Ambasada

Otvorena nova zgrada Ambasade BiH u Ankari

ANKARA - U Ankari je danas svečano otvorena nova zgrada Ambasade BiH.

Erik Nelson: Nema smisla odlagati slanje ANP-a

SARAJEVO - Odlagati reforme, odnosno slanje Nacionalnog godišnjeg plana za NATO (ANP) nema nikakvog smisla i ne bi bilo produktivno, kazao je danas u toku razgovora sa predstavnicima nekoliko medija u BiH Erik Nelson, ambasador SAD u BiH.

Ambasada BiH u Sloveniji prva linija pomoći za dobijanje putnih isprava

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da je na sastanku u Ljubljani sa ambasadorom BiH u Sloveniji Miloradom Živkovićem dogovoreno da Ambasada BiH bude prva linija pomoći za građane Srpske kada je riječ o dobijanju putnih isprava, i to ne samo za Sloveniju, nego za kompletnu Šengen zonu.

Optuženoj za pokušaj državnog udara pozlilo u ambasadi

PODGORICA - Branka Milić, jedna od optuženih državljana Srbije za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, ima zdravstvenih problema, pa je danas popodne pozvana da interveniše služba Hitne pomoći, saznaje Srna u Ambasadi Srbije u Podgorici gdje se Milićeva nalazi.

Ambasada SAD: Pomno ćemo pratiti Žandarmeriju RS

SARAJEVO - Ambasada SAD saopštila je danas da će nastaviti pomno da prati Žandarmeriju Republike Srpske i sve druge nove policijske strukture u BiH da bi obezbijedili da one djeluju konzistentno, u skladu s postavljenim ciljevima.

Ambasada SAD donirala bubnjeve školskom orkestru

Školski orkestar Osnovne škole "Branko Radičević" u Banjaluci bogatiji je za šest bubnjeva doboša, koje im je donirala američka ambasada u BiH.

Ambasada Rusije: Sporazum lidera o formiranju Savjeta ministara praktički propao

SARAJEVO - Prinuđeni smo konstatovati da je sporazum trojice političkih lidera, koji su potpisali 5. avgusta Načela o formiranju Savjeta ministara BiH, praktički je propao, saopšteno je iz Ambasade Rusije u BiH.

"Poziv liderima da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH"

​SARAJEVO - Odluka o odgađanju jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH ističe potrebu za kompromisom i izgradnjom konsenzusa između političkih stranaka i lidera u BiH, navodi se u zajedničkoj izjavi ambasada SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske i Italije.

Ambasada SAD o mogućem formiranju vlasti

Koliko nam je poznato, lideri tri najveće političke stranke postigli su dogovor da formiraju vlast na nivou Bosne i Hercegovine.

U ponedjeljak protest ispred ambasade Hrvatske u Sarajevu

NOVI GRAD - Organizacije "Klajmet sejv Bosnija" (Climate Save Bosnia) i "Ekstinšen rebelion BiH" (Extincition Rebellion BiH) organizovaće u ponedjeljak, 29. jula, protest ispred hrvatske Ambasade u Sarajevu zbog namjere Hrvatske da na lokaciji Trgovska gora, blizu granice sa BiH, izgradi odlagalište radioaktivnog otpada.

Najčitanije