Amel Tuka

Tuki uručeno 15.000 KM

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka juče je posjetio Olimpijski komitet BiH, a tom prilikom predsjednik OK BiH Izet Rađo mu je uručio nagradu za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM.

Amel Tuka sa suprugom na medenom mjesecu na Maldivima

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nalazi se na Maldivima gdje provodi medeni mjesec.

Teletović: Pomozite sportistima pa se onda slikajte sa njima

Nekadašnji bh. reprezentativac, a sada predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović kazao je da je najbolji bh. atletičar Amel Tuka napravio veliki uspjeh ali bez pomoći sistema.

Amel Tuka za "Nezavisne": Borio sam se za svoju zemlju

Mladi moraju postaviti sebi ciljeve, moraju znati šta žele. Neka slijede svoje snove. Ako osjete da imaju dar za nešto, neka se prepuste tome. Siguran sam da će tada ostvariti svoje ciljeve, poručio je mladim sportistima najbolji bh. atletičar i aktuelni viceprvak svijeta na 800 metara Amel Tuka.

Amelu Tuki 20.000 KM od Savjeta ministara BiH

Savjet ministara u tehničkom mandatu donio je odluku da sa 20.000 KM nagradi atletičara Amela Tuku.

Amel Tuka: Vratio sam se u vrh, gdje mi je i mjesto

Vratio sam se u svjetski vrh, gdje mi je i mjesto, rekao je danas Amel Tuka na Aerodromu Sarajevo po dolasku iz Dohe, gdje je u utorak naveče osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u trci na 800 metara.

Sjajan doček za viceprvaka svijeta: Amel Tuka se vratio kući

Najbolji bh. atletičar i od utorka naveče viceprvak svijeta na 800 m, Amel Tuka prije nekoliko trenutaka vratio se iz Dohe gdje je ostvario najveći uspjeh u istoriji bh. atletike osvojivši srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Sve spremno za doček Amela Tuke

Brojne novinarske ekipe, te građani koji pristužu iz minuta u minut pred Sarajevski aerodrom s nestrpljem čekaju slijetanje aviona u kojem se nalazi viceprvak svijet na 800 metara Amel Tuka.

Koliko je Tuka do sada zaradio za osvojeno srebro u Dohi?

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici odlučila da s 15.000 maraka nagradi Amela Tuku za osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Ovo je jedna od novčanih nagrada za bosanskohercegovačkog atletičara.

Amel Tuka - Iz improvizovane sale do svjetske slave

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nastavio je da piše najsvjetlije stranice bh. atletike i bh. sporta. "Gazela" iz Kaknja je, nakon svjetske bronze iz Pekinga 2015. godine, četiri godine kasnije u Dohi otišao korak dalje i osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u trci na 800 metara. Postavši viceprvak svijeta ostvario je najbolji rezultat u istoriji kraljice sportova u BiH, ali i jedan od najvećih u bh. sportu uopšte.

Najčitanije