Alen Šeranić

Šeranić: Nedopustiv bilo kakav oblik nasilja nad stručnim radnicima

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić oštro je osudio napad na radnika u banjalučkom Centru za socijalni rad, upozorivši da je nedopustiv bilo kakav oblik nasilja nad stručnim radnicima koji prilikom obavljanja svog posla ne smiju biti izloženi verbalnim ili fizičkim napadima.

Šeranić skratio brkove i bradu, počelo obilježavanje Movembera

Brijanjem i skraćivanjem brkova i brade počelo je obilježavanje ovogodišnjeg Movembera, a među gostima koji su podržali ovu akciju bio je i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić..

Šeranić: Analizirano uvođenje HPV vakcinacije u Srpskoj

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je cilj Prijedloga strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Srpskoj za period 2019-2029. godine povećanje stope fertiliteta, što će biti i stav Savjeta za demografsku politiku Republike.

Šeranić: Uvodi se lična invalidnina kao novčana pomoć

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je cilj izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti da licima sa invaliditetom koja se nalaze u najtežem socio-ekonomskom položaju bude obezbijeđeno pravo na ličnu invalidninu kao novčanu pomoć.

Šeranić: UKC redovno izmiruje obaveze

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci u posljednje dvije godine redovno izmiruje obaveze kada je riječ o porezima i doprinosima, ali da pojedine zdravstvene ustanove imaju akumuliran dug iz prethodnog perioda.

Šeranić: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

Za gradnju novog bloka i adaptaciju dijela bolnice u Zvorniku 26,8 miliona KM

ZVORNIK - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas u Zvorniku da projekat gradnje novog bloka zvorničke bolnice, te adaptacija i rekonstrukcija postojećeg dijela ovog objekta imaju punu podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva.

Šeranić uručio ček porodici iz Zvornika koja je dobila trojke

ZVORNIK - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uručio je danas u Zvorniku ček od 2.100 KM porodici Ristanović, koja je vantjelesnom oplodnjom dobila trojke - tri sina.

Alen Šeranić: Nagradićemo sve dobre prakse u zdravstvu

Suština prevencije je promjena načina razmišljanja, odnosno promjena svijesti, a to je dugoročan proces i taj proces mora da bude dobro planiran bez obzira na to o kojem se faktoru rizika radi, istakao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, u intervjuu za "Nezavisne".

Šeranić u posjeti redakciji "Nezavisnih"

BANJALUKA - Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, posjetio je danas redakciju "Nezavisnih", gdje je razgovarao sa rukovodstvom "Nezavisnih", kao i sa urednicima i novinarima o planovima i trenutnim aktivnostima ministarstva na čijem je čelu.

Najčitanije