Amerika

Iranski general: Racionalni Amerikanci će spriječiti rat

TEHERAN - Iranski general Hasan Seifi izjavio je danas da će "racionalni Amerikaci i iskusni američki komandanti" vjerovatno obuzdati "radikalne elemente" u Vašingtonu i spriječiti rat s Iranom, objavila je poluzvanična iranska agencija Mer, prenosi Rojters.

Koje američke kompanije je Kina do sada blokirala?

PEKING / VAŠINGTON - U trgovinsko-tehnološkom ratu između Kine i Sjedinjenih Američkih Država koji je eskalirao uredbom Donalda Trampa kojom zabranjuje američkim kompanijama saradnju s kineskim Huaweijem, mnogi analitičari u medijima i komentatori na društvenim mrežama zauzimaju stranu Pekinga.

"SAD traže razlog za direktan sukob s Iranom"

MOSKVA - Vašington provocira Teheran kako bi Iran strogo odgovorio, čime SAD pokušavaju da pronađu razlog za direktan sukob, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Amerikanci dali ultimatum Turcima: Imate dvije nedjelje da S 400 zamijenite 'Patriotom'

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države dale su Turskoj dvije nedjelje da odustane od kupovine ruskih protivraketnih sistema S-400 u korist američkih sistema "Patriot", saopštila je televizija CNBC pozivajući se na informisane izvore.

Turska prepolovila carine na 22 američka proizvoda

ANKARA - Turska je odlučila smanjiti za polovinu dodatne carine na 22 proizvoda iz SAD-a u uzajamnom potezu, izjavila je u srijedu ministarka trgovine.

Iran učetvorostručio osiromašavanje uranijuma

TEHERAN - Iran je četvorostruko povećao obogaćivanje uranijuma, otkrio je danas funkcioner iz nuklearnog postrojenja Natanz, a prenijela iranska novinska agencija Tasnim, nedjelju dana nakon što je Teheran i službeno prestao poštivati dio obaveza nuklearnog sporazuma.

Kanada ukinula carine na američke proizvode

OTAVA - Odluka SAD da ukine carine na kanadske proizvode od čelika i aluminijuma navela je Kanadu da recipročno odgovori, ukidanjem carina na američku robu, navodi se u saopštenju kanadskog Ministarstva finansija.

Trampov odgovor na pitanje "da li ulazi u rat s Iranom"

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da se "nada da SAD nisu na putu da započnu rat s Iranom", prenosi AP.

SAD pozivaju Balkan na jače "suzbijanje aktivnosti Irana"

VAŠINGTON - SAD su pozvale zvaničnike evropskih, a posebno zemalja Balkana da pojačaju budnost i snažnije suzbiju aktivnosti zvaničnog Irana, prenosi "Dnevni avaz".

"Trgovinski rat Amerike i Kine može smanjiti cijene ruskih resursa"

MOSKVA - Trgovinski rat SAD i Kine može da smanji cijene ruskih resursa, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin.

Najčitanije