Ambasada BiH

Jaćimović: Olakšati proces školovanja između BiH i Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Dragan Jaćimovic, ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji izrazio je danas spremnost Ambasade BiH u Skoplju da pruži svu moguću podršku u oblasti obrazovanja, kako bi se olakšalo školovanje i studiranje iz jedne zemlje u drugu, saopšteno je iz Ambasade BiH u Skoplju.

Ruska ambasada: Kominike PIC na rubu miješanja u unutrašnja pitanja BiH

SARAJEVO - Ambasada Rusije u BiH nije podržala kominike Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIC) jer smatra da je niz poruka dijela međunarodne zajednice u tom dokumentu na rubu miješanja u unutrašnja pitanja suverene zemlje i da to više liči na politički alat za promovisanje agende koja nema nikakve veze s primjenom mirovnog sporazuma.

Američka ambasada: SAD dugogodišnji partner građanima BiH

Sjedinjene Države su pouzdan partner i prijatelj Bosne i Hercegovine u posljednjih dvadeset pet godina.

U Ambasadi BiH u Beogradu glasalo 60,37 odsto registrovanih birača

BEOGRAD - Na biračkom mjestu u Ambasadi BiH u Beogradu za lokalne izbore u BiH glasala su ukupno 32 glasača od 53 registrovana, ili 60,37 odsto, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora na ovom biračkom mjestu Mirsad Muhović.

Njemačka ambasadorka najavila pomoć bh. zdravstvu

BANJALUKA, SARAJEVO - BiH se do sada dobro nosi sa izazovima virusa korona, ali zdravstvo se približava krajnjoj granici izdržljivosti, rekla je za "Nezavisne" Margret Uber, njemačka ambasadorka u BiH, i najavila da će Njemačka pružiti pomoć BiH između ostalog i kroz donaciju respiratora.

Dodik traži izmještanje ambasade, Komšić priznanje Kosova

SARAJEVO, MOSTAR - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, uputio je zahtjev da se na dnevni red sjednice Predsjedništva BiH uvrsti premještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim, a kao odgovor na njegovu inicijativu Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva, zatražio je da se sutra održi vanredna sjednica na kojoj bi se razmatralo priznanje Kosova.

"Palmer upoznat sa inicijativom za premještanje Ambasade BiH u Jerusalim"

MOSTAR – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara SAD Metju Palmer već obaviješten o njegovoj inicijativi za izmještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

Dodik: Tražiću da BiH premjesti Ambasadu u Jerusalim

BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će danas uputiti zahtjev Predsjedništvu da BiH premjesti Ambasadu BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

Erik Nelson za "Nezavisne": CIK tražio našu pomoć za izbore

Izbori u Crnoj Gori su bili uspješni jer su provedeni na miran i demokratski način uz poštovanje manjina i međusobni dijalog, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Erik Nelson, ambasador SAD u BiH.

Sarajlija optužen zbog prijetnji policajcu koji je osiguravao Ambasadu SAD

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Tahira Čelebievskog (25) iz Sarajeva zbog napada na ovlašteno službeno lice Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Najčitanije