Ana Brnabić

Brnabić: Hrvatska ne poštuje evropske vrednosti

BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas da jako žali što je Hrvatska uskratila mogućnost ministru odbrane Aleksandru Vulinu da pos,eti tu zemlju, jer to, kaže, nisu evropske vrl,ednosti, te poručila da Srbija ostaje otvorena za komunikaciju za Hrvatskom jer nam je u interesu stabilan region.

Brnabić o "slučaju Šešelj": Ne znam šta više da uradimo

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da situacija u vezi "slučaja Šešelj" iz dana u dan postaje sve bizarnija i da ona ne zna šta Srbija više može da uradi s tim u vezi, te poručila da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Hrvatskom.

Brnabićeva zvala Plenkovića, tvrdi da se nije javljao

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić pozvala je odmah nakon incidenta Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije svog hrvatskog kolegu Andreja Plenkovića, ali se on nije javio.

Avganistanska porodica dobila državljanstvo Srbije

BEOGRAD - Avganistanskom dječaku Farhadu Nuriju i njegovoj porodici danas je uručeno državljanstvo Srbije, a tokom uručivanja rješenja o državljanstvu dječak, koji je poznat kao mali Pikaso, je rekao da mu se u Srbiji najviše sviđa fudbal i da bi umjesto u kampu volio da živi "kući".

Palmer sa Vučićem i Brnabićevom: Formirati ZSO i nastaviti djalog

BEOGRAD - Američki zvaničnik Metju Palmer razgovarao je danas u Beogradu sa predsjednikom i premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, o stanju na Kosovu i Metohiji.

Brnabić: Kosovo ne može zaustaviti put Srbije u EU

BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, ističe da Kosovo ima veliki potencijal da spriječi Srbiju da ide naprijed, ali ne i da zaustavi naš put u EU.

Brnabić: Zbog Prištine i njenih partnera sve teže sačuvati mir

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da će pružiti podršku Srbima na Kosovu i Metohiji da tokom aprila formiraju zajednicu srpskih opština (ZSO) ukoliko Priština ne ispuni obavezu da je uspostavi onako kako je dogovoreno briselskim sporazumom.

Brnabić: Vučić razočaran reakcijama stranih partnera

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabic rekla je da je danas imala dug sastanak sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a da su najviše vremena potrošili na pitanje Kosova i Metohije.

Brnabić: ZSO nije kompenzacija za članstvo Kosova u UN

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je danas da nisu tačni navodi da je formiranje Zajednice srpskih opština /ZSO/ kompenzacija za članstvo samoproglašenog Kosova u UN, ističući da je ZSO dio Briselskog sporazuma i to mora biti realizovano.

Bulc, Brnabić: Beograd sjedište Transportne zajednice zapadnog Balkana

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je tokom razgovora sa komesarom EU za transport Violetom Bulc da odluka da Beograd bude sjedište Transportne zajednice zapadnog Balkana predstavlja veliko priznanje Vladi Srbije za napore koje je učinila u regionalnom povezivanju.

Najčitanije