Aljbin Kurti

Kurti mandatar za sastav vlade samoproglašenog Kosova

PRIŠTINA - Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbin Kurti, mandatar je za sastav nove prištinske vlade, saopštio je danas predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

Tači pozvao Kurtija da preuzme njegovu odluku o mandataru

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da je potpisao odluku o davanju mandata za formiranje nove kosovske vlade lideru Pokreta Samoopredjeljenje Aljbinu Kurtiju, i pozvao ga da kada bude spreman, dođe i preuzme je.

Hoti uhapšen zbog prijetnje Kurtiju, Kurti traži oslobađanje

PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je danas člana Socijaldemokratske inicijative Hadžija Hotija zbog pretnje lideru Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Kurti tvrdi: Pokazali smo visok nivo parlamentarne demokratije

​PRIŠTINA - Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tvrdi da je konstituisanjem kosovske skupštine pokazan "visok nivo parlamentarne demokratije" i da izbor Glauka Konjufce za predsjednika nije iznenađenje.

Kurti i Mustafa bez dogovora: Izbori ili preokret u ponudi?

PRIŠTINA - Lideri dvije najuticajne albanske stranke, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, još nisu postigli dogovor o postizbornom koalicionom sporazumu i dok analitičari ne isključuju mogućnost novih vanrednih izbora, iz DSK se čuju ponovo predlozi da se, ako Samoopredjeljenje ne pristaje na dogovor o poziciji predsjednika, odustane o premijerske funkcije u korist Mustafine stranke.

Ko su Kurtijevi kandidati za predsjednika?

PRIŠTINA - Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti predložio je na današnjem sastanku predsjedništva te stranke nekoliko osoba za kosovskog predsjednika, uključujući, kako prenosi Indeksonlajn, pisca Redžepa Chosju i osumnjičenog za pokušaj ubistva prištinskog advokata Azema Vlasija, Murata Jašarija.

Kurti u Berlinu: Neću Vučića za pregovaračkim stolom

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti predstavio je svoja tri principa za nastavak dijaloga, od kojih je prvi da neće predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom.

Kurti i Mustafa nisu postigli dogovor o koalicionom sporazumu

PRIŠTINA - Sastanak lidera dvije najuticajnije strane, Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, okončan je bez koalicionog sporazuma o formiranju nove vlade.

Kurti obezbijedio većinu?

PRIŠTINA - Predsjednik radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" Aljbin Kurti objavio je da je obezbijedio 61 poslanički glas za formiranje vlade Kosova.

Kurti poručio Rami: Ne počinje se sa Srbijom

PRIŠTINA - Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, ponovo je danas kritikovao Albaniju i premijera Edi Ramu zbog učestvovanja na trojnom sastanku u Ohridu, posvećenom balkanskom "mini Šengenu" i poručio da je albanski premijer trebalo da sačeka formiranje nove prištinske vlade.

Najčitanije