Aljaska

Snažan zemljotres kod Aljaske

VAŠINGTON - Zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali dogodio se blizu Aljaske, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja.

Masovni egzodus polarnih medvjeda iz Amerike u Rusiju

Na Aljasci, na ostrvu Kodijak, 26. decembra 2021, izmjerena je rekordno visoka temperatura od čak 19,4 Celzijusovih stepeni.

Najtopliji decembar na Aljasci ikada

Neobične vremenske prilike na Aljasci donijele su dnevne temperature od 15,5 stepeni Celzijusa, što je najviša decembarska temperatura ikada registrovana u toj američkoj saveznoj državi na krajnjem sjeveru zemlje.

Snažan zemljotres na Aljasci

VAŠINGTON - Zemljotres jačine 6,3 Rihterove skale pogodio je noćas jug Aljaske, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Najudaljeniji hotel na svijetu do kojeg se stiže isključivo helikopterom

Hotel Šeldon Šalet se nalazi na visini od 1.829 metara iznad nivoa mora, a odatle se pruža predivni pogled na "kraj svijeta" i polarnu svjetlost.

Snažan zemljotres pogodio Aljasku

DŽUNO - Zemljotres jačine 6,5 stepeni pogodio je danas Aljasku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar.

Na Aljasci proradila tri vulkana

ENKORIDŽ - Tri vulkana na Aljasci su trenutno u raznim stanjima erupcije - jedan izbacuje lavu, a preostala dva izbacuju paru i pepeo.

Snažan zemljotres kod Aljaske, izdato upozorenje na cunami

PERIVIL - Zemljotres jačine 8,2 stepena po Rihterovoj skali dogodio se kod Aljaske, a izdato je upozorenje na cunami za Sjeverna Marijanska ostrva i Guam, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja (USGS).

Čeka se pobjednik na kladionici, otopio se led na rijeci Tanana

Led na rijeci Tanana u zajednici Nenana na Aljasci danas se otopio dovoljno da aktivira alarm na dalekom sjeveru Amerike.

Senatorki zabranili ukrcavanje u avion zbog maske

DŽUNO - Avio-kompanija "Aljaska erlajns" zabranila je senatoki sa Aljaske da koristi letove te avio-kompanije, pošto je, kako je saopšteno, odbila da ispoštuje zahtjeve u vezi s nošenjem maske.

Poginuo češki milijarder

PRAG - Najbogatiji čovjek u Češkoj Petr Kelner poginuo je u helikopterskoj nesreći na Aljasci, saopštila je danas njegova finansijska grupa PPF.

Medvjed na Aljasci ubio lovca

Grizli je proteklog vikenda na Aljasci ubio lovca.

Grizli ubio lovca

ENKROIDŽ - Grizli je ovog vikenda na Aljasci ubio lovca.

Direktan sudar dva mala aviona u vazduhu, sedam osoba poginulo

ANKORIDŽ - Dva mala aviona direktno su se sudarila u vazduhu iznad Aljaske i poginulo je sedam ljudi, javlja "Foks njuz".

Snažan zemljotres pogodio Aljasku, opasnost od cunamija

Zemljotres jačine 7,8 stepeni po Rihteru pogodio je danas američku saveznu državu Aljasku.

Najčitanije