Alkohol

Muškarci u BiH skloniji drogama i alkoholu, žene lijekovima

SARAJEVO - Kanabis je bar jednom u životu koristilo 4,1 odsto stanovnika BiH, ekstazi 0,6 odsto, amfetamin 0,9 odsto, kokain 0,5 odsto, heroin 0,2 odsto i LSD 0,1 odsto, podaci su istraživanja koje je na području BiH sprovela Agencija "Ipsos".

20 osoba uhapšeno zbog krijumčarenja alkohola

​RIM - Italijanska policija razbila je danas ogroman krug krijumčara alkohola sa sjedištem u Velikoj Britaniji koji su djelovali u 17 zemalja EU, i tom prilikom uhapšeno je 20 osoba.

Najpijaniji vozači iz Gradiške i Bratunca: Za volanom sa 5,18 promila

BANJALUKA - Na cestama u Republici Srpskoj od početka ove godine najpijaniji vozači evidentirani su u Gradišci i Bratuncu, koji su imali najveću koncentraciju alkohola u krvi, po 5,18 promila, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Pijan došao u policiju po ženu koja je vozila pijana

Pijani vozač došao je u policijsku stanicu u Nju Džersiju po ženu koja je bila uhapšena zbog vožnje u pijanom stanju, objavila je lokalna policija.

Uhapšen biciklista sa 3,25 promila alkohola u krvi

​BROD - Policija je uhapsila pijanog biciklistu u Brodu jer je utvrdila da ima 3,25 promila alkohola u krvi.

Pijana majka rodila djevojčicu sa četiri promila alkohola u krvi

Na Univerzitetskoj bolnici u u Litvaniji rodila se devojčica s 4 promila alkohola u krvi. Majka djevojčice je 35-godišnja žena koja je za vrijeme porođaja bila u alkoholisanom stanju.

Pijan bez vozačke upravljao kamionom dok je pričao na telefon

Policijski službenici u Vinkovcima presreli su u ponedjeljak oko 14.30 sati teretno vozilo zagrebačkih registarskih tablica, za čijim se volanom nalazi vozač koji je u trenutku zaustavljanja pričao na mobilni telefon.

Za tri mjeseca kažnjeno 255 pijanih vozača

TREBINJE - Konzumiranje alkohola omladine i mlađih osoba sve je veći problem sa kojim se pripadnici Policijske uprave Trebinje u Hercegovini bore čestim kontrolama ugostiteljskih objekata, ali i kontrolama Saobraćajne policije na putevima i preventivnim djelovanjem.

Zamjena za alkohol pruža užitak opijanja, ali bez mamurluka

Britanski naučnik Dejvid Nat već duže od jedne decenije radi na razvoju sintetičke zamjene za alkohol, koju naziva Alkarel (Alcarelle).

Porošenko i Zelenski dali krv za analizu na alkohol i drogu

KIJEV - Aktuelni predsjednik Ukrajine Petro Porošenko i komičar Volodimir Zelenski, koji će se takmičiti u drugom krugu predsjedničkih izbora, dali su krv na analize kojima se utvrđuje prisustvo droge i alkohola.

Najčitanije