Amerika

Kongres glasao da Vašington postane 51. država

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa danas je većinom, drugi put za manje od godinu dana, glasao da prestonica Vašington postane 51. američka država.

Stigao prvi konvoj američkih vozila za vježbu "Brzi odgovor 21"

SARAJEVO - Prvi konvoj vojnih vozila američkih oružanih snaga namijenjenih za prebacivanja ljudstva i opreme tokom bilateralne vježbe "Brzi odgovor 21" ušao je na teritoriju BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Amerika od brutalnih ubistava, preko haotičnih protesta do istorijske presude

Od 25. maja prošle godine, kad je Afroamerikanac Džordć Flojd izdahnuo pod koljenom bijelog policajca Dereka Šovina, svezan lisicama i prikovan za asfalt, uzalud govoreći da ne može disati i dozivajući mamu, Amerika je u previranju oko rasizma, policijske brutalnosti i društvene pravde.

MiG presreo američki izviđački avion koji se približavao granici

MOSKVA - Ruski borbeni avion MiG-31 presreo je američki strateški izviđački avion RC-135 koji se približavao ruskim granicama iznad Tihog okeana i primorao ga da skrene, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Privrednici očekuju nastavak povlaštenog izvoza u Ameriku

SARAJEVO - Bh. izvoznici i privrednici nadaju se skorom produžetku Generalnog sistema povlastica (GSP) za izvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine za Sjedinjene Američke Države, kojim se ne plaća carina za gotovo 3.500 proizvoda koji se iz BiH plasiraju na jedno od najvećih svjetskih tržišta.

Milioni Amerikanaca bez struje i grijanja nakon smrtonosne oluje

VAŠINGTON - Milioni Amerikanaca izdržali su još jedan hladan dan bez struje i grijanja nakon smrtonosne zimske oluje, dok komunalne ekipe pokušavaju da poprave elektroenergetski sistem prije novog talasa hladnoće.

"Dara iz Jasenovca" u američkim bioskopima

Prvi srpski film o genocidu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj "Dara iz Jasenovca" danas započinje svoj život u američkim bioskopima.

"Američka vlada ima dogovor s vanzemaljcima"

TEL AVIV - Nekadašnji šef izraelskog programa za svemirsku bezbjednost Haim Eshed izazvao je veliku pažnju u Izraelu, ali i u SAD, jer je u intervjuu listu "Jediot ahronot" izjavio da "vanzemljaci postoje i da imaju dogovor s američkom vladom".

Voditelj Foks njuza objavio imena mrtvih za koje tvrdi koji su glasali

Voditelj Foks njuza Taker Karlson objavio je u svojoj emisiji listu s imenima ljudi za koje tvrdi da su preminuli, a koji su "glasali" na predsjedničkim izborima, održanim 3. novembra u Americi.

Guteres: Izbjeći novi hladni rat Amerike i Kine

NJUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao je na izbjegavanje "novog Hladnog rata" između SAD i Kine.

Najčitanije