Amerika

SAD ipak ne izručuju Gulena Turskoj

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo pravde odbacilo je izvještaj medija da planira sporazum o izručenju kako bi ubijedili turskog predsjednika da ublaži istragu u vezi sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu.

Vašington možda neće uvoditi nove tarife Kini

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je Kina poslala listu pitanja koje je spremna da riješi radi regulisanja trgovinskih tarifa sa SAD i njegova administracija možda neće morati da uvodi dodatne carine.

SAD i Ukrajina glasale protiv Rezolucije protiv veličanja fašizma

NJUJORK - Treći (humanitarni) komitet Generalne skupštine Ujedinjenih nacija usvojio je nacrt rezolucije protiv veličanja fašizma koji je predložila grupa zemalja, uključujući Rusiju.

Makron: Puštam Trampa da se igra

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da bi Francuska i SAD trebalo da se odnose jedna prema drugoj sa poštovanjem.

Zaharova: SAD u Siriji koriste oružje sa bijelim fosforom

MOSKVA - Američki borbeni avioni nastavili su sa udarima na mete u Siriji koristeći municiju sa bijelim fosforom, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Američki bankari "prevarili" Maleziju

KUALA LUMPUR - Investicijska banka Goldman Sachs "prevarila" je Maleziju u poslovanju s njenim državnim fondom 1MDB, koji je pod istragom zbog korupcije i pranja novca, izjavio je malezijski premijer Mahathir Mohamad.

Amerikanci postavili bodljikavu žicu na granici s Meksikom

TIHUANA - Američka vojska postavila je bodljikavu žicu i podigla barikade, dok se stotine migranata iz Centralne Amerike približavaju granici Meksika i SAD.

Financial Times: Rusija se ne može izolovati

Trebalo je da zapadne sankcije izoluju Rusiju, ali retorika njihovih sastavljača je očigledno izvan realnosti jer Rusija uspješno prodaje oružje i jača alijansu, piše "Financial Times".

Sastanak Trampa i Putina u Argentini

MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov potvrdio je danas susret ruskog i američkog predsjednika Vladimira Putina i Donalda Trampa na samitu G20 u Argentini krajem mjeseca, javila je agencija RIA "Novosti".

Amerika pozvala Ukrajince da bojkotuju izbore

KIJEV - Američka Ambasada u Ukrajini apelovala je na stanovnike istočne Ukrajine da bojkotuju izbore na kojima će se birati šefovi samoproglašenih republika Lugansk i Donjeck, koji su zakazani za 11. novembar.

Najčitanije