Alergija

Alergična na vodu, smije se tuširati samo dva puta mjesečno

Studentkinja koja ima rijetku alergiju na vodu plače svaki put kad se tušira, a osim u dodiru s vodom osip joj izbija i zbog pojave svog znoja. Tesa Hansen-Smit pati od akvagene urtikarije, stanja koje pogađa manje od 100 ljudi na svijetu, piše Daily Mail.

Alergija prekinula brojanje srpskih glasova Prištini

U Centru za brojanje glasova CIK-a u Prištini prekinut je proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije.

Alergija postala svakodnevica

TUZLA - Klinika za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Udruženje za respiratornu medicinu organizovali su u petak u Tuzli 5. majski alergološki simpozij, koji je okupio doktore primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite, kako bi razmijenili iskustva i nova saznanja iz oblasti alergologije.

Simptoma po kojima ćete prepoznati da ste postali alergični

Kada vas iznenade simptomi za koje mnogi tvrde da su alergija, sigurno počnete da se čudite jer do sada nikada niste imali simptome, ali ono što je važno da znate jeste da se s godinama mogu razviti alergije na neke alergene. Mnogi miješaju uobičajene simptome alergije sa simptomima nekih drugih bolesti kao što su prehlada ili infekcija sinusa.

Stručnjaci za "Nezavisne": Alergološka oboljenja se mogu zaliječiti, ali ne i izliječiti

Alergije na polen, pse, mačke, te određene materije i stvari, prema riječima stručnjaka, mogu nastati u bilo kojoj životnoj dobi.

Kako razlikovati prehladu od alergije?

Kihanje, curenje nosa, crvene oči samo su neki od simptoma.

Fikus uzročnik alergija

Skolni alergiji koji imaju uporan svrab očiju, nos im curi ili kašlju, teško mogu da povjeruju da je uzročnik njihovih nevolja ukrasna biljka koju drže u kući, bilo u saksiji ili vazi.

I bebe alergične na ambroziju

BANJALUKA, BIJELJINA - Najopasniji od svih prirodnih alergena u ovom periodu je svakako ambrozija, čije je cvjetanje ovih dana osjetio i onaj ko ranije nije imao tegobe, a starosnih granica skoro da i nema, jer se alergija javlja čak i kod beba.

Sedam stvari koje bi trebalo da znate ako patite od alergija

Alergije su danas veliki problem zbog kog pati sve veći broj ljudi. O alergijama se mnogo toga zna, ali neke stvari su još uvijek obavijene velom nejasnoća. Donosimo vam pregled najnovijih otkrića koja će vam pojasniti mnogo toga o alergijama.

Šta da radite ako vas ubode neki insekt?

Evo šta treba da uradite ukoliko vas ubode neki insekt.

Najčitanije