Aluminij

Ante Rezić imenovan za v.d. direktora "Aluminija"

MOSTAR - Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar dužnosti je razriješen dosadašnji direktor (jedini član Uprave) Dražen Pandža, dok je za vršitelja dužnosti direktora Društva na period od tri mjeseca imenovan Ante Rezić iz Mostara.

Uručeni otkazi svim preostalim radnicima "Aluminija"

MOSTAR – Uprava mostarskog "Aluminija" uručila je otkaze za 362 radnika, odnosno svim preostalim radnicima posrnulog giganta kojem su pregovori s izraelsko-kineskom grupacijom MT Abraham jedina nada u eventualno ponovno pokretanje proizvodnje, objavila je Hina, prenio je "Bljesak".

Dijele se otkazi preostalim radnicima Aluminija

​MOSTAR - Danas je započelo uručivanje rješenja o tehnološkom višku za najveći broj preostalih uposlenika Aluminija d.d. Mostar, kazali su za Fenu u mostarskoj kompaniji.

Aluminij odbio ponudu Izraelaca, radnici očekuju otkaze

MOSTAR - Dvjestotinjak radnika Aluminija d.d. Mostar okupilo se danas ispred glavnog ulaza u fabrički krug dok se održavao sastanak Nadzornog odbora, a na sastanku je odbijena nova ponuda Abraham grupacije, čime je ugašena i posljednja nadu radnika da kraj godine neće donijeti i otkaze.

Radnici ispred Aluminija čekaju odluku o ponudi Abraham grupe

MOSTAR - Radnici Aluminija okupili su se pred ulazom u krug poduzeća uoči sjednice Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar, koji bi trebalo da odluči o ponudi Abraham grupe za preuzimanje mostarskog poduzeća.

Blažević: Posljednji krik za pokušaj spašavanja "Aluminija"

MOSTAR - Nezavisni sindikat uposlenika (NSU) "Aluminija" upućuje posljednji krik za pokušaj spašavanja tvornice, radnika, Mostara, ali i cijele hercegovačke regije, kazao je predsjednik Skupštine NSU-a "Aluminija" Željan Blažević danas u Mostaru.

Stigla ponuda za "Aluminij": 200 miliona evra, gradnja elektrane, povratak radnika

Kinesko-izraelski konzorcij dao je juče svoju ponudu za mostarski "Aluminij" i predstavnicima Vlade FBiH i mostarske kompanije prezentovao biznis plan ponovnog pokretanja proizvodnje, piše Dnevni list.

Finansijskoj policiji nestalo novca za istragu u Aluminiju

SARAJEVO - Finansijskoj policiji FBiH ponestalo je sredstava za nadzor poslovanja u ugašenom Aliuminiju d.d. Mostar.

"Aluminij" nastavlja proizvodnju

MOSTAR - Odluka o nastavku rada "Aluminija" Mostar najvažnija je sa današnje sjednice Skupštine akcionara ove kompanije.

Radnici "Aluminija" počeli potpisivati otkaze

MOSTAR - Oko 70 radnika "Aluminija" do sada je potpisalo otkaze, koje će na kraju dobiti oko 500 zaposlenika tog nekada najvećeg izvoznika iz BiH, potvrdio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika ove kompanije Romeo Biokšić, napomenuvši da s otkazima kreće i isplata otpremnina koje će u prosjeku iznositi oko 8.500 maraka.

Najčitanije