Amerika

Guteres: Izbjeći novi hladni rat Amerike i Kine

NJUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao je na izbjegavanje "novog Hladnog rata" između SAD i Kine.

Amerikanci greškom poslali Austrijancima državnu pomoć

VAŠINGTON - Pomoć od 1.200 dolara, koju je američka vlada namijenila građanima sa nižim primanjima u vrijeme korona krize, greškom je stigla i na adrese oko 130 Austrijanaca.

Osam "suhoja" presrelo američke bombardere

MOSKVA - Osam ruskih borbenih aviona iz Južne vojne oblasti upućeno je da presretne tri američka strateška bombardera iznad Crnog mora, saopšteno je iz ruskog Centra za nacionalnu odbranu.

Sukob Rusa i Amerikanaca u Siriji, ima povrijeđenih, objavljeni snimci

Najmanje četiri američka vojnika povrijeđena su nakon sukoba s ruskim vojnicima na sjeveroistoku Sirije, javlja Politico.

Mediji: Kina ispalila dvije balističke rakete kao upozorenje Americi

Kina je lansirala dvije balističke rakete u pravcu Južnog kineskog mora, što predstavlja upozorenje za SAD, prenosi list "Saut Čajna morning post", pozivajući se na svoje izvore.

SAD planiraju da uvedu sankcije Rusiji zbog vakcine protiv korone

SAD planiraju da uvedu sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta. Sankcije će obuhvatiti i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv koronavirusa.

Ponovo haos u Americi: Dvije osobe ubijene, jedna ranjena

Kenoša, grad u američkoj saveznoj državi Viskonsin, postao je najnovije žarište protesta u Americi, gdje već tri dana traju neredi nakon što je na društvenim mrežama objavljen video-snimak na kojem je prikazano kako policija puca na Afroamerikanca Džejkoba Blejka. U noćašnjim sukobima, dvije osobe su ubijene, a treća je ranjena.

Najvjerovatniji novi lider Sjeverne Koreje - nuklearna prijetnja Americi

Nakon ponovnih priča da je Kim Jong Un u komi, sve su jače spekulacije da bi njegovo mjesto mogla da zauzme njegova sestra Kim Jo Jong.

Milionima Amerikanaca prijeti prinudno iseljenje

Skoro 40 miliona Amerikanaca je u opasnosti da bude prinudno iseljeno iz svojih domova do kraja godine, što je direktni rezultat ekonomskog pada i masovnog gubitka radnih mjesta uzrokovanog pandemijom.

Proglašeno stanje nemira u Portlandu

VAŠINGTON - Američka policija proglasila je stanje nemira tokom demonstracija protiv rasizma u Portlandu i naredila okupljenima da se raziđu pošto su vandalizovali jednu poslovnu zgradu i bacali "zapaljivi materijal".

Najčitanije