Anton Kasipović

Grubeša: Usvojiti i konačno primjeniti revidiranu strategiju za procesuiranje ratnih zločina

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša pozvao je sadašnji saziv ovog tijela da usvoji revidiranu strategiju za procesuiranje predmeta ratnih zločina, te da konačno krene i njena primjena.

Problem što nije usvojena Strategija za procesuiranje ratnih zločina

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović istakao je danas da je ozbiljan problem što nije usvojena inovirana Strategija za procesuiranje ratnih zločina, koja je u potpunosti usaglašena između partnera u BiH, odnosno entiteta, naroda i predstavnika različitih institucija, ali i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Kasipović: Miniran dogovor o revidiranoj strategiji

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da neusvajanje Revidirane strategije za procesuiranje predmeta ratnih zločina, koja je usaglašena još prije godinu dana, predstavlja loš znak i miniranje dogovora.

Kasipović: Ugovor sa 'Batagonom' raskinut zbog neispunjavanja obaveza

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uložila je sav napor da se realizuje ugovor sa kompanijom "Batagon", ali ova kompanije nije ispunila svoje obaveze, niti dokazala ozbiljnu namjeru da ide u pravcu ispunjavanja, što su bili dovoljni argumenti za raskid ugovora, rekao je potpredsjednik Vlade Anton Kasipović.

Kasipović: Neophodno što prije konstituisati vlast na nivou BiH

BANJALUKA - Neformiranje vlasti na nivou BiH koči procese i potrebno je što priji konstituisati vlast," rekao je Anton Kasipović, ministar pravde u Vladi Republike Srpske.

Kasipović: Ne dolazi u obzir prenos nadležnosti pri donošenju zakona o VSTS

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da, prilikom donošenja novog zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH, ne dolazi u obzir bilo kakav prenos nadležnosti sa Srpske na nivo BiH.

Kasipović danas preuzima dokument Evropske komisije

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović danas će, u ime Vlade Srpske, preuzeti dokument Evropske komisije u kojem je mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Kasipović: Moguće pooštravanje sankcija za najteža krivična djela

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas Srni da će prilikom izrade izmjena i dopuna Krivičnog zakonika u Srpskoj biti razmotrena rješenja iz zakonika koji je usvojila Srbija i da je stav Vlade Srpske da dodatno budu pooštrene sankcije za najteža krivična djela, ali da će se sve raditi uz mišljenje stručnjaka.

Kasipović: Utvrđeni značajni sistemski zakoni

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović ističe da je Ministarstvo pravde u prvih 100 dana rada novog saziva Vlade Srpske utvrdilo značajne sistemske zakone, a jedan od njih je Nacrt zakon o likvidacionom postupku čiji je cilj efikasniji i brži likvidacioni postupak.

Golićeva i Kasipović potpredsjednici Vlade RS

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja za potpredsjednike Vlade Srpske izabrala ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić iz reda bošnjačkog i ministra pravde Antona Kasipovića iz reda hrvatskog naroda.

Najčitanije