Alibaba

Osnivač Alibabe član Komunističke partije Kine

Osnivač i Alibabe i najbogatiji Kinez Džek Ma član je Komunističke partije te zemlje, prenijeli su kineski mediji.

Oboren rekord, za 2 min prodata roba za 1,4 milijarde $

ŠANGAJ - Kupci preko interneta potrošili su 1,4 milijardi dolara za prva dva minuta godišnje rasprodaje, čime je oboren rekord.

Alibaba za 85 sekundi prodala robu vrednu milijardu dolara

PEKIG - Kineski trgovinski gigant Alibaba postavio je novi rekord na Dan samaca, jer je kompanija za 85 sekundi prodala proizvode u vrijednosti od jedne milijarde dolara.

Vlasnik Alibabe najbogatiji Kinez s 39 milijardi dolara

Jack Ma, vlasnik kineske online trgovine Alibaba, zauzeo je prvo mjesto na listi najbogatijih Kineza, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 270 milijardi kineskih juana (39 milijardi dolara).

Daniel Zhang novi direktor Alibabe

Jack Ma, harizmatični osnivač kineske internet platforme za trgovinu Alibabe u ponedjeljak je izabrao svog nasljednika na mjestu predsjednika kompanije koji mu je sušta suprotnost.

"Alibaba" skinula "Amazon"

NJUJORK - Podaci novog "2018 K2 Digital Statshot" pokazuju da je "Alibaba" skinuo sa trona "Amazon" i postao najpopularnija platforma za etrgovinu na svijetu.

Alibabina mašina pobijedila čovjeka na testu čitanja

Vještačka inteligencija pobijedila je ljude na testu čitanja organizovanom na Univerzitetu Stenford.Program vještačke inteligencije koji je razvio kineski gigant za elektronsku trgovinu "Alibaba" ostvario je prvu pobjedu aparata nad čovjekom u ovoj oblasti.

"Alibaba" dolazi u Srbiju

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, saopštila je da je "Alibaba grupa" pokazala izuzetno interesovanje za proširenje poslova na srpskom tržištu, nakon sastanka sa čelnicima te kompanije u sedištu grupe u Hangdžou.

Alibaba kupila kineski lanac supermarketa

PEKING - Kineski div Alibaba saopštio je kupuje udio u lancu maloprodaje San art.

Alibaba počela da koristi dronove za dostavu

Kineski div za e-trgovinu Alibaba je u utorak objavio kako je upotrijebio dronove za dostavu paketa preko vode prvi put…

Najčitanije