Amfilohije

Krivokapić: Ispunio sam sve što sam obećao mitropolitu Amfilohiju

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je ispunio ono što je obećao mitropolitu Amfilohiju - Zakon o slobodi vjeroispovijesti je izmijenjen, sada radi na socijalnoj pravdi. Na Cetinju je, ističe, strast uzavrela i izuzetni ljudi ne mogu da dođu do izražaja. Nametnuta je igra u kojoj određene strukture koje su povezane s kriminalom diktiraju ono što mi vidimo na Cetinju, rekao je Krivokapić.

Kamere snimile skrnavljenje bilborda s likom Irineja i Amfilohija

Bilbordi na kojima se nalaze likovi blaženopočivšeg patrijarha Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija oskrnavljeni su u ponedjeljak. Ovaj potez izazvao je oštru reakciju u javnosti.

Policija saslušava sveštenika zbog liturgije mitropolitu Amfilohiju

CETINJE - Protojerej Brako Vujačić je na saslušanju u policiji zbog liturgije održane povodom sedmodnevnog pomena preminulom mitropolitu Amfilohiju, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Otvaranje testamenta mitropolita Amfilohija čeka blagoslov Joanikija

PODGORICA - Nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ostavio je pisanu oporuku koja će biti pročitana u prisustvu vladike zahumsko-hercegovačkog Joanikija, koji je trenutno u samoizolaciji zbog virusa korona, rekao je advokat SPC Dalibor Kavarić.

Vučić o spekulacijama da je htio govoriti na sahrani Amfilohija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegova odluka bila da prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija i oda poštovanje čovjeku s kojim se, kaže, nije često slagao, ali koga je cijenio kao velikog narodnog tribuna, koji se rijetko rađa.

Sahranjen mitropolit Amfilohije

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sahranjen je danas u podgoričkom hramu Hristovog vaskrsenja.

Oproštaj Krivokapića od Amfilohija: Pogledaj još jednom narod svoj

PODGORICA - Pogledaj još jednom narod svoj, poručio je u besjedi nakon opijela mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Dejan Bodiroga na sahrani Amfilohija

PODGORICA - Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici.

Ko je Una, djevojčica kraj mitropolitovog odra

POGORICA - Sahrani arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorskog primorskog Amfilohija prisustvuje veliki broj građana, među kojima je i osmogodišnja djevojčica Una, koja od jutros sa ikonom u rukama stoji kraj mitropolitovog odra.

Dodik i Vučić odali počast pored odra mitropolita Amfilohija

PODGORICA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su u Saborni hram u Podgorici gdje je u toku sveta arhijerejska zaupokojena liturgija blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

Najčitanije