Angela Merkel

Merkelova odgovorila Trampu: Svjetski poredak se raspada

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je u da se multilateralni svjetski poredak raspada, ali da to ne znači da ga treba uništiti.

Vučić zahvalio Merkelovoj na podršci

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je njemačkom kancelaru Angeli Merkel na podršci koju pruža Srbiji.

Merkel: Nećemo postati zavisni od ruskog gasa

BRATISLAVA - Njemačka neće postati zavisna od ruskog gasa zbog gasovoda "Sjeverni tok 2", izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

Merkel postavila uslove za 5G mrežu

Njemački kancelar Angela Merkel rekla je da su njenoj zemlji potrebne garancije od kineske kompanije "Huawei" da neće predati podatke kineskoj državi prije nego što dozvoli tom proizvođaču telekomunikacione opreme da učestvuje u gradnji 5G mreže.

Vučić nakon sastanka sa Merkelovom: Imamo različit pogled na Kosovo

DAVOS - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo posjeti Berlin, prenio je novinarima srpski predsjednik poslije sastanka s kancelarkom sa kojom je, kaže, razgovarao najviše o Kosovu i Metohiji i evrointegracijama Srbije.

Vučić se sastao s Merkelovom u Davosu

DAVOS - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Davosu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa kojom će, kako je najavio, razgovarati o tome može li i kako da pomogne Srbiji u vezi sa kvotama EU za čelik, o ekonomskim pitanjima generalno i, svakako, o Kosovu i Metohiji.

Vučić sutra sa Merkel o Kosovu

DAVOS - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u 16 sati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa kojom će, kako je sam najavio, razgovarati o tome kako da nam pomogne u vezi sa kvotama EU za čelik, Kosovu i Metohiji i ekonomiji.

Merkel i Makron potpisali prošireni Jelisejski ugovor

AHEN - Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron potpisali su danas u Ahenu novi sporazum o jačanju njemačko-francuskih odnosa da bi poslali pozitivnu poruku Evropskoj uniji, oslabljenoj porastom nacionalizama.

Merkelova priznala "istorijsku odgovornost" za zločine

ATINA - Njemački kancelar Angela Merkel priznala je "istorijsku odgovornost" Njemačke za zločine nacista u Grčkoj tokom Drugog svjetskog rata, ali nije komentarisala pitanje obeštećenja Atini.

Cipras: Sporazum sa Makedonijom "model" za druge probleme u regionu

ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je večeras da sporazum koji su postigli Skoplje i Atina u vezi sa imenom Makedonija može da posluži kao model za rješavanje drugih problema u regionu.

Najčitanije