Aljbin Kurti

Kurti: Hoti je u Vašingtonu stvorio "Četvrtu Jugoslaviju"

PRIŠTINA - Bivši premijer privremenih prištinskih institucija i lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti nazvao je sporazum postignut u Bijeloj kući između Beograda i Prištine "sporazumom koji stvara "Četvrtu Jugoslaviju", prenosi Gazeta Ekspres.

Kurti: Beograd dobio sve, za Prištinu sastanak u Vašingtonu neuspjeh

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti poručio je da je, kako kaže, nelegalni kosovski premijer Avdulah Hoti juče u Vašingtonu potpisao sporazum sam sa sobom.

Mediji: Rođaci Aljbina Kurtija u Crnoj Gori mijenjaju prezime u Kurtović

PRIŠTINA - Veliki broj ljudi u Crnoj Gori koji nose isto prezime kao predsjednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti promijenio je prezime u Kurtović, piše "Politika".

Kurti traži pomoć: Prijeti nam humanitarna katastrofa zbog korone

PRIŠTINA - Predsjednik Pokreta "Samoopredjeljenje" Aljbin Kurti uputio je pismo ambasadorima u Prištini u kojem ih je izvijestio o situaciji s pandemijom virusa korona i zatražio pomoć.

Kurti: Vlada koja služi Srbiji radi i u subotu

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog Pokreta Samoopredjeljenja Aljbin Kurti osudio je danas odluku vlade novog premijera Avdulaha Hotija da ukine reciprocitet u odnosima s Beogradom.

Vulin: Kurtijev i Đukanovićev razgovor s pažnjom prate narko karteli

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da razgovor o ekonomiji Aljbina Kurtija i Mila Ðukanovića s pažnjom i odobravanjem prate narko karteli.

Kurti: Dobio sam prijetnje od tzv. Albanske dobrovoljačke garde

PRIŠTINA - Grupa koja sebe zove "Albanska dobrovoljačka garda" uputila je prijetnje odlazećem premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju i pripadnicima Pokreta Samoopredjeljenje.

Kurti: Grenel želi sporazum sa Beogradom do septembra

KOSOVSKA MITROVICA - Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je specijalni izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel požurivao postizanje sporazuma manje se fokusirajući na sadržinu teksta, kao i da želi da sporazum dvije strane bude postignut do septembra.

Kurti: Tači da podnese ostavku i okuša se u kampanji

PRIŠTINA - Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači mora da poštuje ustav i pozvao ga da podnese ostavku i okuša se u kampanji.

Kurti traži da se Tačijev dekret o vladi proglasi neustavnim

KOSOVSKA MITROVICA - Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti zatražio je od ustavnog suda da dekret predsjednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija o mandataru za sastav nove vlade proglasi neustavnim, saopšteno je iz Kurtijevog kabineta.

Najčitanije