Andrej Plenković

Plenković: Egzibicionizam Milanovića ne vodi do rješenja u BiH

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da rješenje za problem Hrvata u BiH može da se ostvari jedino dogovorom aktera u toj zemlji, prvenstveno Bošnjaka, ili uz podršku međunarodne zajednice, a ne "egzibicionizmom" predsjednika države koji, kako tvrdi, zloupotrebljava tamošnje Hrvate.

Plenković: Niko ne zna koliko će trajati energetska kriza

ZAGREB - Hrvatska je dosad primila 18.000 ukrajinskih izbjeglica, a problem s aktualnom energetskom krizom uzrokovanom ruskom agresijom je što se ne zna koliko će trajati, saopštio je danas premijer Andrej Plenković.

Komšić o Plenkovićevoj najavi za BiH: Što je babi milo to joj se i snilo

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, na sarajevskom Business Forumu komentarisao je najavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će biti održana nova runda pregovora o izbornom zakonu. Kazao je kako su temelji izborne reforme od početka pogrešno postavljeni.

Plenković: Ponovno stvoriti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka u FBiH

SALZBURG - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Salzburgu da je potrebno ponovno stvoriti povjerenje između Bošnjaka i Hrvata u Federaciji BiH jer bez toga će biti teško funkcionisanje zemlje koja u oktobru bira parlament po starom zakonu pošto se o novom stranke nisu uspjele dogovoriti.

Plenković: Bez izborne reforme nije moguća funkcionalnost institucija BiH

​ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković naveo je da bez izborne reforme u BiH neće biti omogućena legitimna zastupljenost konstitutivnih naroda niti funkcionalnost institucija BiH.

Plenković: Konzistentno radimo na promjeni Izbornog zakona BiH

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas da je stav hrvatske vlade da se Izborni zakon BiH mora promijeniti i da se na tome konzistetno radi.

Plenković pozvao Milanovića da sam blokira Finsku i Švedsku

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je danas predsjednika Zorana Milanovića, da sam blokira priključenje Finske i Šedske kada, kako je rekao, već sjedi na samitima NATO, da ne čeka da to uradi hrvatski parlament.

HDZ odgovorio Milanoviću: Udbaški poslušnik

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajedica (HDZ) Andreja Plenković odgovorila je danas na uvrede koje je na račun premijera iznio predsjednik Zoran Milanović, koji je šefa vlade nazvao "udbašenkovićem".

Milanović i dalje najpopularniji, Plenković treći

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i dalje je najpopularniji političar, a prema rezultatima ankete koju je sproveo IPSOS u prvih 20 dana aprila, o njemu pozitivno mišljenje ima 55 odsto ispitanika, a negativno 39 posto.

Plenković i Milanović odvojeno na obilježavanju u Jasenovcu

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio je danas spomen-područje Jasenovac gdje se obilježava 77. godišnjica proboja posljednjih zatvorenika, dok je predsjednik Zoran Milanović prethodno odao počast žrtvama ustaškog logora ne želeći da bude u koloni s članovima Vlade.

Plenković o Milanoviću: "Ima ozbiljnih problema"

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je nakon posljednjih izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića rekao kako je on prešao sve granice i tako pokidao sve veze te su sada svi mostovi porušeni, a iznio je i ocjenu da Milanović "ima nekih ozbiljnih problema".

Milanović i Plenković ponovo iskopali ratne sjekire: "Taj smrad se širi 30 godina"

ZAGREB - Hrvatski predsjednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, ponovo su iskopali ratne sjekire uz neprimjerene međusobne optužbe u javnosti, a povodom zahtjeva grupe penzionisanh generala za pomilovanje dvojice nekada jugoslovenskih i hrvatskih obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, osuđenih na doživotne robije za pomaganje u ubistvu emigranta Stjepana Ðurekovića.

Plenković o uzviku "Za dom spremni": "To je zabranjeno"

ZAGREB - Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas da izjave izaslanika Ministarstva hrvatskih branitelja Matka Raosa u Splitu nisu nikakav stav Vlade niti bilo koga u Vladi i istakao je da je pozdrav "Za dom spremni" i danas zabranjen.

Plenković: Želimo obnoviti savezništvo između Hrvata i Bošnjaka

MOSTAR - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenokvić pozvao je u Mostaru na obnavljanje savezništva između Hrvata i Bošnjaka u Federaciji BiH.

Dodik sa Plenkovićem: Problem jednog naroda u BiH je problem sva tri

MOSTAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Mostaru s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem i tom prilikom iznio mu svoje viđenje situacije u BiH koju je ocijenio kompleksnom.

Najčitanije