Angela Merkel

Merkel: Razmatramo nezavisnu kupovinu ruske vakcine

BERLIN - Njemačka razmatra potencijalnu nezavisnu kupovinu ruskih vakcina Sputnjik V protiv kovida 19, izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

Merkel: Njemačka donijela odluku i podržala "Sjeverni tok dva"

Njemačka je donijela odluku u korist izgradnje gasovoda "Sjeverni tok dva" bez obzira na mišljenje ostalih članica EU, ali politička borba koja se vodi oko projekta je mnogo već od same dostave gasa, rekla je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

Dobija li Njemačka "zelenu" kancelarku?

Stranka njemačkih Zelenih odredila je Analenu Berbok (40) za svoju kandidatkinju za kancelarku. Ko je ova ambiciozna političarka i za šta se zalaže? I da li ima šanse da poslije izbora u septembru naslijedi Angelu Merkel?

Merkel će u petak primiti vakcinu AstraZeneca

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel primiće sutra vakcinu AstraZeneca protiv virusa korona.

Merkel: Držaću se po strani u vezi s kandidatom za kancelara

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel ne želi da se miješa u pitanje ko će biti kandidat CDU/CSU za budućeg kancelara.

Merkelova otkazala vakcinaciju

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel još nije vakcinisana protiv korona virusa i, prema pisanju dnevnika Bild, trebalo je da se vakciniše juče, ali do toga nije došlo.

Odlazak Merkelove neće zaustaviti Berlinski proces

BANJALUKA, BERLIN - Zapadni Balkan bi do kraja 2023. godine trebalo da uvede 5G mrežu u barem nekoliko većih industrijskih centara, a do kraja 2025. da pokrije najmanje jedan regionalni koridor 5G signalom.

Angela Merkel ponovo upozorila

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je juče od njemačkih saveznih pokrajina da pojačaju napore na suzbijanju novih slučajeva virusa korona i pomenula mogućnost uvođenja policijskog časa kako bi se treći talas stavio pod kontrolu.

Prekinut sastanak sa Angelom Merkel

Pregovori savezne i pokrajinskih vlada Njemačke o daljim mjerama u borbi protiv virusa korona prekinuti su nakon što je došlo do neslaganja oko uvođenja strožih mjera koje zahtijeva kancelar Angela Merkel.

"Njemačka se ne smije ustručavati, tvrdi lokdaun ukoliko bude neophodno"

BERLIN - Njemačka se ne smije ustručavati da uvede vanredne mjere i vrati se "tvrdom" lockdownu ukoliko bude neophodno, izjavila je kancelarka Angela Merkel nakon samita između savezne i državnih vlada o sporoj njemačkoj kampanji vakcinacije.

Najčitanije