Andrej Plenković

Orban o Hrvatskoj: Kao kad se čovjeku trn zabije u nokat

ZAGREB - Mađarski premijer Viktor Orban opisao je da je danas odnos Mađarske i Hrvatske kao kad se čovjeku trn zabije u nokat, prenose hrvatski portali.

Plenković: Hrvatska najveći zagovornik evropskog puta BiH

SARAJEVO - Hrvatska je najveći zagovornik evropskog puta Bosne i Hercegovine, ali ustraje na stvarnoj ravnopravnosti, pravima Hrvata kao najmanjeg konstitutivnog naroda, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak, na dan kad su u Predsjedništvu BiH funkcije preuzeli novi članovi.

Plenković najavio analizu izbora u BiH na Savjetu EU

ZAGREB - Na Savetu EU za spoljne poslove u ponedjeljak će se u Briselu detaljno analizirati opšti izbori održani u BiH u oktobru kako bi riješio problem "marginalizacije" bosanskohercegovačkih Hrvata i njihovo stavljanje u "podređeni položaj", izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković: Savjet EU za spoljne poslove u ponedjeljak analizira izbore u BiH

ZAGREB - Na Savjetu Evropske unije za spoljne poslove u ponedjeljak će se detaljno analizirati opšti izbori održani u BiH u oktobru kako bi se pokušao riješiti problem "marginalizacije" bosanskohercegovačkih Hrvata i njihova stavljanja u "podređeni položaj", najavio je u srijedu hrvatski premijer Andrej Plenković u Hrvatskom saboru.

Komšić pozvao Grabar-Kitarović i Plenkovića u Sarajevo

SARAJEVO – Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozvao je danas predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, dođu u zvaničnu posjetu Sarajevu kako bi se na nivou institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Savjeta Evropske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Plenković i biskup Komarica o podršci Hrvatima u BiH

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim Dvorima biskupa Banjalučke biskupije mons. Franju Komaricu.

Plenković: Na izborima u BiH izigran smisao i duh Dejtona

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da da je na proteklim izborima u BiH izigran smisao i duh Dejtonskog sporazuma kada je riječ o izboru člana Predsjedništva BiH na prostoru Federacije BiH.

Plenković: Ne podižemo ogradu na granici sa BiH

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da Hrvatska "nije u fazi" podizanja ograde na granici sa BiH zbog migrantske krize.

Čović: Ohrabrujuća inicijativa Plenkovića i poslanika u EP

HVAR - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenio je danas u Orašju ohrabrujućom inicijativu Plenkovića i svih jedanaest hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu.

Plenković: Nije planiran sastanak s Komšićem

HVAR - Hrvatski evroparlamentarci želeli su pismom predsjednicima Evropskog parlamenta, Savjeta i Komisije da dodatno skrenu pažnju evropskim čelnicima o potrebi legitimne zastupljenosti Hrvata u svim institucijama BiH, a posebno u njegovom predsjedništvu, rekao je danas hrvatski premijer Andrej Plenković.

Najčitanije