Ana Brnabić

Haradinaj: Dijalog sa Srbijom nisu onemogućile takse

PRIŠTINA - Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj u petak je na svom Twitter nalogu reagovao na izjavu premijerke Ane Brnabić da su prištinske takse onemogućile dijalog.

Brnabić: Prioritet rješavanje pitanja mosta Ljubovija-Bratunac

BEOGRAD - Najurgentniji sporovi koje bi Srbija trebalo da riješi sa svojim susjedima je pitanje granica sa Hrvatskom i BiH, ali prioritetno most Ljubovija-Bratunac, rekla je premijer Srbije Ana Brnabić.

Brnabić: Od marta jedinstveni informacioni sistem prosvjete

BEOGRAD - U Srbiji će u martu 2020. godine zaživjeti Jedinstveni informacioni sistem prosvjete koji će prvi put omogućiti državi da ima pregled nad cjelokupnim tokom obrazovanja učenika, od upisa do završetka školovanja i zaposlenja, izjavila je predsjednik Vlade Ana Brnabić.

Brnabić: Uskoro integrisani granični prelazi s Albanijom i BiH

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je da će integrisani granični prelazi uskoro biti uspostavljeni i sa Albanijom i BiH, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić: U kvazidržavi Kosovo se ne zna ko pije, a ko plaća

NOVI SAD - Premijer Srbije Ana Brnabić istakla je, komentarišući zabranu ulaska građanima sa srpskim pasošem na Kosovo i Metohiju, da je to najbolji pokazatelj da se u kvazidržavi "ne zna ko pije, a ko plaća".

Brnabić zamolila Hana da pomogne da profunkcioniše "Bratoljub"

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zamolila evropskog komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana da pomogne da bude otvoren granični prelaz Bratunac-LJubovija i poručila da je Srbija spremna da za to donira tri miliona evra, samo da bi ljudi konačno mogli da pređu most "Bratoljub" koji je davno završen.

Srbija pomaže Srpskoj da uvede 500 digitalnih učionica

BEOGRAD - Srbija će pomoći da sljedeće godine bude uvedeno 500 digitalnih učionica širom Republike Srpske, dogovoreno je u Beogradu na sastanku predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Razgovor Brnabićeve i Cvijanovićeve u Beogradu

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Beogradu sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Brnabić: Srpski narod ne mogu da terete za genocid

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija ne spori da je u Srebrenici počinjen zločin, ali da srpski narod ne mogu da terete za genocid

Brnabić: EU da reaguje na zabranu ulaska Vulinu na Kosmet

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi nadležne institucije EU koje garantuju primjenu Briselskog sporazuma trebalo da reaguju na zabranu ulaska srpskim zvaničnicima na teritoriju Kosova i Metohije.

Najčitanije