Amerika

SAD i Južna Koreja do daljeg obustavljaju vojne vježbe

VAŠINGTON - SAD i Južna Koreja su se dogovorile da do daljeg obustave izvođenje dvije planirane vojne vježbe, saopštio je Pentagon.

Snažan odgovor EU: Od petka carine na uvoz američkih proizvoda

BRISEL - Evropska unija će od petka početi da naplaćuje uvozne carine od 25 odsto na širok spektar američkih proizvoda, nakon što je zvanični Vašingon početkom juna uveo tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz EU, saopštila je danas Evropska komisija.

Dačić: Pola miliona dolara dovoljno za susret s Trampom

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za da se ne postavlja pitanje da li treba nekoga angažovati da lobira za interse Srbije u Americi.

Tramp ponovo zaprijetio Kini, azijske berze u padu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je novim carinama na iznos od 200 milijardi dolara na kineske proizvode tokom rastućeg trgovinskog spora.

Amerika formira "svemirsku vojsku"

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da je naložio Pentagonu da transformiše Kosmičke snage u posebni rod Oružanih snaga SAD.

Tramp: SAD neće postati kamp za migrante

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da SAD neće postati "migrantski kamp", javlja Reuters.

Tramp: Da je Obama bio na samitu, proglasili bi ga za heroja

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je napao medije, tvrdeći da bi ljepše izvještavali sa njegovog samita sa Sjevernom Korejom, da je tamo bio Barak Obama.

Kim Džong Unu se sprema novi istorijski sastanak

TOKIO - Japanske vlasti pripremaju sastanak između premijera Šinza Abea i lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una, pišu japanski mediji.

Politiko: Amerikanci nisu spremni na nuklearni napad

VAŠINGTON - Neposredno prije dogovora lidera SAD i Severne Koreje o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, američki portal Politiko objavio je da Amerikanci nisu spremni na nuklearni napad.

Ko su "Ljudi zvijeri" koji su čuvali Trampa i Kima?

SINGAPUR - U pozadini susreta između Donalda Trampa i Kim Džong Una, opasna paravojna jedinica nadgledala je okruženje i čuvala stražu.

Najčitanije