Andrej Plenković

Plenković: Makron će posjetiti Hrvatsku do kraja novembra

ZAGREB - Predsjednik Francuske Emanuel Makron posjetiće do kraja novembra Hrvatsku, saopštio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković.

Milanović: Obuzdaj jarana, Plenković: Kad je jugo, nije dobro donositi odluke

Predsjednik Republike Zoran Milanović poručio je u četvrtak premijeru Andreju Plenkoviću da "obuzda svog jarana", pritom misleći na ministra odbrane Marija Banožića zbog njegove odluke o penzionisanju komandanta Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula.

Čović s Plenkovićem: Da se ispravi anomalija koja Hrvate dovodi u nepravedan položaj

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović istakao je, u razgovoru s predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem, da Izborni zakon BiH mora razriješiti postojeću situaciju nametanja političkih predstavnika, posebno na nivou Predsjedništva BiH i Doma naroda Federacije BiH (FBiH).

Plenković: Nećemo dopustiti da padne standard zbog cijena energenata

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković učestvovao je danas na konferenciji 2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u hotelu Sheraton Zagreb uz ministra poljoprivrede Mariju Vučković.

Hrvatska vlada ograničila cijenu benzina i dizela

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković saopštio je danas da će Vlada ograničiti cijenu benzina na 11,10, a dizela na 11 kuna (jedan evro je 7,5 kuna).

Plenković: Rekao sam Vučiću da riješi ovo pitanje jezika

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković je kratak bilateralni susret s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama samita EU - zapadni Balkan, na Brdu kod Kranja, hrvatskim novinarima predstavio kao da se srpskim predsjednikom sastao da bi mu naložio da riješi, kako je rekao, ovo pitanje koje se tiče udžbenika i hrvatskog jezika.

Plenković: Založili smo se za reformu izbornog sistema BiH

LJUBLJANA - Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas privrženost EU proširenju, naglasio je jasnu evropsku perspektivu svih država regiona.

Vučić se sastao sa Plenkovićem

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem danas, u okviru Samita EU-Balkan, po pitanju BiH mogao saglasiti u 90 odsto stavova, posebno kada je riječ o poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i legalnoj i legitimnoj reprezentativnosti.

Plenković pozvao na zdrav razum na sjeveru KiM

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je na zdrav razum i deeskalaciju na sjeveru Kosova i Metohije.

Plenković: Hrvatska ne ugrožava teritorijalni integritet BiH

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković odbacio je teze predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u UN da bi Hrvatska na bilo koji način mogla ugroziti teritorijalni integritet BiH i istakao da je njegova zemlja učinila sve da BiH opstane.

Najčitanije