Američka vojska

Američke snage presrele ruski vojni konvoj na sjeveroistoku Sirije

DAMASK - Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

Kurdi krompirom gađali američke vojnike

Stanovnici Kamišlija zasuli su američke vojnike krompirom, dok su prolazili kroz taj sirijski grad gdje većinom žive Kurdi.

U udarima američke vojske prošle godine ubijeno 120 civila

VAŠINGTON - U vojnim udarima oružanih snaga SAD u Iraku, Siriji, Avganistanu i Somaliji prošle godine poginulo je oko 120 civila a ranjeno 65, saopšteno je danas iz Pentagona.

Poginula četiri američka vojnika u Avganistanu

Četvorica Amerikanaca su poginula u eksploziji u Avganistanu, dok su još trojica povređena, saopštio je štab operacije „Odlučna podrška“.

SAD postavile najnapredniji raketni sistem u Izrael

JERUSALIM - Američka vojska je po prvi put razmjestila svoj najnapredniji vazdušni i raketni odbrambeni sistem u Izrael, saopštili su danas američki i izraelski vojni zvaničnici.

Počelo povlačenje američkih vojnih snaga iz Sirije

VAŠINGTON - SAD su počele povlačenje svojih vojnika iz Sirije, a kampanja protiv "Islamske države" ulazi u novu fazu, saopštila je danas Bijela kuća.

Amerikanci uspješno testirali novi raketni sistem

VAŠINGTON - Američka vojska saopštila je da je uspješno testirala raketni odbrambeni sistem za koji eksperti tvrde da predstavlja prekretnicu i dokazuje da SAD jačaju svoje kapacitete za obaranje raketa srednjeg dometa.

Srpski vojnici razbili Amerikance na fudbalskom turniru u bazi Bondstil na KiM

Fudbalska ekipa Vojske Srbije pobjednik je mini turnira organizovanog u američkoj bazi "Bondstil"kod Uroševca.

Varšava želi trajno prisustvo američke vojske

VARŠAVA - Poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak razgovarao je sa zvaničnicima SAD o raspoređivanju nekoliko hiljada američkih vojnika koji bi trajno bili stacionirani u Poljskoj, javili su poljski mediji.

Amerikanci nabavljaju 150. novih pušaka za pješadiju

VAŠINGTON - Američke Oružane snage su objavile konkurs za kupovinu oko 150 hiljada 155-milimetarskih haubica, navodi portal "Tasks end purpos".

Najčitanije