Amazon

Amazonova virtuelna pomoćnica biće Semjuel L. Džekson

​Holivudski glumac Semjuel L. Džekson i druge poznate ličnosti daće glas Amazonovoj virtuelnoj pomoćnici Aleksi, što će biti jedna od novih mogućnosti osmišljenih da privuče nove korisnike.

Bolsonaro: Mediji lažu o požarima u Amazoniji

NJUJORK - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro odbacio je, kako je naveo, medijske laži o požarima u Amazoniji i rekao da ta kišna šuma nije uništena.

Programi EU za pomoć Amazoniji do 190 miliona evra

BRISEL - Tekući i planirani programi EU za razvoj, u vezi sa šumama i upotrebom zemljišta u brazilskom slivu Amazona, dosežu vrijednost od 190 miliona evra, izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

Amazon zapošljava još 30.000 ljudi

SIJETL - Amazon planira da zaposli više od 30.000 ljudi sa punim i pola radnog vremena u odjeljenjima za korporaciju, tehnologiju i rad sa klijentima.

Ubijen Brazilac koji je štitio plemena u Amazoniji

LONDON - Policija u Brazilu istražuje ubistvo aktiviste koji je štitio domoroce od poljoprivrednika i drvosječa koji pokušavaju da zauzmu zemlju.

Naučnici: "Pluća planete" nisu u Amazoniji, nećemo ostati bez kiseonika

Požari u Amazoniji izazvali su veliku pažnju širom svijeta. Mediji su prepuni članaka o tome kako čovječanstvu prijeti nestanak kiseonika, jer najveća svjetska prašuma odgovorna za 20 odsto proizvodnje elementa presudnog za sav život na Zemlji. Naučnici, međutim, objašnjavaju da to nije tačno.

DW: Šteta od požara u Amazoniji se ne može popraviti

BON - Do kraja sušnog perioda, šumski požari u Brazilu bi mogli da se prošire na još netaknute površine tropske šume i dovedu dio definitivnog izumiranja pojedinih vrsta drveća, a prave razmjere štete još se ne mogu sagledati, piše Deutsche Welle.

Više djece u Brazilu s respiratornim problemima zbog požara

PORTO VELJO - Dugotrajno izlaganje dimu u požarima koji su zahvatili Amazoniju izazvalo je u utorak zabrinutost kod Brazilaca koji tvrde da je povećan broj slučajeva respiratornih problema, naročito među djecom i starijima.

Ministarstvo u Amazoniji: Požari nisu pod kontrolom

BRAZILIJA - Brazilsko ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da požari u Amazoniji, koji traju već 17 dan, još uvek nisu stavljeni pod kontrolu.

Dikaprio će donirati pet miliona dolara za obnovu šuma Amazonije

Fondacija za očuvanje životne sredine "Alijansa za Zemlju", iza koje stoji holivudski glumac Leonardo Dikaprio, doniraće pet miliona dolara kako bi se sanirala šteta nakon stravične vatrene stihije.

Najčitanije