedskom koleginicom An Linde.

Tužilaštvo Rusije za zatvorsku kaznu Alekseju Navaljnom

MOSKVA - Tužilaštvo Rusije saopštilo je da će podržati zahtjev Državne zatvorske službe da se uslovna kazna ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom zamijeni zatvorskom.

Najčitanije