Amel Tuka

Amel Tuka za "Nezavisne": Dohe se sjetim kada mi treba motivacija

Trudim se zaista da svaki put Bosnu i Hercegovinu, koja ima mnogo vrhunskih sportista, predstavim u što boljem svjetlu. Uvijek sam ponosan na sve rezultate bh. sportista, rekao je najbolji sportista BiH za 2019. godinu Amel Tuka.

Amel Tuka i Larisa Cerić najblistaviji u 2019.

Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2019. godinu. Ovo dvoje vrhunskih bh. sportista jednoglasno su izrabrani za najbolje od strane stručnog žirija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Amel Tuka najbolji u 2019.

Za najboljeg sportistu godine u 2019. godini u izboru Olimpijskog komiteta BiH proglašen je Amel Tuka.

Predstavljamo: Amel Tuka, najbolji svih vremena

Amel Tuka rođen je 9. januara 1991. godine u Kaknju. U godini na izmaku još jednom je ispisao nove stranice bh. sporta.

Tuki uručeno 15.000 KM

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka juče je posjetio Olimpijski komitet BiH, a tom prilikom predsjednik OK BiH Izet Rađo mu je uručio nagradu za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM.

Amel Tuka sa suprugom na medenom mjesecu na Maldivima

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nalazi se na Maldivima gdje provodi medeni mjesec.

Teletović: Pomozite sportistima pa se onda slikajte sa njima

Nekadašnji bh. reprezentativac, a sada predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović kazao je da je najbolji bh. atletičar Amel Tuka napravio veliki uspjeh ali bez pomoći sistema.

Amel Tuka za "Nezavisne": Borio sam se za svoju zemlju

Mladi moraju postaviti sebi ciljeve, moraju znati šta žele. Neka slijede svoje snove. Ako osjete da imaju dar za nešto, neka se prepuste tome. Siguran sam da će tada ostvariti svoje ciljeve, poručio je mladim sportistima najbolji bh. atletičar i aktuelni viceprvak svijeta na 800 metara Amel Tuka.

Amelu Tuki 20.000 KM od Savjeta ministara BiH

Savjet ministara u tehničkom mandatu donio je odluku da sa 20.000 KM nagradi atletičara Amela Tuku.

Amel Tuka: Vratio sam se u vrh, gdje mi je i mjesto

Vratio sam se u svjetski vrh, gdje mi je i mjesto, rekao je danas Amel Tuka na Aerodromu Sarajevo po dolasku iz Dohe, gdje je u utorak naveče osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u trci na 800 metara.

Najčitanije