Aljbin Kurti

Kurti: Vlada koja služi Srbiji radi i u subotu

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog Pokreta Samoopredjeljenja Aljbin Kurti osudio je danas odluku vlade novog premijera Avdulaha Hotija da ukine reciprocitet u odnosima s Beogradom.

Vulin: Kurtijev i Đukanovićev razgovor s pažnjom prate narko karteli

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da razgovor o ekonomiji Aljbina Kurtija i Mila Ðukanovića s pažnjom i odobravanjem prate narko karteli.

Kurti: Dobio sam prijetnje od tzv. Albanske dobrovoljačke garde

PRIŠTINA - Grupa koja sebe zove "Albanska dobrovoljačka garda" uputila je prijetnje odlazećem premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju i pripadnicima Pokreta Samoopredjeljenje.

Kurti: Grenel želi sporazum sa Beogradom do septembra

KOSOVSKA MITROVICA - Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je specijalni izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel požurivao postizanje sporazuma manje se fokusirajući na sadržinu teksta, kao i da želi da sporazum dvije strane bude postignut do septembra.

Kurti: Tači da podnese ostavku i okuša se u kampanji

PRIŠTINA - Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači mora da poštuje ustav i pozvao ga da podnese ostavku i okuša se u kampanji.

Kurti traži da se Tačijev dekret o vladi proglasi neustavnim

KOSOVSKA MITROVICA - Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti zatražio je od ustavnog suda da dekret predsjednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija o mandataru za sastav nove vlade proglasi neustavnim, saopšteno je iz Kurtijevog kabineta.

Tahiri: Tenzije u Prištini dovedene do usijanja, Kurti u paranoji

BEOGRAD - Političke tenzije u Prištini dovedene su do usijanja, kaže prištinski analitičar Ramuš Tahiri uz ocjenu da netrpeljivost i skukobi između Samoopredjeljenja Aljbina Kurtija i ostalih stranaka stvara razdor u narodu i političku krizu koja može kulminirati demonstracijama i izlaskom građana na ulice.

Kurti pitao Lajčaka da li je ubijedio Beograd da odustane od razmjene

KOSOVSKA MITROVICA - Vršilac dužnosti premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pitao je danas u telefonskom razgovoru Miroslava Lajčaka, specijalnog izvjestioca EU za dijalog Beograda i Prištine, "da li je ubijedio srpsku stranu da odustane od ideje o razmjeni teritorija" između Beograda i Prištine, saopštila je vlada u Prištini.

Tači treći put tražio od Kurtija ime mandatara

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači poslao je novo pismo Aljbinu Kurtiju u kojem od lidera "Samoopredjeljenja" traži ime za mandatara za sastav nove vlade.

Aljbin Kurti traži nove parlamentarne izbore

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti predložio je danas predsjedniku samoprolašenog Kosova Hašimu Tačiju da budu održani novi parlamentarni izbori.

Najčitanije