Anto Nobilo

Nobilo: U interesu vlasti je da se slučaj riješi

SARAJEVO - Advokat Anto Nobilo, koji je bio uključen u istragu smrti Davida Dragičevića iz Banjaluke, rekao je da je u interesu vlasti u Republici Srpskoj da se ovaj slučaj riješi, dok političarima koji su se uključili u proteste cilj nije rješavanje slučaja stradanja mladića, već "razmontirati" Milorada Dodika.

Nobilo: David je ubijen, ali nije silovan, niti masakriran

SARAJEVO - Hrvatski advokat Anto Nobilo izjavio je da je dvadesetjednogodišnji David Dragičević ubijen, ali da ga niko nije silovao, niti masakrirao, te da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa.

Pogledajte koga je sve zastupao advokatski tim Davora Dragičevića

BANJALUKA – Pravni stučnjaci Anto Nobilo iz Hrvatske, Zora Dobričanin Nikodinović iz Srbije, te Duško Tomić i Ifet Feraget iz BiH su pravi advokatski drim tim koje je angažovao Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

Anto Nobilo za "Nezavisne": Slučaj "Dragičević" promijeniće sudsku praksu u BiH

​Status oštećenika u krivičnom postupku BiH je očajan, ali mi ćemo na slučaju "Dragičević" promijeniti čitavu sudsku praksu, rekao je Anto Nobilo, čuveni hrvatski advokat, kojeg je Davor Dragičević angažovao pro bono da pomogne u rješavanju ubistva njegovog sina.

Anto Nobilo: Postoji osnov da logoraši traže odštetu od Hrvatske

SARAJEVO - Postoji pravna osnova za tužbu protiv Hrvatske za obeštećenje bivših logoraša zatvaranih devedesetih godina prošlog vijeka na područjima Bosne i Hercegovine u vrijeme djelovanja tvorevine Hrvatske zajednice Herceg-Bosne. Zastare u ovom slučaju nema, smatra advokat iz Zagreba Anto Nobilo.

Kraj suda čiji zadatak nije bila pravda

HAG, BANJALUKA - Haški tribunal nije opravdao očekivanja ni onih koji su ga napravili, a jedino dobro, kada je o tom sudu riječ, jeste to što u momentima njegovog formiranja nijedna od država bivše Jugoslavije nije bila raspoložena da sudi svojim zločincima.

Nobilo: Ima osnova za tužbu logoraša BiH protiv Hrvatske

ZAGREB - Hrvatskoj se može pripisati odgovornost za događaje u logorima u dijelu BiH, nakon presude Haškog tribunala u slučaju Prlić i ostali, kaže poznati zagrebački advokat Anto Nobilo i dodaje da je o tome već razgovarao sa predstavnicima logoraša, ali da konkretni koraci još nisu preduzeti.

Advokat Anto Nobilo za "Nezavisne": Hrvatska ne treba da nosi teret Tuđmanove politike u BiH

Anto Nobilo, ugledni hrvatski advokat i nekadašnji branitelj haškog optuženika Tihomira Blaškića, smatra da nije dobro politizitranje presude u predmetu "Prlić i drugi", koja je, uz ostalo, utvrdila postojanje udruženog zločinačkog poduhvata i umiješanost ratnog hrvatskog i političkog vrha u rat u BiH.

Najčitanije