Angela Merkel

Merkel: NATO štiti sve članice, pa i Crnu Goru

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se politika NATO o zaštiti svih članica Alijanse odnosi na sve zemlje, ne samo velike, uključujući Crnu Goru.

Merkel: Odnos sa SAD krucijalan

BERLIN - Uprkos sporovima sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, odnos sa SAD je krucijalan za Njemačku vladu, izjavila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel na godišnjoj konferenciji za novinare i pozdravila poziv u posjetu koji je Tramp uputio ruskom kolegi Vladimiru Putinu.

Brnabić sa Merkel razgovarala o hapšenju Srba na KiM

BEOGRAD - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovala je u Londonu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o poslednjem incidenti na Kosovu, piše Blic pozivajući se na neimenovani izvor.

Tramp s Merkelovom, sastanak opisao kao "sjajan"

BRISEL - Američki predsjednik Donald Tramp razgovarao je danas sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao njemačku politiku kad je riječ o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.

Merkel odgovorila Trampu: Njemačka je nezavisna

BRISEL - Njemački kancelar Angela Merkel prijestila se danas svoje mladosti iz sovjetskog doba u Istočnoj Njemačkoj i rekla da je Njemačka danas nezavisna u svojim političkim izborima.

DW: Šta Njemačka duguje NATO?

VAŠINGTON, BERLIN - Uoči samita NATO, predsjednik SAD Donald Tramp prepire se sa saveznicima, prije svega sa Njemačkom.

Vučić i Merkel o regionalnim projektima uoči samita u Londonu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas, uoči samita Berlinskog procesa u Londonu, sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i zamolio je da svojim ugledom i autoritetom ubrza realizaciju projekata Regionalne ekonomske zone i autoputa Niš-Priština.

Politico: Merkelova je grobar, a ne spasilac Evrope

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel nije spasilac Evrope, već njen grobar, ocjenjuje Politico, koji važi za jedan od politički liberalnijih medija u svijetu.

Zehofer: Spor sa Merkelovom je istorija

BERLIN - Spor sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel po pitanju migracija je istorija, izjavio je njemački ministar unutrašnjih poslova i lider Hrišćansko-socijalne unije Horst Zehofer.

Tramp protiv Merkelove: Ko će kome iskopati jamu?

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp žestoko je kritikovao Evropsku uniju i konkretno njemačku kancelarku Angelu Merkel zbog nedovoljnih ulaganja u odbranu. "Oni idu tamo i Rusima daju milijarde za naftu i gas, a mi kao totalni kreteni plaćamo za sve", rekao je Tramp na mitingu u saveznoj državi Montani.

Najčitanije