Andrej Plenković

Hladni odnosi Kitarovićeve i Plenkovića: "Slika bez tona"

ZAGREB - Hrvatski mediji s pažnjom su propratili prvi susret hrvatske predsjednice i premijera Andreja Plenkovića, nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović u dva navrata prošle sedmice iznijela žestoke optužbe na račun aktuelne vlade.

"Da li se Plenković odriče Tuđmana?"

RIJEKA - Kult ličnosti prvog hrvatskog pedsjednika Franje Tuđmana vrlo je snažan u vladajućoj HDZ i svaki predsjednik te stranke se ritualno zaklinje njemu na vijernost do premijera Andreja Plenovića, koji je u petak u Saboru jasno poručio da sadašnji HDZ nema veze sa Tuđmanom.

Plenković: Ima problema, ali u Hrvatskoj nije vanredno stanje

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da u Hrvatskoj nije vanredno stanje kao što je rekla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, već da ta zemlja ima teškoće, probleme, ali i Vladu koja prati te probleme.

Plenkovićeva vlada dobila podršku poslanika

ZAGREB - Nakon cjelodnevne burne rasprave hrvatski poslanici su u ponoć glasali o povjerenju vladi Andreja Plenkovića.

Burno u hrvatskom Saboru, Plenković raspravu ocijenio kao "dno dna"

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, čiji kabinet će sutra u Saboru biti na još jednom, trećem po redu testu povjerenja, razočaran je raspravom tokom Aktuelnog prepodneva koju je nazvao "dnom dna".

Todorić: Plenkovićeva reakcija zastrašujuća

ZAGREB - Ivica Todorić oglasio se danas na svom blogu ocenivši "zastrašujućom" reakciju premijera Andreja Plenkovića, koji je pozvao hrvatske institucije da od britanskog suda traže objašnjenje za puštanje bivšeg vlasnika Agrokora na slobodu, nakon što se on predao londonskoj policiji.

Plenković: Plinofikacija rješava problem zagađenosti vazduha u Slavonskom Brodu

ZAGREB - Potpisivanje Protokola o suradnji na plinofikaciji rafinerije Brod između hrvatskog Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske važan je korak u rješavanju problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, ocijenili su u srijedu u Saboru hrvatski premijer Andrej Plenković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Plenković: Tražiće se pojašnjenja od Londona

ZAGREB- Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je večeras da je važno da hrvatska tijela, nadležna za upućivanje zahtjeva za izručenje Ivice Todorića od Velike Britanije, dobiju pojašnjenja o njihovom postupanju, nakon što je osnivač Agrokora uhapšen, a potom uz kauciju pušten, a novo ročište zakazano za 10. april iduće godine.

Plenković: Članstvo u evrozoni do 2020.

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da je realno da Hrvatska 2020. godine, kada bude predsjedavala EU, postane i članica evrozone.

Austrijski list o Lex Agrokoru: Plenkoviću najvažnije suzbiti ruski uticaj u Hrvatskoj

U članku pod naslovom “Osnivaču Agrokora Todoriću prijeti hapšenje” austrijski list Der Standard ističe da ova afera ima i važan geopolitički aspekt.

Reklame

Najčitanije