Android

Prve informacije: Insajderi otkrili novitete u Androidu 12

Android 12 trebalo bi da ugleda svjetlost dana naredne godine, a insajderi su već počeli da objavljuju kako bi nova verzija operativnog sistema trebalo da izgleda.

Ako ste slučajno izbrisali SMS probajte ovako da ga vratite

Vraćanje izbrisanih SMS poruka na Androidu nije lak zadatak. Najbrži i najefikasniji način je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne kopije podataka (backup).

Opasan virus vreba Android korisnike: Budite na oprezu

Izvorni kod za popularnu funkciju malvera koji napada bankarske usluge na Androidu, objavljen je na javnom forumu. Samim tim, pojavili su se novi strahovi od itekako mogućih napada sajber-kriminalaca.

Android 11 za TV se fokusira na multimediju i sigurnosne funkcije

Nedugo nakon objave Android 11 verzije za telefone, Google je objavio Android 11 za TV uređaje. Mnoge od Android 11 karateristika sa mobilne verzije su prenesene i na verziju za TV, zajedno sa funkcijama koje su posebno kreirane za televizore.

Rad s dokumentima na Androidu postao lakši

Korisnici G Suite-a sada će moći da uređuju, komentarišu i sarađuju na datotekama Microsoft Office-a na Android uređajima pomoću Google softvera za kancelarijsku produktivnost.

Stigao Android 11

Google je sad konačno u opticaj pustio i službenu stabilnu verziju Android 11 platforme.

Samsung je objavio listu uređaja podobnih za tri generacije ažuriranja

Kada je Samsung objavio Galaxy Note20 liniju, ranije ovog mjeseca, kompanija je obećala podršku za do tri ažuriranja operativnog sistema za ove i neke starije uređaje. Južnokorejska kompanija je sada objavila kompletnu listu uređaja koji su podobni za tri generacije Android OS ažuriranja.

Android 11 Beta stiže za mjesec dana

Google obično predstavlja novu verziju Android operativnog sistema na svojoj Google I/O konferenciji.

Koliko vrijedi godinu dana star iPhone, a koliko Android?

Američka kompanija BankMyCell korisnicima nudi usluge otkupa starijih telefona, u saradnji sa partnerima kao što su telekomunikacioni operateri ili trgovci elektroničkim uređajima. Kroz njihov sistem prođu velike količine polovnih telefona, pa su na temelju toga kreirali statistiku o kretanju cijena najpopularnijih modela kroz vrijeme.

Više od milijardu Android uređaja ugroženo od hakerskih napada

Više od milijardu Android telefona i tablet računara u svijetu ugroženo je od potencijalnog napada hakera, javljaju svjetski mediji.

Najčitanije