Amerika

Niki Hejli kandidat na predsjedničkim izborima 2024?

KOLUMBIJA - Bivša američka ambasadorka pri UN Niki Hejli izdala je nove memoare u kojima je ponovo nagovijestila mogućnost da se kandiduje na predsjedničkim izborima, možda 2024. godine.

Zašto SAD uvoze sve više dizela iz Rusije?

VAŠINGTON / MOSKVA - Posljednjih mjeseci, dizel je postao sirovina koja se najviše izvozi iz Rusije u Sjedinjene Američke Države (SAD). Šta je doprinijelo da ovaj nusproizvod dobijen u ruskim rafinerijama nafte postane toliko važan za SAD?

Južna Amerika ključa: No diktatura

Haos u Južnoj Americi sve više se širi, s obzirom da već desetak država u previranjima kojima se ne nazire ni kraj, ni ishod, piše Euraktiv.

Euraktiv: Haos u Latinskoj Americi se sve više širi

Haos u Latinskoj Americi sve više se širi, s obzirom na to da je već desetak država u previranjima kojima se ne nazire ni kraj, ni ishod, piše Euraktiv.

SAD na letove u svemir Sojuzom potrošile četiri milijarde dolara

HJUSTON - SAD su potrošile skoro četiri milijarde dolara na letove američkih astronauta na ruskim raketama Sojuz, saopšteno je iz američke svemirske agencije NASA.

Nova pucnjava u školi u Americi, ima povrijeđenih

U srednjoj školi u Santa Klariti u blizini Los Anđelesa danas se dogodila pucnjava, u kojoj je ranjeno najmanje šest osoba, javio je "AP".

Pjongjang odbio nove pregovore sa Vašingtonom

PJONGJANG - Sjeverna Koreja saopštila je da je odbila ponudu SAD za nove pregovore, uz napomenu da nije zainteresovana za nove razgovore čiji je cilj samo smirivanje Pjongjanga pred istek roka koji je postavljen Vašingtonu da pokaže više fleksibilnosti u pregovorima.

Beba teško ranjena, otac je koristio kao štit pri kupovini droge

Otac jedanaestomjesečnog djeteta koje je teško ranjeno u pucnjavi u Filadelfiji uhapšen je nakon što je utvrđeno da je svoje dijete navodno koristio kao ljudski štit dok je pokušavao da kupi drogu lažnim novcem.

Pompeo: Dali smo Ukrajincima oružje za borbu protiv Rusa

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo objasnio je isporuke američkog oružja Ukrajini.

Predstavnik Pentagona: Moramo stići Ruse u domenu hiperzvučnog oružja

VAŠINGTON - Predstavnik Pentagona potpukovnik ratne avijacije Robert Karver upozorava na "asimetriju u borbenim sposobnostima" između ruske i američke vojske, a kao glavni uzrok navodi brzi razvoj hiperzvučne vojne tehnologije koju je dostigla ruska vojna industrija.

Najčitanije