Amazonija

Ekspert vlade Brazila za amazonska plemena ubijen otrovnom strijelom

Službenik vlade Brazila i vodeći ekspert za amazonska plemena ubijen je strelom nakon što se približio plemenu koje je želeo da zaštititi, javlja Rojters.

Broj požara u Amazonu povećan za 28 odsto

Broj požara u brazilskoj kišnoj šumi u julu je povećan za 28 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekli su zvaničnici.

Kriminalna grupa posjekla 9.000 stabala u Amazoniji starijih od 100 godina

MANAUS - Policija je u utorak u zoru upala u desetak pilana u brazilskoj prašumi Amazoniji, uhapsivši oko 30 ljudi optuženih za umiješanost u ilegalnu sječu šuma.

Papa Franjo odbio zaređivanje oženjenih sveštenika

VATIKAN - Papa Franjo odbio je danas prijedlog da se dozvoli zaređivanje oženjenih muškaraca u Amazoniji, gdje hronično nedostaje sveštenstvo, prenosi Reuters.

"Di Kaprio je kul momak, daje pare za podmetanje požara u Amazoniji"

Brazilski predsjednik je okrivio američkog glumca Leonarda di Kaprija da je dao donacije n

Haos u Amazoniji se ne stišava

BRAZILIJA - Muškarci iz amazonskog plemena Tembe sve češće stavljaju tradicionalne ratničke boje i s lukovima i strijelama patroliraju svojom zemljom duboko u amazonskoj prašumi, a priča o nadolazećem sukobu s ilegalnim drvosječama je sve glasnija.

Poslije hitnog sastanka brazilskim ambasadorima zabranjen odmor

BRAZILIJA - Brazilsko ministarstvo spoljnih poslova naredilo je ambasadorima te zemlje u Evropi i drugim članicama G7 da ne idu na odmor u naredne dvije nedjelje.

Predsjednik Brazila odbacio pomoć G7 za borbu protiv požara

BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro odbacio je pomoć lidera G7 za borbu protiv požara u Amazoniji, nazivajući to kolonijalističkim činom.

Merkel: Razgovaraćemo s Brazilom o pošumljavanju Amazonije

BIJARIC - Njemačka i druge zemlje razgovaraće sa Brazilom o pošumljavanju Amazonije kada požari tamo budu ugašeni, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Zbog čega je došlo do ogromnih požara u Amazoniji?

Kako požari gutaju Amazoniju, nivo ugljen-dioksida u svijetu raste.

Najčitanije