Aluminij Mostar

"Aluminij" nastavlja proizvodnju

MOSTAR - Odluka o nastavku rada "Aluminija" Mostar najvažnija je sa današnje sjednice Skupštine akcionara ove kompanije.

Radnici "Aluminija" potpisali sporazum, počinje isplata otpremnina

MOSTAR - Oko 200, sada već bivših radnika "Aluminija", okupilo se u utorak ispred Upravne zgrade ove kompanije, protestujući jer nema konkretnih informacija kada će dobiti svoje otpremnine, odnosno, kada će se do kraj riješiti njihov status.

Uprava "Aluminija": Nemamo novca za pokretanje proizvodnje

MOSTAR - Uprava "Aluminija" saopštila je da ne raspolaže finansijskim sredstvima potrebnim za pokretanje procesa proizvodnje te da obećana sredstva koja je trebalo da budu osigurana do 1. avgusta još uvijek nisu uplaćena.

Vladi predstavljen plan restrukturisanja radnika "Aluminija"

MOSTAR - Sastanak Kriznog odbora "Aluminija" sa predstavnicima Vlade Federacije BiH (FBiH) na kojem je predstavljen plan restrukturisanja i zbrinjavanja radnika završen je bez konkretnih rezultata.

Čović ponovo na sastanku u "Aluminiju": Potreban angažman svih suvlasnika

MOSTAR - Svojevrsni krizni savjet Aluminija d.d. Mostar održao je jutros novi sastanak, a njemu je prisustvovao i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović.

Vlada FBiH zaštitila "Aluminij" od stečaja

MOSTAR - Vlada Federacije BiH donijela je odluku da "Aluminij" iz Mostara svoje poslovanje u narednih šest mjeseci nastavi u okviru finansijske konsolidacije i tako ga zaštitila od eventualnog stečaja.

Protest radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a u Mostaru

MOSTAR - Nekoliko stotina radnika mostarskog Aluminija, koji je noćas prestao sa radom, okupilo se danas nešto prije 13 sati ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru tražeći odgovore za nastalu situaciju.

Glencore "kupio" Aluminiju još četiri dana života

MOSTAR - Kompanija "Glencore" osigurala je finansijska sredstva za kupovinu struje i sirovina za rad "Aluminija" za sljedećih četiri dana.

Pandža: Aluminij u petak u ponoć najvjerovatnije prestaje sa radom

MOSTAR - Generalni direktor Aluminija d.d. Mostar Dražen Pandža izjavio je u srijedu kako postoji vrlo mala šansa za spas tog preduzeća te kako je, po svemu sudeći, bitka za Aluminij izgubljena i da će nekadašnji gigant najvjerojatnije u petak u ponoć prestati s radom.

Stanje u Aluminiju kritično, uprava podnosi kolektivnu ostavku

MOSTAR - Aluminij d.d. Mostar ima osiguranu električnu energiju za još samo jedan dan, stanje je kritično, dok kompletna uprava ovog bivšeg giganta najavljuje podnošenje kolektivne ostavke.

Najčitanije