Anton Kasipović

Kasipović na saslušanju proveo jedan sat

SARAJEVO - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da tokom njegovog današnjeg ispitivanja u Tužilaštvu BiH nije bilo pitanja o "rušenju ustavnog poretka BiH" nego da je tužioca uglavnom interesovalo postupanje Vlade u pogledu skupštinskih odluka o vraćanju prenesenih nadležnosti.

Kasipović na saslušanju u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Anton Kasipović, ministar pravde Republike Srpske, stigao je jutros u Tužilaštvo BiH, gdje će u svojstvu svjedoka biti saslušan u okviru predmeta "napad na ustavni poredak".

Kasipović: Dobio sam poziv iz Tužilaštva BiH

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas Srni da je dobio poziv za saslušanje u Tužilaštvu BiH koje je pokrenulo istragu protiv zvaničnika iz Srpske u predmetu koji se vodi zbog navodnog napada na ustavni poredak BiH.

Nema zaraženih virusom korona u kazneno-popravnim ustanovama RS

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da u kazneno-popravnim ustanovama nema lica zaraženih virusom korona na izdržavanju kazne.

Kasipović: Izmjenama zakona predviđena kazna doživotnog zatvora

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, umjesto dugotrajnog zatvora, predviđena kazna doživotnog zatvora.

Kasipović: Tokom vanrednog stanja obezbijeđena pravna sigurnost građana

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović istakao je da je u toku vanrednog stanja u Srpskoj obezbijeđena pravna sigurnost građana, prevashodno predlaganjem Uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja u RS.

Kasipović: Revidiranu strategiju treba usvojiti odmah

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je Srni da je revidirana strategija za procesuiranje predmeta ratnih zločina već usaglašena i da je treba odmah usvojiti jer je ona neophodna BiH.

Održan sastanak Kasipovića i Dunjića sa direktorima KPZ

BANJALUKA - Sastanak ministra pravde RS Antona Kasipovića, pomoćnika ministra za izvršenje kaznenih i prekršajnih sankcija Pere Dunjića i direktora kazneno popravnih ustanova u Republici Srpskoj održan je u Banjaluci.

U RS za vikend zabrana kretanja iz mjesta prebivališta

BANJALUKA - U Republici Srpskoj zabranjuje se kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote u 12 sati do nedjelje u 18.

Kasipović: Srpska ima okvir za novi zakon o VSTS-u

BANJALUKA - Ministar pravde RS Anton Kasipović potvrdio je juče da je resor koji predvodi ispunio zahtjev Vlade Srpske u vezi sa analizom prenosa nadležnosti, pregledao niz zakona, propisa i odluka iz prethodnih godina, dodavši da će Srpska učestvovati u pisanju novog zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu ( VSTS) BiH.

Najčitanije