Apple

Apple uskoro mijenja punjače zbog novih zakona EU?

Apple će možda ponovo morati da promijeni punjače koje njegovi uređaji koriste, zahvaljujući novim zakonima koje Evropska unija razmatra.

Apple uskoro mijenja punjače zbog novih zakona EU?

Apple će možda ponovo morati da promijeni punjače koje njegovi uređaji koriste, zahvaljujući novim zakonima koje Evropska unija razmatra.

Apple bi 2021. mogao da dostigne vrijednost od dva biliona dolara

Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrijednost od dvije hiljade milijardi dolara, procjenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, Vedbuš, prenosi CNBC.

Analitičar: Apple će prodati 80-85 miliona 5G iPhone-a

Ming-Či Kuo, pouzdani analitičar Apple ekosistema, je objavio izvještaj u kojem predviđa da će Apple predstaviti četiri iPhone-a sa 5G podrškom, kao i da će prodati veliki broj ovih uređaja.

Kako bi izgledao Windows 10 da ga je dizajnirao Apple?

Apple ima reputaciju da pravi proizvode koji su stilski savršeno urađeni, sa elegantnim hardverskim i softverskim rješenjima. Za Microsoft to baš i ne bi moglo da se kaže.

Apple priprema šestu generaciju Apple Watcha

Još je ostalo dosta vremena do predstavljanja novog modela Appleova sata, a zahvaljujući poznatom analitičaru, već znamo što možemo očekivati od njega.

Apple novi računar "Mac" skuplji od BMW-a

​Američki tehnološki gigant Apple krenuo je s prodajom svog novog računara "Mac Pro" putem veb sajta.

Vaš iPhone 11 prati lokaciju i kad mu to onemogućite?

Otkriće da iPhone 11 stalno provjerava vašu lokaciju, čak i ako ste onemogućili Location Services, privuklo je mnogo pažnje u javnosti i ovako već dovoljno ubijeđenoj da se od "pametne" tehnologije sve teže sakriti.

Apple preuzeo Intel-ov modemski biznis

​Intel je zvanično završio sa prodajom glavnine svog modemskog biznisa kompaniji Apple. Ovaj potez najavljen je u julu, a vrijednost ove prodaje iznosi milijardu dolara.

Čovjek zaslužan za izgled Iphone-a napustio Apple

Glavni čovjek industrijskog dizajna Apple-a, Džoni Ajv (Jony Ive), koji je u junu najavio da napušta tehnološki gigant i pokreće svoju firmu, uklonjen je sa zvanične stranice kompanije, prenosi "The Verge".

Najčitanije