Angela Merkel

Merkel u Aušvicu: Osjećam stid zbog zločina koje su počinili Nijemci

AUŠVIC - Njemačka kancelarka Angela Markel rekla je u nekadašnjem njemačkom nacističkom logoru Aušvic-Birkenau na jugu Poljske koliko duboko se stidi varvarskih, nezamislivih zločina koje su počinili Nijemci u tom logoru smrti i tokom Drugog svjetskog rata.

Merkelova prvi put obilazi Aušvic

VARŠAVA - Njemački kancelar Angela Merkel došla je danas u kompleks nekadašnjeg nacističkog logora smrti Aušvic, što je njen prvi obilazak ovog ozloglašenog mjesta.

Merkel pozvala Vučića da posjeti Njemačku u januaru

BEOGRAD - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da u januaru posjeti Berlin, što je predsjednik sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju kabineta predsjednika nakon njegovog telefonskog razgovora sa kancelarkom.

Angela Merkel pala pa se našalila

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pala je dok se penjala na podijum na jednom poslovnom skupu, poslije čega se našalila na svoj račun, prenose mediji.

Merkel: Održavanje NATO od izuzetnog značaja za Njemačku

BERLIN - Održavanje NATO-a je od ključne važnosti za Njemačku, izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

Oštra kritika Merkelove Makronu: Smučilo mi se da skupljam krhotine

PARIZ - Odnos francuskog predsjednika Emanuela Makrona i njemačke kancelarke Angele Merkel otežavaju različiti politički pristupi dvoje šefova vlada.

Merkel: Ne treba nikoga na startu isključiti za 5G mrežu

LAJPCIG - Njemačka ne treba na startu da isključi ponudu nijedne kompanije za izgradnji 5G mobilne mreže, poručila je danas kancelarka Angela Merkel na kongresu njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU), na kojem su ambicije "Huaveja" da učestvuje u toj izgradnji kontroverzna tema.

Merkelova planira prvu posjetu Aušvicu

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel planira da posjeti bivši nacistički logor smrti Aušvic prvi put u 14 godina otkako je na vlasti.

Merkelova i Čović razgovarali o situaciji u BiH

ZAGREB - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o uspostavi vlasti i evropskom putu BiH te reformi izbornog zakonodavstva.

Merkelova o postupanju Hrvatske prema migrantima: Moraju štititi vanjske granice EU

ZAGREB - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Zagrebu, nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, kako joj je žao što u prošlom sazivu Savjeta Evropske unije nisu pokrenuti pristupni pregovori sa Sjevernom Makedonijom.

Najčitanije