Aluminij

Čović ponovo na sastanku u "Aluminiju": Potreban angažman svih suvlasnika

MOSTAR - Svojevrsni krizni savjet Aluminija d.d. Mostar održao je jutros novi sastanak, a njemu je prisustvovao i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović.

Vlada FBiH zaštitila "Aluminij" od stečaja

MOSTAR - Vlada Federacije BiH donijela je odluku da "Aluminij" iz Mostara svoje poslovanje u narednih šest mjeseci nastavi u okviru finansijske konsolidacije i tako ga zaštitila od eventualnog stečaja.

Čović o Aluminiju: Nisam odgovoran

​Čini mi se da postoje jako puno modaliteta da se naprave iskoraci. Ključ je zaštiti 900 uposlenika Aluminija, poručio je danas lider HNS-a i HDZ-a Dragan Čović komentarišući aktuelnu situaciju u ovom mostarskom preduzeću.

"Aluminiju" još šest mjeseci za traženje spasa

​MOSTAR - Vlada Federacije BiH donijela je odluku o nastavku poslovanja mostarskog "Aluminija" u okviru finansijske konsolidacije u narednih šest mjeseci, rekao je predsjednik Nadzornog odbora "Aluminija" Zdenko Klepić, dodajući de je odlučeno da će biti zbrinuto svih 900 radnika te kompanije.

Sutra sastanak predstavnika "Aluminija" sa Čovićem

MOSTAR - U Mostaru će sutra biti održan sastanak predstavnika Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata radnika "Aluminija" i predsjednika HDZ-BiH Dragana Čovića, najavljeno je iz mostarske kompanije.

Vlada Hrvatske zabrinuta zbog "Aluminija"

ZAGREB/MOSTAR – Vlada Republike Hrvatske oglasila se u petak popodne saopštenjem u kojem se navodi kako ta vlada "izražava zabrinutost i žaljenje" što je došlo do prestanka rada mostarskog "Aluminija" "jednog od strateških privrednih subjekata za hrvatski narod u Federaciji BiH, ali i za privredni razvoj cijele Bosne i Hercegovine".

S Aluminijem tone i luka u Pločama?

MOSTAR - Gašenje mostarskog Aluminija odražava se kako na privredu BiH tako i u Hrvatskoj, piše Poslovni dnevnik koji ističe primjer luke u Pločama.

Ima nade za spas "Aluminija"?

MOSTAR - Na današnjem sastanku predstavnika radnika mostarskog preduzeća "Aluminij", Nadzornog odbora, Uprave društva, dioničara i predsjednika HDZ-a Dragana Čovića zaključeno je da je cilj zbrinjavanje radnika i postepeno vraćanje proizvodnje, rekao je predsjednik Sindikata "Aluminija" Romeo Biokšić.

Grabar-Kitarović zatražila hitno izjašnjavanje hrvatske Vlade o "Aluminiju"

ZAGREB – Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je hitno očitovanje Vlade RH o mostarskoj fabrici "Aluminij".

Sindikat "Aluminija" sastao se sa Čovićem: Stečaj trenutno nije opcija

MOSTAR - Stečaj u "Aluminiju", u kojem je pokrenuta procedura gašenja proizvodnje, trenutno nije opcija, jer bi on značio definitivni kraj za ovo preduzeće, zaključak je predstavnika Sindikata "Aluminija" nakon sastanka sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Mostaru.

Najčitanije