Alkohol

Prema novom istraživanju oni su najveće pijanice u svijetu

Australijanci, Englezi i Danci su bili najveće pijanice na svijetu u 2020. godini, pokazuje posljednje globalno istraživanje o zloupotrebi opijata. Srbi su svrstani u istu kategoriju sa komšijama sa Balkana i nalaze se u nivou svjetskog prosjeka.

Aca Lukas: Snosiću posledice, neće se ponoviti

Folk pjevač Aca Lukas moraće da plati 60.000 dinara kazne jer je upravljao automobilom pod dejstvom alkohola, a kako sam kaže, snosiće posljedice kao i svaki građanin ove zemlje. Ističe da je te večeri bio kod kuće s prijateljima, a onda je nakon proslave sjeo u automobil pod dejstvom alkohola.

Hrana koju ne bi trebalo da konzumirate uz alkohol

S obzirom na to da velika većina ljudi planira da nazdravlja u novogodišnjoj noći, bez obzira na mjere, važno je znati šta treba, a šta ne da jedete dok pijete. Pošto se neke namirnice baš nikako ne slažu s alkoholom, dobro je da znate da planirate trpezu.

Zbog vožnje pod uticajem alkohola oduzeto 27 dozvola

GRADIŠKA - Zbog prisustva alkohola u organizmu oduzeto je 27 vozačkih dozvola u akciji sprovedenoj za vikend na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, saopšteno je iz ove uprave.

Ako kupiš kuću iz doba prohibicije, vjerovatno ćeš naći viski

Kada su Nik Dramond i Patrik Bejker kupili stogodišnju kuću u državi Njujork znali su da je riječ o objektu koji je izgradio zloglasni krijumčar alkohola iz vremena prohibicije u Sjedinjenim Državama. Jedino nisu očekivali da se u njoj još uvijek nalaze boce viskija iz tog vremena.

U Kini otkrivene posude za pijenje alkohola i čaja iz 10. vijeka

U porodičnoj grobnici u gradu Sijanu, koja datira iz dinastije Sung (960-1127) sa sjevera Kine, otkriveno je više od 60 komada porcelanskih predmeta emajliranih plavom bojom iz mesta Jaodžou.

Pomama za alkoholom na izborni dan u Americi

Njujork - Kompanija za dostavu alkoholnih pića Drizli objavila je da je prodaja alkohola u SAD-u na izborni dan imala snažan rast.

Vozio sa 5,5 promila alkohola u krvi

BEOGRAD - Tridesetčetvorogodišnji muškarac iz Požarevca vozio je automobil sa čak 5,5 promila alkohola u krvi, utvrdila je smederevska policija alko-testiranjem prilikom redovne kontrole saobraćaja.

Alkoholna pića koja trebate izbjegavati ako imate problema s tenom

Vikendom se podrazumijeva da ćemo više konzumirati alkohol nego inače kako bismo se više opustili, zabavili ili jednostavno, samo uživali u zanimljivim okusima alkoholnih pića.

Pokrao alkohol iz magacina pa uhapšen pijan

LOPARE - Policija u Loparama uhapsila je juče V.B. koji je osumnjičen da je iz magacina ugostiteljskog objekta ukrao 25 flaša alkoholnog pića, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Najčitanije