Andrej Plenković

Plenković: Hrvatski model islama uzor za EU

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na početku sjednice vlade govorio je, između ostaloga, o sastanku šefova država Evropske unije u Salzburgu na kojem je učestvovao i gdje je Hrvatska zemljama EU članicama kao uzoran ponudila svoj model odnosa s lokalnom Islamskom zajednicom.

Plenković: Hrvatska sposobna sama da nadzire granicu

SALCBURG - Hrvatska policija je sposobna sama da nadzire svoju granicu i ne treba joj dodatna pomoć evropske agencije za nadzor granica Fronteksa, koji treba da bude raspoređen na prvim spoljnim granicama EU, izjavio je u sredu u Salcburgu hrvatski premijer Andrej Plenković.

Dačić: Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucene

BEOGRAD - Beograd želi najbolje odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucjene koje dolaze iz Zagreba, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i pozvao, kako je rekao, braću Hrvate i sestre Hrvatice "da se malo usredsredimo na budućnost".

Todorić ima dokaze protiv Plenkovića o slučaju Agrokor

ZAGREB - Osnivač i bivši vlasnik kompaije Agrokor, Ivica Todorić, kome je sud u Londonu odložio izručenje Hrvatskoj, kaže da ima nove i "strašne dokaze" u slučaju vezanom za tu firmu, koji će mu, kako tvrdi, omogućiti dalju zaštitu Londona, a u vezi su sa premijerom Andrejem Plenkovićem i državom, prenio je portal net.hr.

Plenković u Livnu otvorio hrvatski konzulat

LIVNO - Hrvatski premijer Andrej Plenković i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović otvorili su u srijedu u Livnu konzulat Republike Hrvatske.

Todorić Plenkovića nazvao veleizdajnikom

ZAGREB - Ivica Todorić, koji se predstavlja kao većinski vlasnik Agrokora, oglasio se povodom, kako je naveo, istorijskog kriminala u jednoj od najvećih svjetskih korucijskih afera ikada - Agrokoru i premijera Andreja Plenkovića naziva veleizdajnikom i šefom mafijaške hobotnice.

Transkript pokazao: Plenković bio upućen u sve o Agrokoru

ZAGREB - Nakon što je u hrvatskoj javnosti procurio transkript iskaza bivše ministarke finansija Martine Dalić u vezi sa slučajem Agrokor, ispostavilo se da je premijer Hrvatske Andrej Plenković bio detaljno upoznat o svemu u vezi sa tim i da je Saboru prećutao dva susreta predstavnika vlade sa bivšim vlasnikom tog koncerna Ivicom Todorićem.

Plenković: Vučićeva izjava pretjerana

SINJ - Izjavu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je popodne u Sinju, ustvrdivši pritom kako se dobro zna da se rat vodio na teritoriju Hrvatske, a ne Srbije, da je Miloševićev velikosrpski režim izvršio agresiju na Hrvatsku i da je "Oluja" okončala okupaciju Hrvatske.

Kitarović o Oluji, Plenković o Srbiji

KNIN - Hrvatski državni vrh poručio je danas u Kninu, na obiležavanju 23. godišnjice vojnopolicijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa Srba od Drugog svjetskog rata, da je to bila veličanstvena i najveća pobjeda u istoriji Hrvatske nad "agresijom" tadašnjeg srpskog režima i školski primjer operacije.

Plenković: Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća

KNIN - Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u subotu je u Kninu na obilježavanju Dana pobjede govotio o „velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku“, ali i istakao da danas, 23 godine nakon vojno-redarstvene operacije "Oluje", Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira.

Najčitanije