Ambasada Rusije

Ambasada Rusije: Sporazum lidera o formiranju Savjeta ministara praktički propao

SARAJEVO - Prinuđeni smo konstatovati da je sporazum trojice političkih lidera, koji su potpisali 5. avgusta Načela o formiranju Savjeta ministara BiH, praktički je propao, saopšteno je iz Ambasade Rusije u BiH.

Ambasada Rusije: Izjava ambasadora PIK-a nepotrebna i ne doprinosi rješavanju problema

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH smatra da nije bilo neophodno da ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira izdaju posebnu izjavu koja se odnosi na Oružane snage BiH jer ona, kako ističe, očigledno ne doprinosi rješavanju glavnog problema, a to je formiranje organa vlasti na nivou BiH i Federaciji BiH.

Ambasada Rusije traži razjašnjenje zbog zabrane ulaska Prilepina u BiH

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije izrazila je zabrinutost i duboko razočarenje zbog zabrane ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu.

Ambasada Rusije: Medijske tvrdnje o formiranju paravojne jedinice su glupost

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH odbacila je danas kao glupost i niz besmislenih izmišljotina tvrdnju iznesenu u pojedinim medijima da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice.

Petar Ivancov za "Nezavisne": Nije u redu uslovljavanje 'ili EU ili Rusija'

BANJALUKA - Glavni problem BiH je nedostatak povjerenja između političkih lidera, kaže Petar Ivancov, ambasador Ruske Federacije u BiH.

Ponovo granatirana ambasada Rusije u Damasku

DAMASK - Kompleks ruske ambasade u Damasku bio je meta minobacačkog napada, navodi Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Najčitanije