Apple

Nije u planu povećanje osnovnog skladišnog prostora za iPhone 14 Pro

Dijeli nas nekoliko nedjelja od trenutka kada će Apple konačno predstaviti novu generaciju iPhone uređaja. Kako se približavamo objavi, pojavljuje se sve više informacija o telefonima.

Google pokušava da natjera Apple da prihvati RCS standard za poruke

Google pokreće novu javnu kampanju u kojoj će kompaniju Apple pokušati da natjera da prihvati RCS, višeplatformski protokol za poruke koji je trebalo da naslijedi SMS i MMS.

Novi problemi za iPhone 14

Apple se suočio s novim problemima u proizvodnji iPhone 14 serije telefona.

Apple bi u januaru mogao predstaviti svoj AR/VR uređaj

Analitičar Ming-Či Kuo sugeriše da će Apple svoj uređaj za pomiješanu realnost, koji nudi kombinaciju uvećane i virtuelne realnosti, predstaviti u januaru 2023.

Apple ima upozorenje za korisnike starijih iPhone modela

Korisnici iPhone modela koji su objavljeni prije marta 2016. godine neće moći da koriste novi iOS 16, a iz kompanije Apple upozoravaju i na rizike po sigurnost ličnih podataka na tim uređajima.

Potvrđena velika nadogradnja performansi kod Apple M2 čipa

Apple je ranije ovog mjeseca predstavio svoj novi M2 čip, a prema podacima sa Geekbencha, kompanija se s pravom hvali kada su u pitanju performanse procesora.

Android 13 i iOS 16 stižu sa zanimljivim nadogradnjama

Nadogradnje dva najveća operativna sistema za telefone biće dostupne besplatno od jeseni ove godine. Evo pregleda najvažnijih promjena koje donose.

iPhone 14 dolazi s jednim značajnim poboljšanjem

Međutim, novi iPhone 14, koji će vjerovatno biti predstavljen ove godine, donosi nove promjene koje će se odnositi na prednju kameru. Prema izvještajima analitičara Ming-Či Kuo-a, Apple ima nove dobavljače hardvera za prednju kameru.

Osnovni iPad će od jeseni vjerovatno preći na USB-C

Apple bi konačno mogao da u svoj početni iPad model implementira željenu i iščekivanu tehnološku nadogradnju.

Koliko bi mogao koštati najjači iPhone za 10 godina

Cijena od 1.000 dolara je postala uobičajena za moderne, flegšip telefone, posebno kada su u pitanju Apple i Samsung modeli. Čak i neki drugi proizvođači sve češće svoje uređaje nude po ovoj, pa čak i znatno višoj cijeni.

Apple se sprema da predstavi nove uređaje za virtuelnu realnost

Krajem ove ili početkom sljedeće godine od kompanije očekujemo prvi VR uređaj, a njegovog nasljednika, kao i prve Apple AR naočare očekujemo u drugoj polovini 2024. godine.

Evo kako će izgledati iOS 16

Apple je ranije na svojoj konferenciji za programere 2022. predstavio iOS 16, sljedeću veliku verziju softvera za iPhone, a sad su otkriveni i detalji softvera najavljenog za jesen.

Za sljedeću godinu Apple planira 15-inčni MacBook Air

Izvori Bloomberga tvrde da Apple planira da tokom proljeća 2023. godine objavi 15-inčni MacBook Air.

Apple CarPlay: Upravljanje cijelim automobilom

Apple je odgovorio na nedavnu Googleovu najavu poboljšanja Android Auta. Infotainment sistem tehnološke kompanije u automobilu biće poboljšan da bi preuzeo više ekrana.

Apple konačno "ubio" lozinke

Apple je najavio "passkey", narednu generaciju kredencijala koji će omogućiti bezbjednije logovanje u aplikacije i na sajtove na bilo kom uređaju, uključujući iPhone, iPad, Mac i Apple TV.

Najčitanije