Aplikacije

Tri najbolje besplatne aplikacije za navigaciju

Ove aplikacije pomoćiće vam da najlakše i najbrže pronađete put do vašeg odredišta

Facebook suspendovao stotine aplikacija

Facebook je suspendovao više od 400 aplikacija od nekoliko hiljada koje je provjeravao da bi utvrdio da li se lični podaci korisnika dijele na nepropisan način.

Google povukao 145 zaraženih aplikacija, provjerite da li ih imate

Prošle nedjelje Palo Alto Networks primijetio je da se na Google Play-u nalazi 145 zaraženih aplikacija, od kojih većina nosi po dvije zaražene datoteke. Sve su prošle provjeru jer ne napadaju Android nego Windows, pa ih Play Protect nije uočio.

Aplikacije koje vam "jedu" bateriju

Ukoliko se baterija vašeg pametnog telefona prazni brže nego što je to uobičajeno, problem bi se mogao kriti u aplikacijama koje koristite.

Ovo su najbolje besplatne aplikacije za sređivanje fotografija

Doba digitalnih aparata praćeno je sređivanjem fotografija na računarima. Međutim, sve što ste radili na velikom ekranu, danas možete da obavite i uz pomoć aplikacija na pametnom telefonu.

Koja je prva aplikacija koju ste ikada preuzeli?

App Store je juče proslavio svoju desetu godišnjicu. Tim povodom, odlučili smo da je savršeno vrijeme za nostalgiju, pa biste i vi trebali pogledati koja je prva aplikacija koju ste preuzeli na vaš telefon.

Želite da razvijate aplikacije za Android uređaje? Ovo treba da znate

Android uređaji su se pokazali kao odlična platforma i za korisnike i za programere, zahvaljujući razvojnom okruženju Android Studio i stalnoj podršci koja dolazi iz Googlea. Ako razmišljate o tome da počnete da pravite aplikacije za Android uređaje, ali niste sigurni kako taj proces izgleda, pročitajte ostatak teksta.

Milijarde dolara za kupovinu aplikacija

Do kraja 2018. godine potrošnja na tržištu aplikacija, u raznim trgovinama aplikacijama poput AppStorea, Play Storea ili drugih, biće teška više od 100 milijardi dolara.

Svijet će do kraja godine na aplikacije potrošiti 100 milijardi dolara

Veliki razvoj bogatog tržišta aplikacija, koje su u svijetu pametnih uređaja postale gotovo svakodnevna potreba, osigurao je i poprilično veliku zaradu onima koji se izradom aplikacija bave.

Google bi mogao da vam blokira aplikacije zbog jedne sitnice

Da li ste ikada primijetili da izgled vašeg i prijateljevog Androida nije baš sasvim identičan, iako koristite istu verziju?

Najčitanije