Antonio Guteres

UN upozorava: Svijet će postati "nenaseljiv pakao"

NJUJORK - Posljednjih 20 godina zabilježen je zapanjujući rast prirodnih katastrofa što je posljedica klimatske krize, navodi se u izvještaju Ujedinjenih nacija, u kojem se dodaje da će svijet postati "nenaseljiv pakao" za milione ljudi, ukoliko nadležni ne riješe taj problem.

Guteres: Bilans pandemije zastrašujući

NJUJORK - Konstatujući da je više od milion ljudi preminulo od posljedica virusa COVID-19, generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guteres ocijenio je da je to "zastrašujuća brojka".

Guteres: Čovječanstvo nije položilo test

NJUJORK - Čovječanstvo nije uspjelo da položi test pandemije COVID-19, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Guteres: Izbjeći novi hladni rat Amerike i Kine

NJUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao je na izbjegavanje "novog Hladnog rata" između SAD i Kine.

Guteres: Prijeti generacijska katastrofa, djeca ne idu u školu

NJUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Guteres upozorio je danas da se svijet suočava sa "generacijskom katastrofom" zbog zatvaranja škole usljed globalne pandemije virusa korona.

Guteres kritikovao svjetske sile jer ne sarađuju u borbi protiv pandemije

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres oštro je kritikovao najveće svjetske sile zbog toga što ne sarađuju na rješavanju korona-krize.

"Ignorisali ste savjete SZO, sad svijet plaća visoku cijenu"

ŽENEVA - Generalni sekretar UN Antonio Guteres kritikovao je zemlje koje su "ignorisale preporuke" SZO o pandemiji virusa korona.

Guteres: Virus korona nekima izgovor za usvajanje represivnih mjera

NJUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Guteres rekao je danas da bi pandemija virusa korona nekim zemljama mogla biti izgovor za usvajanje represivnih mjera iz razloga koji nisu povezani sa epidemijom.

Guteres: Virus korona izazvao najveću krizu od Drugog svjetskog rata

NJUJORK - Antonio Guteres, generalni sekretar Ujedinjenih nacija upozorio je da se svijet suočava s najizazovnijom krizom nakon Drugog svjetskog rata, izazvanom pandemijom virusa korona koja prijeti ljudima u svakoj zemlji i koja će donijeti recesiju.

Guteres: U ratu smo s virusom i ne dobijamo ga, potreban plan

NJUJORK - Lideri Grupe 20 (G20) trebalo bi da naprave zajednički ratni plan kako bi pobijedili u borbi protiv virusa korona, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Najčitanije