Amsterdam

Muzej "Rijks": Umjetnička djela online i besplatno

Razni aspekti života preselili su se u online sferu u posljednje vrijeme, tako da život nije u potpunosti stao. Neka iskustva jednostavno su neponovljiva online, a među njima je svakako posjeta muzejima i galerijama i razgledanje umjetničkih djela velikih majstora.

Islamski terorista iz holandskog voza pred sudom, svjedok i Klint Istvud

PARIZ - Pripadnik Islamske države Ajub El Hazani danas će se pojaviti pred sudom u Francuskoj zbog optužbi da je u vozu na liniji Amsterdam - Pariz iz vatrenog oružja ranio četiri putnika 2015. godine.

Prvi smrtni slučaj u svijetu usljed reinfekcije virusom korona

AMSTERDAM - Holandski ljekari saopštili su danas da je došlo do prvog smrtnog slučaja nakon reinfekcije virusom korona u toj zemlji, a ovo je prvi takav slučaj i u svijetu.

Brisel i Amsterdam uvode brzo testiranje na aerodromima

BRISEL - Aerodromi u Amsterdamu i Briselu uvode mobilne punktove za testiranje na virus korona sa ciljem da suzbiju širenje pandemije.

Nošenje maski i u čuvenoj četvrti crvenih fenjera u Amsterdamu

AMSTERDAM - Gradske vlasti Amsterdama su naredile nošenje maski za lice na prometnim mjestima, uključujući i čuvenu četvrt s crvenim fenjerima, kako bi se ograničilo širenje virusa korona.

Amsterdam seli bordele, ne žele da budu grad seksa i droge

Kako je pandemija krenula u martu, Amsterdam je postao grad duhova. Poznati kafići, bordeli, hoteli koji su godinama privlačili turiste širom svijeta, bili su prazni.

Eksplozija u pošti u Amsterdamu, u pitanju pismo-bomba?

AMSTERDAM - U poštama u Amsterdamu i mjestu Kerkrade, na jugu Holandije, danas su odjeknule eksplozije, a policija sumnja da je u oba slučaja u pitanju pismo-bomba.

"Kjara" u Amsterdamu otkazala više od 200 letova

AMSTERDAM - Oko 240 letova ka i sa aerodroma "Shiphol" u Amsterdamu otkazano je danas usljed snažne oluje sa Atlantika i vjetra koji je duvao brzinom od 120 kilometara na čas.

Srpski policajac heroj Amsterdama, jurio lopova koji je oteo torbu djevojci

AMSTERDAM - Darko Dronić, policajac zaposlen u Sremskoj Mitrovici, boravio je u Holandiji na godišnjem odmoru i tom prilikom uhvatio je lice koje je djevojci iz Švajcarske otelo torbu sa svim dokumentima, novcem i telefonom.

Pilot napravio haos, greškom pritisnuo dugme za uzbunu

Amsterdamski aerodrom Shiphol je bio djelimično zatvoren, dok je policija istraživala "sumnjivu situaciju" u avionu.

Najčitanije