Alimentacija

Očevi optuženi za neplaćanje alimentacije

PRIJEDOR - Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu zbog neplaćanja alimentacije protiv D.I. iz Novog Grada na štetu maloljetne kćerke, te protiv G.N. iz Kozarske Dubice na štetu dva maloljetna sina.

Zbog alimentacije 8.000 godina ne može da napusti zemlju

TEL AVIV - Australijancu Noamu Iperu (44) zabranjeno je da napusti Izrael u narednih 8.000 godina, jer bivšoj supruzi nije platio gotovo dva miliona evra alimentacije.

Darko Lazić objasnio zašto kćerki daje veću alimentaciju nego sinu

Darko Lazić pojavio se nedavno na drugom ročištu u Osnovnom sudu u Rumi sa bivšom partnerkom Marinom Gagić koja ga je tužila za starateljstvo i alimentaciju.

Istovario 80.000 novčića: Ovo ti je zadnja rata alimentacije

Otac tinejdžerke iz Virdžinije posljednju ratu alimentacije platio je istovarivši 80.000 novčića na travnjak kuće u kojoj mu žive bivša žena i kćerka.

Ko ne plaća alimentaciju za djecu ne može dobiti pasoš

SARAJEVO - Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, kojim se predviđa da osobe koje nisu izmirile sve dospjele imovinsko-pravne obaveze iz bračnog odnosa ili odnosa roditelja i djece, odnosno alimentaciju, ne mogu izvaditi pasoš BiH kao i da se takvim osobama već izdati pasoš može oduzeti, upućen je danas u parlamentarnu proceduru.

Izvještaj zbog izbjegavanja plaćanja alimentacije

DOBOJ - Protiv lica iz Petrova čiji su inicijali M.J. (47) policija je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo izbjegavanje davanja izdržavanja, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Samohrana majka iz Banjaluke 11 godina se bori za alimentaciju

BANJALUKA - Samohrana majka trinaestogodišnjeg sina Zlata Šećerbegović iz Banjaluke kaže da je izgubila svaku vjeru u pravdu i pravosuđe jer punih 11 godina vodi bitku za alimentaciju.

Mitrović: Alimentacioni fond u RS u ovoj godini

BANJA LUKA - U Republici Srpskoj bi u ovoj godini trebalo da se formira alimentacioni fond - očekuje Ombudsman za ljudska prava Bosne i Hercegovine Ljubinko Mitrović.

Prvi koraci ka alimentacionom fondu

BANJALUKA - Najbrži način formiranja i realizovanja alimentacijskog fonda u Republici Srpskoj je izmjena i dopuna već postojećih zakona, a krajem januara bi mogli biti preduzeti prvi koraci u tom pravcu, na koji se čeka već deceniju.

Od iduće godine prinudna naplata alimentacija

BANJALUKA - Očevima i majkama koji nakon razvoda sami izdržavaju djecu, alimentacije bi već od naredne godine mogli da isplaćuju iz budžeta i to izmjenom Porodičnog zakona i osnivanjem Alimentacionog fonda Srpske.

Berluskoni više ne mora da plaća alimentaciju bivšoj supruzi

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni više ne mora da bivšoj supruzi plaća 1,4 miliona evra mjesečno na ime alimentacije, saopštio je danas italijanski sud, zaključivši da je bivšem premijeru učinjena nepravda nakon razvoda braka.

Alimentacija mrtvo slovo u presudi

BANJALUKA - Naplativost alimentacije u Republici Srpskoj je ispod 10 odsto, alarmantni su podaci terenskog rada Udruženja jednoroditeljskih porodica "Ponos" iz Banjaluke.

Najčitanije