Ana Brnabić

Brnabić: Srbija će biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu protiv virusa korona.

Ana Brnabić objasnila zbog čega se povukao dr Nestorović

BEOGRAD - Ana Brnabić, premijerka Srbije, upitana šta je s članom Kriznog štaba Branimirom Nestorovićem, rekla je da se "doktor povukao, jer je postojao lični pritisak na njega, kao i strašne uvrede".

Brnabić: Devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da kao društvo ulazimo u jesen mnogo spremniji nego što smo bili do prije nekoliko mjeseci i da je danas počeo obilazak postojećih 22 PCR laboratorije širom Srbije za korona virus, kao i devet lokacija za moguće nove laboratorije.

"Oluja bila etničko čišćenje, prisustvo Miloševića to ne menja"

BEOGRAD - Akcija "Oluja" bilo je etničko čišćenje Srba i prisustvo Borisa Miloševića to ne može da promijeni, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Brnabić: Dobre vesti, u junu blagi rast BDP od 0,1 odsto

BEOGRAD - Srbija je u junu zabilježila blagi rast BDP-a od 0,1 odsto i time smo prema fleš procjeni Ministarstva finansija završili drugi kvartal sa padom od 6,5 BDP-a, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

U Srbiji u 2020. manja smrtnost nego u 2019.

BEOGRAD - Ukupna smrtnost u 2020. u Srbiji je 1,5 odsto manja nego ukupna smrtnost u 2019. godini, kada nije bilo epidemije virusa korona, kaže predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i navodi da je u Srbiji manja smrtnost od COVID-19 nego u najvećem broju država na svijetu.

Brnabić: Nisam odustala od policijskog časa, situacija je teška

BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija sa širenjem virusa korona u Srbiji izuzetno teška i kompleksna, te da nije potpuno odustala od uvođenja policijskog časa, ali da s takvom odlukom mora da se složi cijeli Krizni štab.

LGBT+ zajednica poslala Brnabićevoj otvoreno pismo, hoće zakon o braku

BEOGRAD - Pripadnici LGBT+ zajednice u Srbiji, u otvorenom pismu premijerki Ani Brnabić, ukazuju na probleme s kojima se suočavaju i traže od nje da im podršku pokaže kroz konkretnu inicijativu, odnosno usvajanjem zakona o priznanju istopolnih partnerstava.

"Niko nije očekivao ovakav udar, restriktivne mere bi dale rezultat"

BEOGRAD - Krizni štab će pratiti situaciju i razmatrati da li je potrebno uvesti restriktivnije mere, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić: Mirnim protestima pokazujemo demokratski kapacitet

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras da je Srbija uvijek otvorena za mirine proteste, jer time pokazuje svoj demokratski kapacitet, ali smatra da zbog epidemije korone virusa ovo nije vrijeme za njih.

Najčitanije