Amazon

Ko je nova Amazonova "ajkula"

Svijetom je odjeknula vijest da Džef Bezos napušta mjesto izvršnog direktora Amazona, a onda kada su se stvari "stišale", ostalo je pitanje - ko će ga naslijediti?

Amazon zapošljava 3.500 ljudi

OTAVA - Gigant za e-trgovinu Amazon otkrio je da će 3.000 radnih mjesta otvoriti u Vankuveru i još 500 u Torontu. Džesi Dorti, potpredsjednik Amazona, odgovoran za lokaciju u Vankuveru, rekao je da kompanija želi da ove poslove dovede u Kanadu, jer ta zemlja ima "ogromnu tehnološku nadarenost koju Amazon želi da iskoristi".

Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih proizvoda

SIJETL - Tri američka senatora zahtijevala su povlačenje svih opasnih proizvoda sa Amazona.

Amazonu odobrena dostava dronovima

Američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) odobrila je Amazonu upravljanje flotom dostavnih dronova Prime Air, objavio je ITIF.

Amazon otvara još 7.000 radnih mjesta u Britaniji ove godine

Američki onlajn trgovac, Amazon, saopštio je danas da će otvoriti novih 7.000 stalnih radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva ove godine.

Najbogatiji čovjek na svijetu oborio još jedan rekord

Prvi čovjek kompanije Amazon Džef Bezos je prvi u istoriji sa bogatstvom većim od 200 milijardi dolara.

Amazonu odobrena kupovina 16 % britanske firme Delivero

Amazon je danas dobio saglasnost za kupovinu manjinskog udjela u britanskom startapu za dostavu hrane Delivero, čime je okončao dugotrajnu bitku kako bi uvjerio regulatore u Britaniji da ovaj sporazum neće naškoditi tržišnoj konkurenciji.

Bezos oborio sopstveni rekord u bogatstvu

Bogatstvo osnivača Amazona Džefa Bezosa poraslo je na skoro 172 milijarde dolara, što je, prema Blumbergovom indeksu milijardera, novi rekord kada je riječ o najbogatijim ljudima svijeta.

Amazon daje pola milijarde dolara radnicima koji su radili u junu

Jedna od najprofitabilnijih kompanija na svijetu Amazon nagradiće radnike koji su juni proveli na radnom mjestu i podijeliti im ukupno 500 miliona dolara bonusa.

Mask: Amazon treba razbiti

VAŠINGTON - Osnivač Tesle Ilon Mask ocijenio je da kompaniju Amazon treba "razbiti" nakon što je pisac Aleks Berenson objavio da mu nije omogućeno da na toj najvećoj svjetskoj maloprodajnoj platformi objavi svoji novu knjigu o virusu korona.

Najčitanije