Angela Merkel

Merkel poručila Putinu: Rat je velika greška

BERLIN - Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je večeras ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je rat u Ukrajini "velika greška".

Opljačkana Angela Merkel

Bivša kancelarka Njemačke Angela Merkel bila je žrtva lopova dok je u četvrtak kupovala namirnice u prodavnici u Berlinu.

Oglasila se Merkelova o ratu u Ukrajini: Prekretnica u istoriji Evrope

​Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel oštro je osudila ruski napad na Ukrajinu i dala punu podršku aktuelnom kancelaru Olafu Šolcu u njegovim nastojanjima da zaustavi akciju Vladimira Putina.

Merc novi predsjednik CDU bivše kancelarke Merkel

BERLIN - Njemačka Hrišćansko-demokratska unija (CDU) bivše kancelarke Angele Merkel izabrala je danas većinom glasova Fridriha Merca za svog novog predsjednika.

Merkelova odbila ponuđeni posao

BERLIN - Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel odbila je ponudu generalnog sekretara UN Antonija Guteresa da radi u svjetskoj organizaciji.

Merkelovoj ponuđen posao iz Njujorka

BERLIN - Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je 16 godina obilježila ne samo razvoj njene zemlje, već i Evrope, dobila je ponudu za posao iz Njujorka.

Merkel i u penziji najpopularnija u Njemačkoj

BERLIN - Popularnost bivše njemačke kancelarke Angele Merkel raste iako već neko vrijeme nije u politici, kao ni na čelu Vlade.

"Angela Merkel spriječila novi rat na Balkanu"

Da Angela Merkel, bivša njemačka kancelarka, 2015. godine nije primila milion migranata, na području Balkana bi gotovo sigurno izbio novi rat, tvrdi poznati njemački politikolog Herfrid Minkler.

Šta svijet očekuje od nove njemačke vlade?

Signal kontinuiteta u njemačkoj spoljnoj politici nije mogao biti jasniji.

Putin poslao Merkelovoj telegram povodom završetka mandata

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin poslao je telegram Angeli Merkel povodom završetka njenog mandata na funkciji kancelara NJemačke, saopšteno je iz pres-službe ruskog Kremlja.

Merkel više nije najmoćnija žena na svijetu

NJUJORK - Filantrop i bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa Mekenzi Skot našla se na vrhu Forbsove liste 100 najmoćnijih žena svijeta i tako je zamijenila bivšu kancelarku Angelu Merkel kojoj je ta titula pripala na 15 od prethodnih 17 rang lista američkog magazina.

Šta je Angela Merkel postigla u 16 godina?

Njemačka se nakon 16 godina oprašta od Angele Merkel. Detaljna rekapitulacija učinka njene vladavine tek predstoji, ali jedno je sigurno: Njemačka je nakon ovih šesnaest godina drugačija zemlja.

Posljednji apel Merkelove: "Vakcinišite se"

BERLIN - Odlazeći njemački kancelar Angela Merkel pozvala je danas Nijemce da se vakcinišu protiv kovida 19 da bi pomogli da se zaustavi četvrti talas epidemije, koji je opisala kao "dramatičan" u pojedinim dijelovima zemlje.

Merkelovu dani dijele od penzije: Ko će biti novi šef EU?

BERLIN, LONDON - Nakon punih 16 godina, koliko je dominirala Evropom, Angela Merkel za nekoliko dana napušta politiku.

Oproštajni govor Angele Merkel: Oduprijeti se teorijama zavjere

Šesnaest godina na mjestu kancelarke je bilo ispunjene brojnim događajima, a često i izazovima. Te su godine za mene bile izazov i u političkom i u ljudskom smislu. Ali, to je bilo vrijeme koje me ispunilo, rekla je Merkel u kratkom oproštajnom govoru.

Najčitanije