Android

Tržišni udio Android i iOS na mobilnim uređajima

Više od pet godina, Android zauzima većinski udio na cjelokupnom tržištu operativnih sistema. Međutim, zadnjih nekoliko godina ovaj procenat se smanjuje i dio ovog kolača uzima iOS, naročito zadnje tri-četiri godine.

Android 13 dostupan za javno testiranje, sa novim funkcijama

Google je tokom svoje godišnje I/O konferencije najavio javno beta testriranje za Android 13, zajedno sa novim funkcijama koje stižu u mobilni operativni sistem.

Kako na Androidu izbrisati sve što ste pogledali u browseru u 24 sata

Korisnici Androida mogu jednostavno da izbrišu sve što su pogledali preko internet pregledača na svojim mobilnim uređajima.

Kako da uključite upozorenje o zemljotresu na telefonu

Korisnici Androida su preksinoć, nekoliko sekundi prije samog zemljotresa u BiH i Hrvatskoj dobili upozorenje preko sistema zaštite.

Android 13 donosi velike promjene i poboljšane gejming performanse

Najnovija verzija Androida se približava, a sa sobom donosi neke zanimljive funkcije, kako za korisnike tako i za developere.

Android alatka za Windows 11 instalira malware

Kada je Microsoft konačno dodao Android Subsystem za pokretanje Android aplikacija, pojavili su se problemi za određeni broj korisnika.

Rainbow Six Siege stiže na iOS i Android

​Prije nekoliko nedjelja saznali smo da Ubisoft radi na mobilnoj verziji Rainbow Six Siege igre.

Evo kako da najjednostavnije obrišete sve sa Android telefona

Kada prodajete, mijenjate ili poklanjate stari Android telefon bilo bi dobro da obrišete sve s njega. Da bi se s uređaja uklonili svi podaci potrebno je da se vrati na fabrička podešavanja.

Rusi najavljuju svoju prodavnicu Android aplikacija

Plan Rusije, prodavnica koja će nuditi ruske aplikacije i softver, kako bi se prevazišli problemi koji su nastali nakon vojne akcije na Ukrajinu i brojnih sankcija koje su ovoj državi nametnute u IT svijetu. Među njima je i nemogućnost korišćenja Google Play prodavnice.

Android 13 dobija zanimljive funkcije

​Google je tokom prošle nedjelje objavio Android 13 developer preview 2, a sada se pojavljuju detalji o novim funkcijama koje se testiraju u ovoj beti.

Escobar Android malver krade kodove za verifikaciju, ali ima manu

Pritajeni malver može da preuzme kontrolu nad korisnikovim telefonom, kao i da ukrade MFA kodove koje generiše Google Authenticator aplikacija.

Stiže korisna Android funkcija - arhiviranje aplikacija

Google je objavio da će Android korisnici uskoro biti u prilici da samo arhiviraju aplikacije, umjesto da ih brišu ukoliko ostanu bez prostora na telefonu.

Android 13 dobija funkciju koju iOS već dugo ima

Poznati analitičar je otkrio da će Android naredne generacije imati i funkciju koja je već dugo prisutna na Apple iPhone modelima.

Modovanje Android igara uskoro značajno lakše

Modovanje (engl. modding) je ogromno u svijetu PC igara već godinama. U stvari, nekoliko modova je na kraju postalo samostalna hit frašiza. Recimo, "PUBG", svjetski popularna "battle royale" igrica, svoj život je započela kao mod za igru "Arma 3".

Windows 11 pokrenut na Google Pixel 6 telefonu u Androidu 13

​Google je nedavno objavio Android 13 verziju za developere, koja je sada iskorišćena kako bi se Microsoft Windows 11 pokrenuo na Google Pixel 6 telefonu.

Najčitanije