Alibaba

Alibaba uložio 350 miliona dolara u tursku jedinicu Trendyol

Kineski gigant za e-trgovinu Alibaba uložio je 350 miliona dolara (291,5 miliona evra) u tursku podružnicu Trendyol povećavši tako svoj udeo u kompaniji na 86,5 odsto, izvijestili su turski mediji.

Akcije Alibabe porasle šest odsto u Njujorku nakon kazne u Kini

NJUJORK - Akcije kineskog tehnološkog diva Alibabe porasle su za šest odsto na trgovanju u SAD prije zvaničnog otvaranja Vol Strita, nakon što su kineski regulatori izrekli kompaniji novčanu kaznu od 18,23 milijarde juana (2,8 milijardi dolara) kao rezultat antimonopolske istrage.

Alibaba kažnjena sa 2,8 milijardi dolara

Kineski trgovinski gigant Alibaba kažnjen je sa 2,8 milijarde dolara zbog monopolskog poslovanja.

Huavej i Sjaomi blokirali Alibabin pretraživač

Internet pretraživač kineskog giganta za e-trgovinu, Alibabe, uklonjen je iz nekoliko onlajn prodavnica aplikacija u Kini, prenio je Fajnenšel tajms pozivajući se na kineske medije.

Nov rekordan promet Alibabe tokom Dana samaca

Kineska kompanija Alibaba postavila je novi rekord u onlajn prodaji robe od 56 milijardi dolara tokom ovogodišnjeg šoping praznika, Dana samaca, ali je taj podvig u zasjenak bacio pad akcija kompanije od osam posto uzrokovan predloženim novim kineskim antimonopolskim propisima.

Prihodi i profit Alibabe nadmašili očekivanja

Prihodi i profit kineske kompanije Alibaba u četvrtom kvartalu fiskalne godine, završene u martu, prevazišli su očekivanja jer su se ljudi u većoj mjeri okrenuli onlajn kupovini osnovnih potrepština usljed mera ograničenja kretanja, uvedenih zbog virusa Covid-19.

Vlasnik Alibabe doniraće SAD milion maski i 500.000 testova

LONDON - Kineski milijarder i vlasnik kompanije Alibaba Džek Ma doniraće Sjedinjenim Američkim Državama milion maski za lice i 500.000 testova za virus korona.

Osnivač "Alibabe" donirao 1,4 miliona $ za istraživanje lijeka za virus

PEKING - Fondacija koju predvodi osnivač kompanije "Alibaba" Džek Ma donirala je dodatnih 1,4 miliona dolara kineskoj grupi koja radi na razvijanju liječenja virusa korona, saopšteno je iz kompanije.

Alibaba za devet sati "okrenula" više od 22 milijarde $

Kineski gigant u e-trgovini, Alibaba, saopštio je danas da je prodaja tokom prvih devet sati na "Dan samaca", koji kompanija organizuje svakog 11. novembra, dostigla 158,31 milijardi juana (22,63 milijarde dolara), što je 25 odsto više u odnosu na prodaju u prvih devet sati na isti dan prošle godine.

U toku pregovori s Alibabom: U Srbiju stiže Alipay?

HANGDŽOU - Predsjednica vlade Ana Brnabić obišla je kompaniju "Alilbaba"i rekla da se nada da će u narednih nekoliko mjeseci u Srbiji biti omogućeno plaćanje preko Alipaya.

Najčitanije