Aljbin Kurti

Aljbin Kurti traži nove parlamentarne izbore

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti predložio je danas predsjedniku samoprolašenog Kosova Hašimu Tačiju da budu održani novi parlamentarni izbori.

Đurić: Kurti nije ukinuo takse

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da tehnički premijer Kosova Aljbin Kurti nije ukinuo takse na robu iz centralne Srbije i da ne treba nasjedati na lažne vijesti.

Kosovo ukida takse BiH

KOSOVSKA MITROVICA - Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je večeras da je Vlada Kosova donijela odluku o ukidanju takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i uvođenju mjera reciprociteta u odnosu na Srbiju.

Vlada Kosova ukinula takse na uvoz sirovina iz Srbije i BIH

PRIŠTINA - Vlada Kosova je večeras ukinula takse od 100 posto na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a od 1. aprila takse se ukidaju potpuno i uvodi reciprocitet.

Kurti potpisao prijedlog za ukidanje taksi

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, predložio je danas ukidanje taksi na sirovine iz centralne Srbije i BiH, javila je RTK.

Mustafa pokreće inicijativu za smjenu Kurtija

PRIŠTINA - Demokratski savez Kosova (DSK), koalicioni partner u privremenoj Vladi samoproglašenog Kosova pokreće inicijativu za smjenu predsjednika Vlade Aljbina Kurtija, izjavio je predsjednik DSK Isa Mustafa.

Kurti: Žao mi je, takse nisu ukinute

PRIŠTINA - Aljbin Kurti je zatražio izvinjenje od građana Kosova jer nije počeo sa primjenom mjere djelimičnog i postepenog ukidanja takse.

Kurti: Ne vjerujem u američke sankcije, imamo posebne odnose

PRIŠTINA - Premijer Kosova Aljbin Kurti, ne negira mogućnost da SAD uvedu sankcije Prištini, ali ne vjeruje da će se to dogoditi, jer, kako kaže, "Kosovo i Amerika" imaju posebne odnose, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Savjetnici Makrona i Merkelove donijeli poruku Kurtiju

PRIŠTINA - Savjetnici francuskog predsjednika i njemačke kancelarke, Emanuel Bone i Jan Heker sastali su se danas u Prištini sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da bi mu, kako je naveo predstavnik Francuske, "prenijeli neke poruke".

Udarac Kurtiju iz SAD, blokirano 200 miliona evra investicija

PRIŠTINA - Sjedinjene Američke Države obustaviće 200 miliona evra vrijedne investicije, što je prvi udarac Vladi Aljbina Kurtija zbog odbijanja da ukine takse na proizvide iz BiH i centralne Srbije, javljaj prištinski dnevnik Ekspres.

Najčitanije