Ana Brnabić

Njemački novinar: EU je dosta Srbije; Brnabić: Nije na Vama da govorite u ime EU

BERLIN - Premijerka Srbije Ana Brnabić dala je u Berlinu intervju za emisiju "Zona konflikta" na radiju "Deutsche Welle", u kojem je govorila o "uspjesima koje je Srbija postigla na polju e-Uprave, vladavine prava, stabilizacije ekonomije iako je prije nekoliko godina bila na ivici bankrota".

Brnabić: Cilj Srbije EU, uz regionalnu saradnju i stabilnost

BERLIN - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je večeras na Evropskom forumu "Srbija u EU" Fondacije Konrad Adenauer u Berlinu, gdje je poručila da je strateško opredjeljenje Srbije članstvo u Uniji, a od suštinske važnosti za zemlju očuvanje stabilnosti i razvijanje regionalne saradnje.

Brnabić: Očekujem da se Priština urazumi

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić očekuje da će se privremene institucije u Prištini urazumiti i povući mjeru o većim carinama na proizvode iz Srbije, jer je to jasno kršenje CEFTA protokola, Sporazuma o stabilizaciji i priduživanju i svih ugovora o regionalnom povezivanju.

Brnabić o Kosovu: Moramo da se sretnemo na pola puta

LONDON - Srbija i Kosovo su daleko od sveobuhvatnog mirovnog rješenja, uprkos spremnosti za razgovor o eventualnoj razmjeni teritorija u cilju rješavanja kosovskog pitanja, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić za "Fajnenšel tajms".

Brnabić: Kompromis jedino rešenje, nezavisnost nije na stolu

LONDON - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je za BBC da je kompromis jedino moguće rešenje u dijalogu Beograda i Prištine, a da kompromisa, po njenom ličnom mišljenju, ne može biti bez razgovora o teritoriji.

Brnabić: Formiranje vojske Kosova šteti stabilnosti regiona

BEOGRAD - Formiranje vojske Kosova direktno šteti stabilnosti cijelog regiona, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva najavila izmjene Ustava

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je da će Vlada u najkraćem roku predložiti Skupštini da se krene sa izmjenma Ustava jer je dobila pismo sekretarijata Venecijanske komisije u kojem je navedeno da su oni saglasni sa ustavnim amandmanima koje je podnijelo Ministarstvo pravde Srbije.

Brnabić: Jedina tačka razmimoilaženja s Njemačkom je KiM

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa poslanikom njemačkog Bundestaga Peterom Bajerom da je pitanje statusta Kosova i Metohije jedina tačka razmimoilaženja u bilateralnim odnosima.

Brnabić: Nema "crvenih linija" za Kosovo od američke administracije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić je rekla da nema više nametnutih rješenja za kosovsko pitanje i nema "crvenih linija" koje dolaze od američke administracije.

Brnabić: Zamrznuti konflikt sa Kosovom nije u interesu Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zamrznuti konflikt po pitanju Kosova i Metohije nije u interesu Srbije i da ne odbacuje nijednu ideju u traganju za obostrano prihvatljivim rješenjem.

Najčitanije