Alibaba

Daniel Zhang novi direktor Alibabe

Jack Ma, harizmatični osnivač kineske internet platforme za trgovinu Alibabe u ponedjeljak je izabrao svog nasljednika na mjestu predsjednika kompanije koji mu je sušta suprotnost.

"Alibaba" skinula "Amazon"

NJUJORK - Podaci novog "2018 K2 Digital Statshot" pokazuju da je "Alibaba" skinuo sa trona "Amazon" i postao najpopularnija platforma za etrgovinu na svijetu.

Alibabina mašina pobijedila čovjeka na testu čitanja

Vještačka inteligencija pobijedila je ljude na testu čitanja organizovanom na Univerzitetu Stenford.Program vještačke inteligencije koji je razvio kineski gigant za elektronsku trgovinu "Alibaba" ostvario je prvu pobjedu aparata nad čovjekom u ovoj oblasti.

"Alibaba" dolazi u Srbiju

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, saopštila je da je "Alibaba grupa" pokazala izuzetno interesovanje za proširenje poslova na srpskom tržištu, nakon sastanka sa čelnicima te kompanije u sedištu grupe u Hangdžou.

Alibaba kupila kineski lanac supermarketa

PEKING - Kineski div Alibaba saopštio je kupuje udio u lancu maloprodaje San art.

Alibaba počela da koristi dronove za dostavu

Kineski div za e-trgovinu Alibaba je u utorak objavio kako je upotrijebio dronove za dostavu paketa preko vode prvi put…

Dobit Alibabe premašila 130 odsto

Kineska internet trgovačka platforma Alibaba izvijestila je o rastu neto dobiti za 132 odsto u, kako je ocijenila, "izvanrednom" tromjesečju, te je povećala procjene rasta godišnjih prihoda.

Kineska Alibaba preuzima MoneyGram

Kineska finansijska grupa je za trećinu poboljšala raniju ponudu za preuzimanje američkog ponuđača sistema elektronskih plaćanja MoneyGram i očekuje da će transakcija o preuzimanju biti sklopljena do kraja ove godine.

Najčitanije