Android

Android 11 Beta stiže za mjesec dana

Google obično predstavlja novu verziju Android operativnog sistema na svojoj Google I/O konferenciji.

Koliko vrijedi godinu dana star iPhone, a koliko Android?

Američka kompanija BankMyCell korisnicima nudi usluge otkupa starijih telefona, u saradnji sa partnerima kao što su telekomunikacioni operateri ili trgovci elektroničkim uređajima. Kroz njihov sistem prođu velike količine polovnih telefona, pa su na temelju toga kreirali statistiku o kretanju cijena najpopularnijih modela kroz vrijeme.

Više od milijardu Android uređaja ugroženo od hakerskih napada

Više od milijardu Android telefona i tablet računara u svijetu ugroženo je od potencijalnog napada hakera, javljaju svjetski mediji.

Opcija uz koju će vam baterija na Android telefonu trajati duže

Kada je Android 9.0 Pie objavljen 2018. godine, Google je ukazao na to da rad sa telefonom u "tamnijem" modu produžava vijek trajanja baterije.

Ako uključite ovu opciju na Androidu, vaš telefon biće u opasnosti

Ako koristite Android telefon koji nije novijeg datuma, vjerovatno bi trebalo da potražite ažuriranje sistema.

Ne ažurirajte Chrome na Androidu, novi apdejt briše vaše podatke

Google je, prošle nedjelje, objavio novu verziju svog internet pregledača Chrome sa oznakom 79, ali je bag koji je kod njega ubrzo primjećen razbijesnio kako developere tako u redovne korisnike.

Pet stvari u kojima je iPhone 11 bolji od Android flegšip telefona

Iako iPhone za neke (zagrižene) fanove Androida može djelovati pomalo dosadno, mnoge stvari koje Apple uređaji nude su baš kako treba, naročito neke sa kojima se kreatori Android uređaja i dalje muče.

Bil Gejts: Evo zašto je Android 'pregazio' Windows Mobile

Bil Gejts je podijelio svoje viđenje pada Windows Mobile platforme i totalne dominacije Androida.

Android 10 stiže na Sony Xperiju

Sony je tokom prethodnih godina odbacio dosta telefona iz donjeg i srednjeg segmanta iz svoje linije, pa stoga ne čudi da je japanska kompanija najavila Android 10 ažuriranje za svega nekoliko modela.

Motorola počinje sa prodajom Android TV-a

​Izgleda da je postao trend da proizvođači telefona predstavljaju televizore zasnovane na Android-u. Tu praksu započeo je OnePlus, odmah nakon njega je uslijedio odgovor Xiaomi-ja, a sada stižu informacije i da im se pridružuje Motorola.

Najčitanije