Amerika

"Tramp da postupi hitno i sačuva mir na Balkanu"

VAŠINGTON - Administracija predsjednika Donalda Trampa treba da postupi hitno da bi se sačuvali mir i stabilnost na Balkanu, piše američki analitičar Danijel Server u najnovijem izdanju časopisa Savjeta za međunarodne odnose, prenosi "Glas Amerike".

Sjeverna Koreja: Nema pregovora sa SAD

PJONGJANG - Sjeverna Koreja isključila je mogućnost pregovaranja sa Vašingtonom sve dok traju zajedničke američko-južnokorejske vojne vježbe i saopštila da će program nuklearnog oružja Pjongjanga biti nastavljen u cilju odvraćanja od američke nuklearne prijetnje.

"Amerika bi mogla biti poražena u ratu sa Sjevernom Korejom"

VAŠINGTON - Američka vojska bila bi nadmašena ako bi izbio rat sa Sjevernom Korejom, tvrdi bivši američki general u pismu upućenom članovima Kongresa.

Pjongjang poslao pismo Putinu: Spremni smo za nuklearni napad

U pismu koje je delegacija Sjeverne Koreje na samitu Međuparlamentarne unije predala predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu govorilo se o spremnosti Pjongjanga da izvede nuklearni napad na SAD, saopštio je u subotu izvor upoznat sa situacijom.

Tramp: Vjerujem Putinu na riječ, Si dobar čovjek

HANOJ - Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je, prilikom dolaska u Hanoj, da ima dobar odnos sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, za kojeg je kazao da se "uvrijedio zbog optužbi za miješanje u predsjedničke izbore u SAD", prenosi Reuters.

Kraj američke dominacije: Koja sila će biti najmoćnija u 21. vijeku?

BEOGRAD - Era unipolarnosti je prošla i više niko ne može da kaže, kao što je to svojevremeno učinio američki predsjednik Hari Truman, da je vrijeme da Amerika preuzme vođstvo nad cijelim svijetom. Ne zna se hoće li Amerika i Rusija biti polovi moći u 21. vijeku, ali ono što je sigurno je da je 21. vijek — vijek Kine.

Lovci SAD dobijaju lasersko naoružanje?

VAŠINGTON - Lovci američkog vazduhoplovstva uskoro bi mogli da budu opremljeni nevidljivim energetskim zracima koje bi ispaljivali mali topovi.

Sputnjik: Amerika dala rok da se riješi Kosovo?

VAŠINGTON - Optimalan period za završetak dijaloga Beograda i Prištine na kome insistiraju SAD je 18 mjeseci. Poslije toga bi trebalo da uslijedi međunarodna konferencija.

Identifikovan napadač iz Teksasa, bivši vojnik otpušten zbog nasilja

SADERLEND SPRINGS - Guverner Teksasa izjavio je da je 26 osoba ubijeno, a 20 povređeno u napadu koji se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija.

Rusima ukrali tajnu o podmornicama, još se ne zna šta tačno

Godine 1982., nakon tek završene borbene patrole oko Falklandskih ostrva, britanska podmornica počinila je gotovo mitski čin krađe - ukrali su tajni sonar ispred nosa jednog sovjetskog ratnog broda.

Reklame

Najčitanije