Angela Merkel

Merkelova najavljuje do 19.200 slučajeva zaraze dnevno

BERLIN - Dnevni broj novih slučajeva zaraze virusom korona u Njemačkoj mogao bi dostići 19.200 ukoliko se nastavi sadašnji trend, izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

Majkl Harms: Zakonski gotovo nemoguće zaustaviti Sjeverni tok 2

Izgradnju gasovoda Sjeverni tok 2 od Rusije do Njemačke s pravnog aspekta gotovo je nemoguće zaustaviti, izjavio je danas šef njemačkog Istočnog udruženja privrednika Majkl Harms za radio Dojčlandfunk.

Lukašenko presreo razgovor Varšave i Berlina o Navaljnom

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je ruskom premijeru Mihailu Mišustinu, koji je u posjeti Minsku, da je bjeloruska vojna obavještajna služba presrela telefonski razgovor između Berlina i Varšave koji govori o tome de su tvrdnje Njemačke o trovanju Alekseja Navaljnog novičokom falsifikat.

Politiku otvorenih granica Kurc nazvao fatalnom greškom Evrope

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc nazvao je greškom odluku njemačke kancelarke Angele Merkel da prije pet godina otvori granice za izbjeglice.

Vučić razgovarao s Merkelovom: Podrška i razumijevanje za Srbiju

BLED - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a glavna tema bilo je KiM, odnosno predstojeći sastanci u Vašingtonu i Briselu.

Merkel: Evropa radi na ugovorima o vakcinama

BERLIN - Evropska komisija radi na potpisivanju dodatnih ugovora sa farmaceutskim kompanijama da bi osigurala vakcine protiv kovida 19, izjavila je danas njemački kancelar Angela Merkel.

Merkel: Nijemci da ne putuju u visokorizične zemlje

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Markel pozvala je danas građane te zemlje da ne putuju u zemlje i regione u kojima postoji veliki rizik da se zaraze virusom korona.

Grenel: Gledao sam kako Tramp "šarmira" Merkelovu

BRISEL - Bivši američki ambasador u Njemačkoj Ričard Grenel izjavio je da je gledao kako je američki predsjednik Donald Tramp "šarmirao" njemačku kancelarku Angelu Merkel, uprkos tome što odnos dvoje svjetskih lidera važi za hladan.

Merkel: Istražiti slučaj trovanja Navaljnog

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je Rusiju da istraži slučaj navodnog trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog.

Merkel upozorila građane da poštuju mjere

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas građane Njemačke da se pridržavaju pravila uvedenih radi suzbijanja korona virusa, poput nošenja maski, kako bi što prije bio ponovo obnovljen javni život.

Najčitanije