Analiza

Završna analiza: Fajzerov lijek smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti za 89 odsto

NJUJORK - Fajzer je saopštio danas da završna analiza njegove antiviralne pilule protiv kovida 19 pokazuje efikasnost od 89 odsto u sprečavanju hospitalizacije ili smrti kod pacijenata pod visokim rizikom, kao i dejstvo protiv omikron soja virusa korona.

Gasi se jedan od najstarijih programa za analizu popularnosti

Amazon je objavio da će ugasiti Alexa.com, jedan od najstarijih programa za analizu popularnosti web sajtova.

EY analizirao R&S: 14 odsto cjenovno prihvatljiviji u odnosu na tržište

Na konferenciji The Economist: Svijet u 2022, održanoj 9. decembra u Sarajevu, u okviru panela "Trendovi nabavke koji olakšavaju vaš posao", Sanja Ribar, viši menadžer i konsultant EY za Srbiju, BiH i Crnu Goru, i Kemal Selmanagić, generalni direktor kompanije R&S d.o.o. Sarajevo predstavili su trendove i smjernice koji mogu olakšati posao sektora nabavke.

Velika analiza otkrila koliko su učinkoviti maske, pranje ruku i distanca

Nošenje maski jedna je od najučinkovitijih nefarmakoloških epidemioloških mjera za suzbijanje širenja virusa korona, najviše delta soja, pokazalo je novo istraživanje.

Korona lani uzela 507 života u TK

TUZLA - Vodeći uzroci umiranja na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini su iz grupe kardiovaskularnih oboljenja, pokazala je Analiza zdravstvenog stanja stanovništva Tuzlanskog kantona i indikatori zdravlja, prezentirana danas na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona.

Njemački mediji: EU ranjiva na zapadnom Balkanu

Štampa na njemačkom i dalje prati stanje na granici Srbije i Kosova. Uz konstataciju da je nova "eskalacija" zaustavljena, napominje se da je EU na zapadnom Balkanu "ranjiva".

Stopa nezaposlenosti u Britaniji 4,7 odsto u julu

LONDON - Broj zaposlenih na platnim spiskovima britanskih kompanija porastao je u julu za 182.000 u odnosu na jun, pošto je ekonomija nastavila da se oporavlja nakon ukidanja korona mjera zatvaranja, pokazali su današnji statistički podaci.

Plate u ugostiteljstvu skočile samo četiri marke

BANJALUKA - U prosjeku, plate u Srpskoj su u proteklih godinu dana povećane za 36 maraka, sa 958 na 994, što zavisi od oblasti do oblasti, pa su, recimo, zaposleni u ugostiteljstvu i hotelijerstvu osjetili rast na tekućim računima od svega četiri KM.

Analiza "Nezavisnih": Samo manji nameti povećali bi radničke plate

BANJALUKA - U realnom sektoru u Srpskoj moguće je povećati plate, ali to povećanje treba "preliti" iz poreza i doprinosa, koje je potrebno smanjiti, smatraju u poslovnoj zajednici.

Život u Banjaluci skuplji nego u Beču i Sarajevu

SARAJEVO, BANJALUKA - Na listi najskupljih gradova u Evropi po cijenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda Banjaluka zauzima 28. mjesto, te tako prednjači ispred Beča, Barselone, Zagreba, ali i Sarajeva, koje je na ovoj listi zauzelo 91. mjesto.

Najčitanije