Alfa Romeo

Alfa Romeo od 25 miliona dolara spreman za aukciju

Na aukciji koja će se u februaru 2019. održati u Parizu naći će se jedno od remek-djela predratne italijanske auto-industrije - "Alfa Romeo 8C 2900B Turing Berlineta" iz 1939. godine, za koji se procjenjuje da će dostići cenu od čak 25 miliona dolara

Nova Alfa Romeo Giulietta krajem 2019.

Na jesen sljedeće godine se očekuje Alfa Romeo Giulietta nove generacije. Još uvijek aktuelni model (Tipo 940) je predstavljen 2010. i pokazao je uvjerljive osobine na testu.

Kako je nastao Alfa Romeo znak?

Alfa Romeo oduvijek ima znak koji je privlačio mnoge, jer se na njemu "mnogo toga dešava". Sa lijeve strane se nalazi crveni krst na bijeloj podlozi, dok je na desnoj strani zmija koja u ustima drži dječaka.

Vraća li se Alfa Romeo 6C u život?

U periodu između 1927. i 1954. godine, Alfa Romeo je svojim modelima sa šestocilindarskim agregatima davala oznaku 6C. To su bila slavna vremena za italijanski brend koji je ujedno uživao i veliku popularnost.

Alfa Romeo ima problem sa motorima

Italijanski proizvođač Alfa Romeo opozvao je modele Giulia i Stelvio Quadrifoglio u SAD zbog problema sa motorom.

Zvanično, Alfa Romeo "ubija" MiTo početkom 2019.

Već nedjeljama unazad jasno je da Alfa Romeo ne planira da zadrži u životu gradskog mališana MiTo, što je potvrđeno početkom juna kada je predstavljen petogodišnji plan FCA grupacije.

Na prodaju Spider Muhameda Alija

Alfa Romeo Spider iz 1976. koji je pripadao legendarnom bokseru biće ponuđen na prodaju na aukciji u Las Vegasu.

Alfa Romeo 8C bi mogao da ima 800 KS

Tokom predstavljanja plana FCA grupacije za period 2018-2022, najavljen je povratak Alfa Romea 8C, a postepeno se otkrivaju detalji.

Alfa Romeo 33 Stradale zamišljena kao automobil za 21. vijek

Jedan od najljepših automobila kompanije Alfa Romeo, 33 Stradale, je ponovo zamišljen kao moderni sportski automobil za 21. vijek, a kreator ovih dizajnerskih skica je Patrik Piplov.

Stelvio od sada i samo sa zadnjim pogonom

Većina krosovera i SUV modela imaju pogon na svim točkovima, bar kao opciju. Ali nije svima na tržištu potrebno tako nešto.

Najčitanije