Amazonija

Papa Franjo odbio zaređivanje oženjenih sveštenika

VATIKAN - Papa Franjo odbio je danas prijedlog da se dozvoli zaređivanje oženjenih muškaraca u Amazoniji, gdje hronično nedostaje sveštenstvo, prenosi Reuters.

"Di Kaprio je kul momak, daje pare za podmetanje požara u Amazoniji"

Brazilski predsjednik je okrivio američkog glumca Leonarda di Kaprija da je dao donacije n

Haos u Amazoniji se ne stišava

BRAZILIJA - Muškarci iz amazonskog plemena Tembe sve češće stavljaju tradicionalne ratničke boje i s lukovima i strijelama patroliraju svojom zemljom duboko u amazonskoj prašumi, a priča o nadolazećem sukobu s ilegalnim drvosječama je sve glasnija.

Poslije hitnog sastanka brazilskim ambasadorima zabranjen odmor

BRAZILIJA - Brazilsko ministarstvo spoljnih poslova naredilo je ambasadorima te zemlje u Evropi i drugim članicama G7 da ne idu na odmor u naredne dvije nedjelje.

Predsjednik Brazila odbacio pomoć G7 za borbu protiv požara

BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro odbacio je pomoć lidera G7 za borbu protiv požara u Amazoniji, nazivajući to kolonijalističkim činom.

Merkel: Razgovaraćemo s Brazilom o pošumljavanju Amazonije

BIJARIC - Njemačka i druge zemlje razgovaraće sa Brazilom o pošumljavanju Amazonije kada požari tamo budu ugašeni, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Zbog čega je došlo do ogromnih požara u Amazoniji?

Kako požari gutaju Amazoniju, nivo ugljen-dioksida u svijetu raste.

Domoroci Amazonije: Daće posljednju kap krvi da spasu šumu

LONDON - Dok požari bjesne u Amazoniji, pripadnici autohtonog brazilskog plemena Mura zavjetovali su se da će do posljednjeg atoma snaga braniti svoju zemlju.

Zbog nelegalne sječe šuma, rekordan broj požara u Amazoniji

BRAZILIJA - Brazilska svemirska agencija saopštila je da je broj požara u Amazoniji porastao za 83 odsto u odnosu na prošlu godinu, usled sječa šuma.

Ovo je najzdraviji narod, u čemu je tajna

Najzdravija srca i koronarni sistem imaju .pripadnici naroda Čimejnej u šumama Bolivije, od kojih skoro niko nema znakove začepljenja arterija.

Najčitanije