Amazon

Rekord: Prodaja Amazona za dva dana premašila 11 milijardi dolara

NJUJORK - Promet na malo u Sjedinjenim Državama tokom Amazonovog 48-časovnog događaja Prime Day premašio je raniji rekord zabilježen za vreme prošlogodišnjeg Sajber ponedjeljka.

Građani BiH konačno mogu kupovati i prodavati na Amazonu

Nakon 26 godina postojanja kompanija Amazon je uvrstila Bosnu i Hercegovinu na svoju listu, čime je omogućena prodaja, ali i kupovina preko ove najveće prodavnice na svijetu.

Džef Bezos leti u svemir

Osnivač "Amazona" Džef Bezos letjeće u svemir sljedećeg mjeseca sa svojim bratom u prvom svemirskom letu svoje raketne komapnije "Blu oridžin", saopštio je danas ovaj milijarder.

Amazon časti 100 dolara nove radnike koji imaju potvrdu o vakcini

Američki tehnološki div Amazon najavio je danas da otvara 75.000 radnih mjesta širom svoje mreže skladišta i centara za distribuciju u SAD i Kanadi i da će ponuditi bonus od 100 dolara novim zaposlenima koji posjeduju potvrdu da su vakcinisani protiv kovida-19.

Naučnici: Asteroid koji je ubio dinosauruse stvorio Amazonsku prašumu

Naučnici smatraju da su današnje tropske kišne šume na području Amazonije nastale nakon ogromnog udara asteroida za kojeg se mislilo da je odgovoran za kraj ere dinosaura.

Radnici: Amazon nas tretira kao robote

Radnici američkog on lajn giganta Amazon tvrde da ih kompanija tretira kao robote jer zahtijeva ogromne radne kvote i odnosi se s nedovoljno poštovanja prema zaposlenima.

Ko je nova Amazonova "ajkula"

Svijetom je odjeknula vijest da Džef Bezos napušta mjesto izvršnog direktora Amazona, a onda kada su se stvari "stišale", ostalo je pitanje - ko će ga naslijediti?

Amazon zapošljava 3.500 ljudi

OTAVA - Gigant za e-trgovinu Amazon otkrio je da će 3.000 radnih mjesta otvoriti u Vankuveru i još 500 u Torontu. Džesi Dorti, potpredsjednik Amazona, odgovoran za lokaciju u Vankuveru, rekao je da kompanija želi da ove poslove dovede u Kanadu, jer ta zemlja ima "ogromnu tehnološku nadarenost koju Amazon želi da iskoristi".

Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih proizvoda

SIJETL - Tri američka senatora zahtijevala su povlačenje svih opasnih proizvoda sa Amazona.

Amazonu odobrena dostava dronovima

Američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) odobrila je Amazonu upravljanje flotom dostavnih dronova Prime Air, objavio je ITIF.

Najčitanije