Alkohol

Alarmantni podaci MUP-a RS: Za volanom sve više pijanih

BANJALUKA - U prvih šest mjeseci ove godine u vožnji pod dejstvom alkohola u RS iz saobraćaja je isključeno 8.489 vozača, dok je u istom periodu godinu dana ranije to bio slučaj sa njih 6.979.

Uhapšeno šest pijanih vozača, a dva zbog droge

ZVORNIK - Na području Policijske uprave Zvornik šest vozača je uhapšeno i zadržano do otrežnjenja jer je kod njih bilo utvrđeno prisustvo više od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Pilot uhapšen zbog alkohola, let otkazan

​GLAZGOV - Pilot United Airlinesa pojavio se danas na sudu nakon što je uhapšen u Škotskoj zbog previše alkohola u krvi, a zbog čega je odložen let iz Glazgova ka Njuvarku.

Institucije BiH nabavljaju alkoholna pića za 120.000 KM

SARAJEVO - U institucijama BiH u naredne dvije godine biće potrošeno 5,9 miliona KM za hranu, piće, servisiranje vozila, hotelski smještaj, održavanje objekata, opreme i ostalo.

U Novom Pazaru zabranjena prodaja alkohola poslije 21 sat u trgovinama

NOVI PAZAR - Trgovinske radnje u Novom Pazaru, poslije 21 sat, ne mogu da prodaju alkoholna pića, a zabranjena je i prodaja pirotehničkih sredstva i druge robe koja može da utiče na remećenje javnog reda i mira.

Kontrola na alkohol i brzinu u Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske organizovaće od četvrtka do nedjelje, od 18. do 21. jula, na području cijele Srpske pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja brzine i vozača pod dejstvom alkohola, droge ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Na području Banjaluke za dvije noći uhvaćeno 176 pijanih vozača

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka za dvije noći su sankcionisali 176 učesnika u saobraćaju zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Muškarci u BiH skloniji drogama i alkoholu, žene lijekovima

SARAJEVO - Kanabis je bar jednom u životu koristilo 4,1 odsto stanovnika BiH, ekstazi 0,6 odsto, amfetamin 0,9 odsto, kokain 0,5 odsto, heroin 0,2 odsto i LSD 0,1 odsto, podaci su istraživanja koje je na području BiH sprovela Agencija "Ipsos".

20 osoba uhapšeno zbog krijumčarenja alkohola

​RIM - Italijanska policija razbila je danas ogroman krug krijumčara alkohola sa sjedištem u Velikoj Britaniji koji su djelovali u 17 zemalja EU, i tom prilikom uhapšeno je 20 osoba.

Najpijaniji vozači iz Gradiške i Bratunca: Za volanom sa 5,18 promila

BANJALUKA - Na cestama u Republici Srpskoj od početka ove godine najpijaniji vozači evidentirani su u Gradišci i Bratuncu, koji su imali najveću koncentraciju alkohola u krvi, po 5,18 promila, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Najčitanije