Andrej Plenković

Plenković: Veća korist nego šteta od vakcine "AstraZeneca"

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da će u Hrvatskoj biti nastavljena imunizacija stanovništva vakcinom "AstraZeneca" protiv virusa korona, jer je stav struke da su u ovom trenutku koristi od vakcinacije veći od rizika.

Plenković: Kovid pasoši obuhvatiće tri kategorije

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da će kovid pasoši za putovanja u EU obuhvatiti tri kategorije sertifikata - za vakcinisane, osobe sa negativnim testom na virus korona, te one koji su preboljeli kovid 19.

Hrvatski medij: Plenković uporedio HDZ sa Srbima i Jevrejima

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković je precizirao danas da je poruka vlasnika kafića iz Rijeke, gdje članovi i simpatizeri njegove stranke nisu dobrodošli, diskriminacija, jer je riječ HDZ u istoj ravni sa Srbima i Jevrejima.

Kod Makarske oštećena dva vozila iz Plenkovićeve pratnje

MAKARSKA - Dva vozila iz pratnje premijera Andreja Plenkovića, oštećena su u saobraćajnom udesu, na ulazu u Makarsku u utorak.

Plenković:Rusija spremna da HR isporuči vakcinu Sputnjik V

DUBROVNIK - Premijer Andrej Plenković najavio je danas mogućnost da i Hrvatska uveze rusku vakcinu Sputnjik V protiv virusa korona, što će zavisiti od odobrenja EMA.

Plenković u četvrtak predstavlja nove odluke

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je da će sutra predstaviti nove odluke u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Plenković: Zbog kašnjenja vakcina moramo da balansiramo

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da se epidemiološka situacija u Hrvatskoj popravlja, ali da zbog kašnjenja u isporuci vakcina, Vlada vodi računa da sve što radi bude i postupno i balansirano s ciljem zaštite zdravlja građana.

"Bez presedana, opozicija onemogućila glasanje za pomoć ugroženima"

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković optužio je večeras opoziciju da je napuštanjem parlamenta onemogućila usvajanje Prijedloga zakona o obnovi zemljotresom pogođenog područja, što je, kako je rekao, potez bez presedana s ciljem destabiizacije zemlje.

Hrvatska proglašava stanje katastrofe u dvije županije

ZAGREB - Hrvatska vlada će proglaiti stanje prirodne katatrofe za dvije županije pogođene razornim zemljotresom, koji je prouzrokovao ogromnu štetu, izjavio je danas premijer Andrej Plenković.

Plenković: U novu ulazimo s nadomu bolja vremena

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković poručio je u novogodišnjoj čestitki građanima da, nakon turbulentne i zahtjevne godine s izazovima bez presedana, u novu ulaze s nadom u bolja vremena.

Najčitanije