Animirani film

Nagrada publike za animirani film iz Banjaluke

BANJALUKA - Animirani film Tamare Maksimović, svršene studentkinje Akademije umjetnosti u Banjaluci, pod nazivom "Točak života" osvojio je nagradu publike na Letonskom animiranom filmskom festivalu "T-short", koji se održava online.

Tom i Džeri uskoro u kinima, rivalstvo možda završi prijateljstvom

LOS ANĐELES - Svima omiljeni mačak i miš izvode svoje nove vragolije u predstojećem filmu "Tom i Džeri", čija premijera je zakazana za 2021. godinu.

Na festivalu animiranog filma glavna nagrada za njemački "Stop kadar"

BANJALUKA - Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2020", koji je ove godine održan online zbog aktuelne pandemije, završen je u srijedu uveče proglašenjem pobjednika.

Otvoren 13. Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2020"

BANJALUKA - Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2020", koji se ove godine zbog poznate situacije sa pandemijom virusa korona održava online, počelo je u subotu uveče.

Počeo Festival animiranog filma u Neumu u online izdanju

Online izdanje Festivala animiranog filma u Neumu (NAFF) 2020. započelo je u subotu i prve noći održavanja prikazano je 13 filmova, koji su ušli u takmičarski program.

"Patrolne šape" u kinima u BiH od 26. decembra

Spasilačka ekipa koju dobro poznajete stiže u kina. Animirani film "Patrolne šape" pretpremijerno od 19. decembra, a od 26. decembra 2019. godine u svim kinima u BiH.

U Mostaru radionica i projekcije animiranih filmova

Radionica crtanog filma s večernjim projekcijama animiranih ostvarenja odabranih iz ovogodišnjeg programa Festivala animiranog filma NAFF održaće se od 18. do 21. decembra u organizaciji Kluba animatora Neretva (KAN) u saradnji s Muzičkim centrom "Pavaroti".

Počinje festival animiranog filma

BANJALUKA - Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2019" počinje večeras u 20 časova u Cineplexxu "Palas", a 12. izdanje održaće se prvi put bez ceremonije svečanog otvaranja.

Ruski oskarovac otvorio međunarodni festival animiranog filma

BANJALUKA - Ruski animator Aleksandar Petrov otvorio je večeras Međunarodni festival animiranog filma "Banjaluka 2018" na kojem će u glavnom takmičarskom programu biti prikazano 48 animiranih filmova i 13 dječijih.

Počinje 15. Balkanima

Evropski festival animiranog filma "Balkanima", 15. po redu, počinje sutra u Domu kulture "Studentski grad", a do 6. oktobra biće prikazano preko 160 animiranih filmova iz više od 25 zemalja.

Najčitanije