Angela Merkel

Merkel: Dobro što je Haftar spreman za primirje

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je danas spremnost libijskog komandanta Kalife Haftara da poštuje primirje u Libiji.

Njemački mediji "razapeli" Angelu Merkel

BERLIN - Njemački mediji "razapeli su" kancelarku Angelu Merkel zbog njenog nedavnog susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Sastanak Merkelove i Putina u subotu

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin možda će razgovarati i o eskalaciji tenzija između SAD i Irana tokom sastanka u Moskvi, izjavio je portparol njemačke vlade Štefan Zajbert.

Novogodišnja poruka Merkelove: Svom snagom protiv klimatskih promjena

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u svojoj novogodišnjoj poruci rekla da se bori sa klimatskim promjenama svom snagom kako bi budućim generacijama omogućila da žive u miru i prosperitetu.

Putin i Merkelova dogovorili dalju podršku projektu "Sjeverni tok 2"

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njemački kancelar Angela Merkel dogovorili su dalju podršku za gasovod "Sjeverni tok 2", saopšteno je večeras iz Kremlja.

Lagani odlazak Angele Merkel - kuda ide Njemačka?

​Polako se bliži kraj političke karijere Angele Merkel na poziciji njemačke kancelarke. Mnogi se pitaju šta će biti nakon nje. I šta bi ona, dok je još na čelu njemačke vlade, mogla postići?

Sto puta otpisana - i dalje kancelarka

BON - Njemačka kancelarka Angela Merkel polako se povlači iz dnevne politike, piše Dojče vele, navodeći da ona i dalje ima većinsku podršku građana, ali i da je sve više onih koji je mrze.

Nijemci više vjeruju Makronu nego Merkelovoj

BERLIN - Svojim izjavama izazvao je veliku buru u EU i NATO, u njegovoj zemlji milioni ljudi protestuju na ulicama, ali Nijemci u predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu vide državnika u kojeg imaju najviše povjerenja, čak veće nego u njemačku kancelarku Angelu Merkel.

Merkelova i Putin razgovarali o transportu gasa

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin i njemački kancelar Angela Merkel razgovarali su telefonom o transportu ruskog gasa u Njemačku gasovodom "Sjeverni tok dva", saopšteno je iz Kremlja.

Merkel: Još nema razloga za ukidanje sankcija Moskvi

BERLIN - Napredak u pronalasku rješenja za sukobe u Donbasu jeste ostvaren, ali još nema razloga da se ukinu sankcije Rusiji, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Najčitanije