Aljbin Kurti

Petković: Kurti generiše krizu za šaku glasova

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković smatra da je Aljbin Kurti prije dva dana upao na sjever KiM kako bi uoči lokalnih izbora imao šta da ponudi svojim glasačima, pošto nema šta drugo, i naglašava da je važno da Srbi u nedjelju izađu na izbore i da pobijede kandidati Srpske liste.

Vulin: Takvu neodgovornu kukavicu nikada nismo videli

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostovao je u jutarnjem programu televizije Pink i tom prilikom istakao da je za jučerašnji upad ROSU jedinica na sjever Kosova i Metohije i napad na goloruki srpski narod isključivo odgovoran premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti, naglasivši da je Kurti kukavica koja ne mari za živote ni Srba, ni Šiptara.

Kurti: Akcija usmjerena protiv šverca

PRIŠTINA - Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da je današnja akcija Kosovske policije bila usmjerena protiv švercera u Prištini, Peći i u sjevernom i južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Vulin Kurtiju: Dok Vučić vodi Srbiju, Kosovo neće biti država

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Aljbin Kurti rekao istinu - Aleksandar Vučić jeste najveći problem lažne države Kosovo.

Fon der Lajen zahtijeva dijalog, Kurti optužuje Srbiju

PRIŠTINA - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas nakon sastanka s premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem da Beograd i Priština moraju da rade na konstruktivnom dijalogu kako bi riješili situaciju na sjeveru KiM.

Kurti: Nisam obaviješten o intervenciji Kfora na sjeveru

PRIŠTINA - Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da nije obaviješten da će danas Kfor intervenisati na sjeveru KiM.

Nakon razgovora s EU i NATO, Kurti za dijalog

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je, nakon telefonskog razgovora s visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Boreljom i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, poručio da je dijalog jedini put da se dođe do "pravednih rješenja" za situaciju na sjeveru Kosova i Metohije.

Petković: Kurtijevi specijalci čine sve da agresora predstave kao žrtvu

PRIŠTINA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u privremenoj Vladi Srbije Petar Petković izjavio je da je osvjedočeni ekstremista Aljbin Kurti ponovo danas potvrdio da je spreman da za šaku glasova na predstojećim izborima izazove ozbiljne incidente na Kosovu i Metohiji.

Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu na severu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je danas Aljbina Kurtija da za šaku glasova na predstojećim lokalnim izborima izaziva krizu na sjeveru, pokusava da hapsi Ivana Todosijevića i izvrši upad u energetska postrojenja.

Kurti: Odluka o tablicama nije provokacija ni diskriminacija

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je poručio večeras da uredba o probnim tablicama za vozila sa srpskim registarskim tablicama koje ulaze na teritoriju KIM nije provokacija ni diskriminacija.

Najčitanije