Amina Kajtaz

Teletović: Pomozite sportistima pa se onda slikajte sa njima

Nekadašnji bh. reprezentativac, a sada predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović kazao je da je najbolji bh. atletičar Amel Tuka napravio veliki uspjeh ali bez pomoći sistema.

Kajtazova 22. na SP, Čeprkalo 47.

Bh. plivačica Amina Kajtaz zauzela je 22. mjesto na 100 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Gvanžuu, a polufinale joj je izmaklo za 49 stotinki.

Amina Kajtaz: Za SP se spremam osam mjeseci

Amina Kajtaz, najbolja bh. plivačica, u završnoj je fazi priprema za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, gdje priželjkuje dobar nastup i obaranje bh. rekorda.

Oglasila se porodica plivačice: Da li BiH želi Aminu Kajtaz?

Porodica Amine Kajtaz najbolje bh. plivačice obratila se javnosti zbog finansijskih problema sa kojima se mlada sportistkinja susreće tokom priprema za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Amina Kajtaz potpisla za mostarsku Orku

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz potpisala je pristupnicu Klubu vodenih sportova Orka iz Mostara.

Rekordi bh. plivača na SP

Bh. plivači bili su uspješni danas na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Medoševićeva se raduje prvom SP

Bh. plivači Amina Kajtaz, Lamija Medošević, Adi Mešetović i Nikola Bjelajac obavljaju posljednje pripreme za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima, a takmičenje u Kini će biti posebno za Medoševićevu jer će joj ovo biti prvo SP.

Rekord Kajtazove i 11. mjesto na Svjetskom kupu

Plivačica Amina Kajtaz oborila je bh. rekord na 200 metara delfin na Svjetskom kupu u Budimpešti i zauzela 11. mjesto, dok je Adi Mešetović bio 20. na 50 metara slobodno.

Bh. plivači završili nastupe na Evropskom prvenstvu

Bh. plivačica Amina Kajtaz zadovoljna je nastupom na Evropskom prvenstvu, gdje je obarala rekorde i plivala u polufinalu, dok je Emir Muratović istakao da je mogao da bude i bolji u Glazgovu.

Amina Kajtaz oborila još jedan bh. rekord na Evropskom prvenstvu

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz treći put je oborila rekord BiH na Evropskom prvenstvu u Glazgovu, gdje su zvijezde drugog dana takmičenja bili Britanac Adam Piti i Rus Kliment Kolesnikov, koji su oborili svjetske rekorde.

Najčitanije