Alen Šeranić

Veće plate medicinarima u Srpskoj

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je na sastanku sa premijerom Radovanom Viškovićem i predstavnicima sindikata u oblasti zdravstva dogovoreno da cijena rada bude 145 KM, umjesto dosadašnjih 135 KM, te da će ubrzo biti razmatrane mogućnosti za poboljšanje statusa zdravstvenih radnika.

Ruski stručnjaci izvodiće operacije na UKC-u RS

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima, sastao se danas u svom kabinetu sa hirurzima-onkolozima iz Onkološkog centra u Sankt Peterburgu koji su u višednevnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Šeranić obećao pomoć zdravstvenim ustanovama u Hercegovini

NEVESINJE - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić obećao je pomoć Vlade Srpske u rješavanju nagomilanih problema u zdravstvenim ustanova u hercegovačkim opštinama, ali i poručio da jedinice lokalne samouprave moraju imati veći angažman u rješavanju problema.

Šeranić posjetio djecu koja ljetuju u Bečićima

BEČIĆI - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas osmu grupu dječaka i djevojčica koji borave na ljetovanju u Bečićima, u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske – 2019". U okviru ove smjene ljetuje 138 djece iz Milića, Han Pijeska, Pala, Prijedora, Rogatice i Čajniča.

Šeranić: Specijalna bolnica u Milićima može da ponudi vrhunsku uslugu

MILIĆI - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je u Milićima Dom zdravlja "Sveti Nikola", Medicinski centar i Specijalnu bolnicu iz hirurških oblasti i porodilište Kompanije "Boksit", te izrazio zadovoljstvo načinom funkcionisanja tih zdravstvenih ustanova.

Šeranić: Biće odobrena nabavka lijeka za bolesnog dječaka

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da će resorno ministarstvo ekspresno reagovati u slučaju nabavke lijeka koji je potreban za dječaka sa Daunovim sindromom, oboljelog od leukemije, ukoliko stigne zahtjev za njegovu nabavku.

Podrška za četiri psihijatrijske ustanove u RS

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas u Banjaluci sa novoimenovanim predstavnikom UNDP-a u BiH Stelijanom Nedera o budućoj saradnji i tehničkoj podršci u projektima rekonstrukcije, izgradnje i opremanja četiri psihijatrijske ustanove u Srpskoj.

Šeranić: U pripremi nove mjere za stimulisanje rađanja djece

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je Srni da su u planu izmjene i dopune Zakona o dječjoj zaštiti kojima Vlada Srpske želi da unaprijedi sistem dječije zaštite, a prvenstveno njegov pronatalitetni karakter stimulisanjem rađanja djece i jačanjem podrške poslodavcima putem oslobađanja troškova za isplatu naknada plata porodiljama.

Uskoro gradnja transfuzijskog centra u sklopu bolnice "Srbija"

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas u Istočnom Sarajevu da će u sklopu Bolnice "Srbija" biti izgrađen regionalni transfuzijski centar.

Šeranić: Jednakost pristupu zdravstvenim uslugama

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je Srni da Srpska institucionalno ima ono što mnoge zemlje u regionu nemaju - Ministarstvo u kojem su objedinjene politike zdravlja i socijalne zaštite, što omogućava kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a i dobro je pozicionirana kada je riječ o jednakosti pristupu zdravstvenim uslugama.

Najčitanije