Alen Šeranić

Šeranić: Preporučuje se vakcinacija protiv korona i HPV virusa

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je u Narodnoj skupštini da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti propisuje uvođenje vakcine protiv humanog papiloma virus i vakcine protiv kovida 19, kao preporučenih.

Šeranić: Za 10 odsto povećanje primanja korisnika prava iz socijalne zaštite

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je u Narodnoj skupštini da će svaki korisnik prava iz socijalne zaštite u skladu sa Prijedlogom zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj zaštiti preračunato dobiti uvećanje od 10 odsto u odnosu na novac koji je ranije primao po ovom osnovu.

Afera "Kiseonik": Ne postoje dokazi da su Šeranić, Đajić i Čađo djelovali kao kriminalna grupa

BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo saopštilo je danas da je osnovu analize pribavljene dokumentacije utvrđeno da ne postoje dokazi da su Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS i Stanislav Čađo, direktor kompanije "TGT" a.d. Laktaši, djelovali kao grupa ili organizovana kriminalna grupa prilikom nabavke kiseonika za potrebe UKC-a RS.

Šeranić: Biće obrađene teme koje očekuju zdravstveni sistem

BIJELJINA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić večeras je u Bijeljini izrazio zadovoljstvo što će Kongres HISPA BiH obraditi niz aktuelnih tema, prije svega sa aspekta kovida 19 i postkovid ere, a koje se najviše odnose na mikro i makro vaskularne komplikacije i sve ono što očekuje zdravstveni sistem.

Šeranić: Biće unaprijeđeni uslovi u psihijatrijskim ustanovama

BANJALUKA - Biće unaprijeđeni uslovi za rad zdravstvenih radnika, zbrinjavanje i boravak korisnika nakon što bude završen projekat rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri ustanove za zbrinjavanje lica sa mentalnim poteškoćama, kazao je danas Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Šeranić: Za provjeru diploma, pa i Vasićevu je zadužena prosvjetna inspekcija

BANJALUKA - Alen Šeranić, mistar zdravlja i socijlne zaštite Republike Srpske, rekao je da će biti provjereno da li je neko ko je osuđivan imenovan za direktora.

"Novi kampovi za djecu oboljelu od malignih i rijetkih bolesti"

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je Srni da bi ove godine trebalo da bude realizovan novi i inovativni program, odnosno kamp rehabilitacije za djecu oboljelu od malignih i rijetkih bolesti i dijabetesa.

Šeranić: Vakcinacija protiv virusa korona biće zakonski uokvirena

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da nije zadovoljan stepenom vakcinacije u Srpskoj, koji je 50 odsto, te najavio da će vakcinacija protiv virusa korona biti i zakonski uokvirena kroz izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Vakcinacija ključ za okončanje pandemije

Kada govorimo o procesu vakcinacije protiv kovida-19 u Republici Srpskoj, još nismo zadovoljni obuhvatom vakcinacije, jer to još nisu brojke koje mogu značajno da utiču na kretanje epidemije, a što jeste krajnji cilj - stavljanje epidemije pod kontrolu.

Šeranić: Kovid sertifikate će izdavati zdravstvene ustanove iz Srpske

SARAJEVO - Ministarstvo civilnih poslova preko Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka, biće pristupna tačka za BiH kada je u pitanju razmjena podataka o imunizaciji, preležanom kovidu i rezultatima testiranja sa zemljama EU, dok će tehnička rješenja budućih kovid sertifikata biti predmet razgovora u narednom periodu, izjavio je u Sarajevu ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Šeranić: Opada broj pozitivnih, ali je situacija i dalje nepovoljna

BANJALUKA - Broj zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj opada, ali je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, rečeno je danas u Banjaluci poslije sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića sa direktorima domova zdravlja.

Šeranić: Oštra osuda bilo kakve zloupotrebe djece

​BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić osudio bilo kakvu zlopotrebu djece i bilo kakvo ponašanje koje se dovodi u vezi sa slučajem obljube sa djeteta u Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci.

Šeranić: Srpska bilježi nepovoljnu epidemiološku situaciju

Gotovo dvije godine od početka pandemije virusa korona Republika Srpska bilježi nepovoljnu epidemiološku situaciju kada je riječ o broju novooboljelih .

Šeranić: Pogoršana situacija, veliki broj zaraženih bez simptoma

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je za RTRS da je epidemiološka situacija u Srpskoj pogoršana.

Šeranić: Pojačati odgovornost pojedinca

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je zbog porasta broja zaraženih virusom korona potrebno da građani pojačaju poštovanje epidemioloških mjera, odnosno da nose masku u zatvorenom javnom prostoru, drže distancu, izbjegavaju masovna okupljanja i da se vakcinišu.

Najčitanije