Amerika

Studija: Vikinzi u Sjevernoj Americi više vijekova prije Kolumba

Vikinzi su se naselili u Sjevernoj Americi prije tačno hiljadu godina, više vijekova prije nego što je Kristifor Kolumbo stigao u Ameriku, pokazuju rezultati nove studije.

Film Dina od sutra u američkim bioskopima

Film Dina, zasnovan na romanu Frenka Herberta, koji je premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji, u američkim bioskopima pojaviće se sutra, 22. oktobra.

Blokirana američka vojna baza zbog prijetnje bombom

VAŠINGTON - Baza američke mornarice u Betezdi, kod Vašingtona, blokirana je danas zbog prijetnje bombom i istrage o aktivnom naoružanom napadaču, saopštila je ta baza na Twitteru.

Šerifović: Kupila sam stan u Americi, tamo lakše dišem

Pop pjevačica Marija Šerifović bez dlake na jeziku pričala je o planovima za budućnost, ali i o ružnom periodu života koji je iza nje.

Beskućnik silovao ženu u vozu, putnici snimali

Beskućnik Fiston Ngoj (35) iz Filadelfije u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji silovao je ženu u vozu punom putnika, objavili su nedavno američki mediji.

Mesi ispisao istoriju Južne Amerike

Argentinac Lionel Mesi postao je prvi fudbaler sa južnoameričkog kontinenta koji je postigao najmanje 80 golova za reprezentaciju.

Zaletio se na pješake, oni ga izvukli iz auta i napali

Vozač kamioneta na jugu Kalifornije namjerno se zaletio u ljude nakon što je izbačen iz jednog restorana. Vozilom je zamalo udario nekoliko pješaka, a kad se zaustavio, ljudi su ga izvukli iz vozila te ga napali.

Preživio pad sa devetog sprata, pitao prolaznicu šta se dogodilo

Amerikanac (31) koji nije želio da otkrije svoje ime i prezime policiji, preživio je težak pad sa devetog sprata, a svjedoci kažu, da ga je vjerovatno spasila debela jakna koju je nosio.

Zaharova: Amerika nije uspjela da diskredituje ruski izborni sistem

MOSKVA - SAD nisu uspjele da diskredituju ruski izborni sistem i pored svih kibernetičkih napada i uplitanje u glasanje, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Amerika ukida restrikcije za strane putnike

VAŠINGTON - SAD će početkom novembra otvoriti svoje granice za sve putnike avionom iz Kine, Indije, Velike Britanije i mnogih evropskih zemalja koji su primili vakcine protiv kovida 19, saopštila je danas Bijela kuća.

Najčitanije