Angela Merkel

Putin s Merkelovom o Siriji, Ukrajini, finansijama

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o rješavanju sukoba u Siriji i situaciji u Ukrajini, ali i o negativnim tendencijama na globalnom finansijskom tržištu.

Merkel smjenjuje direktora njemačke službe bezbjednosti

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel donijela je odluku da smijeni direktora unutrašnje službe bezbjednosti Hansa Georga Masena, jer smatra da se on miješao u svakodnevnu politiku, javlja dnevnik "Welt".

Merkel: Ukidanje sankcija Rusiji nakon primirja u Ukrajini

BERLIN - Sankcije Rusiji neće biti ukinute sve dok se ne postigne stvarno primirje u Ukrajini, izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

Mogu li dvije najjače sile Evrope protiv ostalih?

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron u petak u Marselju razgovaraju o brojnim evropskim pitanjima. Jedna od tema biće i Kosovo.

Merkel: Slaba Turska nije u strateškom interesu Njemačke

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da je uprkos "ozbiljnim nesuglasicama" sa Turskom, u strateškom interesu Njemačke da ne preduzima mjere koje bi dalje oslabile ekonomiju te zemlje.

Merkel i Tramp razgovarali i o Zapadnom Balkanu

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Donald Tramp razgovarali su danas telefonom, a među temama razgovora bio je i Zapadni Balkan, rekao je portparol kancelarke Merkel, Štefen Zajbert, ali nije saopštio nikakve detalje.

Merkel protiv obaveznog služenja vojnog roka

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel nedvosmisleno je odbacila ideju svoje partijske koleginice da se ponovo uvede obaveza služenja vojnog roka, piše Dojče vele.

Merkelova pomiješala Azerbejdžan i Jermeniju

BAKU -- Tokom posjete Bakuu njemačka kancelarka Angela Merkel je odlučila da podijeli sa svojim pratiocima na Instagramu panoramu grada.

Merkel: Ekstremne vremenske prilike dokaz ozbiljnosti situacije

BERLIN - Ekstremni vremenski uslovi širom svijeta dokaz su da su klimatske promjene realnost, rekla je danas njemački kancelar Angela Merkel.

Merkel: EU i NATO nisu neprijatelji Rusije

TBILISI - Evropska unija i NATO savez nisu neprijatelji Rusiji, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel tokom susreta sa studentima gruzijskog Državnog univerziteta u Tbilisiju.

Najčitanije