Amazon

Akcije Amazona pale 10% zbog poslovnog gubitka u prvom kvartalu

Kompanija Amazon, jedna od vodećih u svijetu u online trgovini, izvijestila je o značajnom poslovnom gubitku u prva tri mjeseca 2022. godine, što je dovelo do velikog pada njenih akcija na Vol Stritu.

Dva dječaka preživjela u amazonskoj prašumi 25 dana

MANAUS - Dvojica brazilskih dječaka starih sedam i devet godina preživjela su 25 dana u amazonskoj prašumi, hraneći se voćem i pijući kišnicu, objavile su brazilske vlasti.

Amazon udvostručuje osnovnu platu

Kako tržište rada u SAD postaje sve zategnutije i zaposleni mijenjaju posao ili masovno daju otkaze, Amazon je napravio veliki korak da postane konkurentniji.

Amazon Web Service pao po treći put ovog mjeseca

Decembar je izgleda bio težak mjesec za Amazon - barem za Amazon Web Services.

Evropski supermarketi prestaju prodavati govedinu - razlog Amazonska prašuma

Grupa evropskih lanaca supermarketa najavila je da će prestati prodavati proizvode od govedine iz Brazila zbog povezanosti intenzivnog stočarstva s krčenjem Amazonske prašume.

Oglasio se Amazon - objasnili zašto im je pao sajt

Amazon se oglasio i objasnio šta je izazvalo prekid rada njihove platforme.

Gasi se jedan od najstarijih programa za analizu popularnosti

Amazon je objavio da će ugasiti Alexa.com, jedan od najstarijih programa za analizu popularnosti web sajtova.

Italija kaznila Amazon sa 1,13 milijardi evra

MILANO – Italijanski antimonopolski regulator saopštio je danas da je novčano kaznio kompaniju za e-trgovinu Amazon sa 1,13 milijardi evra (1,28 milijardi dolara) zbog zloupotrebe tržišne dominacije, što je jedna od najvećih kazni u Evropi izrečena nekom američkom tehnološkom divu.

Pao Amazon

​Amazon je pao širom svijeta.

Zbog tajnog sporazuma, Apple i Amazon plaćaju milionske kazne

Velike novčane kazne dvije kompanije će morati da plate zbog sprovođenja antikonkurentne politike na tržištu italije.

U Peruu 3.000 mladunaca kornjača pušteno u divljinu Amazona

LIMA - Volonteri su u južnoameričkoj državi Peruu u divljinu pustili 3.000 mladunaca riječne kornjače, vrste koja je u području Amazona već duže ugrožena.

Dragoš Strugar, mladić iz Prnjavora dobio posao u Facebooku

PRNJAVOR - Promjena sredine i države, temperature i do -30 stepeni, strani jezik i nova kultura nisu bili prepreka mladom Dragošu Strugaru da život u Prnjavoru zamijeni životom u ruskom Inopolisu i tamo stekne akademsko znanje i titulu, a takav smjeli potez će ga dovesti i do svjetski poznate kompanije "Facebook".

Krčenje prašuma Amazona napokon u smjeru opadanja

Krčenje šuma u brazilskim prašumama Amazona opalo je za 10 odsto u julu u odnosu na godinu dana ranije, nakon četiri uzastopna mjeseca povećanja, ali uništavanje je i dalje daleko veće u odnosu na period prije nego je predsjednik Žair Bolsonaro preuzeo dužnost.

Rekord: Prodaja Amazona za dva dana premašila 11 milijardi dolara

NJUJORK - Promet na malo u Sjedinjenim Državama tokom Amazonovog 48-časovnog događaja Prime Day premašio je raniji rekord zabilježen za vreme prošlogodišnjeg Sajber ponedjeljka.

Građani BiH konačno mogu kupovati i prodavati na Amazonu

Nakon 26 godina postojanja kompanija Amazon je uvrstila Bosnu i Hercegovinu na svoju listu, čime je omogućena prodaja, ali i kupovina preko ove najveće prodavnice na svijetu.

Najčitanije