Aluminijum

Rekordne cijene aluminijuma u svijetu drmaju domaće tržište

​SARAJEVO, BANJALUKA - Cijene aluminijuma na svjetskom tržištu su na najvišem nivou u posljednjih 13 godina, a ovaj rast već se odrazio i na tržište u Bosni i Hercegovini.

Proizvođači aluminijuma dogovarali cijene, kazna 175 miliona evra

Njemačka Savezna kancelarija za kartele, Bundeskartelamt, izrekla je kazne u visini od 175 miliona evra grupi proizvođača aluminijuma koji su dogovarali cijene.

Evropske kvote gase radna mjesta u BiH?

SARAJEVO, BANJALUKA - Uvođenje kvota od strane EU na čelik i aluminijum značajno će uzdrmati BiH, a već sada je izvjesno da bi, ukoliko te mjere ostanu na snazi, hiljade radnika mogle ostati bez posla.

"Trgovinski rat" gura i BiH u čelični zagrljaj sankcija

SARAJEVO - Ukoliko "trgovinski rat" u vezi s čelikom i aluminijumom između SAD i ostatka svijeta potraje, posljedice bi mogla da osjeti i domaća privreda.

Japanci Rusalu: Obustavite isporuke aluminijuma

TOKIO - Vodeće japanske trgovačke kompanije zatražile su od ruskog Rusala da obustavi isporuke prerađenog aluminijuma i drugih proizvoda, u svjetlu američkih sankcija prema toj kompaniji koja je drugi najveći proizvođač ovog metala u svijetu.

Tri grafike koje pokazuju zašto se Tramp razmišlja o trgovinskom ratu

Trgovinski rat koji je Donald Tramp najavio ostatku svijeta, naročito Evropi globalnu ekonomiju bi mogao da košta 470 milijardi dolara, objavio je "Bloomberg Economics".

Pod lupom uvoz aluminijuma iz Kine u SAD

VAŠINGTON - Uvoz aluminijumskog lima iz Kine šteti američkim proizvođačima, što omogućava nastavak istrage kako bi se utvrdilo da li su ovi proizvodi dampingovani ili subvencionisani, saopštila je danas Komisija za međunarodnu trgovinu SAD.

Najčitanije