Aplikacija

"Srbo" opismenjuje đake

DOBOJ - Pisanje riječce "ne" uz glagole, zatim riječce "li" te veliko i malo slovo najčešće su pravopisne greške srednjoškolaca, zbog kojih su se udružile profesorice srpskog jezika te matematike i informatike u dobojskoj Ekonomskoj školi i osmislile mobilnu aplikaciju kojom im pomažu da poprave svoj pravopis.

Njemačka objavila "korona-aplikaciju"

Njemačka vlada objavila je danas "korona aplikaciju", koja bi trebalo da pomogne u brzom otkrivanju lanca zaraze.

Norveška briše sve podatke prikupljene COVID aplikacijom

OSLO - Reagujući na izraze zabrinutosti nadzornog tijela za zaštitu podataka, zdravstvene vlasti u Norveškoj odlučile su da obrišu sve podatke prikupljene pomoću mobilne aplikacije za praćenje zaraženih virusom korona i pronalaženje njihovih kontakata.

Putem aplikacije saznajte koja su deficitarna zanimanja u Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske unaprijedilo je android aplikaciju "Vodič kroz zanimanja" sadržajima o svim deficitarnim zanimanjima na nivou jedinica lokalne samouprave, odnosno srednjih škola koje ih upisuju, radi još bolje dostupnosti svih podataka o tim zanimanjima i pogodnostima za učenike koji se ove godine opredijele da ih upišu.

Aplikacija prikuplja cijene goriva sa svih pumpi

BANJALUKA - Mobilna aplikacija koja će nakon FBiH zaživjeti i u Republici Srpskoj sadržavaće cijene goriva na svakoj benzinskoj pumpi, što će i te kako pomoći vlasnicima vozila.

Švajcarska prva implementira Apple i Google Covid-19 aplikaciju

Švajcarska sada testira aplikaciju za praćenje kontakata COVID-19 koja koristi framework Apple-Google.

Šest miliona Australijanaca preuzelo COVID-19 aplikaciju

Manje od mjesec dana pošto je u Australiji objavljena aplikacija koja nadležnima treba da pomogne u pronalaženju zaraženih korona virusom, taj softver za mobilne uređaje preuzelo je šest miliona ljudi.

Apple i Google predstavili kako će telefoni pratiti da li ste zaraženi

Tehnološke kompanije Apple i Google juče su predstavile dugo očekivanu tehnologiju za automatsko obavještavanje ljudi ako su možda bili izloženi novom virusu korona, putem aplikacije za pametne mobilne telefone.

Aplikacije za praćenje zaraženih se već iskorištavaju za prevare

Stručnjaci za sigurnost pozivaju na poseban oprez prilikom otvaranja bilo kakvih linkova povezanih s virusom korona.

Zaključao lopova u automobilu pomoću aplikacije

Aplikacija vlasnicima Tesla automobila, između ostalih funkcija, nudi mogućnost startovanja i isključivanja motora, te zaključavanja i otključavanja vrata.

Najčitanije