Andrićgrad

Održana folklorna radionica u Andrićgradu

VIŠEGRAD - U Andrićgradu je danas održana folklorna radionica za učesnike Festivala folklora "Licidersko srce" iz Njemačke, Češke, Ukrajine, Gruzije i domaćine iz Višegrada.

Goran Petrović u Andrićgradu zatvorio Sajam knjige

VIŠEGRAD - Uručivanjem nagrada za izdavački poduhvat godine u Republici Srpskoj i Srbiji te ostalih priznanja manifestacije u nedjelju uveče završen je Sajam knjige u Andrićgradu, koji je četvrti put održan u organizaciji Andrićevog instituta. Upravo u ovoj ustanovi nagrade je dobitnicima uručio Goran Petrović, akademik, pisac te dobitnik Velike nagrade "Ivo Andrić".

Sutra počinje sajam knjiga u Andrićgradu

​VIŠEGRAD - U Andrićgradu sutra će biti otvoren 4. Sajam knjiga na kojem će do 7. jula biti promovisani izdavači obrazovne, školske i stručne literature, te izdanja u oblasti religije i teologije iz Republike Srpske, Srbije i inostranstva.

Svjetski i domaći književnici stižu u Andrićgrad

VIŠEGRAD - U Andrićgradu će 2. jula biti otvoren Sajam knjiga, na kojem će do 7. jula biti promovisani izdavači obrazovne, školske i stručne literature, te izdanja u oblasti religije i teologije iz Republike Srpske, Srbije i inostranstva.

Učenički mural uljepšao Višegrad

ANDRIĆGRAD - Tri dana rada sa učenicima koji umiju promišljati o kulturi, koji mogu i već stvaraju nove umjetničke vrijednosti, u izuzetnom ambijentu Andrićevog instituta u Andrićgradu, ostavilo je važan trag na sve učesnike, ali i sam Višegrad.

U Andrićgradu 27. juna centralna proslava 800 godina autokefalnosti SPC

VIŠEGRAD - Centralna manifestacija povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i Mitropolije dabrobosanske biće održana 27. juna u Andrićgradu, dogovoreno je na današnjem Organizacionom odboru opštine Višegrad.

U Andrićgradu otvorena izložba slika i mozaika Bisenije Tereščenko

Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica danas je, u okviru Festivala "Kustendorf", otvorio u Andrićgradu izložbu slika i mozaika Bisenije Tereščenko.

Andrićgrad: Glumci večeras na premijeri filma "Južni vetar"

U multipleksu "Doli Bel" u Andrićgradu večeras će, u prisustvu glumaca, premijerno biti predstavljen film "Južni vetar". Premijera počinje u 20.00 časova.

Festival folklora "Licidersko srce" u Andrićgradu

VIŠEGRAD - Festival folklora "Licidersko srce" biće održan danas na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu, a na njemu će nastupiti učesnici iz 13 zemalja.

Izložba "Zaboravljeni heroji" otvorena u Andrićgradu

U Galeriji "Lubarda" u Andrićevom institutu u Andrićgradu večeras je otvorena izložba "Zaboravljeni heroji", čiji je autor Dimitrije Vujadinović.

Najčitanije