Amazon

Amazon časti 100 dolara nove radnike koji imaju potvrdu o vakcini

Američki tehnološki div Amazon najavio je danas da otvara 75.000 radnih mjesta širom svoje mreže skladišta i centara za distribuciju u SAD i Kanadi i da će ponuditi bonus od 100 dolara novim zaposlenima koji posjeduju potvrdu da su vakcinisani protiv kovida-19.

Naučnici: Asteroid koji je ubio dinosauruse stvorio Amazonsku prašumu

Naučnici smatraju da su današnje tropske kišne šume na području Amazonije nastale nakon ogromnog udara asteroida za kojeg se mislilo da je odgovoran za kraj ere dinosaura.

Radnici: Amazon nas tretira kao robote

Radnici američkog on lajn giganta Amazon tvrde da ih kompanija tretira kao robote jer zahtijeva ogromne radne kvote i odnosi se s nedovoljno poštovanja prema zaposlenima.

Ko je nova Amazonova "ajkula"

Svijetom je odjeknula vijest da Džef Bezos napušta mjesto izvršnog direktora Amazona, a onda kada su se stvari "stišale", ostalo je pitanje - ko će ga naslijediti?

Amazon zapošljava 3.500 ljudi

OTAVA - Gigant za e-trgovinu Amazon otkrio je da će 3.000 radnih mjesta otvoriti u Vankuveru i još 500 u Torontu. Džesi Dorti, potpredsjednik Amazona, odgovoran za lokaciju u Vankuveru, rekao je da kompanija želi da ove poslove dovede u Kanadu, jer ta zemlja ima "ogromnu tehnološku nadarenost koju Amazon želi da iskoristi".

Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih proizvoda

SIJETL - Tri američka senatora zahtijevala su povlačenje svih opasnih proizvoda sa Amazona.

Amazonu odobrena dostava dronovima

Američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) odobrila je Amazonu upravljanje flotom dostavnih dronova Prime Air, objavio je ITIF.

Amazon otvara još 7.000 radnih mjesta u Britaniji ove godine

Američki onlajn trgovac, Amazon, saopštio je danas da će otvoriti novih 7.000 stalnih radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva ove godine.

Najbogatiji čovjek na svijetu oborio još jedan rekord

Prvi čovjek kompanije Amazon Džef Bezos je prvi u istoriji sa bogatstvom većim od 200 milijardi dolara.

Amazonu odobrena kupovina 16 % britanske firme Delivero

Amazon je danas dobio saglasnost za kupovinu manjinskog udjela u britanskom startapu za dostavu hrane Delivero, čime je okončao dugotrajnu bitku kako bi uvjerio regulatore u Britaniji da ovaj sporazum neće naškoditi tržišnoj konkurenciji.

Najčitanije