Ambrozija

Napravite sok koji će olakšati simptome alergije na ambroziju

Simptomi alergije na polen mogu biti vrlo neugodni, a propisani lijekovi izazvati brojne nuspojave.

Korov napunio ambulante

BANJALUKA, BIJELJINA - U domovima zdravlja širom RS povećan je broj pacijenata sa simptomima kihanja, kašljanja, pojačane sekrecije iz nosa te suzenja i svraba očiju, koji su uzrokovani alergijom na ambroziju.

Košenje ambrozije u Banjaluci počinje sljedeće sedmice

BANJALUKA - Košenje javnih površina na kojima je evidentirana ambrozija počeće od ponedjeljka, 15. jula, najavljeno je iz banjalučkog Odjeljenja za komunalne poslove.

I bebe alergične na ambroziju

BANJALUKA, BIJELJINA - Najopasniji od svih prirodnih alergena u ovom periodu je svakako ambrozija, čije je cvjetanje ovih dana osjetio i onaj ko ranije nije imao tegobe, a starosnih granica skoro da i nema, jer se alergija javlja čak i kod beba.

Poljoprivrednici dužni da uništavaju ambroziju

KOSTAJNICA - Vlasnici i korisnici poljoprivrednog zemljišta dužni su da uništavaju ambroziju, rekao je Srni poljoprivredni inspektor opštine Kostajnica Goran Grublješić.

U Banjaluci počelo košenje ambrozije

BANJALUKA - Akcija košenja ambrozije na javnim površinama počela je danas u mjesnoj zajednici Starčevica na bivšem gradilištu, na spajanju istočnog tranzita, a biće nastavljena u Drakuliću, Petrićevcu, Boriku i Obilićevu na mjestima gdje su bili prekopi.

Počinje košenje ambrozije na javnim površinama

BANJALUKA - Uklanjanje ambrozije s javnih površina počinje danas, a ova akcija, kao i svake godine, obuhvatiće košenje onih površina na kojima je nikla ova korovska biljka.

Srpčanin proizvodi pelet od ambrozije i grije cijelu kuću

SRBAC - Rade Vujić iz Sitneša kod Srpca obezbijedio je kvalitetno i jeftino grijanje od kada je usavršio proizvodnju peleta od ambrozije, što je jedinstven slučaj u tom kraju.

Ambrozija u Banjaluci uklonjena sa oko 30.000 kvadratnih metara

BANJALUKA - Košenje i uklanjanje ambrozije na području grada započelo je prije nepunih mjesec dana i do sada je ova alergena biljka uklonjena sa oko 30.000 kvadratnih metara, navedeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Ambrozija uklonjena sa 30.000 kvadrata

BANJALUKA - Na području grada za manje od mjesec dana ambrozija je uklonjena s oko 30.000 metara kvadratnih javnih površina, potvrdili su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Najčitanije