Ambasadori

"Međunarodna zajednica će nastaviti pomagati BiH u borbi protiv virusa korona"

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIC) podvukao je da će međunarodna zajednica nastaviti sarađivati sa svim relevantnim institucijama u BiH na osiguranju materijalne i drugih vrsta pomoći BiH u borbi protiv covida-19, kojom treba upravljati transparentno i odgovorno, saopštio je danas OHR.

Skoro polovina ambasadora Srbije će biti zamijenjena

BEOGRAD - U narednim mjesecima očekuje se veliko osvježavanje diplomatsko-konzularne mreže Srbije, jer skoro polovini ambasadora ističe mandat i trebalo bi da budu imenovani novi, pišu beogradske "Večernje novosti".

PIC odbacuje zaključke Narodne skupštine RS, Rusija protiv

BANJALUKA - Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIC) odbacili su zaključke Narodne skupštine RS, od 11. novembra ove godine, jer se zasnivaju na, kako kažu, pogrešnom tumačenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Godina velikih promjena u Beogradu: Četiri sile mijenjaju ambasadore

BEOGRAD - Osim što se živa diplomatska aktivnost ovih dana odigrava u Beogradu zbog najvažnijeg državnog pitanja, odnosno Kosova i Metohije, veoma važne stvari se dešavaju i u ambasadama smještenim u glavnom gradu Srbije.

Dodik sa ambasadorima Hrvatske, Egipta i Saudijske Arabije

​Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u Sarajevu u odvojenim susretima sa ambasadorima Hrvatske, Egipta i Saudijske Arabije u BiH, te apostolskim nuncijem Luiđijem Pecutom.

U ambasadore idu i direktori i bivši ministar

BANJALUKA, LJUBLJANA - Ambasade BiH u svijetu koje su u utorak ostale bez kormilara uskoro bi trebalo da dobiju nove šefove, pa će tako, uz ostale, na te pozicije najvjerovatnije biti imenovani i Slavko Matanović, nekadašnji ministar komunikacija i transporta BiH, Duško Kovačević, aktuelni direktor "Aerodroma Republike Srpske", te Milorad Živković, direktor dobojske bolnice.

Poznata imena novih ambasadora

​Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici opozvalo sa dužnosti 21 ambasadora Bosne i Hercegovine, te po tri konzula i šefa stalnih misija BiH u svijetu, a već danas se spekuliše ko će ih to zamijeniti.

Pročitajte imena smijenjenih ambasadora

​SARAJEVO - Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici opozvalo sa dužnosti 21 ambasadora Bosne i Hercegovine, te po tri konzula i šefa stalnih misija BiH u svijetu.

Predsjedništvo BiH smijenilo 21 ambasadora

SARAJEVO – Na današnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH opozvani su ambasadori u 21 zemlji, te tri šefa misija i tri generalna konzula.

16 srpskih ambasadora i konzula vraćaju u BiH

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, i Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, odlučili su nakon današnjeg sastanka da iz diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH povuku 16 srpskih ambasadora i konzula, a to bi se moglo desiti već na idućoj sjednici Predsjedništva BiH, koja će biti održana u srijedu.

Najčitanije