Angela Merkel

Merkel traži brzu reakciju, više od dva miliona zaraženih

BERLIN - Broj zaraženih korona virusom u Njemačkoj premašio je dva miliona, dok je broj preminulih od posljedica ove infekcije dostigao skoro 45.000, saopštili su stručnjaci dan nakon što je kancelarka Angela Merkel zatražila brzu reakciju kako bi se obuzdalo širenje virusa.

Merkelova blokade Trampovih naloga smatra problematičnim

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra da su zabrane koje su Twitter i druge društvene mreže uvele američkom predsjedniku Donaldu Trampu problematične, pošto su sloboda govora i mišljenja ljudska prava od najvećeg značaja.

Merkelova obećala da će pojačati tempo vakcinacije

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merkel obećala je danas da će pojačati tempo programa vakcinacije u cijeloj zemlji, javlja DPA.

Putin i Merkelova o zajedničkoj proizvodnji vakcine

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je s njemačkim kancelarom Angelom Merkel o potencijalnoj zajedničkoj proizvodnji vakcina protiv kovida-19, saopšteno je iz pres-službe Kremlja.

Ko nasljeđuje Merkelovu - nakon 16 godina Nijemci biraju kancelara

BEČ - U novoj 2021. godini Nijemci će, prvi put poslije 16 godina, dobiti novog kancelara, kojeg namjerava da postavi CDU/CSU, a u trci je pet kandidata, ističe bečki dnevnik "Standard".

Posljednji novogodišnji govor Angele Merkel pratilo devet miliona ljudi

BERLIN - Skoro devet miliona ljudi pratilo je u četvrtak na televiziji novogodišnji govor njemačke kancelarke Angele Merkel, što je bilo njeno posljednje obraćanje u svojstvu kancelarke.

Merkel: Bugarska blokada Sjeverne Makedonije će uskoro biti završena

BERLIN - Pitanje blokade započinjanja pregovora o pristupanju Sjeverne Makedonije u EU će uskoro biti riješeno, izjavila je Angela Merkel, njemačka kancelarka i predsjedavajuća Savjeta EU.

Merkel: Učiniti sve da se postigne sporazum između Britanije i EU

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da treba učiniti sve da se postigne trgovinski sporazum između Evropske unije i Britanije.

Merkel: Većina prodavnica zatvara se od srijede do 10. januara

BERLIN - Njemačka će zatvoriti većinu prodavnica od srijede do 10. januara u sklopu pooštravanja restriktivnih mera sa ciljem smanjenja širenja korona virusa, izjavila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

Njemačka izdvaja još 500 miliona evra za klimu

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će Njemačka izdvojiti dodatnih skoro 500 miliona evra za međunarodnu borbu protiv klimatskih promjena.

Najčitanije