Angela Merkel

Merkelova dočekala Brnabićevu uz vojne počasti

BERLIN - Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se u Berlinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Merkel: Imamo šansu za uredan Brexit

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da i dalje postoje šanse da se izlazak Velike Britanije iz EU realizuje na uredan način iako se London priprema i za tvrdi Brexit.

Ovaj put bez drhtavice, Merkelova sjedeći slušala himne

PEKING - Njemačka kancelarka Angela Merkel, koja se nalazi u zvaničnoj posjeti Kini, odslušala je himne dvije države sjedeći.

Merkelova se vraća akademskoj karijeri?

LAJPCIG - Njemačka kancelarka Angela Merkel nagovijestila je danas da bi mogla da se vrati u akademsku karijeru po isteku trenutnog mandata 2021. godine.

Merkel: Razgovaraćemo s Brazilom o pošumljavanju Amazonije

BIJARIC - Njemačka i druge zemlje razgovaraće sa Brazilom o pošumljavanju Amazonije kada požari tamo budu ugašeni, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkel: Nisam dala rok Britaniji za "bekstop"

HAG - Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da nije postavila rok od mjesec dana Velikoj Britaniji da pronađe rješenje za tzv. "bekstop".

Merkel: EU treba razmisliti o praktičnim rješenjima za irsku granicu

REJKJAVIK - Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je da će EU razmisliti o praktičnim rješenjima granice između Sjeverne Irske i Irske nakon Brexita, ali ne i preradi ranije postignutog Sporazuma o povlačenju Velike Britanije iz evropskog bloka.

Orban i Merkelova obilježili početak pada "gvozdene zavjese"

BUDIMPEŠTA - Njemački kancelar Angela Merkel i mađarski premijer Viktor Orban boravili su u pograničnom gradu Šopron, prvi u kojem je prije 30 godina uklonjena "gvozdena zavjesa".

Merkelova se povlači sa funkcije na mjesec dana

Njemačka kancelarka Angela Merkel još danas ima državničke obaveze, nakon čega će otići na odmor, javlja „Bild“.

Merkel: Nadvili se tamni oblaci nad dijalogom Beograda i Prištine

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da su se tamni oblaci nadvili nad dijalogom Beograda i Prištine nakon što su kosovske vlasti uvele takse na srpsku robu.

Najčitanije