Apple

Vrijednost Applea nakratko pala ispod 1.000 milijardi

Iako je kompanija Apple zbog snažnog rasta prihoda i dobiti u proteklom periodu postigla rekordne rezultate, cijene akcija ovog tehnološkog diva u četvrtak su naglo pale pa je tržišna vrijednost kompanije Apple nakratko pala ispod hiljadu milijardi dolara.

Italijani kaznili Apple i Samsung zbog usporavanja uređaja

Još u januaru su u Italiji pokrenute dvije istrage usmjerene protiv Applea i Samsunga kako bi se ustanovilo da li su kompanije namjerno koristile softverske nadogradnje kako bi usporile uređaje svojih korisnika, a nakon okončanja istrage su izrečene kazne za obje strane.

Pametni sat snimio mučenje i ubistvo novinara?

ANKARA - Istraga koju Turska sprovodi povodom nestanka istaknutog saudijskog novinara Džamala Kašogija otkrila je snimke putem njegovog Epl sata (Apple).

Apple: iOS 12 je dostupan na 50% uređaja

Prije oko nedjelju dana, analitičke kompanije su sugerisale da se iOS 12 nalazi na blizu 47% kompatibilnih uređaja nakon kratkog vremena od objave. Sada je sam Apple objavio zvanične podatke o prihvaćenosti najnovije verzije platforme.

Novi problemi za iPhone XS i XS Max

Unbox Therapy, jedan od najpopularnijih i najuticajnijih tech kanala na YouTubeu, ukazao je u posljednjem videu na problem punjenja baterija novih Appleovih smartphonea - iPhone Xs i iPhone XS Max.

Pojašnjena EKG funkcija novog Apple sata

Apple Watch četvrte generacije predstavljen je prošle sedmice zajedno s tri nova iPhone uređaja.

Stigle prve žalbe na nove iPhone uređaje

Appleovi najnoviji i najskuplji telefoni su napokon u rukama brojnih korisnika, a s odlaskom prvih uređaja stigli su i prvi prigovori.

Apple preuzeo Shazam

Apple je objavio da je dovršio preuzimanje popularne aplikacije za prepoznavanje muzike Shazam.

U Microsoft Edgeu moguće lažiranje adrese

Sigurnosni stručnjaci su otkrili kritičnu ranjivost koja omogućava napadačima lažiranje adrese internetskih stranica u preglednicima Microsoft Edge za operacioni sistem Windows i Apple Safari za operacioni sistem iOS, objavio je Nacionalni CERT.

Žene tvrde: Novi iPhone napravljen po mjeri muškarca

Apple je na velikom događaju predstavio tri nova iPhonea, od kojih je jedan nazvan "najvećim iPhoneom do sad".

Najčitanije