Anton Kasipović

Kasipović: Smrtna kazna mogla da bude ukinuta još prije deset godina

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je Srni da je dobro što je u Srpskoj zvanično ukinuta smrtna kazna, navodeći da je to moglo biti učinjeno prije više od deset godina kada su nadležne institucije Republike Srpske donijele tu odluku, ali je njeno stupanje na snagu neopravdano blokirano.

Grubeša: Usvojiti i konačno primjeniti revidiranu strategiju za procesuiranje ratnih zločina

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša pozvao je sadašnji saziv ovog tijela da usvoji revidiranu strategiju za procesuiranje predmeta ratnih zločina, te da konačno krene i njena primjena.

Problem što nije usvojena Strategija za procesuiranje ratnih zločina

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović istakao je danas da je ozbiljan problem što nije usvojena inovirana Strategija za procesuiranje ratnih zločina, koja je u potpunosti usaglašena između partnera u BiH, odnosno entiteta, naroda i predstavnika različitih institucija, ali i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Kasipović: Miniran dogovor o revidiranoj strategiji

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da neusvajanje Revidirane strategije za procesuiranje predmeta ratnih zločina, koja je usaglašena još prije godinu dana, predstavlja loš znak i miniranje dogovora.

Kasipović: Ugovor sa 'Batagonom' raskinut zbog neispunjavanja obaveza

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uložila je sav napor da se realizuje ugovor sa kompanijom "Batagon", ali ova kompanije nije ispunila svoje obaveze, niti dokazala ozbiljnu namjeru da ide u pravcu ispunjavanja, što su bili dovoljni argumenti za raskid ugovora, rekao je potpredsjednik Vlade Anton Kasipović.

Kasipović: Neophodno što prije konstituisati vlast na nivou BiH

BANJALUKA - Neformiranje vlasti na nivou BiH koči procese i potrebno je što priji konstituisati vlast," rekao je Anton Kasipović, ministar pravde u Vladi Republike Srpske.

Kasipović: Ne dolazi u obzir prenos nadležnosti pri donošenju zakona o VSTS

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da, prilikom donošenja novog zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH, ne dolazi u obzir bilo kakav prenos nadležnosti sa Srpske na nivo BiH.

Kasipović danas preuzima dokument Evropske komisije

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović danas će, u ime Vlade Srpske, preuzeti dokument Evropske komisije u kojem je mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Kasipović: Moguće pooštravanje sankcija za najteža krivična djela

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas Srni da će prilikom izrade izmjena i dopuna Krivičnog zakonika u Srpskoj biti razmotrena rješenja iz zakonika koji je usvojila Srbija i da je stav Vlade Srpske da dodatno budu pooštrene sankcije za najteža krivična djela, ali da će se sve raditi uz mišljenje stručnjaka.

Kasipović: Utvrđeni značajni sistemski zakoni

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović ističe da je Ministarstvo pravde u prvih 100 dana rada novog saziva Vlade Srpske utvrdilo značajne sistemske zakone, a jedan od njih je Nacrt zakon o likvidacionom postupku čiji je cilj efikasniji i brži likvidacioni postupak.

Najčitanije