Andrićgrad

Promovisana trilogija "Brda od pelina" Jasenke Lalović

U Andrićgradu je večeras promovisana trilogija "Brda od pelina" autorke Jasenke Lalović, koju čine knjige "S one bande moje gore", "S ove bande moje gore" i "Kastigulja".

Skulptura patrijarha Pavla neće trajno ostati u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD - Skulptura blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla od pletene žice, rad vajara Ljubomira Lackovića, ne predstavlja spomenik koji će trajno ostati ispred Vizantijskog dvora u Andrićgradu, već samo eksponat koji je bio izložen zbog svečanosti koja je tradicionalno organizovana na Vidovdan, saopšteno je iz Andrićevog instituta.

Gašić: Biće nastavljen razvoj Andrićgrada

VIŠEGRAD - Ministar trgovine i turizma Republika Srpske Suzana Gašić rekla je danas da je počeo postupak verifikacije svih ulaganja u Andrićgradu od sva tri suvlasnika.

Nedeljko Terzić pobjednik konkursa "Pjesme Andrićgradu"

VIŠEGRAD - Pobjednik šestog konkursa "Pjesme Andrićgradu" je Nedeljko Terzić iz Sremske Mitrovice sa pjesmom "Žitije kamena", a tema ovogodišnjeg konkursa bila je "Priroda - životna tema".

Počele prijave za turističke vaučere: Banje i Andrićgrad najprimamljiviji

BANJALUKA, TESLIĆ - Najveći broj građana Srpske odlučio se za banjske centre te Andrićgrad u Višegradu kao destinacije u kojima žele iskoristiti svoj turistički vaučer, pokazuju dosad pristigle prijave. U Ministarstvu trgovine i turizma RS do juče u podne evidentirana je 61 prijava građana za dodjelu turističkih vaučera za subvencionisanje troškova smještaja u ugostiteljskim objektima za smještaj koji su u evidenciji Ministarstva.

Oko 1.000 vjernika u litiji dugoj 12 kilometara

VIŠEGRAD - U litiji dugoj 12 kilometara danas je od manastira Dobrun do Andrićgrada bilo oko 1.000 vjernika koji su podržali vjerni narod u Crnoj Gori u odbrani svetinja od spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Kusturica: Nagrade za knjige koje vrijede, a koje se i čitaju

ANDRIĆGRAD - Poznata izreka glasi: "Narod koji ne poznaje prošlost ne zaslužuje da zna svoju budućnost." Može li se onda reći da se Ivo Andrić, baveći se brižljivo i pasionirano prošlošću svoje zemlje, na taj način brinuo o njenoj budućnosti? Čini se da može, rekla je juče ruska književnica Jahina Guzelj.

Otvorena izložba "Moderna" u Andrićgradu

U okviru ovogodišnjeg Kustendorfa danas je u Andrićgradu u Višegradu otvorena izložba "Moderna, izbor radova iz kolekcije Kuće legata".

Uspješna turistička sezona u Višegradu

VIŠEGRAD - Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovogodišnja turistička sezona bila izuzetno uspješna, te da je povećan broj noćenja.

Kusturica: Pokušaću da pružim podatke ko je Handke

VIŠEGRAD - Srpski reditelj Emir Kustirica rekao je da će na večerašnjem predavanju o Nobelovcu Peteru Handkeu u Andrićgradu pokušati da, inspirisan napadima na austrijskog pjesnika, inspirisan idejom da se izvan dometa onih koji su ideološki toliko ostrašćeni, pruži podatke ko je Handke i do koje mjere su oni u krivu kad postavljaju živog pisca u vatru u kojoj sami gore.

Najčitanije