Alen Šeranić

Šeranić: Za sada nije u planu zatvaranje škola

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u ovom trenutku neće biti zatvarane škole i ostale obrazovne ustanove, jer nisu mjesto prenosa virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i poručio da je zdravstveni sistem Srpske stabilan.

Šeranić: Poštujte mjere za očuvanje ekonomije

KOZARSKA DUBICA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da zaštita zdravlja stanovništva i očuvanje ekonomije predstavljaju osnov daljeg djelovanja u borbi protiv virusa korona.

Šeranić u Novom Gradu: Opremiti ambulante porodične medicine

NOVI GRAD - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da je u Domu zdravlja u Novom Gradu potrebno opremiti ambulante porodične medicine, te rekonstruisati staru zgradu Hitne pomoći.

Šeranić na samitu u Salcburgu: Moramo poštovati epidemiološke mjere

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je na Evropskom samitu u Salcburgu da postoji još mnogo nepoznanica o virusu korona, te da i dalje moramo biti oprezni i poštovati epidemiološke mjere.

Šeranić o koroni: Situacija nepovoljna, ali stabilna

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocijenio je da se situacija u vezi sa virusom korona stabilizuje, ali je i dalje nepovoljna.

Šeranić: Razmotriće se zahtjev da majke budu uz djecu na UKC RS

BANJALUKA - Upoznat sam sa problemom da roditelji zbog virusa korona ne smiju boraviti sa djecom na UKC RS i prijedlog da im se dozvoli će biti razmotren od strane ove ustanove, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, prilikom posjete banjalučkom Domu zdravlja.

Šeranić: Očekivano da se korona pojavila u školama

BANJALUKA - Očekivali smo da će se virus korona pojaviti u nekim školama u RS, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, na konferenciji za novinare povodom današnje posjete banjalučkom Domu zdravlja.

SZO zadovoljna sprovedenim mjerama protiv korone u RS

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sastao se danas sa predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) koji su izrazili zadovoljstvo sprovedenim mjerama i dosadašnjim aktivnostima resornog ministarstva, Instituta za javno zdravstvo i zdravstvenih ustanova u Srpskoj u vezi sa pojavom novog virusa korona.

Šeranić: Vakcinu u Srpskoj očekujemo u prva tri mjeseca iduće godine

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da bi Republika Srpska u prva tri mjeseca naredne godine mogla da dobije vakcinu protiv virusa korona, ističući da bi Republici Srpskoj u prvom naletu bilo potrebno 400.000 doza vakcina.

Šeranić: Neće biti zatvaranja škola ni u slučaju najgoreg scenarija

BANJALUKA - Neće biti zatvaranja škola na nivou Republike Srpske ni u slučaju najgoreg scenarija, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić. Septembar je sa početkom nove školske godine donio nove izazove, ali vijest o zarazi učenika virusom korona već u prvoj sedmici nije iznenađenje. Šeranić kaže da je veoma važno da škole nisu izvor zaraze.

Najčitanije