Ambasada

Cvijanović u američkoj Ambasadi povodom Dana nezavisnosti

SARAJEVO - U američkoj Ambasadi u Sarajevu večeras je, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti SAD, održan prijem kojem je prisustvovala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ruska ambasada neprijatno iznenađena izjavom OHR-a

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH neprijatno je iznenađena izjavom Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u vezi sa pokušajima potkopavanja ugleda pravosudnih tijela BiH, odnosno Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) i njegovog predsjednika, saopšteno je Srni iz ove amabasade.

Ambasada Rusije: Izjava ambasadora PIK-a nepotrebna i ne doprinosi rješavanju problema

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH smatra da nije bilo neophodno da ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira izdaju posebnu izjavu koja se odnosi na Oružane snage BiH jer ona, kako ističe, očigledno ne doprinosi rješavanju glavnog problema, a to je formiranje organa vlasti na nivou BiH i Federaciji BiH.

Zgrada ambasade bivše SFRJ u Bonu ide na doboš za 3,75 miliona evra

​Savjet ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, donijelo je Odluku o odobravanju zajedničke prodaje zgrade Ambasade bivše SFRJ u Bonu, nakon što je upoznato sa Informacijom o njenoj prodaji i Nacrtom kupoprodajnog ugovora.

Američka ambasada u BiH: Šokirani smo zbog brutalne likvidacije Krunića

​Američka ambasada u Bosni i Hercegovini objavila je na zvaničnom Twitter nalogu da su šokirani zbog brutalne likvidacije banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

BANJALUKA - Kancelarija Ambasade SAD Banjaluka donirala je kancelarijsku opremu Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi.

Ambasada SAD u BiH želi dodatne informacije o rezervnom sastavu policije RS

SARAJEVO - Ambasada SAD u BIH tražiće dodatne informacije o namjeni rezervnog sastava policije Republike Srpske.

SAD u pregovorima za zaštitu ambasade u Venecueli

VAŠINGTON - Sjedinjene Države su u pregovorima sa drugim zemljama o imenovanju države zaštitnice za zgradu američke ambasade u glavnom gradu Venecuele Karakasu, nakon što su odlučile da povuku svoje preostale diplomate usljed pogoršanja uslova u toj zemlji, izjavio je danas specijalni izaslanik SAD Eliot Abrams.

Ko ne priznaje Kosovo "dobije" ambasadu Srbije

BEOGRAD -- Diplomatsko-konzularna mreža Srbije trebalo bi da bude proširena za sedam novih predstavništava u regionu Kariba, Južne Amerike i Dalekog i Srednjeg istoka.

Francuska povlači ambasadora iz Italije

PARIZ - Francuske vlasti saopštile su danas da su odlučile da povuku na konsultacije ambasadora u Rimu zbog "napada bez presedana iz Italije".

Najčitanije