Aluminij Mostar

Čović: "Aluminij" dobio novu šansu

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović objavio je na svom Twitter nalogu da je preduzeće "Aluminij" iz Mostara danas i službeno dobilo novu šansu od Vlade Federacije BiH (FBiH), koja je uvažila ponudu strateškog partnera.

Odbijen prijedlog "Abraham grupe" o zakupu dijela imovine "Aluminija"

MOSTAR - Skupština akcionarskog društva Aluminij d.d. Mostar odbila je na vanrednoj sjednici održanoj u petak prijedlog ugovora "Abraham grupacije" o zakupu dijela imovine mostarskog Aluminija.

Uručeni otkazi svim preostalim radnicima "Aluminija"

MOSTAR – Uprava mostarskog "Aluminija" uručila je otkaze za 362 radnika, odnosno svim preostalim radnicima posrnulog giganta kojem su pregovori s izraelsko-kineskom grupacijom MT Abraham jedina nada u eventualno ponovno pokretanje proizvodnje, objavila je Hina, prenio je "Bljesak".

Dijele se otkazi preostalim radnicima Aluminija

​MOSTAR - Danas je započelo uručivanje rješenja o tehnološkom višku za najveći broj preostalih uposlenika Aluminija d.d. Mostar, kazali su za Fenu u mostarskoj kompaniji.

Aluminij odbio ponudu Izraelaca, radnici očekuju otkaze

MOSTAR - Dvjestotinjak radnika Aluminija d.d. Mostar okupilo se danas ispred glavnog ulaza u fabrički krug dok se održavao sastanak Nadzornog odbora, a na sastanku je odbijena nova ponuda Abraham grupacije, čime je ugašena i posljednja nadu radnika da kraj godine neće donijeti i otkaze.

Radnici ispred Aluminija čekaju odluku o ponudi Abraham grupe

MOSTAR - Radnici Aluminija okupili su se pred ulazom u krug poduzeća uoči sjednice Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar, koji bi trebalo da odluči o ponudi Abraham grupe za preuzimanje mostarskog poduzeća.

"Aluminij" nastavlja proizvodnju

MOSTAR - Odluka o nastavku rada "Aluminija" Mostar najvažnija je sa današnje sjednice Skupštine akcionara ove kompanije.

Radnici "Aluminija" potpisali sporazum, počinje isplata otpremnina

MOSTAR - Oko 200, sada već bivših radnika "Aluminija", okupilo se u utorak ispred Upravne zgrade ove kompanije, protestujući jer nema konkretnih informacija kada će dobiti svoje otpremnine, odnosno, kada će se do kraj riješiti njihov status.

Uprava "Aluminija": Nemamo novca za pokretanje proizvodnje

MOSTAR - Uprava "Aluminija" saopštila je da ne raspolaže finansijskim sredstvima potrebnim za pokretanje procesa proizvodnje te da obećana sredstva koja je trebalo da budu osigurana do 1. avgusta još uvijek nisu uplaćena.

Vladi predstavljen plan restrukturisanja radnika "Aluminija"

MOSTAR - Sastanak Kriznog odbora "Aluminija" sa predstavnicima Vlade Federacije BiH (FBiH) na kojem je predstavljen plan restrukturisanja i zbrinjavanja radnika završen je bez konkretnih rezultata.

Najčitanije