Amerika

Trampovi advokati: Optužbe protiv predsjednika su opasan napad na Amerikance

VAŠINGTON - Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u subotu je snažno odbacio optužbe Predstavničkog doma Kongresa za njegov opoziv, navodeći da je Tramp nevin i da su optužbe na njegov račun opasan napad na Amerikance.

Amerika priznala: Nekoliko povrijeđenih vojnika u iranskom napadu

VAŠINGTON - Nekoliko pripadnika američke vojske povrijeđeno je tokom prošlosjedmičnog iranskog raketnog napada na zračnu bazu Al Asad u Iraku uprkos tvrdnjama Pentagona koji je u početku rekao da nije bilo žrtava.

Tramp prijeti Evropi zbog Irana

VAŠINGTON - Američka administracija zaprijetila je da će uvesti carinsku taksu od 20 odsto na uvoz automobila iz Evrope, ako Velika Britanija, Francuska i Njemačka zvanično ne optuže Iran za kršenje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, prenio je "Washinton Post" izjavu neimenovanog evropskog zvaničnika.

Došao po kiriju, podstanar ga ubio, sve snimljeno

Video snimci koje su objavili američki mediji pokazuju trenutak kada je stanodavac u Kvinsu ubijen poslije svađe sa stanarom.

Početak kraja trgovinskog rata: Kina i SAD potpisale sporazum

Američki predsjednik Donald Tramp i potpredsjednik Kine Liu He, glavni trgovinski pregovarač zemlje, potpisali su danas u Vašingtonu trgovinski sporazum između dvije zemlje, čime je okončan dvogodišnji period zategnutih odnosa.

Američki vojnici ostaju - zašto je Irak važan za SAD

BON - Parlament u Bagdadu zatražio je da se svi strani vojnici povuku iz Iraka, ali Vašington to do daljeg ne namjerava da učini jer za Vladu Sjedinjenih Američkih Država ta zemlja i dalje je strateški veoma važna.

Na Sulejmanijevoj sahrani ponudio 80 miliona dolara za Trampovu glavu

TEHERAN - Neimenovani govornik na sahrani komandanta jedinice "Kuds" Iranske revolucionarne garde Kasema Sulejmanija ponudio je 80 miliona dolara za glavu predsjednika SAD Donalda Trampa, javili su iranski mediji.

Milioni Iranaca ispraćaju generala Sulejmanija

AHVAZ - Tijelo iranskog vojnog komandanta, generala Kasema Sulejmanija, koji je ubijen u petak u američkom napadu, dopremljeno je danas u Iran gdje gu ga dočekali mnogobrojni građani.

Iranski komandant: Amerika neće smjeti da napadne naša 52 objekta

TEHERAN - Sjedinjene Američke Države neće smjeti da napadnu 52 objekta u Iranu o kojima je govorio američki predsjednik Donald Tramp, izjavio je komandant Oružanih snaga Irana Abdulrahim Musavi.

"Neka Amerika vrati Teksas Meksiku"

MOSKVA - Predsjednik komisije za informacionu politiku Savjeta Federacije Rusije Aleksej Puškov prokomentarisao je riječi bivšeg komandanta američke vojske u Evropi generala Bena Hodžisa o pripadnosti Krima Rusiji i pozvao Vašington da vrati Teksas Meksiku.

Najčitanije