Angela Merkel

Putin i Merkel: Minski protokol nema alternativu

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin i njemački kancelar Angela Merkel vjeruju Minski protokol nema alternativu i stoga osuđuju izjave iz Kijeva o potrebi za njegovim prepravljanjem, saopšteno je iz pres-službe ruskog Kremlja.

Merkelova o budžetu EU: Vrijeme je pritisak

BERLIN - Vrijeme predstavlja pritisak za države članice Evropske unije da postignu dogovor o prijedlozima dugoročnog budžeta i stimulativnog plana, rekla je danas njemačka kancelarka Angela Merkel, dodajući da će Njemačka raditi na postizanju kompromisa na samitu lidera EU ove sedmice.

Merkel: Ne podrazumijeva se više da SAD štiti EU

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas u Minhenu da je neophodno jedinstvo Evrope sada kada se svijet potpuno iznova organizuje.

Merkelova poziva na globalnu borbu

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas međunarodnu zajednicu na zajedničku borbu protiv pandemije virusa korona i založila se za saradnju s međunarodnim organizacijama poput Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Vučić: Težak razgovor na samitu, maksimalistički zahtjevi Prištine

PARIZ - Dijalog sa Prištinom u Briselu, planiran za nedjelju, odložen je za četvrtak, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije video-samita u Parizu, koji je, kako je istakao, bio težak, jer Srbija ima drugačiji stav od svih ostalih učesnika, a Priština je izašla s maksimalističkim zahtjevima.

Otkriven egipatski špijun u pres-službi Merkelove

BERLIN - U kabinetu njemačke kancelarke Angele Merkel otkrivena je osoba koja je godinama špijunirala za egipatsku obavještajnu službu.

Merkelova obećala Balkanu perspektivu za članstvo

BRISEL - Angela Merkel, njemačka kancelarka, potvrdila je u Evropskom parlamentu da će perspektiva članstva u EU za zapadni Balkan biti tema šestomjesečnog njemačkog predsjedavanja EU, koje je zvanično počelo prošle srijede.

Merkel: Unija treba da izađe snažnija iz krize

BRISEL - Očuvanje osnovnih prava, jačanje solidarnosti, zaštita klime, digitalizacija i uloga Evrope u svijetu su prioriteti Njemačke tokom njenog šestomjesečnog predsjedavanja EU, izjavila je danas kancelar Angela Merkel.

Merkelova za zadržavanje obaveze nošenja maske

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel zalaže se za zadržavanje obaveze nošenja zaštitnuih maski.

Merkel zahvalila starijim građanima na ponašanju tokom korone

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel zahvalila je danas starijim građanima Njemačke na ponašanju i razumijevanju tokom pandemije korona virusa.

Najčitanije