Amel Tuka

Tuka tokom trke dobio udarac, stadion napustio u kolicima

Amel Tuka, bh. atletičar je za vrijeme današnje trke na 800 metara dobio udarac u kvadriceps sprintericom, jednog od takmičara.

Amel Tuka šesti na OI u Tokiju

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nije uspio da osvoji prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama.

Korak bliže medalji: Amel Tuka izborio finale na 800 metara

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka i glavna uzdanica BiH na Olimpijskim igrama u Tokiju ostvario je veliki uspjeh i plasirao se u veliko finale trke na 800 metara.

Tuka o nastupu na OI: Cilj je plasirati se u finale

Najbolji bh. atletičar i srednjoprugaš Amel Tuka danas je pred odlazak na Olimpijske igre (OI) u Tokiju izjavio kako vjeruje da će tamo izvući vlastiti maksimum, te da mu je prioritetni cilj da se plasira u finale takmičenja.

Amel Tuka postao otac

Amina Tuka, supruga najboljeg bh. atletičara Amela Tuke porodila se danas u Italiji.

Tuka večeras trči na mitingu Dijamantske lige u Monaku

Bh. atletičar Amel Tuka nastupiće danas na mitingu Dijamantske lige u Monaku. Biće to njegova druga trka ove sezone koju je pandemija virusa korona poremetila i sportistima uskratila mogućnost da se takmiče.

Amel Tuka otvorio atletsku stazu u Konjicu

Nakon dvomjesečnog rada, uređenja i markacije atletske staze, udruženim snagama Atletskog kluba Pace Konjic i Fudbalskog kluba Igman Konjic u nedjelju je svečano otvorena atletska staza na Gradskom stadionu Konjic.

Tuka ostvario najvredniji rezultat u Sarajevu

Bh. olimpijac Amel Tuka zabilježio je najvredniji rezultat na atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo, koji je u nedjelju održan u Centru "Safet Zajko".

Amel Tuka sutra na atletskom mitingu u Sarajevu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupit će sutra na Petom atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo, u Centru ''Safet Zajko'', a tim nastupom otvoriće svoju takmičarsku sezonu.

Tuka nastupa na mitingu Novi Grad Sarajevo

U Centru "Safet Zajko" u nedjelju, 28. juna, biće održan 5. atletski miting Novi Grad Sarajevo, na kojem će nastupati nekoliko olimpijaca.

Najčitanije