Amazon

Amazon slavi 25. rođendan: Od online knjižare do moćnog koncerna

Istorija najveće internetske trgovine počela je prije 25 godina u jednoj garaži u Sijetlu. Danas su dionice Amazona tražena roba, a osnivač Džef Bezos najbogatiji čovjek na svijetu. Ipak, čuju se i brojne kritike.

Protesti ispred zgrade kompanije Amazon u Francuskoj

KLIŠI - Aktivisti za zaštitu životne sredine danas su se vezali za kapije i okupirali su zgradu kompanije Amazon nedaleko od Pariza, optužujući je da uništava poslove i nanosi štetu planeti.

Amazon prestigao Google i postao najvrijedniji brend na svijetu

Američki tehnološki div Amazon prestigao je Apple i Google te tako postao najvrijedniji brand na svijetu, pokazalo je u utorak objavljeno istraživanje.

Na Amazonu kupio telefon "koji ne postoji"

Motorola nikada nije predstavila smartphone Moto Z4, no ovaj se uređaj nakratko pojavio na Amazonu, a jedan ga je korisnik kupio i recenzirao na YouTubeu.

Amazon plaća zaposlenima da daju otkaz i pokrenu vlastiti biznis

​Jedna od najvrijednijih kompanija na svijetu, Amazon, saopštila je kako će dati čak 10.000 dolara zaposlenima koji žele da napuste kompaniju i osnuju nove startupove. Amazon je naveo kako će, uz to, tim zaposlenima dodatno platiti i protivrijednost njihove tri zadnje bruto plate, prenio je CNBC.

Brazil i dalje vodeći po uništavanju šuma

Brazil je i prošle godine bio vodeći u svijetu po uništavanju kišnih šuma, iako je krčenje šuma u najvećoj južnoameričkoj zemlji palo za 37 odsto u poređenju s 2017., objavila je nezavisna mreža za praćenje stanja svjetskih šuma.

Amazon zatvara internet trgovinu u Kini

​Amazon smanjuje obim poslovanja u Kini, najavljujući zatvaranje internet trgovine koja je teško držala korak s konkurencijom poput Alilbabe i JD.com-a.

Pomoću Alexe Amazonovi zaposlenici čuju sve što govorite

Hiljade zaposlenika i saradnika Amazona imaju pristup snimkama glasovnih naredbi koje ljudi upućuju Alexi.

Francuska uvodi porez za tehnološke divove

Francuski parlament usvojio je zakon o oporezivanju tehnoloških divova poput Googlea, Applea, Amazona i Facebooka uprkos kritikama iz Sjedinjenih Država.

Amazon planira da lansira hiljade Internet satelita

Amazon se priprema da lansira nekoliko hiljada satelita u nisku Zemljinu orbitu, kako bi obezbijedio pristup Internetu širom planete. Cilj njihovog projekta, koji je nazvan „Project Kuiper“ je da se u orbitu postavi 3.236 satelita koji bi pokrili oko 95% globalne populacije.

Najčitanije