Angela Merkel

Pariz traži izmjene nacrta sporazuma o izlasku Britanije, Merkel zadovoljna

PARIZ - Francuska je danas predvodnik kampanje da se izmjeni nacrt sporazuma o izlasku Britanije iz bloka, što samo pogoršava nesigurnost oko sudbine dogovora dok se premijer Tereza Mej suočava sa protivnicima kod kuće.

Merkelova: Stvoriti evropski Savjet bezbjednosti i zajedničku vojsku

BERLIN – Njemačka kancelarka Angela Merkel predložila je u Strazburu evropskim parlamentarcima da se formira evropski Savjet bezbjednosti po principu smjenjivanja članova, koji bi donosio važne odluke u EU.

DW: Merkel Uniji neophodna ili postaje njen problem?

BON - Dojče vele piše da u Evropskoj uniji strahuju da bi "oslabljena" njemačka kancelarka Angela Merkel mogla da postane problem za Uniju, dok se istovremeno čuju glasovi da je ona Uniji i dalje neophodna, jer doprinosi stabilnosti u ovoj osjetljivoj fazi za evropsku zajednicu.

Bakica mislila da je Angela Merkel prva dama Francuske

Na svečanosti koja je održana u Parizu povodom stogodišnjice kraja Prvog svjetskog rata njemačka kancelarka Angela Merkel se našla usred jedne zanimljive situacije.

Zašto je Makron tražio da Merkelova otvori Mirovni forum?

Lideri država i vlada došli su u veliku salu parka La Vilet u Parizu kako bi učestvovali na Mirovnom forumu.

"Merkelova nije trebala da bude u Parizu, to je događaj za pobjednike"

PARIZ - Njemački kancelar Angela Merkel nije trebalo da učestvuje na ceremoniji u Parizu na kojoj je obilježeno 100 godina od okončanja Prvog svjetskog rata, jer je to bio događaj za pobjednike, izjavio je lider partije krajnje desnice Alternativa za Njemačku Aleksander Gauland.

Vučič s Merkelovom o neodgovornim potezima Prištine

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas njemačku kancelrku Angelu Merkel u Parizu o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i posljednjim, neodgovornim, potezima Prištine, saznaje Tanjug.

Vučić danas sa Merkelovom

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Parizu sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, a trebalo bi da ima i bilateralni susret sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

Makron i Merkel u replici vagona u kojem je Njemačka kapitulirala

PARIZ - Predsednik Francuske Emanuel Makron i njemačka kancelarka Angela Merkel danas su održali komemoraciju u vagonu postavljenom u mjestu sjeverno od Pariza, na mjestu gdje su prije jednog vijeka poraženi Nijemci i pobjednički raspoloženi, ali iscrpljeni saveznici okončali Prvi svjetski rat.

Njemačko "crveno" i francusko "žuto" svjetlo za rješenje kosovskog problema

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Parizu, gdje će prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom obilježavanja sto godina od završetka Prvog svjetskog rata.

Najčitanije