Amerika

Najsmrtonosniji dan u Njujorku, preminula 731 osoba

NJUJORK - U Njujorku je zabilježen najsmrtonosniji dan od početka pandemije virusa korona, jer je registrovan 731 novi smrtni slučaj i ukupan broj preminulih popeo na 5.489.

Oslobodio kirije 200 stanara: Gubitak nevažan, želim da svi budu zdravi

Stanodavac iz Bruklina najavio je da će se zbog pandemije virusa korona odreći kirije za april za sve svoje podstanare, a ima ih oko 200.

U SAD više preminulih od virusa korona nego u šest ratova

NJUJORK - Broj potvrđenih slučajeva zaraženih virusom korona u SAD dostigao je 370.000 što je jednako broju oboljelih u tri sljedeće najzaraženije zemlje u svijetu - Španiji, Italiji i Njemačkoj. Virus je po broju žrtava fatalniji od šest ratova.

Umrlo 10.000 Amerikanaca usljed zaraze virusom korona

VAŠINGTON - Broj preminulih usljed širenja zaraze virusom korona u SAD dostigao je 10.000, javio je danas Reuters.

Crni rekord u Americi: Za dan od virusa korona preminulo 1.340 osoba

NJUJORK - U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u posljednja 24 sata od korona virusa umrlo je 1.340 osoba, a ukupan broj umrlih povećan je na 8.503 osobe.

Jagma za maskama u svijetu pretvorila tržište u "Divlji zapad"

BERLIN - Globalna jagma za zaštitnim maskama neophodnim u suzbijanju epidemije korona virusa pretvorila je tržište u "Divlji zapad", gdje su Sjedinjene Američke Države često spremne da ponude više nego kupci koji su već potpisali ugovore, kažu zvaničnici od Evrope do Sjeverne i Južne Amerike, piše Reuters.

Koliko nuklearnih bojevih glava ima Amerika, a koliko Rusija

Rusija je od septembra 2019. godine smanjila arsenal nuklearnih bojevih glava za 100 komada, dok je Amerika smanjila za svega tri, podaci su izvještaja koji je objavljen na sajtu američkog Stejt departmenta.

Bez posla bi moglo da ostane 47 miliona Amerikanaca, najgore dolazi

Milioni Amerikanaca već su izgubili posao zbog krize s virusom korona, a najgora šteta tek dolazi, prema procjeni Federalnih rezervi.

Američki epidemiolog: Milioni će se zaraziti virusom korona u SAD

VAŠINGTON - Milioni Amerikanaca biće zaraženi korona virusom a moglo bi da umre između 100.000 i 200.000 ljudi u SAD, izjavio je danas vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči.

Kina optužila SAD: Stvaraju haos širom svijeta

SAD ne poštuju međunarodno pravo, istupaju iz multilateralnih sporazuma, koriste sankcije i oružje u hegemonskom duhu što dovodi do haosa i stvaranja humanitarnih katastrogfa širom svijeta, navodi se u izvještaju Državnog savjeta Kine "Kršenje ljudskih prava u SAD 2019“.

Najčitanije