Američka vojska

Američka vojska: Ubijen vođa Al Kaide u Siriji

Vođa Al Kaide Abdul Hamid al-Matar ubijen je dronom u Siriji, objavila je američka vojska dva dana nakon napada na bazu u Siriji kojom se koristi antidžihadistička koalicija predvođena Sjedinjenim Državama.

Novi kontingent američke vojske putuje na Kosovo i Metohiju

VAŠINGTON - Misija Sjedinjenih Američkih Država pri NATO najavila je danas slanje novih američkih trupa u mirovnu misiju na Kosovu i Metohiji.

Njemačka spremna za povlačenje američkih snaga

BERLIN - Njemačka vlada primila je k znaju najavljeno povlačenje američkih vojnika iz Nemačke i, zajedno sa pogođenim pokrajinama, usaglasiće se sa američkom vladom i NATO, navedeno je u zajedničkom saopštenju više njemačkih institucija vlade.

Njemačka platila milijardu evra za američke trupe

Njemačka je u proteklih deset godina platila oko milijardu evra za stacioniranje američke vojske na njenoj teritoriji, a SAD, čiji predsjednik Donald Tramp je najavio povlačenje 9.500 vojnika, plaća višestruko više.

Grenel: Povlačenje vojske SAD nije nikakvo iznenađenje

BERLIN - Povlačenje američkih vojnika iz Njemačke nije nikakvo iznenađenje, jer je činjenica da smo od septembra najavljivali da ćemo to učiniti iz više dijelova svijeta, istakao je bivši ambasador SAD u Njemačkoj Ričard Grenel.

Američke snage presrele ruski vojni konvoj na sjeveroistoku Sirije

DAMASK - Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

Kurdi krompirom gađali američke vojnike

Stanovnici Kamišlija zasuli su američke vojnike krompirom, dok su prolazili kroz taj sirijski grad gdje većinom žive Kurdi.

U udarima američke vojske prošle godine ubijeno 120 civila

VAŠINGTON - U vojnim udarima oružanih snaga SAD u Iraku, Siriji, Avganistanu i Somaliji prošle godine poginulo je oko 120 civila a ranjeno 65, saopšteno je danas iz Pentagona.

Poginula četiri američka vojnika u Avganistanu

Četvorica Amerikanaca su poginula u eksploziji u Avganistanu, dok su još trojica povređena, saopštio je štab operacije „Odlučna podrška“.

SAD postavile najnapredniji raketni sistem u Izrael

JERUSALIM - Američka vojska je po prvi put razmjestila svoj najnapredniji vazdušni i raketni odbrambeni sistem u Izrael, saopštili su danas američki i izraelski vojni zvaničnici.

Najčitanije