Anton Kasipović

Kasipović na saslušanju proveo jedan sat

SARAJEVO - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da tokom njegovog današnjeg ispitivanja u Tužilaštvu BiH nije bilo pitanja o "rušenju ustavnog poretka BiH" nego da je tužioca uglavnom interesovalo postupanje Vlade u pogledu skupštinskih odluka o vraćanju prenesenih nadležnosti.

Kasipović na saslušanju u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Anton Kasipović, ministar pravde Republike Srpske, stigao je jutros u Tužilaštvo BiH, gdje će u svojstvu svjedoka biti saslušan u okviru predmeta "napad na ustavni poredak".

Kasipović: Dobio sam poziv iz Tužilaštva BiH

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas Srni da je dobio poziv za saslušanje u Tužilaštvu BiH koje je pokrenulo istragu protiv zvaničnika iz Srpske u predmetu koji se vodi zbog navodnog napada na ustavni poredak BiH.

Nema zaraženih virusom korona u kazneno-popravnim ustanovama RS

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da u kazneno-popravnim ustanovama nema lica zaraženih virusom korona na izdržavanju kazne.

Kasipović: Izmjenama zakona predviđena kazna doživotnog zatvora

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, umjesto dugotrajnog zatvora, predviđena kazna doživotnog zatvora.

Kasipović: Tokom vanrednog stanja obezbijeđena pravna sigurnost građana

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović istakao je da je u toku vanrednog stanja u Srpskoj obezbijeđena pravna sigurnost građana, prevashodno predlaganjem Uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja u RS.

Kasipović: Revidiranu strategiju treba usvojiti odmah

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je Srni da je revidirana strategija za procesuiranje predmeta ratnih zločina već usaglašena i da je treba odmah usvojiti jer je ona neophodna BiH.

Održan sastanak Kasipovića i Dunjića sa direktorima KPZ

BANJALUKA - Sastanak ministra pravde RS Antona Kasipovića, pomoćnika ministra za izvršenje kaznenih i prekršajnih sankcija Pere Dunjića i direktora kazneno popravnih ustanova u Republici Srpskoj održan je u Banjaluci.

U RS za vikend zabrana kretanja iz mjesta prebivališta

BANJALUKA - U Republici Srpskoj zabranjuje se kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote u 12 sati do nedjelje u 18.

Kasipović: Srpska ima okvir za novi zakon o VSTS-u

BANJALUKA - Ministar pravde RS Anton Kasipović potvrdio je juče da je resor koji predvodi ispunio zahtjev Vlade Srpske u vezi sa analizom prenosa nadležnosti, pregledao niz zakona, propisa i odluka iz prethodnih godina, dodavši da će Srpska učestvovati u pisanju novog zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu ( VSTS) BiH.

Kasipović: Potrebna reforma pravosuđa

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je u Narodnoj skupštini da je potreban novi zakon o Visokom i sudskom tužilačkom savjetu (VSTS) BiH, drugačiji izbor sudija i tužilaca, kao i uređivanje pitanja njihove disciplinske odgovornosti.

Kasipović: Smrtna kazna mogla da bude ukinuta još prije deset godina

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je Srni da je dobro što je u Srpskoj zvanično ukinuta smrtna kazna, navodeći da je to moglo biti učinjeno prije više od deset godina kada su nadležne institucije Republike Srpske donijele tu odluku, ali je njeno stupanje na snagu neopravdano blokirano.

Grubeša: Usvojiti i konačno primjeniti revidiranu strategiju za procesuiranje ratnih zločina

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša pozvao je sadašnji saziv ovog tijela da usvoji revidiranu strategiju za procesuiranje predmeta ratnih zločina, te da konačno krene i njena primjena.

Problem što nije usvojena Strategija za procesuiranje ratnih zločina

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović istakao je danas da je ozbiljan problem što nije usvojena inovirana Strategija za procesuiranje ratnih zločina, koja je u potpunosti usaglašena između partnera u BiH, odnosno entiteta, naroda i predstavnika različitih institucija, ali i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Kasipović: Miniran dogovor o revidiranoj strategiji

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da neusvajanje Revidirane strategije za procesuiranje predmeta ratnih zločina, koja je usaglašena još prije godinu dana, predstavlja loš znak i miniranje dogovora.

Najčitanije