Antonio Guteres

Djevojčica traži pomoć UN u gašenju ekstremističkog sajta

NJUJORK - Stalna misija Rusije pri Ujedinjenim nacijama predala je pismo 12-godišnje Fajne Savenkove iz ukrajinskog grada Luganska, koja poziva generalnog sekretara UN Antonija Guteresa da pomogne u gašenju ukrajinskog veb-sajta Mirotvorets, koji objavljuje lične podatke ljudi, rekao je danas Dmitrij Poljanski, predstavnik Rusije pri UN.

Milanović objasnio zašto se nije sastao s Guteresom

Predsjednik Zoran Milanović se prvi put oglasio o tome zašto nije održao sastanak s glavnim sekretarom UN-a Antonijem Guteresom, ali je i komentarisao informaciju da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s njim u Americi.

Komšić se Guteresu požalio na susjede i Republiku Srpsku

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, za kojeg je srpski član tog državnog tijela Milorad Dodik rekao da u Njujorku boravi samoinicijativno, sastao se uoči 76. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija s generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom i požalio mu se da susjedne države doživljavaju BiH kao "ratni plijen".

Milanović otkazao susret s Guteresom, "imao važan sastanak"

Posjeta hrvatskog predsjednika Njujorku počeo je prema planu - susretom s hrvatskom zajednicom. "Lijepo je bilo ovdje vidjeti hrvatsku zajednicu. I to se mijenja, ovo je nekad bila talijanska crkva. Talijani su otišli, Hrvati su tu. I tako... Bilo je lijepo", kazao je predsjednik Zoran Milanović.

Komšić: BiH će biti i sa Dodikom, a i bez njega

NJUJORK - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je danas iz Njujorka članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da on nije neophodan da bi BiH funkcionirala.

Dodik pisao Guteresu

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je u pismu upućenom generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu da, zbog internih pravila i procedura koje propisuju dužnosti i obaveze Predsjedništva BiH, trenutno nema predstavnika iz BiH koji ima pravo i ovlaštenje dati izjavu pred bilo kojim međunarodnim tijelom ili forumom u ime BiH, uključujući i 76. zasjedanje Generalne skupštine UN.

Guteres: Savjet bezbjednosti ima jednu prednost u odnosu na talibane

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres rekao je danas da želja talibana za međunarodnim priznanjem predstavlja jedinu prednost Savjeta bezbjednosti UN da insistira na inkluzivnoj vladi i poštovanju ljudskih prava u Avganistanu, posebno ženskih.

Amerika poslala vojsku, Guteres: Situacija izmiče kontroli

Američka vojska je počela s prebacivanjem dodatnih trupa u Kabul i plan je da se taj zadatak završi do kraja nedjelje.

Guteres: Svijetu prijeti uragan humanitarnih kriza

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres upozorio je danas da su zbog uragana humanitarnih kriza širom svijeta civili u sukobljenim područjima platili najvišu cijenu, a humanitarni i medicinski radnici pretrpjeli nemilosrdan talas napada.

Guteres pozvao SZO da odobri upotrebu Sputnjika V

MOSKVA - Generalni sekretar UN Antonio Guteres izjavio je da je ruska vakcina protiv virusa korona Sputnjik V jedan je od ključnih elemenata koji će omogućiti da se riješi problem vakcinacije u svijetu.

Najčitanije