Ambasadori

Erdoan: Deset zapadnih ambasadora "persone non grata"

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da 10 ambasadora iz zapadnih zemalja proglasi "personama non grata", zbog pozivanja na oslobođenje filantropa Osmana Kavale.

Patrijarh Porfirije primio ambasadore Grčke, Japana i Gruzije

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije primio je danas ambasadora Grčke Jorgosa Djakofotakisa, koji je zahvalio patrijarhu za ljubav prema grčkom narodu i trudu koji ulaže u njegovanje bratskih odnosa Grka i Srba.

Crnogorski parlament podržao vladin prijedlog o opozivu osam ambasadora

PODGORICA - Spoljnopoltički odbor crnogorskog parlamenta je na današnjoj sjednici prihvatio vladin prijedlog za opoziv osam ambasadora i odluku će u najkraćem roku obavestiti predsjednika Mila Ðukanovića.

Rumunski predsjednik opozvao 12 ambasadora

BUKUREŠT - Rumunski predsednik Klaus Johanis potpisao je dekret o opozivu 12 ambasadora ove zemlje, prenosi Agerpres.

"Međunarodna zajednica će nastaviti pomagati BiH u borbi protiv virusa korona"

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIC) podvukao je da će međunarodna zajednica nastaviti sarađivati sa svim relevantnim institucijama u BiH na osiguranju materijalne i drugih vrsta pomoći BiH u borbi protiv covida-19, kojom treba upravljati transparentno i odgovorno, saopštio je danas OHR.

Skoro polovina ambasadora Srbije će biti zamijenjena

BEOGRAD - U narednim mjesecima očekuje se veliko osvježavanje diplomatsko-konzularne mreže Srbije, jer skoro polovini ambasadora ističe mandat i trebalo bi da budu imenovani novi, pišu beogradske "Večernje novosti".

PIC odbacuje zaključke Narodne skupštine RS, Rusija protiv

BANJALUKA - Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIC) odbacili su zaključke Narodne skupštine RS, od 11. novembra ove godine, jer se zasnivaju na, kako kažu, pogrešnom tumačenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Godina velikih promjena u Beogradu: Četiri sile mijenjaju ambasadore

BEOGRAD - Osim što se živa diplomatska aktivnost ovih dana odigrava u Beogradu zbog najvažnijeg državnog pitanja, odnosno Kosova i Metohije, veoma važne stvari se dešavaju i u ambasadama smještenim u glavnom gradu Srbije.

Dodik sa ambasadorima Hrvatske, Egipta i Saudijske Arabije

​Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u Sarajevu u odvojenim susretima sa ambasadorima Hrvatske, Egipta i Saudijske Arabije u BiH, te apostolskim nuncijem Luiđijem Pecutom.

U ambasadore idu i direktori i bivši ministar

BANJALUKA, LJUBLJANA - Ambasade BiH u svijetu koje su u utorak ostale bez kormilara uskoro bi trebalo da dobiju nove šefove, pa će tako, uz ostale, na te pozicije najvjerovatnije biti imenovani i Slavko Matanović, nekadašnji ministar komunikacija i transporta BiH, Duško Kovačević, aktuelni direktor "Aerodroma Republike Srpske", te Milorad Živković, direktor dobojske bolnice.

Najčitanije