Andrej Plenković

Potvrđen virus korona u Hrvatskoj

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je danas da je u Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj virusa korona, kao i da se radi o mlađem čovjeku koji ima blaže znakove bolesti.

Plenković: Hrvatska je oživjela politiku proširenja EU

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je danas da je Hrvatska uspjela da reafirmiše politiku proširenja na početku mandata nove Evropske komisije na čelu sa Ursulom fon der Lajen.

Papa poručio Hrvatima da se strpe u vezi s kanonizacijom Stepinca

VATIKAN - Premijer Andrej Plenković obnovio je poziv papi Franji da posjeti Hrvatsku i izrazio nadu da će ta posjeta biti realizovan u pravom trenutku iako Sveti otac u pravilu bira manje evropske zemlje bez striktne katoličke većine, a u vezi s kanonizacijom kardinala Stepinca ključna poruka je "strpljenje".

Plenković: Odluka Suda EU je pobjeda hrvatskih argumenata

ZAGREB - Odluka Suda EU, koji se proglasio nenadležnim po slovenačkoj tužbi protiv Hrvatske zbog spora oko granice, jeste pobjeda hrvatskih argumenata, izjavio je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Plenković smijenio još jednog ministra

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković razriješio je dužnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Vučić sa Plenkovićem: Otvoren i prijatan razgovor

DAVOS - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem o odnosima dvije zemlje.

Plenović: Desnica se udaljila od HDZ, a ne HDZ od desnice

ZAGREB - Premijer i predsjednik vladajuće HDZ Andrej Plenković kaže da je ta stranka demokratska i da u njoj svako može dati svoj doprinos, a na konstataciju da joj desničari zamjeraju da se udaljila od njih, tvrdi da je upravo suprotno i da je riječ o zamjeni teza.

Plenković: Mladi se iseljavaju iz finansijskih razloga

BERLIN - Premijer Hrvatske Andrej Plenković, boravi od danas u dvodnevnoj radnoj posjeti Njemačkoj tokom koje će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel i prisustvovati otvaranju poljoprivrednog sajma "Zelena sedmica" u Berlinu, na kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner.

Plenković: Krajnji cilj pregovora mora biti pristupanje EU

STRAZBUR - Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da očekuje da će samit EU Zapadni Balkan, planiran za maj 2020. u Zagrebu, poslati jasnu poruku da su uz ispunjavanje uslova i refromi zemlje regiona dobrodošle u EU.

"U maju vremenski okvir za zapadni Balkan i metodologija"

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da će hrvatsko predsjedavanje kroz samit u Zagreb u maju zemljama zapadnog Balkana dati jasnu evropsku perspektivu, jasan vremenski okvir, ali i metodologiju budućih pregovora.

Najčitanije