Aljbin Kurti

Kurti poručio Rami: Ne počinje se sa Srbijom

PRIŠTINA - Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, ponovo je danas kritikovao Albaniju i premijera Edi Ramu zbog učestvovanja na trojnom sastanku u Ohridu, posvećenom balkanskom "mini Šengenu" i poručio da je albanski premijer trebalo da sačeka formiranje nove prištinske vlade.

Mustafa prihvatio da mandatar bude Kurti

PRIŠTINA- Demokratski savez Kosova (DSK) će poštovati princip prema kojem će mandatar biti kandidat stranke koja je na proteklim vanrednim izborima osvojila najviše glasova, to je u ovom slučaju Pokret Samoopredjeljenje, odnoso Aljbin Kurti.

Кurti je porijeklom Srbin

Budući premijer Кosova i lider Samoopredjeljenja Aljbin Кurti relativno skoro je promijenio svoje srpsko prezime.

Ðurić: Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, podsjećajući da je danas godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, istakao je vjerovanje da, ako Aljbin Kurti bude odlučivao o tome, to neće biti posljednja godišnjica.

Kurti: Ne mogu Bosnu da tretiram kao Srbiju

SARAJEVO - Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje i kandidat za kosovskog premijera, Aljbin Kurti, izjavio je da, iako BiH nije priznala kosovsku nezavisnost, ne može tu državu da tretira na isti način kao Srbiju.

Zaev i Kurti o budućoj saradnji

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev razgovarao je sa liderom "Samoopredjeljenja" Aljbinom Kurtijem o budućoj saradnji i jačanju bilateralnih odnosa, saopšteno je iz vlade u Skoplju.

Kurti s manjinama, ali ne i sa Srpskom listom

PRIŠTINA - Aljbin Kurti, predsjednik pokreta Samoopredjeljenje, koji je sebe proglasio mandarom za sastav nove vlade, oglasio se danas.

Kurti o "mini Šengenu": Ne dozvoliti četvrtu Jugoslaviju

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat pokreta Samoopredjeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je sinoć da se ne smije dozvoliti "četvrta Jugoslavija", komentarišući inicijativu o "mini-Šengenu" koju su nedavno predstavili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev.

Ðurić: Kurti je bezbednosna pretnja stabilnosti u regionu

BEOGRAD - Patološka opsjednutost Aljbina Kurtija Srbijom i Srbima predstavlja rastuću bezbjednosnu prijetnju stabilnosti u regionu, rekao je danas direktor Kancelarije za KIM Marko Ðurić.

"Kurtija hitno poslati na lekarski pregled"

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da lider pokreta "Samoopredjeljenje" Aljbin Kurti iz dana u dan pokazuje da je patološki opsjednut Srbima i Srbijom, zbog čega mu je preporučio da se hitno uputi na zdravstveni pregled, jer njegova nemogućnost da se suoči sa realnošću poprima opasne razmjere.

Najčitanije