Amel Tuka

Tuka osvojio treće mjesto na mitingu Dijamantske lige u Monaku

Bh. atletičar Amel Tuka zauzeo je večeras treće mjesto u trci na 800 metara, u izuzetno jakoj konkurenciji na mitingu Dijamantske lige u Monacu.

Amel Tuka se ženi u oktobru

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka i njegova zaručnica Amina Pivić u oktobru će stati pred matičara i krunisati svoju ljubav.

Tuka šesti na mitingu Dijamantske lige u Lozani

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je šesto mjesto u utrci na 800 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani.

Tuka oborio lični rekord u Italiji

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, upisao je večeras novu pobjedu. Trijumfovao je na mitingu u italijanskom Nembru.

Tuka: Vraćem se gdje mi je mjesto

Najbolji bh. atletičar, Amel Tuka postao je prvi i zasad jedini bh. sportista sa ostvarenom A normom za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Takođe, pobjedom na mitingu u Ostravi Tuka je ispunio normu za Svjetsko atletsko prvenstvo, te će se u Dohi krajem ove godine boriti s najboljim trkačima na 800 metara.

Rekord Tuke, Zenica i Borac prvaci

Atletičari Zenice i atletičarke Borca seniorski su prvaci BiH. Oni su bili najuspješniji na Ekipnom prvenstvu BiH u Sarajevu, gdje je Amel Tuka oborio bh. rekord u trci na 400 metara.

Amel Tuka i Ivana Španović slavili na mitingu u Zenici

U Zenici je danas održan deseti po redu Međunarodni atletski miting na kojem je nastupilo 152 takmičara i takmičarke iz 25 zemalja.

Amel Tuka prvi u Stokholmu u trci na 800 metara

Bh. atletičar, Amel Tuka, u Stokholmu je osvojio prvo mjesto u trci na 800 metara u okviru Dijamantske lige.

Tuka prvi na mitingu u Italiji

Bh. atletičar Amel Tuka zadovoljan je rezultatom ostvarenim na Devetom internacionalnom mitingu u italijanskom gradiću Kastiljone dela Peskaja gdje je slavio u trci na 800 metara.

Tuka, Džumhur i Teletović podržali održavanje "konjičkog cenera"

Amel Tuka, Damir Džumhur i Mirza Teletović, svaki iz svojih osobnih razloga, odlučili su dati podršku nastojanjima Mahira Mujića, da organizuje trku na 10 kilometara ulicama Konjica.

Najčitanije