Analiza

Korona lani uzela 507 života u TK

TUZLA - Vodeći uzroci umiranja na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini su iz grupe kardiovaskularnih oboljenja, pokazala je Analiza zdravstvenog stanja stanovništva Tuzlanskog kantona i indikatori zdravlja, prezentirana danas na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona.

Njemački mediji: EU ranjiva na zapadnom Balkanu

Štampa na njemačkom i dalje prati stanje na granici Srbije i Kosova. Uz konstataciju da je nova "eskalacija" zaustavljena, napominje se da je EU na zapadnom Balkanu "ranjiva".

Stopa nezaposlenosti u Britaniji 4,7 odsto u julu

LONDON - Broj zaposlenih na platnim spiskovima britanskih kompanija porastao je u julu za 182.000 u odnosu na jun, pošto je ekonomija nastavila da se oporavlja nakon ukidanja korona mjera zatvaranja, pokazali su današnji statistički podaci.

Plate u ugostiteljstvu skočile samo četiri marke

BANJALUKA - U prosjeku, plate u Srpskoj su u proteklih godinu dana povećane za 36 maraka, sa 958 na 994, što zavisi od oblasti do oblasti, pa su, recimo, zaposleni u ugostiteljstvu i hotelijerstvu osjetili rast na tekućim računima od svega četiri KM.

Analiza "Nezavisnih": Samo manji nameti povećali bi radničke plate

BANJALUKA - U realnom sektoru u Srpskoj moguće je povećati plate, ali to povećanje treba "preliti" iz poreza i doprinosa, koje je potrebno smanjiti, smatraju u poslovnoj zajednici.

Život u Banjaluci skuplji nego u Beču i Sarajevu

SARAJEVO, BANJALUKA - Na listi najskupljih gradova u Evropi po cijenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda Banjaluka zauzima 28. mjesto, te tako prednjači ispred Beča, Barselone, Zagreba, ali i Sarajeva, koje je na ovoj listi zauzelo 91. mjesto.

Srpska naučnica analizirala sastojke Fajzerove vakcine

Isidora Stanković je srpska naučnica iz Niša, doktorand biomedicinskih nauka koja trenutno radi u američkom "Weill Cornell Medicine" u Njujorku, objavila je svoju analizu Fajzerove vakcine.

Analizom otpadnih voda do zaraženih virusom korona

ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u saradnji sa Zagrebačkim otpadnim vodama pokrenuo je projekat praćenja otpadnih voda, s obzirom na to da su nedavna istraživanja pokazala da otkrivanje virusa korona u otpadnim vodama može pomoći u praćenju epidemije virus COVID-19, saopšteno je iz HZJZ.

Analiza UIO: Prihode iz 2019. stižemo tek 2022?

SARAJEVO, BANJALUKA - Naplata prihoda od indirektnih poreza u ovoj godini u odnosu na prethodnu biće manja za 284 miliona KM, a tek zaključno sa 2022. godinom može se očekivati da prihodi od indirektnih poreza premaše one koji su bili na kraju prošle godine.

Potrošačke cijene u FBiH u maju bile niže

SARAJEVO - Potrošačke cijene u Federaciji BiH u maju ove godine bile su u prosjeku niže za 0,8 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Najčitanije