Apple

Apple prva svjetska kompanija koja plaća PDV u BiH

Jedna od najvećih svjetskih tehnoloških kompanija „Apple“ postala je prva strana firma koja je platila PDV u Bosni i Hercegovini za usluge koje su kupili građani BiH na internetu.

Apple prestaje da prodaje iMac Pro

Korisnici Apple sistema, koji su planirali da kupe iMac Pro za ozbiljniji rad, moraće da se na taj potez odluče što prije.

Apple električni automobil prelazi 500 km iz punjenja

Poznate su performanse Apple električnog automobila.

Na prodaju prvi Apple računar, cijena nevjerovatna

Sredinom sedamdesetih, Apple je bio tek kompanija u začetku. Dvojac Stiv Džobs-Stiv Voznijak odlučio je da napravi Apple-1, njihov prvi računar - i to računar sa drvenim kućištem.

Facebook optužuje Apple da će novim ajfonom smrviti mala preduzeća

"Fejsbuk" je započeo još jedan napad na "Epl" tvrdnjom da će najavljeno unapređenje ajfona, pod velom zaštite privatnosti korisnika, "ubiti" mala preduzeća, a povećati profite elektronskog giganta.

Epl predstavio novu liniju "mekova" opremljenih novim M1 čipom

Novi "mekbuk er", 13-inčni "mekbuk pro" i „"mekbuk mini" desktop biće prvi "Eplovi" računari sa novim M1 čipsetom. Time se računarska linija pridružila "ajfonima", "ajpedovima" i "epl voču".

Kako novi iPhone izgleda iz ruke?

Novi iPhone 12, koji je prošle nedjelje zvanično predstavljen, ovih dana je počeo da se pojavljuje u prvim "unboxing" video klipovma, nakon što je na nekim tržištima njegova prodaja počela u petak.

Samsung i Huawei najprodavaniji telefoni

Kao što se i očekivalo, drugo tromjesečje 2020. godine bilo je značajno manje profitabilno za proizvođače telefona u poređenju sa istim periodom 2019. godine. Ukupno gledano, tokom drugog tromjesečja ove godine isporučeno je 20,4% manje telefona (294,7 miliona) naspram prošlogodišnjeg drugog tromjesečja (370,3 miliona), prema statistici sajta ComprarAcciones.

Prevara godine: Prodali 100.000 starih uređaja, umjesto da ih unište

Apple je u Kanadi sklopio dogovor sa kompanijom Geep, prema kom, kada korisnici donesu stare uređaje, oni budu proslijeđeni i Geep ih reciklira. Ili je, barem, tako trebalo da bude.

iPhone sa funkcijom izbacivanja vode možda postane realnost

Kompanija Apple razmišlja o uvođenju funkcije izbacivanja vode iz svojih telefona.

Najčitanije