Aluminij

Radnici "Aluminija" počeli potpisivati otkaze

MOSTAR - Oko 70 radnika "Aluminija" do sada je potpisalo otkaze, koje će na kraju dobiti oko 500 zaposlenika tog nekada najvećeg izvoznika iz BiH, potvrdio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika ove kompanije Romeo Biokšić, napomenuvši da s otkazima kreće i isplata otpremnina koje će u prosjeku iznositi oko 8.500 maraka.

Britanski Liberty House zainteresovan za mostarski Aluminij

​Među interesentima koji pokazuju zanimanje za mostarski Aluminij pojavila se i britanska kompanija Liberty House, izvijestio je BHRT pozivajući se na izjavu federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Radnici "Aluminija" potpisali sporazum, počinje isplata otpremnina

MOSTAR - Oko 200, sada već bivših radnika "Aluminija", okupilo se u utorak ispred Upravne zgrade ove kompanije, protestujući jer nema konkretnih informacija kada će dobiti svoje otpremnine, odnosno, kada će se do kraj riješiti njihov status.

Radnici "Aluminija" najavili proteste

MOSTAR - Predsjednik Nezavisnog sindikata radnika mostarskog preduzeća za proizvodnju primarnog aluminijuma i aluminijumskih legura "Aluminij" Romeo Biokšić izjavio je danas da je plan ponovnog pokretanja proizvodnje u ovom preduzeću propao i najavio proteste radnika početkom septembra.

Sindikat "Aluminija" spreman na nove proteste

MOSTAR - Sindikat "Aluminija" sazvao je vanrednu Skupštinu za četvrtak, 22. avgust, na kojoj će analizirati stanje od gašenja fabrike do dana održavanja Skupštine Sindikata, te će donijeti odluku o daljnjim sindikalnim aktivnostima u koje se uključuju novi talas uličnih protesta i blokada saobraćajnica.

Uprava "Aluminija": Nemamo novca za pokretanje proizvodnje

MOSTAR - Uprava "Aluminija" saopštila je da ne raspolaže finansijskim sredstvima potrebnim za pokretanje procesa proizvodnje te da obećana sredstva koja je trebalo da budu osigurana do 1. avgusta još uvijek nisu uplaćena.

Finansijska policija ušla u "Aluminij"

MOSTAR - Nakon zaključka Federalne vlade, Finansijske policija Federacije BiH ušla je jutros u "Aluminij" kako bi izvršila uvid u ovog nekadašnjeg bh. privrednog giganta, kontrolu svih novčanih tokova, ugovora i računa, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive novčanih sredstava do 10. jula 2019. godine, kada je ugašena proizvodnja.

Najavljeni protesti ako Vlada finansijski pomogne "Aluminij"

TUZLA - Nekadašnji radnici uništenih preduzeća na području Tuzlanskog kantona izaći će na proteste ako Vlada Federacije BiH (FBiH) finansijski pomogne mostarski "Aluminij", tvrde u Sindikatu solidarnosti Tuzlanskog kantona.

"Aluminij" će sigurno raditi, ali u drugom formatu

​MOSTAR - Mostarski "Aluminij" će sigurno nastaviti raditi, s tim da će morati promijeniti poslovni format, poručio je Fadil Novalić, predsjednik Vlade FBiH, nakon sjednice i sastanka s predstavnicima radnika.

Vladi predstavljen plan restrukturisanja radnika "Aluminija"

MOSTAR - Sastanak Kriznog odbora "Aluminija" sa predstavnicima Vlade Federacije BiH (FBiH) na kojem je predstavljen plan restrukturisanja i zbrinjavanja radnika završen je bez konkretnih rezultata.

Najčitanije