Angela Merkel

Merkel: Jao, grize me

Čitava jata lepršala su oko njemačke kancelarke Angele Merkel tokom njene posjete parku ptica u Marlovu.

Četiri velike krize u eri Angele Merkel

Poslije šesnaest godina kancelarka Merkel uskoro ide u političku penziju. Njene mandate su obilježile krize kroz koje je morala da kormilari. DW je analizirao zapisnike svih sjednica Bundestaga i utvrdio koje su krize najveće.

Petsto "Merkel medvjedića" u čast njenog odlaska

Njemački proizvođač igračaka Hermann-Spielwaren proizveo je medvjedića u čast njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja odlazi sa funkcije nakon 16 godina.

Balkan na viziru Brisela i Berlina i nakon Merkelove

BANJALUKA, BERLIN - Brisel i Berlin ostaće zainteresovani za zapadni Balkan i nakon odlaska Angele Merkel s pozicije njemačke kancelarke nakon izbora u Njemačkoj, koji se održavaju naredne nedjelje.

Kako je Angela Merkel promijenila zemlju

Kao jedan od najuticajnijih svjetskih lidera, Angela Merkel je pomogla u određivanju kursa evropske i globalne politike.

Da li je Šolc nasljednik Merkelove?

​Deset dana uoči izbora za Bundestag socijaldemokrate vode u anketama. Ako Nijemci tako budu glasali 26. septembra, velike su šanse da kandidat SPD Olaf Šolc naslijedi Merkel na mjestu kancelara. Ko je zapravo taj političar?

"Merkelova potvrdila da Vučića smatra liderom u regionu"

BEOGRAD - Njemačka kancelarka Angela Merkel nedvosmisleno je potvrdila da predsjednika Srbije Aleksandra Vučića smatra neprikosnovenim liderom čitavog regiona, kaže zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kolač od marcipana sa likom Angele Merkel

Proizvođač marcipana iz Bavarske osmislio je poseban kolač sa likom njemačke kancelarke Angele Merkel povodom njenog predstojećeg povlačenja nakon 16 godina na toj funkciji.

Komšić: Merkel još jednom podržala politiku Vučića

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas, poslije razgovora s visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, da je jedna od tema bila i posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu, što je, kako je rekao, znak da ona podržava politiku Aleksandra Vučića, koji on tumači kao "loš signal".

Ko je muž Angele Merkel koji se vješto skriva od medija

Angela Merkel, ima brak iza sebe sa Ulrikom Merkelom koji je potrajao pet godina, a uzeli su se kada je ona imala svega 23 godine.

Najčitanije