Ante Pavelić

Jusuf Nurkić objavom naljutio pratioce

Košarkaš Jusuf Nurkić izazvao je brojne reakcije objavom na svom Twtter nalogu.

Istoričar: Hapšenje Pavelića bio preveliki rizik za SAD i Vatikan

Američki istoričar Robert Makormik izjavio je da je Vatikan veoma dobro znao za zločine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH), a da je hapšenje hrvatskog ratnog zločinca Ante Pavelića spriječeno jer je neko zaključio da je to preveliki rizik za Vatikan i SAD.

Papa Franjo otvorio dokumentaciju o NDH i Drugom svjetskom ratu

VATIKAN - Papa Franjo odlučio je 4. marta 2019. godine da potpuno otvori tajni vatikanski arhiv iz vremena Drugog svjetskog rata, kada je Katoličku crkvu vodio papa Pije Dvanaesti, što su Jevreji zahtijevali decenijama.

Fotografije Pavelića i Tuđmana u turističkoj ponudi bivšeg ministra

ZAGREB - Bivši ministar uprave, Lovro Kuščević, kome je policija pretresala porodičnu kuću i druge objekte u njegovom vlasništvu, iznajmlljivao je turistima luksuznu vilu s portretiom ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Članica Evropskog parlamenta: Ne dam na ustaški pokret

ZAGREB - Članica Evropskog parlamenta iz Hrvatske Ruža Tomašić otkrila je za zagrebačke medije da simpatiše ustaše i ustaški pokret, kao i da je 80-ih godina prošlog vijeka objavljivala i recitovala pjesme u slavu ustaškog vođe Ante Pavelića, prenosi Index

Grob Ante Pavelića išaran komunističkim simbolima

ZAGREB - Porodičnu grobnicu jednog od osnivača ustaškog pokreta i vođe nekadašnje NDH Ante Pavelića, nepoznate osobe su u Madridu išarale simbolima srpa i čekića, zvijezde petokrake i natpisima SKOJ-a, prenosi danas Index.hr.

Transparent sa likom Ante Pavelića osvanuo na vrtiću: Ustaškom ideologijom truju najmlađe

ŠIROKI BRIJEG - Na ogradi vrtića "Trnoružica" u Širokom Brijegu osvanuo je transparent s likom Ante Pavelića, vođe ustaškog pokreta i poglavnika Nezavisne Države Hrvatske, te natpis "U Madridu grobnica od zlata", odnosno dio stiha iz ustaške koračnice "U Madridu grobnica od zlata, tu počiva vođa svih Hrvata".

Transparent sa likom Ante Pavelića na ogradi vrtića u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG - Transparent s likom Ante Pavelića, poglavnika Nezavisne Države Hrvatske (NDH) i vođe Ustaškoga pokreta, osvanuo je jutros u Širokom Brijegu.

Najčitanije