Amerika

Bajden: Nismo išli u Avganistan graditi naciju, postigli smo svoje ciljeve

VAŠINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden rekao je da će povlačenje američkih trupa iz Avganistana završiti 31. avgusta i naglasio da će avganistanski narod odlučiti kako će voditi svoju zemlju kada završi američka vojna misija.

Vise od 100 mrtvih od vrućina u Sjevernoj Americi

VAŠINGTON - Više od 100 smrtnih slučajeva na sjeverozapadu Sjeverne Amerike povezano je sa vrelim talasom, saopštili su danas zvaničnici američkih država Oregon i Vašington kao i kanadske Britanske Kolumbije.

Amerika i Rusija smanjuju tenzije na Balkanu?

BANJALUKA - Iako su mnogi detalji razgovora Džoa Bajdena, američkog predsjednika, i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, koji su vodili na samitu u Ženevi, i dalje nepoznati javnosti, opšti utisak novinara koji su prisustvovali samitu je da su odnosi u određenoj mjeri popravljeni i da postoji prostor za dalje unapređenje. Nijedna od relevantnijih publikacija nije objavila da su odnosi nakon samita pogoršani.

Argentini oduzeto domaćinstvo Kopa Amerike

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) donijela je odluku o oduzimanju domaćinstva Kopa Amerike 2021. Argentini zbog loše epidemiološke situacije u toj zemlji.

Kongres glasao da Vašington postane 51. država

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa danas je većinom, drugi put za manje od godinu dana, glasao da prestonica Vašington postane 51. američka država.

Stigao prvi konvoj američkih vozila za vježbu "Brzi odgovor 21"

SARAJEVO - Prvi konvoj vojnih vozila američkih oružanih snaga namijenjenih za prebacivanja ljudstva i opreme tokom bilateralne vježbe "Brzi odgovor 21" ušao je na teritoriju BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Amerika od brutalnih ubistava, preko haotičnih protesta do istorijske presude

Od 25. maja prošle godine, kad je Afroamerikanac Džordć Flojd izdahnuo pod koljenom bijelog policajca Dereka Šovina, svezan lisicama i prikovan za asfalt, uzalud govoreći da ne može disati i dozivajući mamu, Amerika je u previranju oko rasizma, policijske brutalnosti i društvene pravde.

MiG presreo američki izviđački avion koji se približavao granici

MOSKVA - Ruski borbeni avion MiG-31 presreo je američki strateški izviđački avion RC-135 koji se približavao ruskim granicama iznad Tihog okeana i primorao ga da skrene, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Privrednici očekuju nastavak povlaštenog izvoza u Ameriku

SARAJEVO - Bh. izvoznici i privrednici nadaju se skorom produžetku Generalnog sistema povlastica (GSP) za izvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine za Sjedinjene Američke Države, kojim se ne plaća carina za gotovo 3.500 proizvoda koji se iz BiH plasiraju na jedno od najvećih svjetskih tržišta.

Milioni Amerikanaca bez struje i grijanja nakon smrtonosne oluje

VAŠINGTON - Milioni Amerikanaca izdržali su još jedan hladan dan bez struje i grijanja nakon smrtonosne zimske oluje, dok komunalne ekipe pokušavaju da poprave elektroenergetski sistem prije novog talasa hladnoće.

Najčitanije