Amel Tuka

Tuka žali zbog otkazivanja SP, ali i zbog ugroženih koronavirusom

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka žali zbog otkazivanja Svjetskog dvoranskog prvenstva, koje je trebalo da se održi od 13. do 15. marta u kineskom Nanđingu.

Tukin mercedes prodaju za 343.000 KM

SARAJEVO, CAZIN - Na internet stranici za kupovinu i prodaju u Bosni i Hercegovini Olx.ba prodaje se više skupocjenih automobila čija cijena je iznad 300.000 KM, a među njima je i unikatni sportski model mercedes SLS AMG kupe, vrijednosti 343.000 KM, iz 2010. godine, koji je određeni period vozio bh. atletičar Amel Tuka.

Amel Tuka za "Nezavisne": Dohe se sjetim kada mi treba motivacija

Trudim se zaista da svaki put Bosnu i Hercegovinu, koja ima mnogo vrhunskih sportista, predstavim u što boljem svjetlu. Uvijek sam ponosan na sve rezultate bh. sportista, rekao je najbolji sportista BiH za 2019. godinu Amel Tuka.

Amel Tuka i Larisa Cerić najblistaviji u 2019.

Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2019. godinu. Ovo dvoje vrhunskih bh. sportista jednoglasno su izrabrani za najbolje od strane stručnog žirija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Amel Tuka najbolji u 2019.

Za najboljeg sportistu godine u 2019. godini u izboru Olimpijskog komiteta BiH proglašen je Amel Tuka.

Predstavljamo: Amel Tuka, najbolji svih vremena

Amel Tuka rođen je 9. januara 1991. godine u Kaknju. U godini na izmaku još jednom je ispisao nove stranice bh. sporta.

Tuki uručeno 15.000 KM

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka juče je posjetio Olimpijski komitet BiH, a tom prilikom predsjednik OK BiH Izet Rađo mu je uručio nagradu za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM.

Amel Tuka sa suprugom na medenom mjesecu na Maldivima

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nalazi se na Maldivima gdje provodi medeni mjesec.

Teletović: Pomozite sportistima pa se onda slikajte sa njima

Nekadašnji bh. reprezentativac, a sada predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović kazao je da je najbolji bh. atletičar Amel Tuka napravio veliki uspjeh ali bez pomoći sistema.

Amel Tuka za "Nezavisne": Borio sam se za svoju zemlju

Mladi moraju postaviti sebi ciljeve, moraju znati šta žele. Neka slijede svoje snove. Ako osjete da imaju dar za nešto, neka se prepuste tome. Siguran sam da će tada ostvariti svoje ciljeve, poručio je mladim sportistima najbolji bh. atletičar i aktuelni viceprvak svijeta na 800 metara Amel Tuka.

Najčitanije