Amazon

Amazon kupio prvu kompaniju u Turskoj

​Turska kompanija za računarski softver DataRow saopštila je da ju je kupila američka kompanija za upravljanje IT uslugama Amazon Web Services (AWS), podružnica giganta e-trgovine Amazon.com.

Tehnološki divovi otkazuju učešće na kongresu u Barseloni zbog virusa

MADRID - Facebook, američki tehnološki divovi Cisco Systems i Intel, američki bežični operater Sprint, zajedno s kineskim proizvođačem pametnih telefona Vivo, saopštili su u utorak da su se povukli sa Mobile World Congress (MWC) koji bi krajem mjeseca trebalo da bude održan u Barseloni.

Amazon predstavio "pametnu" klavijaturu: Stručnjacima zvuči užasno

​Amazon je upravo predstavio svoju muzičku tastaturu (klavijaturu) sa ugrađenim kompozitorom koji radi pomoću vještačke inteligencije (AI). AWS DeepComposer je dvooktavna tastatura sa 32 dirke koja se može povezati sa računarom preko USB kabla.

Amazon povukao božićne ukrase sa slikama Aušvica

Amazon je povukao serijal "božićnih ukrasa" na kojima su prikazane slike Aušvica.

Radnici "Amazona" štrajkuju na crni petak

BERLIN - Zaposleni u centrima za distribuciju kompanije "Amazon" u Njemačkoj stupili su u štrajk na crni petak zahtijevajući da im budu povećane plate.

"Poslovni model Facebooka ili Google-a je zlostavljanje!"

Poznati uzbunjivač i aktivista Edvard Snouden, koji je 2013. godine objavio tajne podatke američke Nacionalne bezbjednosne agencije o prisluškivanjima u nadziranjima širom svijeta, obratio se, u ponedjeljak, učesnicima konferencije Web Summit u Lisabonu.

Bezos više nije najbogatiji čovjek na svijetu

Osnivač i izvršni direktor "Amazona" Džef Bezos više nije najbogatiji čovjek na svijetu.

Bezos otkrio tajnu: Kako su od knjižare postali najbogatija kompanija na svijetu

NJUJORK - Amazon je za malo više od 20 godina prešao put od obične online knjižare do internet giganta.

Amazonova virtuelna pomoćnica biće Semjuel L. Džekson

​Holivudski glumac Semjuel L. Džekson i druge poznate ličnosti daće glas Amazonovoj virtuelnoj pomoćnici Aleksi, što će biti jedna od novih mogućnosti osmišljenih da privuče nove korisnike.

Bolsonaro: Mediji lažu o požarima u Amazoniji

NJUJORK - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro odbacio je, kako je naveo, medijske laži o požarima u Amazoniji i rekao da ta kišna šuma nije uništena.

Najčitanije