Alep

U šta su teroristi pretvorili najelitnije naselje u Alepu

Zahra je jedna od najelitnijih oblasti u sirijskoj provinciji Alep, odnosno bila je prije rata. Kuće i ogromni stanovi od nekoliko stotina kvadratnih metara u kojim su živjele generacije arapskih porodica, sada su pretvorene u ruševine.

Oružje proizvedeno na Zapadu otkriveno u skladištu u Alepu

ALEPO - Sirijski vojnici otkrili su veliko skladište s oružjem i municijom raznog porijekla, uključujući one koje su proizvele zapadne zemlje, blizu grada Kafr Džuma u provinciji Alepo.

Kraj bitke za Alep

DAMASK - Sirijska armija napredovala je u posljednjoj enklavi na sjeverozapadu zemlje koju drže pobunjenici, učvršćujući tako vlast nad ključnom provincijom Alep, javlja AP.

Alep se diže iz pepela, ponovo radi 16.000 preduzeća

ALEP - Više od 16.000 preduzeća ponovo je izgrađeno i nastavilo sa proizvodnjom u sirijskom gradu Alep, izjavio je guverner ovog grada Husein Ahmad Diab.

Hemijski napad na Alep, povrijeđene 73 osobe

Nakon napada bojnim otrovima na sirijski grad Alep, 73 civila, među kojima četvoro djece, primilo je ljekarsku pomoć, saopštio je novinarima ljekar prijemnog odjeljenja gradske bolnice u Apelu Šervan Šeho.

Erdoan: Da se u Idlibu ne ponovi Alep

MOSKVA - Turski predsjednik Tajip Redžep Erdoan izjavio je danas da Turska vodi razgovore sa Iranom i Rusijom kako se u sirijskom Idlibu ne bi ponovila humanitarna katastrofa kakva se dogodila u Alepu 2016. godine.

Alep - biser Sirije koji je prošao kroz pakao

Alep se vraća normalnom životu, borbe su završene u decembru 2016. godine. Sirijske vladine snage i ruska avijacija razbile su snage militanata Nusra fronta i DAEŠ.

Alep i Hama u potpunosti "očišćeni" od terorista

DAMASK - Snage sirijske Vlade u potpunosti su očistile sirijske pokrajine Hama i Alep od terorista "Islamske države", saopšteno je iz sirijske vojske.

Oslobođena cijela teritorija pokrajine Alep

ALEP - Kompletna teritorija pokrajine Alep oslobođena je od terorista Islamske države, nakon što su stigla pojačanja sa sjeverozapada zemlje, izjavio je general sirijske vojske Samir Sulejman.

Otkrivena istina o sirijskom dječaku - simbolu Alepa

Otac dječaka koji je povrijeđen tokom vazdušnog napada u Alepu Omrana Dakniša, čiju fotografiju su 2016. godine naširoko distribuirali zapadni mediji, govorio je za RT.

Najčitanije