Antonio Tajani

Tajani: Odgoda Brexita jedino do 18. aprila

BRISEL - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je u četvrtak kako ne želi da Brexit bude odgođen iza 18. aprila, jer bi u tom slučaju Velika Britanija učestvovala na evropskim izborima u maju.

Tajani: Musolini je prije rata radio pozitivne stvari

RIM - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani koji je nedavno Istru i Dalmaciju nazvao italijanskom, izazvao je novu buru kritika nakon što je navodno izjavio da je fašistički diktator Benito Musolini "radio pozitivne stvari za Italiju", javlja "Politico.eu".

Tajani: Stabilnost Balkana je stabilnost Evrope, u Albaniji je 'građanski rat'

BRISEL - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da je aktuelna situacija u Albaniji veoma opasna za stabilnost regiona.

Tajani zabranio konferenciju sa Pudždemonom

BRISEL, MADRID - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani danas je odlučio da ne dozvoli održavanje konferencije u toj instituciji u Briselu na kojoj je trebalo da učestvuje bivši predsednik katalonske vlade Karles Pudždemon.

Tajani se izvinio Hrvatima i Slovencima

BRISEL - Nakon sastanka s hrvatskim i slovenačkim poslanicima u Evropskom parlamentu predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poslao je saopštenje u kojem se izvinjava za svoje izjave o Dalmaciji i Istri.

"Tajanijeva izjava probudila bratstvo i jedinstvo Hrvata i Slovenaca"

ZAGREB - Bura reagovanja na izjavu predsjednika Evropskog parlamenta, Antonija Tajanija, o "italijanskoj Istri i Dalmaciji" u Hrvatskoj se ne smiruje, a koliko je svojatanje tuđe teritorije bolno govori činjenica da je ta njegova izjava glavna bila tema današnjeg zasjedanja Sabora, odakle su poslate zanimljive poruke.

Grabar-Kitarović pisala Tajaniju i Matareli: Duboko zgrožena

ZAGREB - Nakon izjave šefa Evropskog parlamenta Antonia Tajanija, koji je Istru i Dalmaciju nazvao italijanskom, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je uputila pismo Tajaniju i italijanskom predsjedniku Serđu Matareli.

Jadranka Kosor: Tajani u EU kao Vučić u Glini

ZAGREB - Bivšu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor pogodilo je to što je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani tokom vikenda Istru i Dalmaciju nazvao "italijanskom Istrom i Dalmacijom", a u taj slučaj "umiješala" je i predsjednika Srbije, koji joj je, kako piše "Tanjug", inače u posljednje vreme u fokusu.

Tajani ne želi da se izvini zbog izjave o Dalmaciji i Istri

ZAGREB - Predstavnik kabineta predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija izjavio je danas da je njegova izjava da su Istra i Dalmacija italijanski, nije dobro interpretirana, da nije mislio ništa loše i da se neće izviniti zbog nje.

Tajani "prisvojio" Istru i Dalmaciju i naljutio Hrvate i Slovence

ZAGREB - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbjesnio" je Hrvate i Slovence.

Najčitanije