Amina Kajtaz

Kajtazova 29, Medoševićeva 41. na EP

Bh. plivačica Amina Kajtaz zauzela je 29. mjesto u kvalifikacijama discipline 50 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Glazgovu, dok je Lamija Medošević bila 41. na 100 metara slobodno.

Amina i Adi spremni za EP u plivanju, Emina čeka vizu

Bh. plivači Amina Kajtaz i Adi Mešetović spremni su za nastup na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje danas počinje u Glazgovu, danas se očekuje dolazak Lamije Medošević iz SAD, a zbog viza još nisu otputovale plivačica Emina Pašukan i trener Alena Ćemalović.

Teletović: Pomozite sportistima pa se onda slikajte sa njima

Nekadašnji bh. reprezentativac, a sada predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović kazao je da je najbolji bh. atletičar Amel Tuka napravio veliki uspjeh ali bez pomoći sistema.

Kajtazova 22. na SP, Čeprkalo 47.

Bh. plivačica Amina Kajtaz zauzela je 22. mjesto na 100 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Gvanžuu, a polufinale joj je izmaklo za 49 stotinki.

Amina Kajtaz: Za SP se spremam osam mjeseci

Amina Kajtaz, najbolja bh. plivačica, u završnoj je fazi priprema za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, gdje priželjkuje dobar nastup i obaranje bh. rekorda.

Oglasila se porodica plivačice: Da li BiH želi Aminu Kajtaz?

Porodica Amine Kajtaz najbolje bh. plivačice obratila se javnosti zbog finansijskih problema sa kojima se mlada sportistkinja susreće tokom priprema za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Amina Kajtaz potpisla za mostarsku Orku

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz potpisala je pristupnicu Klubu vodenih sportova Orka iz Mostara.

Rekordi bh. plivača na SP

Bh. plivači bili su uspješni danas na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Medoševićeva se raduje prvom SP

Bh. plivači Amina Kajtaz, Lamija Medošević, Adi Mešetović i Nikola Bjelajac obavljaju posljednje pripreme za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima, a takmičenje u Kini će biti posebno za Medoševićevu jer će joj ovo biti prvo SP.

Rekord Kajtazove i 11. mjesto na Svjetskom kupu

Plivačica Amina Kajtaz oborila je bh. rekord na 200 metara delfin na Svjetskom kupu u Budimpešti i zauzela 11. mjesto, dok je Adi Mešetović bio 20. na 50 metara slobodno.

Najčitanije