Alkohol

Brza pomoć kad sapun nije pri ruci

Pravilno pranje ruku jedan je od najboljih načina da se zaustavi širenje mikroba i virusa i da budete sigurni da se vi sami nećete razboljeti. Međutim, ako nemate pristup sapunu i čistoj vodi ili ako ste negdje izvan kuće i ne nalazite se blizu umivaonika, trebali biste sa sobom uvijek nositi jedno dezinfekcijsko sredstvo kako biste zaštitili svoje zdravlje.

Kažnjeni za točenje alkohola maloljetnicima i pijanima

​BANJALUKA - Zbog nezakonitog točenja alkohola maloljetnicima i vidno pijanim licima ugostiteljskim objektima širom Republike Srpske tokom prošle godine uručena su 322 prekršajne prijave.

Crv koji jede plastiku i luči alkohol dospio u ruke naučnika

Sposobnost crva da grickaju polietilen i luče glikol potiče od specifičnih bakterija koje se nalaze u njihovim crijevima.

Mislili da alkohol liječi virus korona, 27 ih umrlo

TEHERAN - Dvadeset sedam ljudi umrlo je u Iranu od trovanja alkoholom nakon glasina da alkoholna pića liječe od novog korona virusa, objavila je u ponedjeljak službena novinska agencija Irna.

Čišćenje kuće alkoholom

Čišćenje kuće alkoholom predstavlja jedan od najlakših i najefektnijih načina za održavanje doma blistavim i čistim uz pomoć proizvoda koje svi uvijek imaju u kući.

Vozio sa 2,36 promila alkohola

DOBOJ - Derventska policija uhapsila je vozača čiji su inicijali S.T. iz ove opštine kod kojeg je utvrđeno 2,36 promila alkohola u krvi.

Akcija u Banjaluci: 179 vozača sankcionisano zbog alkohola

​BANJALUKA – Policija je u Banjaluci tokom vikenda, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, sankcionisala 179 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

Racija u banjalučkom klubu, 54 maloljetnika konzumirala alkohol

​BANJALUKA - Banjalučka policija zatekla je 54 maloljetna lica kako konzumiraju alkoholna pića tokom racije u jednom ugostiteljskom objektu.

Razbijena mreža krijumčara alkohola

​ATINA - Grčka policija uhapsila je 14 članova kriminalne mreže koja je krijumčarila velike količine alkohola iz Bugarske i preprodavala u Grčkoj, piše "Katimerini".

Ugostiteljska škola: Alkoholizam problem, odnosi živote

Učenici Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole u sklopu projekta "Ja građanin" alkoholizam su označili kao veliki problem.

Najčitanije