Aleksej Navaljni

Lavrov: Odgovorićemo na sankcije na isti način

MOSKVA - Moskva će recipročno odgovoriti na sankcije Evropske unije zbog slučaja navodnog trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Lavrov: Rusija može da prekine dijalog sa EU

MOSKVA - Rusija može da prekine dijalog sa Briselom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, komentarišući situaciju oko istrage u vezi sa navodnim trovanjem ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Moskva: Navaljni nije imao otrove u tijelu dok je bio u Rusiji

MOSKVA - Rusija ima potvrdu da nije bilo toksičnih supstanci u tijelu opozicionara Alekseja Navaljnog dok je bio u Rusiji, rekao je danas direktor Ruske obavještajne službe za inostranstvo (SVR) Sergej Nariškin.

Navaljni: Šreder je Putinov potrčko

BERLIN - Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni oštro je napao nekadašnjeg njemačkog kancelara Gerharda Šredera, tvrdeći da je plaćen od predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Njemačka vlada potvrdila da je Navaljni otrovan novičokom

Njemačka vlada saopštila je danas da je potvrđeno da je Aleksej Navaljni bio žrtva napada hemijskim nervnim otrovom iz novičok grupe.

Pismo SB UN: Trovanje Navaljnog pretnja međunarodnom miru

NJUJORK - Trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predstavlja prijetnju međunarodnom miru i bezbjednosti, ocjenjuju Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Estonija i Belgija u pismu upućenom Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Navaljni: Tvrdim da Putin stoji iza mog trovanja

BERLIN - Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni ne sumnja da predsjednik Rusije Vladimir Putin stoji iza njegovog navodnog trovanja i kaže da se ne plaši ruskog predsjednika.

Peskov: Rusija spremna da razjasni "slučaj Navaljni" sa EU

MOSKVA - Rusija je spremna da razjasni incident oko ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog sa Evropskom unijom, a takođe, očekuje da će Evropa dostaviti svoje podatke, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Šolc: Trovanje Navaljnog je brutalni, ubilački napad

Njemački vicekancelar Olaf Šolc izjavio je danas da navodno trovanje kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog nervnim agensom "novičok" predstavlja pokušaj ubistva, ocijenivši da će Evropa morati da pruži jedinstven odgovor.

Zaharova: Ne vjerujemo Berlinu na riječ, nismo razvijali novičok

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da Moskva nema osnova da vjeruje Berlinu na riječ u vezi sa slučajem ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i poručila da Sovjetski Savez i Rusija nikada nisu sproveli istraživanje o razvoju supstance poznate kao novičok.

Najčitanije