Amerika

Kina pomaže Venecueli u borbi protiv posljedica sankcija

PEKING - Kina i Venecuela su potpisale 28 sporazuma o strateškoj saradnji, između ostalog i u vrlo osjetljivim sferama. Cilj tih sporazuma jeste da umanje negativne efekte sankcija koje su SAD i niz drugih latinoameričkih država uvele Venecueli u oblasti energetike, rudarstva, bezbjednosti, tehnologija i finansija.

Kesić: Ambasada SAD se miješa u izbore u RS mimo Trampa

VAŠINGTON - Šef Predstavništva Republike Srpske u SAD Obrad Kesić rekao je, povodom navoda o miješanju stranih sila u izbore u Srpskoj, da "nažalost to i dalje postoji i da se, kada je riječ o Americi, to radi putem ambasade, izvan tokova koje sam američki predsjednik Donald Tramp određuje".

Lavrov: Moskva čini sve da ne zavisi od Amerike

MOSKVA - Rusija čini sve što je neophodno da ne zavisi od SAD, koje kontrolišu dolarski međunarodni finansijski sistem, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući nove američke sankcije protiv 33 ruska državljana i entiteta.

Peking: SAD da ukinu sankcije našoj vojsci ili će snositi posljedice

PEKING - Kina je zatražila od SAD da ukinu sankcije njenoj vojsci povodom kupovine ruskih aviona i projektila ili će "snositi posljedice".

Tramp Špancima iznio prijedlog za migrante pa se obrukao?

MADRID - Američki predsjednik Donald Tramp ponudio je španskoj vladi rješenje migrantske krize, otkrio je novinarima španski ministar spoljnih poslova.

Kim poslao novo pismo Trampu

SEUL - Predsjednik Južne Koreje Mun Džae In je izrazio nadu da će mirovni sporazum sa Sjevernom Korejom uskoro biti potpisan.

Sudar dva kamiona u Americi, poginula dvojica Srba

Mladen Petrović (32) i Aleksandar Sokolski (31), obojica iz Kraljeva, poginuli su u saobraćajnoj nesreći u američkoj državi Ilinois.

Stigao prvi trejler za film "Kapetan Marvel"

Dugo očekivani trejler filma "Kapetan Marvel" (Captain Marvel) konačno je objavljen.

Kina smanjila ulaganje u američke hartije od vrijednosti

VAŠINGTON - Kina, bez obzira na napete odnose sa SAD, nastavlja da drži lidersku poziciju kada je u pitanju ulaganje u američke hartije od vrijednosti, iako je ono u julu smanjeno za 7,7 milijardi dolara, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

Špirić: Kunem se pred Bogom i narodom da nisam umiješan u korupciju

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić izjavio je danas da navodi da postoje čvrsti dokazi da je on umiješan u korupciju, zbog čega ga je američka administracija stavila na "crnu listu", predstavljaju laž, spin, podmetanje i političku ucjenu.

Najčitanije