Andrej Plenković

Ramljak podnio ostavku, očekuje se Plenkovićeva izjava

ZAGREB - Zbog stalnih napada i pritisaka povjerenik Hrvatske Vlade za Agrokor Ante Ramljak podnio je ostavku, potvrđeno je iz Agrokora.

"Plenković je šarmer koji pokušava da zavede Brisel"

Hrvatski premijer Andrej Plenković bio je u šarmerskoj ofanzivi u Briselu ove nedjelje, objavljujući da Hrvatska, najmlađa članica EU, želi da bude dio njenog unutrašnjeg kruga. Ali moraće da uvjeri druge evropske lidere da zaista pripada tamo, piše "Politico" u članku zanimljivog naslova.

Plenković: BiH je prioritet Hrvatske

BEČ - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je Hrvatska spremna da svoja iskustva o procesu ulaska u EU podijeli za zemljama zapadnog Balkana, a prioritet joj je BiH.

Erjavec najavio tužbu protiv Hrvatske Sudu EU

LJUBLJANA - Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec izjavio je da je sprovođenje arbitražne presude o granici s Hrvatskom pravno, a ne političko pitanje, kako to prikazuje predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, te da će Slovenija zbog neizvršavanja odluke uskoro tužiti Hrvatsku sudu EU u Luksemburgu.

Junker o Plenkoviću: Svaki put kad se vidimo ponovno se zaljubimo jedan u drugoga

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker pohvalio je Hrvatsku kao uzornu članicu EU i istakao kako ima osjećaj da je hrvatska vlada već od sutra spremna preuzeti predsjedništvo Savjetom EU, koje će preuzeti u prvoj polovini 2020. godine.

Vučić: Na insistiranje Plenkovića, i o ratnoj odšteti

ZAGREB - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, na Plenkovićevo insistiranje, razgovarao i o pitanju ratne odštete, mada je, kaže, uvijek spreman o svemu da razgovara.

Vučić se sastao sa Plenkovićem, upisao se u Zlatnu knjigu

ZAGREB -- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je razgovore u Zagrebu sastankom sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Plenković ne odustaje: Sa Srbijom razgovarati i o ratnoj odšteti

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da želi da posjeta predsednika Srbije Aleksandra Vučića bude što konketnija i sadržajnija.

Plenković: Ravnopravnost naroda temelj budućnosti BiH

STRAZBUR – Radi se o državi specifičnog unutrašnjeg uređenja sastavljenog od tri konstitutivna naroda: Hrvata, Bošnjaka i Srba, u kojoj njihova potpuna ravnopravnost, zajedno s drugima, treba biti temelj budućnosti BiH, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković: Srbija izložbom u Njujorku pokušala povezati današnju Hrvatsku i NDH

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković ocijenio je da je Srbija izložbom o ustaškom logoru Jasenovac u Njujorku pokušala povezati NDH i današnju Hrvatsku, što, kako je naveo, službeni Zagreb neće dopustiti.

Reklame

Najčitanije