Amazon

Amazon plaća zaposlenima da daju otkaz i pokrenu vlastiti biznis

​Jedna od najvrijednijih kompanija na svijetu, Amazon, saopštila je kako će dati čak 10.000 dolara zaposlenima koji žele da napuste kompaniju i osnuju nove startupove. Amazon je naveo kako će, uz to, tim zaposlenima dodatno platiti i protivrijednost njihove tri zadnje bruto plate, prenio je CNBC.

Brazil i dalje vodeći po uništavanju šuma

Brazil je i prošle godine bio vodeći u svijetu po uništavanju kišnih šuma, iako je krčenje šuma u najvećoj južnoameričkoj zemlji palo za 37 odsto u poređenju s 2017., objavila je nezavisna mreža za praćenje stanja svjetskih šuma.

Amazon zatvara internet trgovinu u Kini

​Amazon smanjuje obim poslovanja u Kini, najavljujući zatvaranje internet trgovine koja je teško držala korak s konkurencijom poput Alilbabe i JD.com-a.

Pomoću Alexe Amazonovi zaposlenici čuju sve što govorite

Hiljade zaposlenika i saradnika Amazona imaju pristup snimkama glasovnih naredbi koje ljudi upućuju Alexi.

Francuska uvodi porez za tehnološke divove

Francuski parlament usvojio je zakon o oporezivanju tehnoloških divova poput Googlea, Applea, Amazona i Facebooka uprkos kritikama iz Sjedinjenih Država.

Amazon planira da lansira hiljade Internet satelita

Amazon se priprema da lansira nekoliko hiljada satelita u nisku Zemljinu orbitu, kako bi obezbijedio pristup Internetu širom planete. Cilj njihovog projekta, koji je nazvan „Project Kuiper“ je da se u orbitu postavi 3.236 satelita koji bi pokrili oko 95% globalne populacije.

Milioni podataka Facebookovih korisnika na Amazonovim serverima

Facebook nikako da začepi sve rupe kroz koje im cure korisnički podaci. Ovaj put otkriveni su tamo gdje nikako ne bi smjeli biti i gdje ih niko nije očekivao - na Amazonovim serverima.

Google i Amazon na vrhu liste najinovativnijih kompanija

Prvi put u 13 godina došlo je do promjene na vrhu godišnjeg popisa najinovativnijih kompanija po anketi Boston Consulting Group (BCG): Google je skočio na prvo mjesto, a Amazon na drugo, svrgnuvši tako dodatno Apple, koji je bio na samom vrhu od 2005. godine.

Preprodaje na internetu i zarađuje milione

​NJUJORK - Da su poslovne mogućnosti u eri mnoštva proizvoda i e-trgovine nesagledive, pokazuje primjer 30-godišnjeg preduzetnika, čija firma je prošle godine prihodovala šest miliona dolara preprodajući proizvode preko "Amazona", prethodno kupljene na rasprodaji u "Walmartu".

Najbogatiji čovjek na svijetu nije široke ruke: U dobrotvorne svrhe izdvaja manje od drugih

Vlasnik Amazona i trenutno najbogatiji čovjek na svijetu Džef Bezos donira u dobrotvorne svrhe tek, 0,0906 odsto svog bogatstva, pa tako dosta zaostaje za najvećim američkim dobrotvorima.

Najčitanije