Alen Šeranić

Šeranić uručio odlikovanja za 30 domova zdravlja

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je uručio odlikovanja medalja zasluga za narod direktorima 30 domova zdravlja od ukupno 55 odlikovanih u Republici Srpskoj koje je, povodom 9. januara - Dana Republike, dodijelila predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Samo viša sila može da uspori gradnju bolnice u Doboju

DOBOJ - Jedino viša sila bi mogla da uspori realizaciju projekta izgradnje nove bolnice u Doboju, a kineski partneri i izvođači radova garantuju da će učiniti sve da ispoštuju dogovoreno.

Šeranić: Efikasnost vakcine veća od 90 do 92 odsto pa i više

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić govorio je o vakcinaciji protiv virusa korona i o tome ko može da odluči koju će vakcinu građani primati, te naveo da će vakcinacija biti preporučena u skladu sa zakonom.

Republički štab priprema preporuke za predstojeće praznike

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje je nepovoljna s obzirom na aktivni broj lica zaraženih virusom korona, pa se očekuje da će Republički štab za vanredne situacije narednih dana izdati nove preporuke za predstojeće praznike.

Šeranić: Očekujem preporuke Kriznog štaba za praznike

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je za Srnu da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje nepovoljna s obzirom na aktivni broj lica zaraženih virusom korona, te da očekuje da će Republički štab za vanredne situacije narednih dana izaći s preporukama za predstojeće praznike.

Šeranić: Očekujem da Ministarstvo civilnih poslova obezbijedi vakcine RS

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da će 400.000 doza vakcina protiv virusa korona doći u Srpsku što će biti dovoljno za 200.000 stanovnika.

Šeranić: Epidemiološka situacija u Srpskoj i dalje veoma ozbiljna

BANjALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je epidemiološka situacija u Srpskoj i dalje veoma ozbiljna.

Šeranić: Solidarnost i kolektivitet mogu pomoći više nego inače

BANJALUKA- Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da je vrijeme pandemije virusa korona vrijeme kada solidarnost i kolektivitet mogu pomoći više nego inače.

Šeranić: Neće izostati podrška Zavodu za forenzičku psihijatriju

SOKOLAC - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srspke Alen Šeranić izjavio danas da je zadovoljan što je u Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu osposobljena biohemijska i hematološka laboratorija, te nekoliko specijalističkih kabineta za potrebe korisnika ove ustanove.

Šeranić za "Nezavisne": Zdravstveni radnici su heroji kojima moramo pomoći

Zdravstveni radnici, vozači saniteta, spremačice, laboranti i drugo osoblje su heroji koji rizikuju svoj život da bi pomogli pacijentima koji su zaraženi virusom korona, kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, prisjetivši se dvojice kolega koji su izgubili život liječeći pacijente.

Najčitanije