Alumina

Košarac: "Alumina" respektabilna kompanija koja izvozi 97% proizvoda

ZVORNIK - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da je zvornička "Alumina" respektabilna kompanija koja zapošljava 1.600 radnika i posluje sa oko 600 kompanija, što potvrđuje potrebu da resorno ministarstvo bude potpuno otvoreno za saradnju sa ovako važnom kompanijom iz Republike Srpske.

"'Alumina' dostigla visok stepen tehnološkog razvoja"

ZVORNIK - Profesor ekonomije iz Beograda Miodrag Zec smatra da je kompanija "Alumina" iz Zvornika u posljednjih sedam godina dostigla visok stepen tehnološkog razvoja, što joj je omogućilo da mijenja konfiguraciju proizvodnog programa.

U "Alumini" šiju maske za potrebe radnika

ZVORNIK - Proizvodnja zaštitnih maski počela je u Odjeljenju za konfekciju i šivenje filter vreća u kompaniji "Alumina", saopšteno je danas iz te zvorničke kompanije.

"Alumina" najavljuje tužbe: "Nismo poslovali s Iranom"

​BANJALUKA - "Alumina" iz Zvornika najavila je tužbu protiv medija koji su objavili da prodaje svoje proizvode Iranu, koji je pod međunarodnim sankcijama, najavljeno je iz tog preduzeća.

"Alumina" na svjetsko tržište izvezla 500.000 tona proizvoda

ZVORNIK - Kompanija "Alumina" iz Zvornika prošle godine izvezla je na svjetsko tržište više od 500.000 tona različitih proizvoda, što je uz odgovarajuće cjenovne paritete dovelo do ostvarenja najboljeg poslovnog rezultata od otvaranja stečaja u matičnom preduzeću, Fabrici glinice "Birač", izjavio je Srni pomoćnik direktora za strategiju, razvoj i tržište "Alumine" Radislav Filipović.

"Alumina" posluje pozitivno, prosječna plata 1038 KM

Kompanija "Alumina" u Zvorniku, u posljednjih sedam godina, bilježi trend pozitivnih poslovnih rezultata. Skoro cjelokupna proizvodnja se izvozi, a kupci se nalaze u četrdesetak zemalja, tako da proizvodi "Alumine" danas stižu na pet kontinenata.

Menadžment "Alumine": Učiniti sve da fabrika opstane i radi

ZVORNIK - Menadžment, rukovodioci i inženjeri kompanije "Alumina" iz Zvornika daju punu podršku stečajnom upravniku i članovima Upravnog odbora u nastojanju da se sačuva poslovni kontinuitet fabrike nakon odluke Upravnog odbora o razrješenju dužnosti dosadašnjeg predsjednika ovog odbora Milorada Motike, saopšteno je danas iz ove kompanije.

"Pavgord" zaobilaznim putem do "Alumine"

BANJALUKA - Kompanija "Pavgord" iz Foče će kroz dokapitalizaciju Pavlović International banke iz Bijeljine pokušati da dođe do kvalifikacija koje bi im omogućile da od Vlade Republike Srpske otkupe potraživanja u Fabrici glinice "Birač" iz Zvornika, potvrdili su "Nezavisnim" zastupnici ove kompanije.

"Alumina": Pitanje litvanskih potraživanja je pravno završeno

ZVORNIK - Menadžment kompanije "Alumina" iz Zvornika saopštio je da je pitanje litvanskih potraživanja pravno završeno.

Pozitivno mišljenje revizora na finansijske izvještaje "Alumine"

ZVORNIK - Kompanija "Alumina" iz Zvornika dobila je pozitivno mišljenje nezavisnog revizora koji je kontrolisao finansijske izvještaje ovog privrednog društva u 2018. godini, saopšteno je iz ove kompanije.

Najčitanije